Jump to content
Sign in to follow this  
VIPER

Despre provideri de cablu TV si altele...

Recommended Posts

http://www.hotnews.ro/pp_articol_5721-RDS-...-de-clienti.htm

 

"RDS isi bate joc de clienti

 

 

¤ Facturile sint expediate dupa termenul de plata;

¤ Societatea nu poate dovedi ca, intr-adevar, transmite facturile prin posta si considera clientul ca fiind un mincinos care "pretinde" ca nu a primit factura;

¤ RDS poate solicita "imprumuturi" de la clienti, iar acestia trebuie sa plateasca a doua zi;

¤ Societatea nu raspunde pentru pierderile cauzate clientilor;

¤ RDS poate anunta majorarea tarifelor prin lipirea unui afis la buda din Gara de Nord!

 

Cunoscuta intii ca furnizor de internet, compania RDS ("Romania Data Systems") a beneficiat de intelegerea si sprijinul tuturor (asociatii de locatari, presa, clienti), mai ales dupa ce si-a extins activitatea pe segmentul de telefonie fixa, anuntindu-se a fi o alternativa la "nesuferitul" ROMTELECOM.

 

Desi nu a crescut atit de spectaculos (intr-un an cit altii in zece!), RDS a devenit deja un "urias" (cu picioare de lut), calitatea serviciilor si modul cum isi trateaza clientii fiind sub orice critica.

 

Daca i-am spune "un ROMTELECOM mai mic", cu siguranta ca am gresi. Infatuarea si obraznicia poate sint comparabile, dar cu siguranta ca in ceea ce priveste calitatea serviciilor (mai ales pe segmentul de telefonie) distanta este "astronomica".

 

RDS elibereaza facturile dupa termenul din contract

 

Pentru serviciile prestate (sau pentru cele pe care ar trebui sa le presteze), RDS trebui sa trimita clientilor facturi. Desi contractele incheiate precizeaza faptul ca "RDS va factura catre beneficiar, in primele 5 (cinci) zile ale lunii, contravaloarea...", facturile sint eliberate dupa acest termen.

 

De vina poate fi lipsa de organizare de la nivelul companiei sau cursul valutar, valoarea in lei a contravalorii abonamentelor sau serviciilor fiind diferita de la o zi la alta. La zeci de mii de abonati, diferenta rezultata ca urmare a fluctuatiei cursului valutar poate fi impresionata.

 

Facturile sint trimise dupa expirarea termenului de plata

 

Termenul de plata este de 10 zile (calendaristice) de la data facturarii, numai ca facturile sint expediate cu mare intirziere de la Bucuresti. Astfel, facturile eliberate pe 8 august au fost expediate pe 29 august (data stampilei postale), adica cu 11 zile dupa expirarea termenului de plata (18 august).

 

Conform contractului "in cazul intirzierii platii mai mult de 5 (cinci) zile de la data scadentei, RDS poate sista furnizarea serviciilor...". Altfel spus, clientii au "sansa" de a fi "debransati" pina la sosirea facturii.

 

In realitate, RDS nu sisteaza furnizarea dupa cele 5 zile, ci... cind vrea.

 

In conditiile in care factureaza dupa termenul contractual, iar expedierea facturilor se realizeaza "cind au chef" cei care se ocupa de aceasta problema, nu este de mirare ca si etapa urmatoare, "debransarea", este efectuata dupa bunul plac al "profesionistior" de la RDS! Bineinteles, fara o atentionare prealabila...

 

Clientul RDS este un tip care "pretinde" ca nu a primit factura

 

Facind referire tot la facturi, contractele RDS folosesc o expresie care dovedeste clar care este pozitia fata de clienti. "Daca Beneficiarul pretinde ca nu a primit factura", este expresia in cauza.

 

Tupeu, nu gluma! Nu RDS isi bate joc de clienti netrimitind facturile (la timp sau deloc), ci clientul este un mincinos care "pretinde" ca nu a primit facturile. Ca sa ii inchida gura neobrazatului client care "pretinde", RDS a avut grija sa mentioneze in contract ca "acesta nu este exonerat de la plata contravalorii serviciilor prestate de RDS".

 

Trimite RDS facturile catre clienti? De ce (nu) le-ar trimite?

 

Contractul spune ca "facturile vor fi trimise Beneficiarului prin posta". Revista FINANCIARUL, in calitate de client, a solicitat companiei RDS sa dovedeasca faptul ca pe parcursul acestui an a expediat LUNA DE LUNA facturile prin posta, asa cum prevede contractul.

 

Pauza! RDS nu a catadicsit nici macar sa raspunda, daramite sa expedieze dovada solicitata, pe care probabil nu o va avea niciodata. Putem trage concluzia ca RDS nu trimite aceste facturi catre clienti, iar motivatii ale acestei posibile practici ar fi urmatoarele:

 

1. Clientul este obligat sa achite o suma de bani pentru o copie a facturii, dupa cum precizeaza contractul.

 

RDS nu a binevoit sa ne comunice care este suma pe care o pretinde pentru eliberarea unei copii a facturii, dar in unele contracte se mentioneaza tariful de 1 euro/5 pagini (fara TVA).

 

Exemplu: Daca RDS nu trimite facturile la 10.000 clienti persoane juridice, acestia solicita copii, pentru ca trebuie depuse in contabilitate. Dintr-un foc - 10.000 euro. Intr-o luna, dar anul are 12 luni...

 

2. Neprimind factura, clientul are sanse mari de a nu se incadra in termenul de plata (precizat in factura) si, implicit, va fi penalizat (conform contractului, RDS poate percepe penalitati si de 1% pe zi).

 

3. In plicurile care contin facturile, RDS poate transmite informari/notificari privind modificarea termenilor si conditiile contractului. Daca Beneficiarul nu este de acord, poate denunta contractul intr-un anumit termen.

 

In cazul in care factura si, implicit, notificarea, nu ajunge la client, acesta nu se mai poate incadra in termenul prevazut pentru denuntarea contractului, realizind ca s-au schimbat conditiile abia la factura urmatoare (care vine prea tirziu sau deloc).

 

4. Clientul nu va mai putea contesta factura deoarece termenul de contestatie este de 30 de zile de la data emiterii facturii.

 

Lista ramine deschisa...

 

"CableLink" - un serviciu fara calitate garantata

 

Unul dintre produsele intens promovate este "CableLink". Viteze de pina la 768 kb/s anunta RDS pentru acest produs. 768 kb/s este viteza maxima promisa de RDS, numai ca despre o viteza garantata clientilor nu se pomeneste nicaieri.

 

Si asta pentru ca reglementarile in vigoare nu impun astfel de precizari. Desigur, o firma care se respecta si care stie ca are servicii de calitate poate garanta o anumita viteza. RDS nu garanteaza nimic...

 

Sugestie: faceti un experiment. Accesati site-ul www.europafm.ro, unde puteti asculta emisiunile postului de radio dind un simplu click. Acolo exista trei optiuni de conectare: "24k mono", "64k mono" si "128k stereo". Tinind cont ca se RDS se lauda cu viteza de 768 kb/s, ar trebui ca un client sa poata asculta postul de radio stereo, la 128k. In cele mai multe cazuri, nu il poate asculta nici la 64k!

 

Activarea serviciului - cind "o da Domnul"!

 

In unele contracte se precizeaza faptul ca "termenul de punere in functiune a serviciului (internet - n.r.) este de 45 de zile de la semnarea contractului". Desi destul de generos, RDS s-a gindit ca nu il va putea respecta si a mai adaugat: "acest termen putind varia in functie de volumul de instalari al societatii".

 

La ora actuala, clientii filialelor RDS din teritoriu asteapta mult si bine pina la activarea serviciilor. Invocind lipsa echipamentelor, reprezentantii locali isi amina clientii pina la un termen nedefinit. In noile contracte, nici macar nu se mai mentioneaza data limita de instalare.

 

RDS poate cere bani in avans cind vrea. Clientul este obligat sa plateasca a doua zi!

 

"RDS poate cere oricind Beneficiarului pentru serviciile deja prestate intr-o luna, inainte de expirarea lunii calendaristice, plata unui avans sau a unui depozit, iar Beneficiarul se obliga sa plateasca suma ceruta de RDS in termen de 1 (una) zi de la data cererii. RDS poate cere plata serviciilor deja prestate, a acestui avans sau a depozitului pe baza unor criterii ale RDS...".

 

Altfel spus, daca RDS are nevoie de bani, cere de la clienti, iar acestia trebuie sa plateasca a doua zi. In caz contrar, "RDS va putea suspenda imediat serviciile oferite Beneficiarului".

 

RDS poate anunta majorarea tarifelor cu doar 3 zile inainte prin lipirea unui afis la buda din Gara de Nord!

 

Extras din contractul de telefonie RDS: "In cazul cresterii tarifelor, RDS va notifica Beneficiarul prin mijloace considerate potrivite de catre RDS cu cel putin 3 (trei) zile inainde de aplicarea noilor tarife". Altfel spus, daca RDS considera ca lipirea unui afis la closetul din Gara de Nord reprezinta un mijloc potrivit de comunicare/notificare, atunci asa va proceda.

 

In orice contract "civilizat", partenerul este anuntat in scris, cu 15-30 de zile inainte despre modificarea tarifelor. Pardon! Clientul RDS nu este un partener, ci "un fraier, acolo, si el"!

 

Daca serviciile de proasta calitate duc la pierderi pentru client, RDS nu raspunde!

 

"RDS nu este in nici un fel raspunzator pentru pierderile (directe sau indirecte), pierderea unor ocazii sau oportunitati de afaceri sau pentru beneficiile nerealizate, de catre Benficiar sau de catre tertii cu care Beneficiarul se afla in contact, ca urmare a nefunctionarii sau functionarii necorespunzatoare a serviciilor ce fac obiectul prezentului contract.

 

Singurul remediu care poate fi solicitat de catre Beneficiar este de a i se reduce in mod proportional abonamentul lunar conform perioadelor de nefunctionare, in cazul in care prin contractul semnat se specifica plata unui abonament lunar" - extras din contractele RDS. Asta este ca si cum doctorul Ciomu i-ar da o aspirina pacientului sau pe care l-a "aranjat". Iar aspirina se numeste "remediu"!

 

Contractele sint confidentiale

 

Si pentru ca nu cumva potentialii clienti sa afle "in avans" ce ii asteapta, RDS impune actualilor clienti sa nu dezvaluie vreo informatie despre contract, nici macar dupa reziliere! O societate de tipul RDS, care presteaza servicii de interes general/public, ar trebui sa aiba contractul (cadru) la vedere, eventual postat pe site-urile pe care le detine.

 

Astfel incit, potentialul client sa il poata "savura" inainte de a bate la usa RDS. Este clar ca nu il poate negocia, alt motiv pentru care documentul ar trebui sa fie disponibil pentru orice persoana interesata.

 

In momentul contactarii reprezentantilor RDS, la ce nebunie este la sucursalele firmei, clientul nu are timp sa citeasca cele aproximativ 20 pagini (doua contracte, unul pentru internet si unul pentru telefonie). Semneaza si pleaca. Abia cind apar probleme, observa ca nu are nici un drept, ci numai obligatii... Degeaba te plingi la "Protectia Consumatorului".

 

Vor invoca acel contract semnat, te vor pasa la ANRC sau la asociatia cablistilor... Iar daca este vorba de o firma, si mai frumos, pentru ca "Protectia Consumatorului" apara (asa se spune) doar persoanele fizice...

 

Revista FINANCIARUL solicita interventia "APC Romania"

 

La o simpla lecturare, multe clauze din contractele RDS (telefonie si internet) par a fi abuzive. Revista FINANCIARUL solicita "Asociatiei pentru Protectia Consumatorului din Romania" (APC Romania) sa analizeze contractele RDS si, in cazul in care considera ca incalca legea si drepturile consumatorilor, sa faca demersurile necesare pentru a elimina aceasta bataie de joc.

 

Apelam la "APC Romania" deoarece are experienta in acest domeniu (se judeca cu RCS), dar ne exprimam speranta ca si alte organizatii vor lua atitudine impotriva practicilor RDS.

 

Financiarul, DS PRESS, 19 sep 2005"

 

Comentarii???

 

Cel mai tare m-am enervat cand animalu' de Presedinte de bloc a cerut spaga celor cu reteaua de bloc ca cica "fura curent" pentru switchuri! Asta in conditiile in care RDS/RCS trag cabluri la greu si nimeni nu le ia chirie!!!

Share this post


Link to post

Am un prieten care lucreaza la call center (adica la telefonul de deranjamente RDS) si, din ce mi-a povestit, ei nu fac nimic acolo. Iti rescriu fisierul din modem dupa care te pun sa restartezi modemul si iti iau numarul de telefon pentru cazul in care" daca in pana maine dimineata nu se remediaza sa trimitem echipa si sa stim daca sunteti acasa". Mi-a mai povestit ca si-a luat castane pentru ca odata i-a spus unui client de ce nu ii merge netul. :mda: Li s-a explicat de la inceput ca nu au voie sa faca nimic decat povestea de mai sus ca si asa sunt aparati de un contract beton in fata clientului (RDS link).

 

PS: Tocmai am renuntat la RDS (desi eram "client strategic", aveam contract bussiness cu canal garantat si nu ma bagau in aceeasi oala cu RDS link)

Share this post


Link to post

mda, faza cu factura vad ca e deja obisnuita.

Eu sun ca sa-mi spuna cit am de plata si imi trimit factura pe mail. In rest .. sunt jalnici

Share this post


Link to post

eu is nemultumit de rds.Am un abonament de telefonie la rds, la care se intampla ca atunci cand sunt sunat de pe romtelecom sau de pe cartela rds(insa tot prin linie romtelecom), sa aud de primele 2 dati cand se da telefon convorbirile altor abonati. Si din tara si din strainatate(am prins convorbiri in italiana, engleza etc etc). Aud deci convorbirile altor oameni timp de 15-25 de secunde si se intrerupe, eu reusind sa vorbesc cu persoana care ma suna de obicei la a treia incercare. Nu se intampla permanent, ci cam odata la 2-3 telefoane primite. Am fost si la RDS, au zis ca s-a rezolvat, ca era ceva legat de romtelecom, insa vad ca dupa o minune de cateva zile se intampla din nou acelasi lucru.Asta pe langa faptul ca mai fusesem inainte cam de 3 ori, si atunci chiar nu se observase ca facusera ceva. Cei de la RDS nu au vrut sa imi dea detalii,au zis ca poate fi de la interconectarea cu romtelecom, insa stau si ma gandesc daca nu e altceva de vina.. In sfarsit, eu is destul de nemultumit de rds, de rcs is parca mai multumit, cablul a cazut de f putine ori, si cand a cazut s-a rezolvat rapid..

Share this post


Link to post

de cand s-a desfintat pc netul am trecut la rds.

1. se comporta cu , clientii ca si sum ar fi ultimii oameni.

2. factuara eu o primaesc de obicei in ultima zi de plata ( trebuie sa ma duc eu sa platesc inainte de a veni factura pt a nu-mi taia netul)

3. factura mea de acasa de net este de 5.500.000 si pentru banii asia nu fac nimik.

4. cand dai telefon la ei nici nu se deranjeaza sa raspunda.

5. cand raspund la tel. vorbesc intr-un mare sictir ( ca si cum ei m-ar plati pe mine , nu eu pe ei )

6.nu se ocupa de plangeri ( inchid sesizarile inainte de a rezolva problema )

7. sunt niste tepari de te doare capul .

8. sa dea dumnezeu sa dea faliment ( este o firma care nu-si respecta clientii sub nici o forma )

9. sa dea dumnezeu sa dea faliment.

10. SA DEA DUMNEZEU SA DEA FALIMENT !!!

 

 

bafta !!!

Share this post


Link to post

Poate sunt eu mai putin pretentios... dar nu pot sa zic ca sunt asa de nemultumit ca voi.

 

1. Mie in general mi-a mers rds-ul. Foarte rar a cazut (numar pe degetele de la o mina) si atunci in general pt 1-2 ore.

2. Cu exceptia melodiilor alea care ma enerveaza (alea cind astepti la telefon), au fost destul de prompti in remedierea problemelor (in cele 2-3 situatii cind am avut nevoie de ei). Mi-au trimis echipa in cel mai rau caz a doua zi.

 

3. 5 milioane jumate? :shock: Gaaaş!

Share this post


Link to post

5.500.000 / luna

128 download -256 upload , minim garantat :wallbanger:

Share this post


Link to post

Eu am Astral (in gl e aproape inexistent RDS-ul) si cel putin la partea de net sunt multumit, mi-a cazut acum cateva zile o zi intreaga si mi-a mai cazut acum 2 luni cate o ora-doua in vreo 2 zile diferite. In rest merge perfect. La partea de telefonie nu stiu insa, dar nu aud reclamatii din cei pe care ii cunosc, se pare ca sunt multumiti si se mai pare ca o sa treaca si ai mei pe telefonie de la astral, ca m-am saturat sa platesc facturi de 300 si ceva de mii la 250 abonamentul (adica nu vb nimeni pe fix) iar la astral am si minute moka la carca.

 

 

RDS mai foloseam pe vremea cand aveam dial-up si erau singurii decenti (adica nu cadea conexiunea de zeci de ori pe ora), in rest parca dadeam banii aiurea pe cartele de net.

Share this post


Link to post

In Pitesti cablul merge bine. Telefonia au instalat-o doar intr-un cartier, dar am auzit deja plangeri de la cunoscuti ca au avut zile intregi fara ton.

 

Am si eu o intrebare: daca nu-ti convine mergi si reziliezi contractul, sau nu, ca ai contract pe un an!!!

 

De dat in judecata - in tarile cu apa calda ai avea succes, la noi trebuie sa demonstrezi ca nu, samd

Share this post


Link to post

Eu am RDS la serv. merge bine pana in momentul in care nu platesti factura! ai suni si spun ca e de la tine. platesti factura si apoi deodata merge super bine! ciudat.

Share this post


Link to post

aoleu, bine ca nu mi-am tras rds link, ca asa vroiam acum un an.

dar am citit parerile "de bine" de aici de pe site si am zis sa mai astept.

 

de c-zone stie cineva ceva? am vazut ca sa baga si pe la mine in cartier.

 

a, sa va povestesc o intamplare cu rds-ul.

la firma avem rds. contract destul de mare. prin intermediul firmei s-au mai tras niste conexiuni rds(link) si la unii angajati.

 

prin primavara a picat netul vreo 2-3 zile. lucru nasol, pt ca suntem companie internationala. cand am aflat cauza, nu stiam ce sa fac: sa rad sau sa plang.

rds-ul a taiat net-ul la toata firma deoarece unul din angajati nu platise factura la conexiunea proprie. DAR, acea conexiune nu exista. facuse cerere cu vreo 4 luni in urma, dar nu venise nimeni inca sa-i traga cablul. :shock:

Share this post


Link to post
2. Cu exceptia melodiilor alea care ma enerveaza (alea cind astepti la telefon), au fost destul de prompti in remedierea problemelor (in cele 2-3 situatii cind am avut nevoie de ei). Mi-au trimis echipa in cel mai rau caz a doua zi.

 

Cei de la deranjamente nu fac nimic in afara de rescrierea informatiei din modem. Cel mult cheama echipa care poate veni si in 2-3 zile. Probabil problemele s-ar fi rezolvat singure.

Share this post


Link to post

Eu ziceam ca atunci cind a fost cazul (fire smulse, probleme la cutia lor din scara blocului), echipa a fost prompta.

 

Deranjamente n-au prea fost (cu citeva exceptii - vezi mai sus- care intr-adevar s-au rezolvat "de la sine").

 

E drept, viteza la dl nu-i extraordinara... dar una peste alta pot sa spun ca nu-s nemultumit!

 

 

Poate sunt eu mai norocos.

Share this post


Link to post

poate ca sunt eu exagerat dar pentru mine RDS-RCS sunt de tot kktu'!!!

Un exemplu ... la mine la firma ... fibra optica... totul e ok pana cand apare o problema...cand a aparut problema, tot RDS-ul parca turbeaza...sun si astept 30-40 de minute pana cand pot sa fac o sesizare , ma plang ca nu pot sa stau atat sa astept pentru o sesizare si mi-se arunca in ochi scuza cu sesizarea online...cu spumele la gura recunosc ca exista posibilitatea sa depun online sesizarea dar cu ce pana mea sa ma conectez daca e picata fibra...

...

urmeaza o serie de blesteme din partea "samanului" din mine

...

si pana se rezolva dureaza 3-4 ore

anyway ...

acum cateva zile (nu incepusera inca ploile-atentie ca asta cu ploia este o scuza des intalnita) pica la una din locatiile firmei fibra...

imi adun nervii de pe pereti si sun... vreo 20 de minute de va rugam asteptati si aceasta convorbire va fi inregistrata...

raspunde o cucoana si imi impusca creierii cu 20 de intrebari de genul

Cu ce va putem ajuta? Nu stiti ce raspuns porno aveam pregatit... dar respir adanc si ii spun: Stiti, am si eu o problema cu una din legaturile asigurate de dumneavoastra ...

Da cine sunteti? ma prezint cu ton politicos si continuui... cu tot respectu' domnita da ce legatura are sula cu prefectura? Eu doar am reclamat ca nu merge ...poate mai de folos v-ar fi sa va dau ip-ul ... . . . /. . . /. . . /. . . .

Pana verificam va rog sa asteptati un pic... Eu raspund sictirit ...bine bine

...

Si raspunde prazloaica dupa 3-4 minte ca:

Stiti aveti o problema ...

Turbat in sinea mea ca m-am nascut in romania zic Stiu. Nu merge.

Oarecum ofuscata individa imi spune ca o sa innainteze o sesizare dar oricum echipa de interventie este pe drum si se va rezolva.

Stau o secunda sa respir si o intreb calm...Nu va suparati dar unde se duce echipa? Ca nu m-ati intrebat unde este locatia ce nu functioneaza?

Raspunde incurcata cautandu-si cuvintele ...pai unde o fi avaria...

 

Ok multumesc...

 

Si vine echipa bineinteles la sediul central si imi atrage atentia ca nu este nici o defectiune...si de fapt ce am de reclamat?

Imi cade bineinteles fata...si le comunic mai mult prin semne ca problemele sunt in alta locatie... si nu mai vreau sa ii vad in preajma mea...

 

nu mai continui ca iar ma apuca nervii...

 

PS

Pana la urma s-a rezolvat dar in 4 ore..bine ca pe fibra nu pica asa de des

Share this post


Link to post

La faza cu relatiile cu clienti sunt varza. Se vede dupa cozile si injuraturile care acopera cel putin 20m in jurul caseriilor. Facturile si la mine ajung ori tarziu ori deloc. Si nici nu platesc pana nu vine sau il taie pentru ca am si eu sadism in mine si imi place sa sun si sa intreb de ce nu-mi merge internetul. Sa aud ca nu mi-am platit factura si sa stau si sa le explic cum vine cu factura... ca e din hartie care provine din copaci si ca eu trebuie sa o vad fizic, ca sunt ocupat si numai de factura lor nu am timp, ca la facturare lucreaza maimute intr-un experiment... cam pe aici deobicei inchid. Dupa acest moment de relaxare ma duc si platesc factura.

In rest eu cred ca sunt unul dintre fericitii care au rata de download de 756kb in mod constant, si un ping foarte bun

Share this post


Link to post
Eu am RDS la serv. merge bine pana in momentul in care nu platesti factura! ai suni si spun ca e de la tine. platesti factura si apoi deodata merge super bine! ciudat.

 

RDS are limitare la o anumita cantitate de trafic. Poate unde cand se termina luna (coincidenta) se trece de limita respectiva, caz in care teava se strange la jumatate.

 

Sincer eu sunt multumit de serviciul de cablu si de net. Cade foarte rar, si atunci dureaza putin. Recunosc, decat sa suni la RDS cu o problema mai bine te culci. Iar cu termenul de instalare e grav RAU. Sa zicem ca dupa 1 an de promisiuni am facut contractul, dupa 2 luni de asteptat am dat de cineva cunoscut si, cu o mica atentie, am avut net in 3 zile.

 

Din fericire, pica rar. Din fericire. Cablul TV merge bine de tot, pica rar si se repara in max 30 min. Am facut 2 sesizari online (Cartoon network nu mai era dual language) si nu mi-au raspuns decat prima oara spunandu-mi ca au verificat si merge (isi revenise) si a doua oara isi revenise dar n-au mai raspuns. Nu stiu daca au reparat ei sau m-au ignorat, dar rezultatul exista.

 

In consecinta:

RDS: Serviciul ok, Customer support jale, Contract/sales jale. (7 - ca merge)

RCS: Servicu bun-excelent, Customer support bun, Contract/sales ok. (9)

 

RDS sunt de negasit, in schimb. Am si eu pe cineva la Support si mi s-a zis ca au servere care pingaie la fiecare 10 minute fiecare modem (in contract scrie ca orice intrerupere <10 min e considerata normala). In consecinta, exista un ecran pe care modemul dv se face rosu, dar nimeni nu da doi bani. Infrastructura exista. Nepasarea e mare.

Share this post


Link to post

De ceva timp au dublat si astia unele abonamente (256 kbps a devenit acum 512 kbps). Cidat dar la mine cade foarte rar.

Share this post


Link to post

da.. :( cam asa e. imi cade netu o data pe saptaman sau la o luna, dare azi a fost o exceptie.. a cazut de 3 ori.

faza cu telefonu... nu prea stiu ca la mine nu suna  <img src= ("> nu stiu de ce dar e cam enervant nici pe fax nici pe alt telefon conectat. pot doar sa sun eu.

mi a venit factura acum 2 zile, iar ultima data de plata dera 5 ianuarie 2006. :|

cred ca ar trebuii sa trimeata prin curier precum cei de la orange.

Share this post


Link to post

La mine vine factura dupa ultima zi de plata. Vreun sabotaj ceva. Telefonul nu imi functioneaza si cu toate astea apar 20 si ceva de minute vorbite in fiecare luna din cele incluse. Am sunat la ei sa-mi opreasca postul telefonic si cica nu se poate ca e in contract daca vreau sa scot firul din aparat. De 2 bani.. :-W

Share this post


Link to post

Eu am Astral, pana acum am fost multumit. Am spus pana acum ! Sa detaliez nemultumirea. Factura aferenta lunii decembrie, sosita cu intarziere, dar nu peste termen, mai aveam cam 2-3 zile pana la scadenta. Scadenta pe 20.12, eu am achitat pe 21.12 prin op. Din 27.12 si pana in 09.01 telefonul prezenta ocupat la orice numar apelam. Am injurat eu cativa prieteni ca vorbesc prea mult, dar pana la urma m-am sunat pe mobilele personale si am constatat ca "e buba". Dat fiind ca nu mai am romtelecom (am renuntat sa mai fiu talharit la fiecare factura) a trebuit sa apelez serviciul de urgente Astral de pe mobil. Dupa 3 apeluri in care am ascultat muzica dupa care au fost intrerupte, reusesc sa raman in asteptare. Pana la urma raspunde cineva, ii spun problema, si surpriza. Ma anunta ca am telefonul suspendat pentru neplata !!! Ii comunic respectivului ca am platit, cu o zi peste scadenta, e adevarat, dar ca, daca era aceasta problema cu neplata, de ce imi functioneaza cablul tv si internetul ??? A spus ca nu-mi poate da un raspuns si sa merg a doua zi cu op-ul la centrul de care apartin. Convorbirea a durat 18:44, de pe mobil! Ok. Nu am fost nicaieri, a doua zi am sunat din nou, am relatat problema si ce am discutat cu o seara inainte si primesc raspunsul. Nu aveti domnule nici o problema, telefonul merge ! Sun acasa, sotia confirma ca functioneaza. Trecem la a doua problema. Factura aferenta lunii ianuarie, emisa in 04.01, o primesc pe 16.01 la ora 15:00 pe mail !!!! Scadenta pe 19.01. Plin de spume sun la sediul central la Cluj, expun cele doua probleme, imi spun ca pot plati si fara sa am factura (un raspuns imbecil, pentru ca eu platesc valuta la cursul zilei de facturare, ori neavand factura, de unde sa stiu la ce curs sa platesc ???) si sunt indrumat sa sun la directoarea serviciului contabilitate Bucuresti (cine doreste, am numarul, dati pm). Dupa ce am povestit si acesteia cele doua probleme, verifica si ma resuna. Pentru prima problema (suspendat pt neplata) a gasit vinovatul , caruia i sa desfacut contractul de munca, pentru a doua imi spune ca stiu ca se transmit cu intarziere, drept pt care ei prelungesc scadenta pana in ultima zi lucratoare a lunii. Informatia fiind neoficiala. Scuze si regrete, si rugaminti de a suna daca mai apar probleme similare.

Scuze pentru postul lung, dar am vrut sa vedeti cum lucreaza si cei de la Astral. In 10 luni de cand am si telefon acestea au fost singurele probleme. Sper !

Edited by Rapiduletul

Share this post


Link to post

sunt la rds dar nu mi-a cazut netul pana acum niciodata.facturile intr-adevar le primesc tarziu sau nu le primesc dar casieria este la un bloc distanta si de obicei cand platesc cablul tv platesc si netul...nu mi-sa intamplat sa mi-l taie.

Share this post


Link to post

am aflat de la prieteni ca nu poate sa ma sune nimeni.

nu suna telefonu, dar eu pot sa sun... ce as putea sa fac? sa schimb telefonu ? sau o reclamatie?

Share this post


Link to post

Cum merge prostia asta de retea noua? Am vazut in zona si sper inca sa mai pot pastra modemu.

Share this post


Link to post

De la un prieten care tocmai si-a pus prin UTP de la ei: cica e super naspa. De abia se incarca siteurile, alte porturi cica merg totusi.

Share this post


Link to post

Eu, din cate am vazut:

- in Bucuresti, iubita cablata recent: UTP (d'ala direct, fara modem :D ) - internet infect, viteze slabe, downtime'uri mici/mari si imense

- eu, in CT, 2 ani vechime, inca pe modemurile infecte WebSTAR: downtime'uri destul de rare (da' si cand pica), viteza mai mereu "close to limitation".

 

In nici o locatie facutra nu vine cu mai putin de o saptamana PESTE termenul de plata.

Colac peste pupaza, eu trebuia sa am 1mie minute gratuite (incluse) in RDS. Acuma, daca tot am cu cine vorbi: stupoare! De fapt sunt doar 500.

 

Niste nenorociti. Imi aduceam aminte cand huleam Romtelecomu' "ie monopol, domne"; "e scump si prost". Da' macar atunci, daca 2minute nu'ti mergea telefonu', sunai la deranjamente si se rezolva imediat.

La RDS...ah, nici nu vreau sa'mi mai aduc aminte. :(

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...