Jump to content
Sign in to follow this  
sorin77

Dilema: Cada De Baie Din Fonta Sau Acrilica

Recommended Posts

Picioarele de la cada ar trebuie sa fie reglabile.

Si eu tot acrilica(din fibra) mi-am luat si are picioare reglabile. (pui cumpana sau bolobocu pe cada si vezi cat e de dreapta)

 

@Sebian: cel putin teoretic intr-o baie gresia se pune cu panta spre sifonul de scurgere in cazul in care cand faci baita dai apa pe jos, asta daca nu cumva vrei sa te certi cu vecinul de jos :mrgreen: Deci sapa autonivelanta nu prea e utila in acest caz ;)

Share this post


Link to post
...cam cum se face sapa pentru cada?

 

Ai nevoie de nisip spalat -deci sa fie curat si fara noroi, namol etc.

Sapa o poti prepara din: 4 unitati nisip + 1 unitate ciment.

In caz de necesitate daca nisipul este mai murdar se va suplimenta cantitatea de ciment.

 

Astfel cimentul se amesteca cu nisipul uscat, pana se omogenizeaza compozitia.

Abia atunci adaugi ceva apa. Amesteca bine si cel mai indicat ar fi sa faci sapa cat mai uscata adica cu apa cat mai putina. Adauga apa treptat putin cate putin si amesteca bine.

Trebuie adaugata apa atat cat compozitia sa fie utilizabila si nimic mai mult !

Nu e bine daca balteste apa si nici daca sapa este prea moale.

Se lucreaza mai greu cu o sapa mai uscata dar in momentul cand se usuca macar nu se lasa si nici nu apar goluri datorite prezentei apei in exces. Daca o pui sub cada atunci trebuie sa o indesi bine si sa nu lasi aer intre sapa si fundul cazii.

Timpul de uscare variaza in functie de umiditatea din incapere dar si de curentii de aer. Ea se intareste superficial dupa 1 zi. Dar daca vrei sa fi sigur de rezultat asteapta macar 3 zila pana sa faci baie.

Edited by sorin77

Share this post


Link to post

Salutare! Am pornit lucrarile pentru amenajarea baii si m-ar interesa daca ma puteti ajuta cu cateva raspunsuri. Ce parere aveti de rezervoarele de wc incastrate in perete, cat de eficiente sunt panelele de dus si ma mai intereseaza daca ati auzit de -.ro? Am vazut cateva cazi interesante aici: https://www.-.ro/categorii/cazi-de-baie

Share this post


Link to post

Salut,

Parerile mele:

- rezervoarele WC incastrate sunt pentru show, e mai dificil sa intervii in caz ca se defecteaza mecanisul sau alte probleme. Am si clasic si incastrat, dar prefer ultima varianta, datorita aspectului.

- nu stiu despre panelele de dus. Problema ar fi calcarul, daca se astupa, cum se curata? Nu mai stiu cum e apa de la oras, m-am mutat. Oricum, se pune la cabina, nu la cada.

- legat de cada, ca de asta am vrut sa postez, nu mi-as pune acrilic in baie. Am folosit in 6 ani doua cazi din tabla emailata, pe pat din BCA, cada fiind lipita cu adeziv de gresie/faianta, acoperita in zidarie cu faianta (cu usita de vizitare pentru interventie la sifon). Mi-a cazut si para de dus din suport si nu a patit nimic cada. Doar pe una am reusit sa o ciobesc putin, dar am aruncat eu ceva in ea, cu forta. E foarte stabila, rigida precum cele din fonta, nu ai impresia ca te dai in barci precum cele din acril. Alte avantaje nu se zgarie, nu se ingalbeneste. Pe site-ul postat de catre tine, am vazut niste cazi ca peste tot, doar ca mai scumpe. Mi se pare urat si capacul ala alb, arata ieftin.

Ca asta am eu. Si sunt si ieftine, ~270 - 300 lei pentru 170 lungime. Cu atat le-am luat eu.

Spor!

  • Like 1

Share this post


Link to post

Acum ca au trecut ceva ani de cand au aparut cazile de acril, totusi care e mai buna de acril sau de tabla/fonta ?  Eu as avea nevoie de o cada de baie mica cam asa ceva 

 

Edited by VAXXi
fara spam

Share this post


Link to post

Fonta nu as mai pune, e foarte grea si nici nu sunt sigur ca mai gasesti ceva de calitate.

Intre tabla si acryl, eu am mers pe acryl. Am una montata la tara in 1996, arata impecabil. Totusi, fata de ce gasesti acum pe piata, are un strat interior incredibil de gros, ceva de genul a 1 cm si ceva. Consecinta directa: nu are niciun pic de elasticitate, se comporta fix ca una de fonta. Nu s-a decolorat deloc, nu s-a matuit, cu toate ca apa de acolo e f f calcaroasa.

In Bucuresti am montat o cada de acryl in 2004. In cca. 3 ani au aparut crapaturi pe fund, doar in stratul exterior. Dupa alti cativa ani, luciul a disparut complet. Am considerat ca a fost de calitate f proasta.

Chiar anul acesta am schimbat din nou cada, am mers tot pe acryl insa am apelat la ceva de calitate ceva mai buna (Sper !)

La tabla nu imi place zgomotul specific pe care nu il scoti nici nu politia. Eu am montat cada de acryl pe un pat de BCA (in plus fata de cadrul prorpiu) si apoi am adaugat spuma poliuretanica. Elasticitate 0, pierderi de temperatura extrem de reduse.

 

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...