Jump to content
Sign in to follow this  
nrares

Renault Isi Ia Tainul!

Recommended Posts

@mr, ma mir ca nu ai sesizat ca e doar o alta magarie, citeste cu atentie ce vor sa proiecteze: "voiture pour budgetaire reduit"!

E o alta gaselnita, banii investiti nu vor putea fi nejustificati, in schimb facilitatile vor fi reale ;)

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Si asta e adevarat... insa asa sunt eu, mai naiv, prefer sa le acord prezumtia de nevinovatie chiar daca sunt francezi :D Pöate iese ceva, poate nu... insa daca o facem pe nebunii nu iese sigur nimic.

Plus ca poate se duce vestea... aud si aia de la Toyota sau Ford ... "bai, hai in romania ca astia fac cinste cu reduceri de taxe" ;)

 

Apropo, mi-am adus aminte de un banc.

Aia de la ford se duc la papa si-i ofera 1 milion de euro ca sa spuna cuvantul "ford" in timpul slujbei... papa, nimic. Dau baietii 2 milioane. Papa nici sa nu auda. 10 milioane... papa se enerveaza si-i da afara. Pe drumul de intoarcere, unul din ei spune "Bai, cat dracu' au dat aia de la fiat ca sa-l faca sa spuna "fiat lux""

Share this post


Link to post

100% de acord cu ce spune mr. In rezst aceeasi mentalitate imbarligata de scenarii cu spagi si nonorocirile care ne pasc daca investitorii straini calca pe la noi.

 

Ca spunea cineva ca in ungaria se fabrica W...ar fi interesant sa spuna si ce clauze au pus cei de la W cand au pasit in ungaria...

Share this post


Link to post

Vezi ca @mr glumea de dragul conversatiei, si tu ai muscat ;)

Una e sa dai niste facilitati unui mare investitor, alta e sa se dea ordonante ce calca in picioare alte legi si principiul anti-monopol. Vezi ca am facut abstractie de spaga, ma refeream doar la licurici :D

Desi.. spaga exista nu e scenarita. Coruptia are multe forme, nu consta doar in stransferul valizei cu dolari.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

acum chiar sint curios cum se da spaga de catre reno?

si mai curios daca glumeste mr?

Share this post


Link to post
Mie mi se pare straniu cum intr-un versus reno vs stat tineti cu statul... oare chiar sunt reno mai mafioti decat statul roman?! Oare banii care nu-i mai da renault pe impozite s-ar fi dus in cercetare sau sanatate?

 

 

Daca "nu ne vindem tara" baietii isi iau jucariile si se duc in Rusia si noi tot cu osu' ne alegem.

 

Mie mi se pare normal ca un centru de proiectare sau un laborator sa aiba regim preferential fata de un chiosc care vinde tigari sau celulare (ambele de import...).

 

1. Nu tine nimeni cu statul, cel putin eu in nici un caz! Sustin doar ca aceasta politica de subventionare si facilitare este o mizerie care aduce avantaje onora in mod discriminatoriu. Sa se duca in USA sa le ceara facilitati sa vada ce le dau americanii cat or putea duce! De ce? Pentru ca acolo exista economie de piata functionala (nu de cumatrie ca la noi).

 

2. Sa investeasca in Rusia si sa-si asume riscul de expropriere de catre tata lor Putin... Chiar tot ce mai poate oferi tara asta sunt avantaje fiscale, daca da e vai si amar de noi!

 

3. NU! Daca este considerata o activitate productiva si eficienta nu subventiile (care sunt impotriva oricarui curent de liberalizare) ii vor atrage aici...Sau poate tine de o gandire proasta socialist-europeana.

 

Daca sunt o firma serioasa sa respecte piata (Atentie, nu statul!). Problema cu miloaga dupa subventii este un copil european, incetatenit si la noi...Pt ca noi preluam ce e mai rau de la europeni, nu ce e bun.

 

PS: Rolul statului NU este sa intervina in economie dupa cum ii trece prin scafarlie ci sa vegheze doar buna functionare a acesteia, dar la noi asta este departe de realitate! Este un caz de coruptie la nivel inalt pe fata.

Share this post


Link to post

SA nu credeti ca spaga s-a inventat la noi, si ca nemtii de exemplu nu iau.

 

Ia bagati un ochisor aici, ca tot a fost summitul francofoniei...

http://www.cyberpresse.ca/article/20060729.../5024/CPDMINUTE

 

inca unul; linkul din pacate nu mai e activ... de pe voila.fr

 

Faurecia/corruption: le Parquet de Francfort dit enqueter contre Pierre Lévi

28-07

11:51:11 Le parquet de Francfort (ouest de l'Allemagne) a confirmé vendredi enqueter contre Pierre Lévi, le président de l'équipementier français Faurecia, dans le cadre d'une affaire de corruption qui vise au total une vingtaine de personnes.

 

La procédure contre M. Lévi avait été révélée ces derniers jours par la presse allemande.

 

Selon Sybille Gottwald, chargée de l'enquete au Parquet, le système de corruption remonterait à 1998, et le parquet avait entamé une enquete à la mi-2005. Selon elle, M. Lévi aurait été au courant du système dès 2001, a-t-elle indiqué lors d'un point presse.

 

L'enquete du parquet de Francfort vise une vingtaine de personnes, soupçonnées d'avoir trempé dans une affaire de dessous de table versés à des cadres de Volkswagen, en échange de l'octroi de contrats.

 

Parallèlement, le Parquet de Munich (sud) enquete contre quatre cadres de Faurecia, soupçonnés là encore d'avoir versé des pots-de-vin, mais cette fois-ci à des dirigeants de BMW, le constructeur de voitures haut de gamme.

 

L'affaire s'est amplifiée avec le dépôt mercredi d'une plainte par Volkswagen, et l'envoi par le patron du constructeur allemand Bernd Pischetsrieder d'une lettre à Jean-Martin Folz, patron de PSA Peugeot Citroën, actionnaire principal de Faurecia.

 

D'après le magazine Der Spiegel, M. Pischetsrieder aurait prévenu M. Folz que Volkswagen ne souhaitait plus coopérer avec Pierre Lévi, demandant implicitement son limogeage.

 

Et selon le Frankfurter Rundschau, M. Lévi aurait admis avoir été au courant des paiements effectués, mais n'avoir pas participé directement aux agissements coupables.

 

 

 

 

Revenind daca au sau nu dreptate sa ceara scutiri, totusi trebuie sa ne intrbam de ce nu au venit si altii. Ce anume pute in Romania de investitiile mari se fac in alta parte? Chiar si Reno face o noua uzina in Rusia...

Mie mi se pare normal sa urmareasca statul interesul NOSTRU, si Renault pe al lor. Si sa negocieze. Piata e libera si nu suntem noi varful lumii.

Oare intamplator tarile cu fiscalitate redusa au economii care bubuie si cele cu milioane de taxe si impozite scartaie (Franta included)?

Edited by mr_

Share this post


Link to post
...... totusi trebuie sa ne intrbam de ce nu au venit si altii. Ce anume pute in Romania de investitiile mari se fac in alta parte?

 

Romanii(politicieni/autoritati etc) cer SPAGA...parerea mea.

Share this post


Link to post

mr cred ca cine vrea intelege ce spui...nu mai insista ca nu trebuie(ai) sa convingi pe nimeni...din pacate au cam disparut ciinii cu covrigi in coada prin afara romaniei

Share this post


Link to post

I-au mancat chinezii, cu tot cu covrigi...  <img src= S">

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Asta cu "economiile bubuie in tari cu impozite mici" e interesanta!...Am vrea si exemple...Oare cat or fi taxele in China, Japonia, Coreea de Sud sau Germania!?!...Ca alte economii sa bubuie nu prea mai stiu!!...

Share this post


Link to post

Problema este ca nu prea mai bubuie pe la nemti de prin 2000, deja Siemens se muta in China o sa mai ramana doar sediul in Germania. VW s-a mutat deja in china unde are citeva fabrici, de asemenea tot VAG a facut o super magarie si pt a scapa de presiunea sindicatului IG Metal a facut noi fabrici prin europa care sunt in sistem gen franciza, asadar sindicatul nu mai poate intervenii in acele fabrici si salariile pot fii scazute .Usor usor si VAG se muta din Europa cu productia, sunt tare curios ce pas o sa faca reno care si el este aproape mutat .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...