Jump to content
Sign in to follow this  
nrares

Renault Isi Ia Tainul!

Recommended Posts

Renault s-a obisnuit cu ajutoarele de stat si mai vrea. Grupul francez a solicitat maximul de ajutor financiar de ajutor de stat permis de legislatia romaneasca si europeana, pentru centrul de cercetare de la Titu.

Este vorba de o investitie mare, de 450 de milioane euro, iar francezii vor sa recupereze din taxe si impozite cat mai mult posibil. Pentru ca este unul dintre investitorii strategici din tara, Guvernul a sarit imediat in ajutorul Renaul. S-a constituit deja un grup ce va colabora cu firma franceza, inclusiv in acordarea facilitatilor. Potrivit Consiliului Concurentei, ajutoarele de stat primite de Renault pentru Dacia se ridica la aproximativ 80 de milioane euro.

Asta in timp ce pentru actiuni a platit 50 de milioane euro. Iar privatizarea a fost insotita de foarte multe facilitati.

Compania nu a platit niciodata impozit pe profit. Era scutita de la plata impozitului pe profit timp de cinci ani. Dacia a intrat pe profit abia in 2002 si doar din octombrie 2007 ar fi trebuit sa plateasca, insa prin noul Cod Fiscal aceste facilitati vor disparea

La Titu francezii vor sa dezvolte un centru de proiectare de masini cu preturi reduse pentru tarile in curse de dezvoltare, unde puterea de cumparare este mai mica.

Se preconizeaza ca centrul sa fie amplasat pe o suprafata de 700 de hectare din care 258 vor fi preluate de la Ministerul Apararii. Restul de terenului va fi achizitionat de catre Renault de la persoane fizice. Proiectul va fi derulat in trei etape, pana in 20015.

Investitia serioasa va veni abia dupa 2009, cand 425 de milioane euror vor fi bagati in spatii si dotarile tehnice pentru testari, angajarii si formare profesionala pentru 2.000 de persoane.

Centrul va mai cuprinde o sectie de inginerie pentru vehiculele, o pista de incercari pentru autovehiculele multimarca, precum si departamente de informatica etc.

Primul model proiectat de constructorul francez la centrul din judetul Dambovita va fi potrivit oficialilor francezi, un autoturism in trei volume, urmat de un vehicul comercial usor si de unul cu tractiune integrala. sp7.gif

 

http://www.cronicaromana.ro/francezii-cer-...-ia-tainul.html

Share this post


Link to post

E clar, vor sa faca MCV cu cardan. Scump cardanul asta..

Share this post


Link to post

Mie nu mi se pare rea idee sa faca si ceva munca inalt calificata la noi. Cred ca toata lumea ar avea de castigat. Pana acum la noi s-a facut numa munca de negru...

Share this post


Link to post

Ar fi bine sa fie asa cum spui tu mr dar experienta noastra cu francezii te contrazice.Citroen ne-a vandut un model care n-a avut nici un succes la ei si era scos din fabricatie,iar Renault nu a mai scos promisa masina de 5000 euro.Timpul ne va da raspunsul!

Share this post


Link to post

La ce succes real a avut MCV-ul nu ma mira ca vor sa mai scoata si alte modele :) ) Din partea mea reno poate sa-si mute in RO toti injinerii si designerii care au facut marele proiect L O G A N > :)

Mitul cu crearea de noi locuri de munca bla bla este zero, deja toata lumea migreaza spre vest si din 2007 o sa migreze mai multi, sa vedem cine o sa mai munceasca in RO :mda:

Share this post


Link to post

Asta e strategia Renault,de ce sa platesca ingineri "acolo" cu 3000 euro cand poate sa-i platesca aici cu 300.Nu?Tot munca inalt calificata este!

Share this post


Link to post

Care 3.000 euro ? Poate cu atata ii platesc in concediul de crestere copil pana la 2 ani.

Share this post


Link to post

Oare cel ce a desenat MCVul ce salariu o fii avut ?  <img src= )">

Pina una alta e bine ca devine cineva interesat de Romania dar totusi niste investitorii adevarati nu gasim ?

Share this post


Link to post

E foarte bine ca se deschid centre de cercetare aici. Iar raportul dintre salariile de afara si cele de aici va scadea la 4 sau mai mic. Nu uitati ca am plecat de la un raport de 20:1.

Share this post


Link to post

O idee f rea. De ce sa se faca asemenea investitii la noi cand la Titu s-ar putea investii in islazuri, crecatotii de melci, capre lanoase etc.

 

Cei de la renault sunt tampiti, intra-devar, ca inceraca sa faca ceva aici...uneori nu meritam nimic...sau poate meritam investitii asemanatoare celor de la campu lung pt ca proiectul logan a nemultumit profund pretentiosul nostru popor.

Share this post


Link to post

Pentru acea zona v-a fi mana cereasca.Si pentru mafia terenurilor la fel.Dar mai e o problema:persoane calificate in zona nu sunt.Asa ca acolo or sa lucreze oameni din Buc,Tgv,Pit,Ploiesti.

Share this post


Link to post

Matias tu chiar crezi ceea ce spui sau faci bascalie ca de obicei ? In primul rand nu reno este cel mai important investitor din tara asta, exista firme mai mari ca reno care au investit aici si nu au cerut atitea facilitati si atita televiziune. Firma Nokia iti spune ceva? Alcatel, Siemens, Rigips, Knauf sunt firme mari cu cifre de afaceri uriase care au investit si produc in Romania DAR nu cer facilitati si nu fac tam-tam la T V .

Share this post


Link to post

Telefoanele Nokia ale politistilor nu au nevoie de atat service si nici nu le pun viata in pericol.

Share this post


Link to post

Sa faca,asa cum zic,pe langa ei se vor dezvolta si serviciile(transportul,comertul). Atatia oameni angajati ,consuma,deci pana la urma este bine pentru popor,dar noi vindem pielea ursului din padure,exista ceva concret pana acum? [-X

Share this post


Link to post

se vorbeste doar din auzite..gen nokia Alcatel, Siemens, Rigips, Knauf ..etc...investitia reno e bine venita pentru BOGATA zona titu.

 

e asa greu de inteles de ce nu se asambleaza(proiecteaza) masini mai scumpe (bune) in romania???

 

inginerii de la dacia n-au 300 eur...sau altfel cred ca nimeni de pe forum n-are cit are un inginer sefulet de le dacia...

 

vedeti ce zice MR ca traieste in vest si a vazut probabil mai multe

Share this post


Link to post

NU ai dreptate, aceste firme enumerate de mine mai sus chiar au investit in Romania, au fabrici si produc aici .Nu zic ca zona Titu este bogata sau saraca dar DACIA prea vrea pomeni iar alte firme mari nu stau toata ziua cu mana intinsa .

Stai linistit ca injinerii de la Dacia nu au salarii vest, mai degraba de est .

Share this post


Link to post

Interventia statului in economie nu este benefica... Daca reno este o firma atat de performanta de ce are nevoie de subventii si facilitati?...Sa fie faptul ca sunt mediocri si trag cat pot de la un gigant corupt care este statul in general si statul roman in particular?...Sau sa fie obisnuinta proasta a investitorilor francezi in general, atat acasa cat si in strainatate...? Oricum ar fi statul roman ar face bine sa-si reduca nivelul de coruptie si birocratie iar investitorii vor veni nu pentru aceste beneficii acordate selectiv ci pt piata insasi.

Share this post


Link to post

acum multi ani reno s-au redresat dupa ce au primit ajutor de la statul francez...un exemplu::::si statul roman ar fi trebuit sa ajute la redresarea aro cimpulung

Share this post


Link to post

La urma urmei e vorba de o negociere care mie unuia mi se pare normala. Daca statul nu le da macar o parte din ce vor, isi iau cele 450 milioane si se duc in cehia sau in rusia. Si cine iese in pierdere?

 

Nu vreau sa le iau apararea celor de la reno, insa e chestia asta e totusi o idee buna. Mai ales ca e vorba de un centru de cercetare si nu de unul de dat cu ciocanul. Eu as scuti cercetarea de taxe din start.. cu conditia sa fie cercetare pe bune si nu doar o acoperire pentru o fabrica de materiale de constructii sau de textile.

 

O alta bila alba pentru reno e faptul ca au un departament propriu de r&d destul de puternic, fata de alte marci care subcontracteaza proiectarea unor firmulite capusa de "consiliere" care angajeaza pe termen limitat ingineri "ieftini" fara nici un fel de experienta...

Share this post


Link to post

Hai sa fim seriosi, toate cifrele pe care le-a dat Reno sunt de pe alta lume casa nu zic mincinoase, cum poate sa aiba o firma cheltuieli de promovare la un produs(LOGAN) zeci de milioane de euro ? Sa fim seriosi, ca orice firma frantuzeasca nu fac altceva decit sa plimbe banii dintr-un buzunar in altul.

Adica am ajuns sa facem plecaciuni in fata unui producator mediocru (dupa cum bine a zis Andrei) cind am dat cu piciorul lui VAG si Mercedes cu multi ani in urma. Hai sa o luam altfel, Reno face la noi LOGAN iar VW face in Ungaria Touareg, care tara este mai castigata ?

Share this post


Link to post
Alcatel, Siemens, Rigips, Knauf sunt firme mari cu cifre de afaceri uriase care au investit si produc in Romania DAR nu cer facilitati si nu fac tam-tam la T V .

 

 

Bai Bogdane lasa vraja! Ce nu imi place mie este faptul ca va dati cu presupusu'. Daca ati stii dedesubturi sau cum Alcatel castiga proiecte in .ro si cat de miseleste mituieste in stanga si dreapta... Sau Siemens...

 

Comentariile voastre, sincer mi se par exact ca cele ale unor babe la coada la lapte.

 

Daca voi credeti ca numai Reno a dat spaga, va inselati amarnic.

Share this post


Link to post

Reno e compania auto care cheltuie cel mai mult pe publicitate din Franta, si deci probabil si in Europa. In Franta, in medie 600 euro din pretul unei masini vandute reprezinta reclama. Dintre marcile non-frantuzesti prima e Nissan... interesanta coincidenta nu? Stirea are cateva luni si e de la TF1.

"Cheltuie" pe promovare e o metafora, ca tot in capul cumparatorului se sparge... in fine. Ideea e ca astia chiar baga bani in publicitate, chiar daca la Logan nu stiu daca e nevoie. Insa am vazut in belgia o groaza de panouri publicitare cand s-a lansat aici Logan dCI.

 

Sunt de acord ca am pierdut startul cu constructorii seriosi... Hyundai a investit in cehia de cateva ori mai mult decat Reno in Romania. Si Toyota ne-a ocolit... Insa asta nu inseamna ca trebuie sa-i speriem si pe astia acum... daca ii gonim si pe francezi cine sa mai vina, indienii? Ca singuri s-a vazut ce stim sa facem.

 

Eu personal cred ca daca se face pe bune centrul asta de cercetare, si chiar merge, s*ar putea sa mai atraga si alti constructori babani care sa mearga pe ideea ca au de unde gasi mana de lucru calificata si oarece know-how local. Ca de-alte nea terente care sa stranga piulitele cand are el chef pentru o sticla de rachiu/bol de orez pe zi e plina lumea, nu astia cred ca atrag un constructor serios.

 

 

PS

Mie mi se pare straniu cum intr-un versus reno vs stat tineti cu statul... oare chiar sunt reno mai mafioti decat statul roman?! Oare banii care nu-i mai da renault pe impozite s-ar fi dus in cercetare sau sanatate?

Eu in Romania nu am auzit un singur ministru al "Invatamantului si CERCETARII" sa spuna un singur cuvant despre cercetare. Toti se dau cu capul de pereti sa reinventeze BAC-ul sau capacitatea, (si a iesit o varza totala si generatii de bacalaureati care n-au auzit de PI) iar cercetarea nici nu mai exista, nici macar in discursurile electorale. Numai cu BAC-ul si cu capacitatea nu faci nici un ... in secolul asta...

Edited by mr_

Share this post


Link to post

@bogdang: Eu cred ca Romania e mai castigata daca ne raportam la exemplul dat de tine. Iar faptul ca Reno investeste nu poate fi decat ok. Oricine ar veni ar cere facilitati...si firmele enumerate de tine au cerut.

Edited by hades

Share this post


Link to post
Iar faptul ca Reno investeste nu poate fi decat ok.

 

Sunt consternat de o asemenea afirmatie. Ca sa fac o comparatie in sensul gradientului tau, "ok" e si ca se astupa o gaura cu nisip. Ca se plateste pentru operatia asta cat pentru asfaltarea a 100 de metri e jaf. Ridicand la scara problemei in discutie, se cheama jaf la nivel national.

Share this post


Link to post

Lasa ca nu e chiar asa... banii de la Reno nu i-am avut niciodata, nu ca au fost furati.

 

Daca vin fara sa plateasca nici o taxa, tot sunt cativa someri mai putini (si unii calificati), care dau si nu iau bani de la bugetul de asigurari sociale, cativa ingineri buni care raman in Romania in loc sa plece in Australia, si tot ii taxezi pe aia care le vand termopanele si croissant-urile, ca doar n-or sa le aduca din Franta.

 

Daca "nu ne vindem tara" baietii isi iau jucariile si se duc in Rusia si noi tot cu osu' ne alegem.

 

Mie mi se pare normal ca un centru de proiectare sau un laborator sa aiba regim preferential fata de un chiosc care vinde tigari sau celulare (ambele de import...).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...