Jump to content
Sign in to follow this  
Nu_stiu_totul

Vine iarna...

Recommended Posts

lasa ca faza cu ochiu' nu e concludenta...al meu e stins de cand am ramas fara benzina odata si am nenorocit-o la automat pana mi-a dat un mecanic prin telefon sfatul sa amorsez pompa (cu gura cum altfel :) ),apoi am pus-o pe redresor si degeaba ala nu se mai face verde..mi-a spus altcineva ca ochiul ala e doar pe elementul ala din mijloc deci chiar daca functioneaza poti sa ai alti elementi morti...eu am un rombat de cand am luat masina (la second) pare cam varza da cred ca ma mai tine pana iarna viitoare..

 

Sper ca nu am fost prea mult :o fftopic:

Share this post


Link to post

Sambata am dat bateria jos am fost cu ea la un atelier care repara baterii .. Au masurat-o si au zis ca e "moarta" asa ca am luat alta Rombat de 65Ah (cu 138 lei) , care a incaput la fix in locas.

 

Avea 4 ani vechea baterie asa ca asta e !

Share this post


Link to post

Iar vine iarna ... iar nu o sa pot deschide usile...

Oare de ce intotdeauna ma prinde nepregatit ?

Share this post


Link to post

...lucrezi cumva la guvern? :mrgreen: ca numai ei sunt prinsi pe picior gresit in fiecare iarna

Share this post


Link to post

ar fi bine sa lucrez la guvern... pentru ca usile (masinilor) lor se deschid...

Ei isi vad de treaba lor si apoi .. iarna.. si cetateanu' nu?

 

Dar cel putin mi-am cumparat racleta si am micsorat presiunea in cauciucuri...

Asa ca poate sa ninga !

Edited by Nu_stiu_totul

Share this post


Link to post

Parerea mea este sa lasi presiune la fel pentru ca in momentul in care ai redus presiune rizurile cauciucului isi inchid unghiul si nu o sa mai prinda zapada. Degeaba se mai lateste cauciucul daca rizurile nu mai prind zapada.

Share this post


Link to post

Apropo, si-a pus cineva cauciucurile de iarna? Astazi in Bacau fulguia in toata regula pe la amiaza, iar noaptea trecuta in timp ce ma intorceam de la Moinesti ningea viscolit. Uleiul si filtrele le-am schimbat, antigelul tine pana la -23 grade, am schimbat si gumele la stergatoare, cred ca maine trec pe gumele de iarna...

Share this post


Link to post

Eu am pus cauciucurile de iarna de vreo 10 zile si sunt super (test facut pe Bucuresti - Comanesti - Iasi ). E o diferenta imensa fata de cele de vara.

Presiunea scazuta ajuta la gumele de vara, le ajuta sa se incalzeasca, am testat f mult iarna trecuta.

 

Hai sa dau niste detalii comparative intre cele de vara ( Firestone F590 ) si cele de iarna (Sava Eskimo S3 unflate la 2.2 bar):

Am venit pana la Comanesti pe e85 pe 20 de grade uscat si asfaltul a fost in mare parte rugos, am crezut ca acolo las gumele de iarna.

Gumele se tin bine la aceste aceste conditii cu cateva diferente fata de cele de vara:

- la viraje luate in forta la limita devin un pic... ciudate, adica vor sa faca fish tailing.

- la frane puternice, tin ok la inceput, dar cand se incalzesc, daca persisti cu frana acolo le lasi.

Oricum, cand am ajuns la destinatie nu erau absolut deloc deteriorate, inca mai aveau mustatile si pe suprafata de rulare intregi.

Spre Iasi am mers pe temperatura ~5 grade cu ploaie la greu. Aici si-au dovedit utilitatea la maxim, aderenta in curbe aproape ca cea de pe uscat, frana excelenta ( cu cele de vara frana brusca era useless in conditiile astea, cascadorie direct ).

In Iasi le-am testat destul de mult zilele astea si nu pierd aderenta pe asfalt ud decat f tarziu ( cu cele de vara daca demaram mai brusc pe apa pe frig nu ma miscam de pe loc ).

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Si eu am pus gumele de iarna, fulguiala de la Iasi m-a pus pe ganduri :) .

Share this post


Link to post

@Esperatule, mi-am luat si eu sava eskimo m+s, maine le pun. Sa inteleg ca am facut o alegere buna?

Share this post


Link to post

Mie mi se par niste gume de iarna buget excelente, unul din cele mai bune rapoarte pret/calitate. Sunt facute pe licenta Goodyear in Slovenia (cele cu linie verde ) sau in Polonia (cele cu linie alba) .

Am luat si pt dacie 2 bucati pe 13, pe spate aveam deja de iarna matadoare. Sa vedem cum evolueaza in timp.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Pe ale mele scrie Slovenia, si au verde parca. Abia le-am luat, sunt in masina maine ma duc sa le pun. Oricum cred ca trebuie sa iau si pe spate ceva, macar sh, ca debica mele de vara se lemnifica iarna, parca merg pe patine.

 

Ma bucur ca am facut o alegere buna. Aveau cu gramada in Metro, dar numai marci ori f. scumpe sau ieftine dar reshapate.

 

Oricum faza mishto a fost ca se invarteau o gramada de insi p'acolo si veneau la mine: domnle, oare de care sa-mi iau? Eu, complet pe dinafara dar serios zic: sava sunt cele mai tari, si au si pret bun. Au vandut aia tot paletu' :) )

Share this post


Link to post

La SH te sfatuiesc sa te uiti si dupa vechimea gumei. Eu nu as lua o guma mai veche de 3 ani.

Pentru a determina data de fabricatie se foloseste codul DOT, vezi imaginea. Daca respectiva grupare are 3 cifre guma e dinainte de 2000 si nu trebuie cumparata. Cauciucul se rigidizeaza cu timpul si isi pierde proprietatile, deaceea e de preferat sa fie cat mai recent.

post-775-1162591289_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Mda, nu stiam. Multumesc foarte mult pentru informatie. Am sa fiu atent. Daca la iau, oricum fac o poza sa le vezi. Multumesc inca o data.

Share this post


Link to post

Sal!

1.dupa ce pornesc motorul si am geamul usor inghetat,imi las in jos parasolarul si il apropii de parbriz-in felul asta dupa ce s-a incalzit motorul,parbrizul se dezgheata mai usor,aer cald sta mai mult sus-puteti sa probati;

2.pe chedere urmeaza sa dau cu un spray cu silicon care isi face datoria de 2 ani-e Wurth

3.cel mai indicat pentru cutie e ca masina sa fie lasata pe liber pentru ca uleiul sa fie pe toate pinioanele si cand ai motorul oprit si masina stationeaza;

4.blocatul rotilor pe spate nu mi s-a intamplat decat la dacia.

5.nu e indicat pentru tabla-daca afara e foarte frig sa dati cu apa de peste 15 grade p masina(adica sa fie aproape calduta),cum nu e indicat nici vara sa speli masina cu apa foarte rece.pse

6.sunt curios,cand vine frigul de -10 grade daca o sa am probleme cu deschiderea usilor de catre actuatoare la cielo.

7.e bine/preventiv sa pui niste metanol in benzina,sau macar un aditiv!  <img src= ">

8.presiunea din roti se modifica in functie de temperatura-iarna,daca nu aveam cauciucuri de iarna si aveam all season,si drumul era alunecos,pe fata le umflam/dezumflam la 1.8 atmosfere in loc de 2 sau 2.2 cat trebuie!chiar ajuta

Edited by c_french84

Share this post


Link to post

Glicerina data pe chederele de la exterior presupun ca este afectata intr-o masura mai mare sau mai mica de apa de ploaie sau de spalatul masinii.

 

Refacerea ungerii cu glicerina cat de des trebuie facuta? Dupa fiecare spalare? La un anumit interval de timp (cand se usuca...?)?

Share this post


Link to post
....i am umplut locul cu vaselina din spray.

E si uite ca ieri a inghetat, si nu mai vrea sa se deschida usile. O fi vaselina din spray de slaba calitate.

 

Acest lucru am patit si eu. Nu mai puteam deschide portiere din fata. Miercuri am dat fetele la portiera jos si am observat ca aceasta vaselina (tubul spray 2+2) data de mine pe la mecanismul de inchidere era c-am tare. Asa ca am folosit un spray pentru rugina combinat cu o pensula micuta pentru a scapa de vaselina intarita si am curatat apoi cu WD 40. In prezent nu mai am probleme cu usile.

Share this post


Link to post

Am montat fata interioara a usii din stanga. Vreo 2 ore a durat cu tot cu ungerea inchiderii+mecanismului geamului, curatarea chederelor, ungerea lor cu glicerina, demontarea chederului exterior...

 

Arata mult mai... negru acum reglajul oglinzii + manerul de deschidere. Ele fiind tot din plastic negru le-am sters cu carpa cu care am sters si chederele cu glicerina. Arata fantastic. :D

Share this post


Link to post

Odiseea iernii a reanceput  <img src= (">

 

Intru in masina (Cielo) pe usile din spate, pornesc motorul incalzesc masina se dezgheata usile din fata ...samd...

Sau dau apa calda pe usa (sofer) se dezgheata ...samd...

 

 

Am dat cu toate prostiile fara succes...

Asta-i marea mea nemultumire fata de Cielo...

 

Am vazut ca simptomele descrise de mine apar si la Kalos :-?

Edited by Nu_stiu_totul

Share this post


Link to post

Aceeasi problema.

Probail intr-una din zile o sa desfac fetele de usi, o sa curat bine cu WD40 toate legaturile alea de la inchiderea usilor si o sa dau cu vaselina. Totusi, problema ar putea fi de la faptul ca acea banda de cauciuc de la baza geamului(exterior) sa se rigidizeze la frig si astfel sa intre apa printre ea si geam.

Anul trecut nu am avut nicio problema.

Share this post


Link to post

la mine chederele ingheata, in schimb nu se descuie din IC yalele usilor din fata... cu cheia insa merg...

evident, dupa ce se incalzeste un pic masina, merge inchiderea fara probleme...

 

broastele le-am dat prin septembrie cu wd40 - (complet, dupa demontarea fetelor de usi, nu doar din exterior)

Share this post


Link to post

La mine zilele astea portbagajul nu a vrut sa mai coopereze, noroc cu deschiderea din interior. De intrat, cheia a intrat, dar nu se putea rasucii in nici o directie. In schimb usile se deschid fara probleme, din telecomanda. Geamul din dreapta era aseara inghetat, nu am reusit sa-l fac sa coboare, mai aveam putin si ardeam motorasul, cred ca se lipise banda aia de cauciuc de el.

Share this post


Link to post

Am observat ca de cand a venit frigul motorul meu are o mica problema. porneste fara probleme dar parca nu merge rotund..nu stiu cum sa explic..din masina parca se aude un duduit..si cam dureaza destul de mult pana se incalzeste motorul bine si nici nu trage cum trebuie, parca ar merge in 3 pistoane. Dupa ce se incalzeste bine de tot dispare si duduitul si trage cum trebuie...ce poate sa aiba?

Share this post


Link to post

Asa am patit si eu ieri,usile din fata nu s-au deschis decat cu cheia :D .Iar ca pornire la fel,fara probleme dar pana se incalzeste tremura de o ia boala si nu sta ralantiul deloc :mrgreen: .

Edited by Alezz

Share this post


Link to post

Am descoperit buba , era de la capcul de la delcou , cura cu o surubelnita in interiorul capacului chestiilea alea 4 (habar nu am cum se spune). Am mers cu masina si dupa ce sa incalzit bine am vazut ca tot asa continua sa faca , am oprit si am curatat capacul in interior si dupa ce am pornit-o si-a revenit instant.

Edited by tkd29

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...