Jump to content
Sign in to follow this  
Nu_stiu_totul

Vine iarna...

Recommended Posts

nu puneti alcool, largeste furtunasele

Share this post


Link to post

Rezervor crapat ? @-) si cum vine asta cu rezervorul de apa sub aripa la Cielo, ca stiam ca e fix in dreapta cum deschizi capota ... la Matiz este sub far/spoiler !

Share this post


Link to post

Apoi da sigur ca deschizi capota ca sa umplii rezervorul de apa pt parbriz. Umplerea se face folosind gura de umplere disponibila pe partea dreapta cum deschizi capota.

Dar rezervorul in sine este localizat sub aripa.

Share this post


Link to post

Prima aventura neplacuta iarna. La 20 la ora pe un drum putin circulat si cam virajat, pe un pic de ninsoare(si aveam sa aflu si gheata) am folosit a 2-a ca frana de motor sa incetinesc pentru a iesi pe strada principala care era la 50 de metri in fata.

In momentul ala a fugit spatele destul de violent(nu am calcat frana, doar de la frana de motor) am redresat in sens opus si am accelerat un pic (,) ca sa evit gardul. Masina s-a sucit invers, aceeasi manevra ca sa evit celalalt gard, si inca odata manevra ca sa evit iarasi primul gard. Intre timp ajunsesem in dreptul unui santz plin cu zapada. Am lasat masina sa faca 180 de grade si sa curga frumos in sant, bucuros ca am scapat ,si masina intacta. Toate acestea la viteze de 10-20 km/h . In consecinta, cauciucurile mele atat de laudate vara, sunt zero barat iarna, si ma pregatesc de cauciucuri de iarna(sava eskimo daca bugetul e limitat, sau ceva mai scump(toyo, vredestein, etc) daca suplimentez bugetul.

Share this post


Link to post
Si inca una tot de iarna...

M-a prins gerul de -15 si am apa chioara in spalatorul de parbriz.

La ce sa ma astept , s-a dus pompa sau rezervorul sau ambele?

 

Si pe mine m-a prins cu apa in rezervorul ala. Am luat un litru de spirt medicinal si am completat. Dupa un pic de mers probabil gheata s-a mai topit de la caldura de la motor si s-a amestecat cu spirtul. Dupa aia nu a mai inghetat.

Share this post


Link to post

Ai scapat de miros? Eu am luat iarna trecuta lichid de parbriz de la Billa, fabricat de Rieni Oradea si am spalat rezervorul de cateva zeci de ori sa scap de mirosul de alcool.

Share this post


Link to post

Akaionut, vezi ca aia fac lichidul de parbriz amestecat cu palinca de bihor :) . Eu sincer nu mai am incredere in flacoanele astea pe care scrie MADE IN ROMANIA. Pute masina a spital de urgenta si nici nu dezgheata cum trebuie. Doar cate 5-6 cm in locul in care stropeste.

Share this post


Link to post

Pai spirtul asta nu mirosea tare, dar mirosea un pic a palinca :lol: . Oricum fata de iarna trecuta cand am luat nusce lichid de spalat parbrizul, cand m-a oprit politia a inceput sa ma intrebe de bautura, spirtul e parfum pe langa ala.

Share this post


Link to post

Asta vara, cand nu prea era nevoie am cumparat de la OMV 2 bidoane si au fost super ok (lamai si portocale :D ), ieri am luat de la Selgros, disperat ca ingheata apa in rezervor. Deocamdata nu am observat nici un miros suspect.

Share this post


Link to post

Am scapat si cred ca nu s-a spart nimic, pompa pompeaza eu am bagat lichid care ingheata la -30 asa ca

Las' sa ninga !

Edited by Nu_stiu_totul

Share this post


Link to post

:o fftopic: nu e prea bine spus " Las' sa ninga" pentru ca daca ninge nu e ger... asa ca nu ingheata zemurile de sub capota :dizzy:

 

Ai rezolvat ceva cu inchiderea usilor? Nu de alta.. dar sa nu fie instalate calumea tijele alea... spun asta pentru ca la mine pana la -15C nu am probleme cu inchiderea centralizata...Se mai intampla sa nu pot intra in masina pentru ca se formeaza gheata intre usi si caroserie... (de, asa e la mare iarna... vantul indeasa zapada pe unde poate) si trebuie aplicata metoda pumnului (lovituri in usa... de jur imprejur ca sa cedeze gheata... (de obicei in 3 min toate usile sunt rezolvate)

 

Cat despre lichidul de parbriz, la drum lung, daca s-a plecat cu el inghetat, chit ca se pune spirt sau lichid de parbriz concentrat, sunt mici sanse sa isi dea drumul pentru ca la Cielo caldura de la motor nu ajunge in mers la vasul respectiv... Am patit o chestie de genul asta... eram pe A1, si m-am trezit ca mi-a inghetat apa , pentru ca de la C-ta la Buc a mers foarte bine. Am oprit pe banda de urgenta, si am pus cam 400 ml spirt.. atat a incaput in vas... si nimic... tot nu s-a desghetat. La Pitesti rezolvat problema turnand apa fiarta pe contraaripa si vasul de lichid!!! :redface:

Share this post


Link to post

Ai dreptate dupa ninsoare vine ger si la -5 C usile mele se sudeaza si salut :( intru prin spate (om de 100 de kile)

 

Acum eu ajung acasa pe la 16.30 si nu-mi vine sa ma apuc de surubarit ... poate sambata.

Nu stiu ca sambata asta nu o sa am timp ... pentru ca nevasta mea a facut program de Metro Selgros si alte super magazine de unde iesi mai usor la portofel .

 

 

Pana la urma ma duc in service la vreun specialist!

 

Om slab si eu :(

Share this post


Link to post
trebuie aplicata metoda pumnului (lovituri in usa... de jur imprejur ca sa cedeze gheata... (de obicei in 3 min toate usile sunt rezolvate)

 

Si tu te duci mult mai linistit la servici ca ti-ai calmat nervii de dimineata dupa un box usor cu masina. :)

Share this post


Link to post

Nu m-ai inteles ... SorelRo, iti mai explic odata, usa nu-i lipita si tija de blocare nu se poate ridica pentru a o descuia :( . Cred ca-i clar acum!

Sambata era soare si am desfacut fata de usa. E destul de usor sunt 6 suruburi trebuie luat ornamentul de la deschiderea usii in interior , apoi se trage usurel si gata . Am studiat mecanismul in interior si tija nu are de ce sa se sudeze (prin inghetare) pentru ca trece printr-un locas mare si tija e de fapt o sarma. Mai e o sarma care leaga broasca inchizatoare de un servo-motor al inchiderii centralizate. Nici sarma aia nu are de ce sa se sudeze. Acum suspectez ca ajunge apa pe broasca si broasca ingheata si de aceea nu se deschide.

Dar de ce numai la Executivul romanesc se intampla asta? Un amic are GLE si nu-i ingheata broasca niciodata.

 

Sunt tot mai confuz... ce sa ma fac?

Share this post


Link to post

Inte timp iarna a plecat si intru mandru pe usa din fata !

 

Totusi ma incearca un sentiment de teama ... si nimeni nu-mi da o solutie  <img src= (">

Share this post


Link to post

Ia un tub de WD40 si da strasnic pe toate mecanismele de la inchidere. Apoi ia un tub de Wurth - spray/vaselina si da prin aceleasi locuri... Poate rezolvi asa. Sper. La mine nu se deschidea portiera din dreapta/fata, nici cand deschideam de la sofer (am centralizata), nici din telecomanda (am si alarma :tongue :) ....am curatat toate mecanismele din portiera, care erau pline de praf si rugina (e foarte fain sa vezi cum actioneaza WD40 :) >- ), apoi am uns toate mecanismele, sarmele, tijele si alte prostii de pe acolo cu vaselina din aceea fina, pt rulmenti. Deocamdata nu mi-a facut probleme.

Share this post


Link to post

AM DAT strasnic CU WD40 pe toate mecanismele de la inchidere si o sa vad rezultatul

 

Ma gandesc la o "aparatoare" din plastic care sa protejeze incuietoarea de apa ...

Share this post


Link to post
Totusi ma incearca un sentiment de teama ... si nimeni nu-mi da o solutie  <img src= (">

 

Si mie mi-au inghetat incuietorile, ca o tin afara. Am intrat cumva prin dreapta, am dat sa ridic cu mana tija de blocare (de la sofer) - vezi de treaba ! Beton, nici cu patentu' , parca era sudata. Am luat spray Prevent (6ron) si merge bine. Chiar mai bine ca inainte, ca inainte nu se deschideau toate 4 totdeauna. Dreapta fata daca nu se deschidea, chiar si vara, nu mai ridicai tija dinauntru nici cu patentu ' . Cred ca primea comanda inversa(de inchidere) la bobina . Acum, culmea ! Iarna si merg toate 4 de "bubuie" ! Remember, PREVENT spray dezghetat lubricat incuietori.

 

apoi stiti, ... iarna nu-i ca vara ...  <img src= ">

Share this post


Link to post

Ai dat cu spray numai pe incuietori (in interiorul uslor pe tijele alea nu ai dat?) ?

Edited by EXE

Share this post


Link to post

Numai in incuietori. Are o tevusca subtire pt asta. Ma gandesc ca de la mizerie,rugina etc din butuc , nu facea cursa completa , nu se atingeau contactele cum trebuie, si comanda invers bobina.

 

Nu cita mesajul anterior in intregime!

Share this post


Link to post

 <img src= )"> Azi m/am trezit prima data cu parbrizul inghetat si am descoperit cu stupoare ca de cind am dus masina la service nu mai am racleta in torpedo ... nu ca mi-ar fi luat-o baietii dar nu le-am last-o eu la indemina

ideea e ca azi dimineata m-am trezit ca nu am nici un obiect de plastic prin masina utilizabil la razuire drept pentru care am folosit cartea de identitate :) >- merge ca unsa, numai ca acum am o moaca in buletin ca intr-o reclama la Altex :mrgreen:

Share this post


Link to post

Azi dimineata au fost vreo -10C pe la noi...

Sigur stiti si sunteti satui de povestea asta "N-am putut deschide Cielo " :(

Share this post


Link to post

Si mie iarna trecuta, in fiecare dimineata cu temperaturi mai mici de -5 grade nu reuseam sa deschid usile.

Toamna asta am dat jos fetele de usi, am curatat cu WD40 (10 ron la mol) dupa care am uns cu vaselina 2+2 lithium vaseline (e spray, 17 ron, asta am gasit intr-un magazin auto). Am dat si pe chedere cu silicon.

Deocamdata se deschid fara probleme.

Share this post


Link to post

Nu-mi explic un fenomen tot de iarna...

 

Veneam destul de tare pe o sosea uscata , la un moment dat vad ca soseaua intra intr-o padure si ma gandesc eu ... daca e polei pe jos ... si franez pana pe la 50km/h . La intrarea in padure era un polei de toata frumusetea ... sticla si "venea" si o curba ... asa ca apas frana usurel sa reduc viteza, cand apas si ambreiajul sa schimb a II-a cred ca rotile s-au blocat putin si cand am bagat in a II-a s-a auzit un carait usor la cutie . Ce s-a intamplat ? De ce a carait? Ce am gresit?

 

Nu-mi place cand caraie ...  <img src= (">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...