Jump to content
Sign in to follow this  
Elfu

Aveo Platinium (sedan) Vs Lacetti Elite Sedan

Recommended Posts

Salut la toti si sper ca am postat unde trebuia. Dupa ce am analizat vreo 3 luni ofertele diversilor producatori auto m-am oprit la Chevrolet. Am citit impresiile de aici despre Lacetti si Kalos si nu ma pot decide pentru care dintre cele 2 modele de mai sus sa optez. :D

Eu vreau o masina mare de famile, impunatoare... nevasta mea vrea o masina confortabila si cat mai bine dotata... dar nu neaparat mare... Masina o conduc eu, ca ea nu are permis. :P

Pe scurt eu vreau Lacetti (am bani maxim de pachetul Elite de dotari, versiunea cu motor de 1,4 16v) iar nevasta mea vrea Aveo platinium ca are climatronic si e mai ieftin.  <img src= S">

Ca spatiu interior sunt ambele confortabile, doar ca Lacetti arata mult mai bine, dar e mai scump si mai prost dotat decat Aveo (ma refer la cele 2 modele din titlu). Nu ma intereseaza povestea cu testele AVEO la EuroNCAP-ul care mi se pare o balarie. Am condus atatia ani Dacie si traiesc. Orice pareri sau sfaturi sunt bine venite. Masina o cumpar luna asta imediat ce scap de Break-ul actual ca sa fac rost de o parte din banii de avans. :)

 

Merci.

Share this post


Link to post

Personal as merge pe lacetti daca nu este un criteriu important consumul. Este foarte spatios si daca mai ai si copii este ideal.

Trebuie doar sa iti mai convingi jumatatea.

Share this post


Link to post

Si eu am oscilat intre Lacetti si Kalos. In final am ales un Kalos hatchback, sunt foarte multumit de el, numai ca intre timp a aparut si un copil si incepe sa fie cam mica...incepe sa imi para rau ca nu am ales Lacetti.

Asa ca incepe sa duci munca de lamurire si i-a Lacetti!

Share this post


Link to post

Eu parca nu mi-as lua Lacetti cu motor de 1.4 16V dar inca nu am 'o familie' si pretind ceva urme de sportivitate de la masina. Altfel, as lua Lacetti, normal :)

Share this post


Link to post

Merci la toti care au raspuns. Masina e de familie. In maxim un an apare si un bebe, sper. :)

 

Ma duc peste 2 ore la dealer si mai arunc o privire la ambele.

Sincer sa fiu data trecuta cand am fost la dealer (acum o saptamana) mi s-a parut ca si Aveo este destul de generos cu spatiu interior (modelul cu 4 usi nu Kalosul cu 3 sau 5 caruia i-a fost schimbat numele in Aveo).

 

Date de pe chevrolet.ro

Aveo:

Lungime (mm) 4310

Lăţime (mm) 1710

Înălţime (mm) 1505

Ampatament (mm) 2480

Capacitate portbagaj (l) 400

 

Lacetti:

Lungime (mm) 4515

Lăţime (mm) 1725

Înălţime (mm) 1445

Ampatament (mm) 2600

Capacitate portbagaj (l) 405

 

Practic Lacetti e mai lat cu 1,5 cm decat Aveo si are probagajul mai mare cu 5l. Diferenta de aproximativ 20 de cm la lungime mie vizual mi s-a parut ca se regaseste doar la partea fata unde e motorul. Ca spatiu interior oferit in habitaclu sunt cam indentice... doar ca la exterior Lacetti arata al naibi de bine, dar Aveo e mai ieftin si mai bine dotat. Aici e problema. Aspect vs dotari. :dizzy:

Share this post


Link to post

Da, pai Aveo e un sedan din clasa mica, in general acestea se cam apropie de sedanurile din clasa compacta (cazul lui Lacetti), mai ales daca s-a dat importanta si spatiului pt. pasagerii din spate (nu cum e la Clio Symbol sau altele), iar Aveo, ca urmas al lui kalos banuiesc ca are spatiu pt. pasagerii din spate destul, macar cat la Kalos...

Eu zic sa faci un drive-test cu ambele, sa vezi cum stau la insonirizare, trecere peste denivelari, etajare a cutiei...etc si care ti-se potriveste mai bine.

 

Daca asta nu te va edifica, cred ca si la tine se reduce problema pana la urma la considerente economice. Adica tu stii daca salvand niste banuti, din care eventual sa platesti niste rate de leasing, va fi mai important decat "imaginea" si prestanta pe care o ai intr-un Lacetti. Succes !

Share this post


Link to post
Aveo:

Ampatament (mm) 2480

 

Lacetti:

Ampatament (mm) 2600

 

Diferenta de aproximativ 20 de cm la lungime mie vizual mi s-a parut ca se regaseste doar la partea fata unde e motorul. Ca spatiu interior oferit in habitaclu sunt cam indentice...

 

Cei 12cm in plus la ampatamentul de Lacetti sigur ofera atat spatiu in plus pt genunchii pasagerilor din spate, cat si o tinuta de drum mai buna, mai ales in viraje. Lacetti Hatch mi se pare si mai sportiv...

Edited by Senna

Share this post


Link to post

Lacetti Hatch ar fi fost clar optiunea mea acum vreo 2 luni cand inca eram burlac. :lavolan: :X

 

Acum n-am ce face... trebuie sa iau un sedan. Imi trebuie masina de familie in primul rand dar cu care sa ma duc si la munca... combi e exclus. Nu-i place nevestei. :grumpy:

Uf... ce greu e sa alegi intre 2 modele ale aceluias producator.

 

Ma duc la dealer sa ma mai uit odata la ambele.

Edited by Douz

Share this post


Link to post

Eu am lacetti sedan, si pot sa spun ca daca dai scaunele din fata la maxim in spate, tot iti ramane spatiu suficient pt pasagerii din spate. Si oricum, ca sa ajungi sa-l dai la maxim in spate, tre sa ai picioare destul de lungi :)

De motorizarea de 1.4 nu stiu ce sa-ti spun, pt ca eu am 1.6 de care sunt super multumit, fuge dar si imi papa ceva benzina :D . Despre asezarea pe drum pot sa spun ca e destul de buna. Mi s-a intamplat sa intru in unele viraje mult prea tare, si totusi s-a tinut excelent.

De aveo nu stiu ce sa-ti spun, ca nu am, dar oricum ... decizia finala e a ta. Numai bine si bafta la alegere, sa fie intr-un ceas bun !

Share this post


Link to post

Care este diferenta de pret intre cele 2 ?!

ps: Pentru un motor de 1.6...cat mai trebuie sa pui in plus ?

Oricum, daca as fi in locul tau as merge pe lacetti. Este mai eleganta, mai lata, mai joasa, sigur sta mai bine in curbe, etc.

Share this post


Link to post

Mergi pe Lacetti ... chiar si hatchback . :thumbl:

Share this post


Link to post

Daca mergi pe Lacetti nu te zgarcii la 300euro si pune motorul de 1,6. Nu o sa regreti ;)

Share this post


Link to post

Te inteleg foarte bine!

Ochiul si inima iti spun ceva, buzunarul si sotia exact opusul...(No offence, doamna "Douz_" ).

Este clar si ca Lacetti este mai bun si mai frumos decat Aveo, la fel cum tot atat de clar este ca motorul de 1.6 cu 109 cp e mai performant decat cel de 1.4 si 94 cp.

Dar diferenta de pret nu este de doar 300 de euro in nici un caz.

Daca socotim si tva-ul si accizele si taxele vamale ... Of !

Tu stii cel mai bine ce eforturi financiare trebuie sa faci si cat poti duce. Daca poti duce , atunci sunt sigur ca vei cumpara Lacetti-ul. Doar sa nu stai sa te uiti la el pe urma, socotind ca banii pentru rata la banca nu-ti mai permit sa pui si benzina.

Numai tu stii. Pe noi de ce ne chinui ? Sau vrei sa scoti castanele cu mana altuia. Si eventual sa-i arati directorului economic ca toti te sfatuiesc sa iei Lacettiul (numai tu nu si nu, dar...)

Sa mergeti cu ea sanatosi toti patru (ori nu vrei gemeni?) hihi!

Edited by Bel_Ze-but

Share this post


Link to post

Uf... nu stiu ce sa mai zic. La noapte cand ajung e consiliu general de familie si decidem. :)

Am luat oferte atat pentru Lacetti Sedan Elite cat si pentru Aveo Sedan... diferenta ar fi cam de 30de euro la rata. Revin cu detalii dupa negocieri ca acum nu prea am timp pentru ca sunt la job. Merci de incurajarile cu Lacetti.

Share this post


Link to post

Lacetti cu motor de 1.6 daca poti. Aveo iti ia ochii la inceput. Dupa primele saptamani o sa incepi sa te intrebi daca nu era mai bine sa fi luat un Lacetti. Lacetti, in ciuda aspectului mai conservator, clasic, este o masina foarte confortabila si placuta la condus.

Share this post


Link to post

daca vrei de familie mergi spre lacetti..stai mai bine in fata...iar in spate e loc berechet...si e foarte confortabil..e facut cu cap pt confort

Share this post


Link to post

Lacetti, fara alte comentarii.

Bafta!

 

Edit: totusi, o singura observatie: motorul de 1,4 e ok pentru o utilizare 60-70% oras, eu de-asta l-am ales. Si extraurban e foarte placut la condus daca esti ca si mine un tip linistit :lavolan: .

Edited by perfidus

Share this post


Link to post

Lacetti - suspensie independenta pe spate, discuri frana pe spate, .. ( ceea ce Aveo nu are).

Alege motorul de 1.8 (122 cai) sau cel putin cel de 1.6 ... cel de 1.4 ii prea mic pt un Lacetti.

Share this post


Link to post

Exact in aceiasi dilema ajunsesem si eu, inainte sa-mi iau masina.

Am calculat, am tabelat, am facut pe dracu'n patru de pana la urma intrase si Astra H in "versus".

 

Intr-un final, tragi linie si aduni. Si-ti dai seama ca "o nimica toata de 600Eu", de exemplu, ajung sa faca intr-un final aproape dublu.

 

In fine, ca sa scurtez povestea: am luat Kalosul. Au fost multe momente in care am regretat alegerea, insa mult mai multe in care m-am 'laudat' - in special ziua aia din luna cand vine factura la usa...

Iar daca la achizitie ma gandeam "ce mi-e doi ani, ce mi-s trei", acum abia astept sa platesc ultima rata... :)

 

 

In concluzie: inima-ti va spune, indubital, sa mergi pe Lacetti. Portofelul s-ar putea sa nu fie de acord - nu-i bai, Aveo'ul e o masina excelenta!

Daca portofelul insa e de acord, atunci esti cu atat mai castigat :)

Share this post


Link to post

E, ce a decis Consiliul ? Nu ne mai fierbe !

Sau vrei sa incepem pariurile.

Daca sedinta a fost in timpul meciului Barca-Chelsea eu as paria pe Aveo. Daca a avut loc la showroom (1%sanse) merg pe Lacetti.

Multi km fara probleme !

Share this post


Link to post

Consiliul general de famile a decis dupa indelungi negocieri Lacetti Elite Sedan 1,6 16V. :banana:

 

Merci la toti pentru incurajarile cu Lacetti. Intre timp am primit si o oferta de leasing mult mai buna de la Volskbank Leasing decat cele oferite de dealerii chevrolet (BCR leasing si HVB leasing) :D

La BCR trebuia avans de 25% ca sa obtin leasing pe 5 ani si rata era undeva pe la 195 euro cu casco iar la HVB la avans de 20% obtineam leasing pe 4 ani si aveam rata in jur de 235 euro cu tot cu casco.

 

La Volskbank pot obtine leasing pe 5 ani cu avans de 15% si am rata in jur de 215 euro. :) )

 

Asa ca imediat ce scap de masina actuala si produc avansul, semnez contractul cu Volskbank.

 

Merci la toti din nou. :drinkers:

Share this post


Link to post

Vezi, fa leasingul anul acesta. Contractele incheiate dupa 1 Ian 2007 vor fi mai scumpe.

Share this post


Link to post

Pai eu sincer sper sa-l fac pana la finalul lui noiembrie... ca sa primesc masina pana de Craciun. La Radacini Motors mi-au zis ca dureaza 3 saptamani sa-mi aduca Lacetti Elite... fiindca nu au pe stocul din Romania... dar este pe stoc in Ungaria sau ceva de genul. :rolleyes:

Share this post


Link to post
o oferta de leasing mult mai buna de la Volskbank Leasing decat cele oferite de dealerii chevrolet(BCR leasing si HVB leasing) :D

La BCR trebuia avans de 25% ca sa obtin leasing pe 5 ani si rata era undeva pe la 195 euro cu casco iar la

La Volskbank pot obtine leasing pe 5 ani cu avans de 15% si am rata in jur de 215 euro. :) )

 

 

Merci la toti din nou. :drinkers:

 

Pana la urma uite unde era cheia! Tot la bancheri.

Este de retinut. Diferenta este imensa ( 15vs25% si rata cam aceeasi) ! Aviz "tutulor oamenilor muncii". Daca nu stiti ce sa luati, schimbati banca si veti lua ce n-ati sperat !

 

Bravo tie ! Cele trei luni de cautari n-au fost zadarnice.

Share this post


Link to post

Faci balanta cu plusuri si minusuri. Aveo 4u a fost restilizat la inceputul lui 2006 si parca bordul e mai placut decat la Lacetti care la randul lui arata super mai ales la exterior, cu toate ca este neschimbat din primavara lui 2004. Aveo vine standard cu MP3 player pe cand la Lacetti, chiar si in echiparea Platinum, nu se poate asculta MP3, dar in schimb are CD changer cu 5 tavite...

 

Later edit: Acum observ ca alegerea a fost deja facuta, felicitari! :banana:

 

Imi permit sa intreb aici desi avem topic dedicat pt leasing, Volskbank este mai avantajos si pt leasing-uri mai rapide, de 2-3 ani?

Edited by Senna

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...