Jump to content
Sign in to follow this  
Cla

Jante din aliaj pt Cielo

Recommended Posts

hai ca pe asta n-o inteleg.

ar fi vreo diferenta intre discul actual si un disc nou? ramane acelasi etrier...

nu ti-a aratat si cam pe unde ar incepe sa atinga?

Share this post


Link to post

Poate se referea la faptul etrierul vine in janta de la grosimea discului.

Am avut si eu pe cielo jante de aliaj de supernova si nu puteam pune decit placuta de frina uzata de jumatate pe exterior altfel etrierul venea in janta.

Share this post


Link to post
Nu stiu cum faceti voi calculele la rotile astea mari pe cielo dar va spun eu ca dau cu rest.Dupa ce ca are raportul final lung mai puneti si roti mari deci sportivitatea va fi zero.

 

 

 

Oricum sportivitatea e zero.Oricum diametrul rotii ramane acelasi, doar ca e ceva mai grea.La primele curse oricum cred ca o sa merg cu 13' si daca e mai frig cu cauciucuri de iarna.

Depinde foarte mult si ET-ul jantei.Acesta este distanta dintre planul care taie janta in doua si prinderea pe butuc.Cu cat e mai mic, janta este mai in afara.Este un lucru foarte important ce trebuie avut in vedere la cumpararea unui set de jante.

Edited by ov_jer

Share this post


Link to post

Avind 6 ani jante pe 15" (Ronal 10) si anvelope 195/50 va pot spune ca plusul de stabilitate, manevrabilitate si franari mai prompte nu se compara cu ceea ce ofera celelalte variante prezentate de voi. Am probat si jenti de 14" si normal pe cele de 13" ale masinii oferite de fabrica. Si normal, datorita compozitiei arcurilor si duritatii amortizoarelor la orice hop mai serios sau chiar si cu o pers. in spate vor atinge contraaripile (chiar am si "ciocanit" in sus marginile interioare). Solutia ar fi evazarea aripilor combinata cu o suspensie putin mai ferma.

Share this post


Link to post

una peste alta (ca de mult vreau sa imi pun jenti) o sa imi iau jenti de 14 belea cu niste super cauciucuri :banana:

Share this post


Link to post

As vrea sa stiu ce jante as putea sa-mi pun si eu pe cielo si cu ce cauciucuri.

Ex. r14;r15 sau 185-195, etc.

Share this post


Link to post

Eu cred ca voi opta sa-mi schimb jantele originale ale modelului gle (r13) cu unele din aliaj (am vazut la metro tot pe 13 marca CMS la numai 6200000 lei vechi) si voi pastra cauciucurile pe care deja le am (snowolf - de iarna). :lavolan:

Share this post


Link to post

Eu aveam inainte 175/70/r13... acum mi-am pus jante CMS tot de la metro de 14 9 mil setu..mai exact 185/65/r14 si merg perfect! cu jante de 15 deja trebuie sa iti pui talon mic si e riscant la gropi. cu cele de 14 e numai bine..de 13 sunt cam mici.

BAFTA!

Share this post


Link to post

eu tot pt jante de 13" as opta... nu vreau sa am acceleratii mai lente :D Si asa la Cielo este cutia lunga, de ce mai pui cauciucuri cu raza mai mare... Eu as opta pt 13" si cauciucuri 175/65/R13 ...sau 60... si jante cat mai usoare ... asta pt viitor..

Share this post


Link to post

Eu am pe masina 185/65/R14 dar cu amortizoarele si arcurile vechi, la gropi, cand masina isi facea balans si cu doua persoane pe bancheta din spate, imi atingeau rotile din spate in contra apripa asa ca in cazul asta erau mai bune niste cauciucuri de 185/60/14...cel putin asa am auzit si eu... dar cu amortizoare si arcuri bune nu e nici o problema...pana acum. Bafta cu alegerea!

Share this post


Link to post

195/50 R15, aliaj zece spite, departatoare (3 pe roata spate, 1 pe roata fata), umflata pe spate.

 

Gropi? Pai, simplu, nu luati gropi. (da din umeri) Nu se poate si roti si gropi. Alegeti. Eu cu alea de iarna (13) iau cam orice cu presiunea facuta, mai putin sine de tren. Le echilibrez si asta e. Le am de 2 ani jumate si nu erau noi ca au venit cu masina.

 

Astea in schimb trebuiesc protejate. Cauciucurile au buza un pic peste jante si incerc sa nu iau nici o groapa mai mare. Asta e. Eu sunt ala care incetineste la santurile bucurestene :) Nu ala care trage de volan ...

Share this post


Link to post

Eu, avand rotile originale ale masinii(r 13) merg foarte confortabil (am o presiune mai mica decat cea recomandata :rolleyes: adica 1.6 pe fata si 1.2 pe spate - e drept ca eu merg singur in masina si nu se lasa f mult) prin acest Bucuresti in care, desi nu mai sunt atatea gropi precum in anii trecuti, totusi te trezesti din senin in fata cu transee sapate, canale lasate in asfalt si alta gropi pe care dace le iei la viteze de 50, 60 si peste dauneaza atat suspensiei, cat si jantelor, respectiv capacelor.

Parafrazindul pe Ndi, si eu reduc considerabil viteza la trecerea peste denivelari accentuate.

 

Deci motivul confortului este cel pt care voi opta pt jante de aliaj, dar tot pe 13

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Dupa 5 ani de raliu am ajuns in sfirsit cu jantele mele de matiz/cielo (au 8 gauri) cu 3 spite la nenea doctoru de jante si a constatat una bucata janta indoita pe interior ,cum am reusit nici acum nu-mi explic cert este ca la cum merg eu adica stilul smuls am reusit sa le stric in 5 ani (am reusit insa sa indoi si o fuzeta deci ...)

In concluzie va recomand sa nu cumparati jante SH decit daca sunteti siguri ca sunt ok ,daca au fost folosite de unul ca mine sincer nu merita cumparate .

Ale mele sunt koreene poate oare de aia au tinut atit :scarpin: .

Totusi 15" este mult pt Cielo cel mai bine este 14" cum are Executivul ,tinuta de drum se modifica considerabil mai ales daca jantele ies un pic in afara .

Share this post


Link to post

Eu am avut Executive cu roti 185/60/14 ,asa vin din fabrica.

In timp le-am inlocuit cu 195/60/14.

Alta tinuta de drum!

Share this post


Link to post

Spuneti-mi si mie ce distanta are Cielo intre prezoane!

Share this post


Link to post

4x100 are cielo :thumbl: deci merg jante de VW/OPEL fara probleme .

Share this post


Link to post

se potrivesc la Cielo,Espero ,Nubira,Astra ,Vectra ,BMW seria3,Alfa Romeo,VW,Logan,Solenta,DSN...

Edited by Sharpe

Share this post


Link to post

Renault Megane (fluiera inocent)

Share this post


Link to post

eu am jante de 14 pe roti pireli de iarna(175) :) ....am dat 100 de euro unui om si imi aduce din germania 4 roti noi pireli de 175...

Share this post


Link to post

salutare la toata lumea. am citit cam tot ce scrie pe aici si nu am vazut referitor la jante nici o referire la ET (adica la cat de iesite sunt jentile in afara). valoarea standard la cielo-ul meu din 95 era 13 diametru, 5.5 latime si ET 49 (cauciuc 175/70/13). deoarece s-au deformat le-am schimbat cu unele noi de tabla de 14'' cu ET 39 (cauciuc 185/60/14). nu ating nici macar cand e incarcata la maxim. intrebarea mea este pentru cei cu jante de aliaj ce ET au, si daca ating?

Share this post


Link to post

am si un sfat pentru cei care vor sa-si schimbe anvelopele. nu va luati fulda attiro. sunt super zgomotoase.

si inca un sfat pentru cei care vor sa-si echilibreze rotile. feriti-va de SAMA SERVICE. desi sunt buni si-ti ofera si o cafea cat timp astepti, au niste scoruri de te urci pe pereti. 4 roti de echilibrat cu demontat si montat pe masina 600.000 lei!

norocul meu ca m-am uitat la preturi!

Share this post


Link to post

Salut Dog,

Uite eu sunt client Sama Service cam de vreo 2 ani, intr-adevar au niste scoruri de Bamboo, dar zi-mi si mie alt service unde pot echilibra roti de 18" si 20" la super preturi si super calitate.

  • Like 1

Share this post


Link to post

rluc,incearca la Autozone sau Auto-Soft ca doar nu cei de la Sama au inventat rotile pe 18" si 20".Apropo cat iau cei de la Sama pt o roata umflata cu N2?

 

B-00-DOG,eu am Dezent 'B' 15" 7J ET 38 H2...fara probleme!

Share this post


Link to post

Merci de raspuns, pe cei de la Autozone ii stiu, dar n-am lucrat niciodata cu ei, nu stiu de ce, iar de Auto-soft n-am auzit; legat de N2, eu nu mi-am umflat niciodata rotile cu N2, iar in ceea ce privesc rotile cu dimensiuni mai mari am fost indrumat catre cei de la Sama pt. ca ei aveau utilajele respective, nu toata lumea are tehnica de echilibrat roti mari.

Share this post


Link to post

la AUTO SOFT am fost si eu acum vreun an. lucreaza repede si bine. si mai ales economic. daca echilibrezi la 10.000 km rotile inseamna ca cel putin odata pe an sa dai 600.000 lei. cam mult dupa parerea mea.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...