Jump to content
Sign in to follow this  
laurentziu83

Oltcit....

Recommended Posts

BELIEVE ME, ajungea... :banana: masina respectiva era superintretinuta, proprietarul lucra la Aeroport la baneasa, vedea numai ulei shell pentru avioane...

Share this post


Link to post

Ce ma distra la Oltcit era ca in perioada 90 - 92 cand benzina era super proasta si plina de gunoaie , te lasa in drum si nu era ca la Dacie : scoti jiglerul si sufli in el . Aveam o tactica de genul bagat pompa de roti pe retur si se ducea gunoiul .

 

Cand l-am iubit cel mai tare ( pe TRS de asta data ) a fost cand a prins 80 cu a- IIa , cand m-am facut cu un manelis cu berlina " Turbo - Boss " . Se zgaria fraierul pe ochi si nu alta .

 

Ce am observat : cel mai fiabil a fost ala frantuzesc din 88 , apoi ala din 91 cu probleme de batut avansul si infundat carburatorul toata ziua , iar TRS-ul pica cu totul :D .

Cand aveam si Dacia din 96 le explicam oamenilor ca tin oltcitul ca e masina sport a familiei .

Share this post


Link to post

Metoda cu pompa am folosit-o si noi cu succes.

Share this post


Link to post

Eu inca mai am pompa.  <img src= "> Era una mai speciala , cu furtunul mai lung ca sa poata fi manevrata mai usor in momentele respective.

Share this post


Link to post

A trebuit odata sa fac motorul la un olcit, dupa ce mi-a facut motorul, ma duc sa-mi iau masina, imi da mesterul un sofer sa meraga cu mine, sa facem un drum pana la Targoviste si inapoi sa vada cum se comporta, eu eram cam novice cu mecanica pe atunci.

 

Pe drum se tot oprea motorul, mecanicul care a si condus tot drumul imi spune ca se incalzeste motorul ca e nou etc, eu am inghitit tot ce-mi spunea, ajung cu ea la mecanic la service, acolo ramane mecanicul iar eu a trebuit sa vin singur, nu va zic ce am tras, mergeam ce mergeam si brusc se oprea motorul, la un moment m-am dus la o statie peco si am umplu o sticla de benzina, puneam direct benzina in carburator si mergeam pana se oprea apoi puneam iar.

 

Am ajuns cu chin si vai, am mai discutat eu cu unul cu altul pana am ajuns la concluzia ca nu se alimenta pt. ca era undeva infundata, m-am dus la o vulcanizare si am suflat pe toate furtunele, dar cu busonul de la rezervor scos.

 

Mi-a placut olcitul ca avea usa mare si intram usor in ea, avea super cutie, merge manevrata cu 2 degete, si avea scaunul confortabil.

Puncte nasoale: consum exagerat, iarna cand nu stateam sa se incalzeasca motorul sarea usor de 15% pe drumuri scurte, carburator greu de intretinut, trebuia frecvent mers cu el in service si curatat.

Share this post


Link to post
carburator greu de intretinut, trebuia frecvent mers cu el in service si curatat.

 

Celebra benzina romaneasca ...

Share this post


Link to post

Curiozitate: cat costa o Dacie si cat costa un Olticit? Ma refer la masini noi. Daca aveti si comparatii bazate pe modelul de Dacie si/sau Oltcit, cu atat mai bine :)

Share this post


Link to post

N-avuserati niciunul Oltcit de nou? Ca de Dacie aflam repede "le pris"...

Si care modele de dacie? fura mai multe de berlina?

Share this post


Link to post

Da mai. Erau cu antena pe mijloc, pe stanga, pe dreapta, culcata...

Stii cum era mitul: Ceausescu s-a plans ca lumea nu poate sa aleaga si atunci au diversificat gama schimband pozitia antenei =))

Share this post


Link to post

Oltcit-ul e mai ieftin decat dacia pentru ca in zilele noastre are consumul mult prea mare fata de performante si spatiul oferit.

Oltcit nu se mai fabrica din 1994, asa ca nu mai vezi masini noi.

Chiar si atunci era mai ieftin Oltcit-ul, fiind o masina mai mica, iar piesele se faceau in aceleasi fabrici. Cand a aparut probabil era mai scump datorita pieselor de schimb Made in France, dar apoi a scazut, nu-i convenea lui nea' Nicu sa aiba masina piese de import. Dacia trecuse demult la piese autohtone.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Bai! :)

Ma refeream la vremurile apuse! Cand amandoua erau noi si te duceai la Mioveni sau la Craiova sa iei masina! :)

Share this post


Link to post

de cand nu se mai fabrica Oltcitul?...ia faceti o socoteala sa vedeti cam ce varsta am fi avut chiar si cei mai înţelepţi ( :P ) dintre noi...puteam sa ne cumparam oltcit la varsta aia?!

eu l-am luat cu 11,5 mil in 98..era fabricat in 86, manca-i-as eu demarajul lui...ca tare mult ne-am iubit! :X

Edited by ileana

Share this post


Link to post

Oltictul in '90 cand l-au luat ai mei a fost in jur de 80 de mii (ii intreb eu cat a fost suma exacta si revin). $-)

Share this post


Link to post

Era mai ieftin si mai bun. Cand depuneai 70.000 la CEC pentru o Dacie, se punea 50.000 pentru un Oltcit. Cu cat se lua cash din fabrica stiu doar la Dacie (94-110 mii).

Share this post


Link to post

Cum vine asta? 70k care de fapt erau 90-100k?

Share this post


Link to post

Daca dadeai doar 70k asteptai 4 ani. Daca marcai casu' unde trebuie (110k) o luai direct :D

Share this post


Link to post

Oltcit Club 11RM, fabricatie 1989, cumparat 1989, cost total ~80.000 (cred ca era putin sub, inclusiv CASCO si ce se mai platea pe atunci). Mai aveam vreo 2.000 in buzunar pentru bacsis, da' m-a enervat ca n-a vrut sa-mi aduca una cu tapiterie gri uni si nu i-am mai dat.

11 RM nu mai avea nimic strainez pe ea, da' eu unul n-am avut nici o problema majora in cei 11 ani de existenta a ei, cu vreo 65K Km parcursi. L-a dat nevasta-mea pe 250 para si era incantata rau. Eu nu. Si acum imi aduc aminte cate chestii incapeau in el (cu banchetele rabatate) si cate a mai carat saracu'.

Share this post


Link to post

dacie second, avea vreo 80 (arbore cota 1), am mai facut app 90 in 5 ani, am dat in ea cat putea duce, luat carnetul de 2 ori pe ea, n-am umblat la motor, am dat-o pe mai putin de 250, am dat-o 4 free, e si acum la actualul si merge blana (rk motor)

Share this post


Link to post

Heee..si eu am avut Oltcit CLub 12 TRS...l-am vandut cu 500$ acum 3 ani (dotari alarma, inchidere, senzor lumini, senzor frana de mana, senzor a doua camera carburator deschisa,senzor usa deschisa) i sincer..intotdeauna..mi-a placut mai mult fata de Dacie. Nu am suportat Dacia...mi se parea o masina atat de urata si prost construita... ce nororc ca nu am detinut dacie vreodata. Eee..acum stiti si voi, gusturile...nu vreau sa jignesc pe nimeni. :D

Edited by mike.b

Share this post


Link to post

Bai, nu Dacia vs Olticit.

Ma intereseaza preturile si, mai nou, si modalitatea de cumparare! :) Mi-a placut povestea lui AB. :)

Share this post


Link to post

Modalitate de cumparare:

- daca-l vezi cu afis si-ti place, ataci!

- daca-ti place, dar n-are afis, te interesezi!

Altfel, treaba ta!

Nu uita, vezi daca are si posibilitate de leasing!

Share this post


Link to post
Cum vine asta? 70k care de fapt erau 90-100k?

Ca sa mascheze inflatia, sistemul tinea vizibile preturile doar la nivelul initial, dar ca sa cumperi bunul plateai pretul actualizat, oficial, fara spaga, adica Dacia 1300 Standard = 70.000, dar aia nu se mai fabrica demult si era doar "cu imbunatatiri" la un pret mai mare cu cel putin 30% si pretul asta aparea doar pe factura fabricii sau IDMS, cum era atunci, masinile erau socotite Material Sportiv. Orwell a fost pui mic. "De ce crezi ca am murit noi la Revolutie ?"

 

Tot eu iti raspund: inainte costa 10.000 DM si apoi, dupa ce Petrica a dublat preturile la 220-240k lei, am cumparat-o cu doar 4.000 DM (asta e din "meandrele concretului si sinergia faptei" sau invers, autor popular, la multi alegatori)

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Oltcit Club, fabricat in '85, cumparat in '86 (de tata). Avea depusi vreo 60.000 lei si astepta sa-i vina rindul la Dacia, cind a auzit ca Oltcitul s-ar da mai repede. A mai pus repede vreo 15 mii si l-a luat!

Complet frantuzesc, fara imbunatatiri, n-a avut absolut nici o problema in primii 5 ani. Super masina! :X

Share this post


Link to post

I SAW THE MIRACLE!

Abia acu' pricepui... Satori vrea sa vanda kalosu' sa-si ia Oltcit!!!

 

Nu facem un topic: Kalos vs Oltcit - Care e mai buna? > :)

Share this post


Link to post

Adevarul ca la Craiova s-au facut dintotdeauna masini, chiar daca pe unii ii doare asta... :P

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...