Jump to content
Sign in to follow this  
Larincov

Chevy Kalos Si Sistemul Audio!

Recommended Posts

Ţine un CD tot timpul în el. Atenţie, dacă nu prea îl foloseşti ar fi bine să pui unul "de sacrificiu", deoarece în timp s-ar putea să ai un "inel" în zona unde ai rămas cu ascultatul.

Chestia asta o păţeam şi eu. Un altă manifestare este săritul de pe radio pe CD în timp ce merge, după care, văzând că nu e nimic pe acolo, se întoarce pe radio.

În ambele cazuri, dacă ai un CD în el nu face trăznăile astea.

Suspectez o problemă de soft, combinată cu un contact imperfect la te miri ce chestie.

Share this post


Link to post

Merci !

Inclin sa cred ca ai dreptate - de regula este un CD in el, dar merge pe radio.

Azi nu aveam CD inauntru si, intr-adevar, o data, in mers, a "trecut" de pe radio pe CD si mi-a dat CD error.

Share this post


Link to post

Sal`tare si la multi ani!

Stie cineva cum se desfac capacele de la difuzoarele din spate la un Aveo? Ca eu n-am reusit.

Dar difurile din usi, cum se poate ajunge la ele?

Share this post


Link to post

Chiar nu stie nimeni? Ca parca mi-e oarecum sa ma apuc sa trag de ele de nebun, poate se rup.

Share this post


Link to post

Habar n-am cum e la Aveo, dar am eu o impresie ca nu e mult diferit de Kalos.

Pe spate, e destul de complicat. Trebuie data jos intai fatada de la placa de sub luneta. Si asta e bagata pe sub plasticele de pavilion, prinsa in braduri, ce mai, o nebunie. Intr-o discutie de pe aici rezultase ca daca te bunghesti bine, poti da niste gauri "tintite" prin tabla din portbagaj, care sa-ti permita sa ajungi la suruburile de fixare ale mastilor (unul e vizibil prin decupaje).

La usi ar trebui sa fie mai simplu. Da fata interioara jos si ar trebui sa fie accesibile. Cel putin, poti sa-ti faci o... idee!

Share this post


Link to post

Din portbagaj se vad cela 4 holsuruburi cu care este prins difuzorul. Cat despre capac, din portbagaj nu se vede nimic. Ca m-am uitat de mi s-au lungit urechile. Am incercat sa trag de el, da zici ca-i sudat de tapiterie. E posibil sa fie "insurubat"?

Share this post


Link to post

Din cate stiu e sie el "insurubat" cu 4 suruburi dispre portbagaj, prin placa, prinse in rama capacului.

Share this post


Link to post

Intrebare pt posesorii de Kalos 3/5 dr: vi se pare OK sistemul audio? Asta exceptand faptul ca nu "stie" mp3...

Eu, vazand cat de mici sunt dif-urile din spate, m-am gandit din prma cu ce le schimb... Asta la dealer. Dupa ce am plecat de la firma, am pus un cd si am dat volumul mai tare. Concluzie: NU SCHIMB NICI UN DIFUZOR !!!

Pt pretentiile mele, sunetul e chiar OK. CD-ul nu "sare" la denivelari, butoanele sunt vizibile, comanda de pe volan e f usor de folosit, sunetul e clar, puternic (cica 4x40 w rms- nu cred, insa vreo 4x20 tot are).

Dupa ce o sa antifonez masina cu Aluband si antifon cauciucat, sigur se va auzi si mai bine. Insa asta mai la vara.

Acum inca o chestie: mi se pare mie, sau radioul nu e chiar asa sensibil?! Cu JVC-ul de la Matiz prindeam cam 6-7 posturi in zona (pe fm), cu asta abia prin Europa FM si Info-pro. Restul-ioc. Dau automata: Trinitas. O fi de la antena, o fi din cauza ca nu e asa sensibil tunerul? Am sa incerc maine cu o sarma lunga, de proba, sa vad daca se modifica ceva. Personal regret JVC-ul (avea si mp3).

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Vreau sa schimb CD-player-ul de pe Kalos (am primit un MP3) si sa-mi pun si subwoofer+amp.

 

Trebuie sa ma duc la service autorizat Chevrolet pentru operatia asta sau la orice alt service de instalat casetofoane/etc? Cum e cu garantia?

 

Daca ati fost la service Chevrolet, cam care au fost preturile pentru asa ceva?

Share this post


Link to post

Si inca ceva: se pot lega comenzile de pe volan la noul CD player?

Share this post


Link to post

La ultima intrebare, raspunsul este: nu :(

Un pic mai nuantat: nu gasesti nimic de-a gata, care sa "adapteze" comenzile de pe volan la noul mp3, iar de facut, se poate face ceva, dar e oarecum delicat.

Share this post


Link to post

Baieti ! am si eu o problema :P e kalos 2005 am casetofon si are si buton de auxiliar si as vrea sa conectez un cdplayer portabil sau un mp3 pana imi i-au si eu cd deci ARE LINE IN ? daca are unde?

si mai e o chestie ...daca montez un cd sony in masina se va mai auzi radioul asa clar cei care v-ati schimbat va rog raspundeti sincer ! :drinkers: :osanale: :lavolan: cu grija

Share this post


Link to post

nu stiu daca am nimerit bine aici...dar in alta parte nu vad unde as fi putut pune intrebarea

 

o sa am aveo 1.2 hatch si pana acum paream foarte incantat de sist audio, deoarece sormea are un kalos sedan si mi-a placut cum se aude.

pana putin mai devreme, cand am trecut pe langa un kalos hatch si am vazut ca boxele din spate sunt miiiiiciii micutze si ovale. alea de pe sedan cred ca sunt de 13cm.

voi sunteti multumiti de boxele alea mici de pe spate ?

si inca o chestie...am inteles ca se poate schimba cu totul capacul ala de la portbagaj (la hatch) cu unul din pal ? ma tenteaza sa fac asta si sa montez niste boxe ovale mai marisoare. sau nu se merita ? intreb pt ca la mai toate masinile pe care le-am vazut cu haion incepea sa scartzaie capacul ala dupa cativa km ca naiba.

 

plz do help :)

Share this post


Link to post

Depinde ce îţi doreşti de la sistemul audio. Eu unul pot spune că scoate cam de 4 ori mai mult decât am eu nevoie. Acum... depinde şi de propria cutie... de rezonanţă, ce ecouri produce.

Maşina mea are 8k km şi planşa din spate nu scârţâie deloc. În schimb una din pal, after-market, cred că ar avea toate şansele să zdrăngăne încă de la montare. Şi să arate ca naiba. Trebuie să ştii că planşa aia e prinsă cu nişte şnuruleţe de hayon şi se ridică (rabatează) odată cu acesta.

Altfel, felicitări pentru alegere! Şi sfatul meu e să nu faci din ea o nouă dacie break pe drumurile patriei! Las-o aşa cum e, că e ok.

Share this post


Link to post

multam.

eu ma gandeam la chestia cu schimbatul placii doar din considerentul ca ar incepe sa scartaie

orice solenza, supernova cu care am mers pana acum stateau fff prost la capitolul capac hayon.

acum m-ai linistit :)

 

si da...alegere buna ! mai putin firma DIBAS. avans dat pe 19 aprilie...masina IOC. tot vine peste o saptamana de 4 saptamani.

in contract scrie ca se livreaza in 45 de zile de la data platirii avansului. fara nici o alta precizare ai zice ca sunt 45 zile calendaristice. dar dupa inca vreo cateva discutii cu nenea responsabilul, s-a ajuns la concluzia ca sunt 45 lucratoare !

 

sau e "romanism" si treaba asta ?

Share this post


Link to post

E ,,romanism,, * sunt cereri foarte mari... nu mai fac fatza!

Share this post


Link to post

offtopic

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

ontopic

Share this post


Link to post

Salutare. Eu zic ca se poate monta o telecomanda de volan universala, insa trebuie vazuta cea originala cum e legata in spatele cass-ului, pt ca posibil sa trebuiasca schimbat si cablul de alimentare.

Am si eu o intrebare: Cum se demonteaza radio-cd-ul de pe Kalos 2005? Vreau sa-mi pun unul cu mp3 si zau daca stiu cum sa-l demotez. Mersi mult

Share this post


Link to post

Zici ca te pricepi la telecomenzi universale, dar n-ai bunghit cum s-ar demonta scula, ha? Ca sa nu mai vorbim de posibilitatea schimbarii alimentarii pe 2.20. Mai sapa p-aci prin preajma ca gasesti :) Daca nu la postul 2, poate la al treilea :D

Share this post


Link to post

"romanism" normal...am o vecina care vrea un lecetti si i-a zis 4 luni ca-s cereri mari si a luat-o pe cea expusa ! nu schimba hayonul e ok si la 44.000km (numai comparati dacia cu CHEVROLET )a fost buna si dacia ne-am facut treaba cu ea :lavolan:

Share this post


Link to post

e ok fara modificari ?

sau e ok si daca o decupez si ii montez niste boxe ovale pe 3 cai ?

Share this post


Link to post

Salutare, nu am vrut sa deschid un topic nou, insa la Kalos-ul meu model 2005 la CD playerul montat initial pe masina nu se mai lumineaza ecranul cd-ului cand aprind luminile. Altfel butoanele se lumineaza, afisajul functioneaza. A mai patit cineva asta?

Share this post


Link to post

da vlade nu o sa se lase hayonul ca la o solenza e ok...poti sa pui si 4 boxe...nu-i problema :) >-

Share this post


Link to post

@Dr.Medic

Singura cauza care tine la toate verificarile logice e ca s-au ars amandoua beculetele (da, sunt doua). E improbabil, dar altceva e cam... imposibil.

Share this post


Link to post

...sau poate beculetele sunt legate in serie, e destul sa se arda unul. Nu sunt sigur, dau cu presupusul...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...