Jump to content
Sign in to follow this  
balanel

Benzina EFIX

Recommended Posts

Rompetrol lanseaza Efix - benzina care protejeaza motorul

 

Efix de la Rompetrol este benzina care protejeaza motorul si, in acelasi timp, ii protejeaza si pe soferi de batai de cap si de cheltuieli in plus.

 

Curatarea injectoarelor

Filtrul de benzina nu poate opri in totalitate impuritatile care, in timp, pot infunda injectoarele si afecta debitul de carburant necesar combustiei. Datorita detergentilor speciali din compozitia sa, Efix elimina depunerile din injectoare cu pana la 13%, chiar de la prima alimentare. O folosire continua duce la curatarea completa a injectoarelor si, prin urmare, asigura functionarea corecta a acestora.

 

Curatarea supapelor

Un carburant de calitate inferioara nu arde complet, lasand particule care se depun sub forma de calamina pe supape si pe camasa pistoanelor. Calamina impiedica etansarea si compresia necesare unei arderi eficiente a carburantului in camera de combustie. Efix contine aditivi speciali care dizolva aceste depuneri. Testele efectuate pe mai multe motoare au demonstrat curatirea cu pana la 57% a supapelor. In plus, folosirea continua a noului carburant Efix asigura mentinerea supapelor intr-o stare optima de functionare.

 

Reducerea consumului

Functionarea improprie a motorului are ca efect un consum sporit de carburant. Un motor protejat de Efix va functiona eficient, la parametri normali. Numai in aceste conditii putem vorbi de un consum optim de carburant. Rezultatele testelor arata ca inca de la prima alimentare cu Efix se obtine o diminuare a consumului cu aproximativ 1%. Iar in cazul utilizarii continue, consumul scade cu pana la 3% .

 

Un motor protejat functioneaza la performante optime si consuma mai putin. Toate acestea au ca rezultat direct confortul si usurinta sofatului. In plus, se realizeaza o economie de timp si de bani pentru ca se evita drumurile repetate la service si se reduc chelutielile pe piese de schimb si pe aditivi.

 

Efix respecta normele de poluare Euro 4 si are cifra octanica 98. Mai multe detalii in statiile Rompetrol sau pe www.efix.ro.

Share this post


Link to post
..sau pe www.efix.ro.

Nu mere ma, nu mere...nu pot sa cred...mniezau

Share this post


Link to post
Efix respecta normele de poluare Euro 4 si are cifra octanica 98. Mai multe detalii in statiile Rompetrol sau pe www.efix.ro.

 

Aici zice ca are 95...

Share this post


Link to post

Macar are "vana" masina cu benzina asta? Pe mine ma intereseaza sa mearga masina bine, de injectoare ma ocup si altfel cu cate-un curatitor din cand in cand.

Sau sa inteleg ca efixul asta e echivalentul benzinei normale de afara?

 

Scuzati-mi scepticismul, dar eu de cate ori am alimentat de la rompetrol mi-a mers masina prost.

Share this post


Link to post

O fi, n-o fi.. dar ce inseamna 1-3 la suta la cosum? =))

Astia invata de la Reno ;)

Share this post


Link to post

Am alimentat eu aseara ... cu cea de 98 la 3.84 lei. Ce pot sa spun ca parca e o oarecare diferenta la turatii mai joase, parca trage ceva (nu mult, sper sa nu fie efectul placebo, dar aseara nu citisem aici) mai bine un pic de pe la 2000 in sus.

Share this post


Link to post

Din gura presei:

"Astfel, in statiile Rompetrol, clientii vor gasi benzina Euro 4, care va inlocui benzina Premium Euro 3, benzina Efix, care inlocuieste benzina Premium Plus fara plumb, si benzina E 98. La acestea se vor adauga motorina standard si Efix.

Carburantii Efix respecta in totalitate specificatiile impuse de standardul european EN 228, au o cifra octanica de 95 si corespund normelor de poluare Euro 4, care vor deveni obligatorii in Romania de la 1 ianuarie 2007.

 

De asemenea, noul tip de carburanti contine toti aditivii si compusii necesari pentru a optimiza performantelor motorului si, potrivit directorului general adjunct al Rompetrol Rafinare, Cosmin Turcu, utilizarea acestuia determina o crestere cu 9 la suta a puterii motorului, cu 15 la suta a cuplului si cu 6,5 la suta a acceleratiei si asigura o curatare cu 13 la suta a injectoarelor si cu 33,57 la suta a supapelor. Totodata, consumul va scadea cu 1 la suta dupa primul plin si cu pana la 3 la suta ulterior. Pretul pentru carburantii Efix va fi mai mare cu 200-400 lei vechi pe litru fata de cel actual si va fi cuprins intre 3,36 lei si 3,38 lei."

Share this post


Link to post
Am alimentat eu aseara ... cu cea de 98 la 3.84 lei.

Aia era de mult la pompa. Oricum, e mai buna. E 98.

 

Asta vrea sa fie altceva.

Share this post


Link to post
..potrivit directorului general adjunct al Rompetrol Rafinare, Cosmin Turcu, utilizarea acestuia determina o crestere cu 9 la suta a puterii motorului, cu 15 la suta a cuplului si cu 6,5 la suta a acceleratiei si asigura o curatare cu 13 la suta a injectoarelor si cu 33,57 la suta a supapelor.

Suna fain, si nu vreau sa par necredincios, dar corect era sa spuna si cu ce se fac comparatiile astea. Se raporteaza la benzina lor de 95?

Share this post


Link to post

Cu siguranta cu 95 al lor. Cu care eu alimentez de 11 luni si nu pot sa le reprosez nimic (mai ales ca merg pe gaz =)) )

Share this post


Link to post

Tommy > de asta nu esti tu ziarist, pui intrebari stanjentoare.

Share this post


Link to post

Din comoditate (si neavand nici un rompetrol in drum) intreb: Cat costa benzina asta efix? Cat 95-ul clasic sau cat 95-ul aditivat?

 

Site-ul tot nu le merge.

Share this post


Link to post

Imi pare mie ca din comoditate n-ai citit nici postul 7 ;)

Share this post


Link to post

L-am citit pentru ca ma intereseaza subiectul (trebuie sa bag neaparat euro4 si nu vreau sa bag 98) dar ma gandeam ca poate cineva a vazut exact la pompa.

In comunicate nu prea e clar ce anume e cu benzina deoarece cineva zicea ca are CO95 altcineva CO98.

Share this post


Link to post

Tot ce pot sa-ti spun, este ca cea de 98 azi era 3,79 (a mai scazut), dar cea de 95 nu am vazut pretul, pt ca nu era trecut.

Share this post


Link to post

Oare reuseste cineva sa vada cat costa benzina asta? Eu tocmai am facut plinul acum 2 zile, asa ca nu are rost sa iau acum.

@tolin: faptul ca benzina normala de 95 este acum euro 4, implica un continut de sulf de 50, sau poate fi mai mare?

Share this post


Link to post

Benzina Efix de 95 si costa 3,3 RON litrul. Alimentat astazi la Rompetrol de 50 RON, 15 litri si ceva.

Share this post


Link to post

Mi se pare foarte ieftin totusi. Pai daca asta e 3.3 lei/l, aia normala de 95 cat este? De exemplu, cea de 95 de la OMV este 3.39 lei/l. Oricum, sa ne tii la curent cu mersul masinii. Daca observi vreo diferenta.

Edited by balanel

Share this post


Link to post

Facut plinul la TICOlos cu Efix.

Pret foarte ok, 3,3 Ron/l

Pot sa zic ca este mai nervos si parca trage mai bine.

In concluzie se merita efix (deocamdata).

Comparatia o fac intre benzina veche fara plumb de 95 si Efix.

Porneste fara probleme dimineata - cel putin la mine asa este de cand am bagat efix.

Un aspect mai neplacut... parca este putin mai zgomotoasa pompa de benzina(zornaie mai tare)

 

In rest toata stima pentru Rompetrol pt. ca nu fac rabat de la calitate (de un an incoace nu au facut...)

Share this post


Link to post

Am bagat si eu de 30 RON Efix, nu am simtit nici o diferenta, pana acum bagam de la OMV,Petromv.

O sa fac cateva plinuri si poate pe viitor se va simti ceva.

Share this post


Link to post

Am bagat in weekend Efix, merge foarte bine. Efectul nu-i placebo, verificarea am avut-o azi dimineata, pe frig, motorul nu mai da in nas la plecare de pe loc, daca nu-l las sa se incalzeasca bine. Pana acum n-am vazut asta nici la benzinele cu pretentii. Motorul este mult mai stabil la ralanti si are cuplu mai mare la turatii joase.

Altfel, am forjat-o Sambata pe Rasnov-Poiana Bv de i-au sarit capacele, motorul este foarte elastic si prinde imediat 5000 rpm. Acum, dupa revizie, cu filtru nou de aer, este vioi motorul de la 2000 rpm in sus.

Share this post


Link to post

Am alimentat si eu cu efix zilele trecute. Am remarcat faptul ca motorul este mai silentios iar ralantiul mult mai stabil.

Share this post


Link to post

Deci chiar e ceva de benzina asta...pana sa va aud credeam ca e doar marketing de ea. Exista si motorina Efix? Ca daca bag bezina imi curata supapele si injectoarele de tot  <img src= S">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...