Jump to content
Sign in to follow this  
jimmyd

Nu Baga Caldura - Probleme La Sistemul De Incalzire

Recommended Posts

Eu folosesc la inceput recircularea pe o perioada de circa 20 de minute si se face destul de repede cald. Nu-mi place aerul de la matiz, care este foarte fierbinte, asa incat daca-l las la maxim spre picioare ma deranjeaza. In Nubira mea se face cald in circa 10-15 minute, in functie de temperatura de afara. Fix cat dureaza sa dau zapada jos de pe ea, sa curat geamurile si sa coboare sotia :D

Share this post


Link to post

si eu muream de frig in nubirika mea1. am bagat calgon si aveam caloriferul infundat. si pana la urma am schimbat caloriferul cu totul... e de munca ca la nebuni... dar merita... acum am caldura!!! IARNA NU-I CA VARA!!!

Share this post


Link to post

Eu am avut aceeaşi problemă, nu-mi băga aer cald. Era din cauză că pierdusem tot antigelul din vasul de expansiune. Din câte am înţeles vasele fabricate în Ro sunt extrem de proaste. Datorită schimbărilor dese de temperatură ale antigelului plasticul vasului îşi schimbă structura şi devine casant. Un prieten de-al meu a schimbat vasul de 3 ori în garanţie. Din acest motiv m-am decis să cumpăr un vas de Korea de la dezmembrări. Măcar ştiu sigur că ăsta e net superior celui românesc. Sper să fi fost singurul vinovat de pierderile de antigel din sistemul de răcire.

Share this post


Link to post
am bagat calgon si aveam caloriferul infundat. si pana la urma am schimbat caloriferul cu totul...

 

Dar cu Mister Musculo n-ai incercat?

Share this post


Link to post

azi am observat o problema cam ciudata la masina. am plecat de acasa, am pornit incalzirea, totul era ok. insa, cand am vrut sa imi dezaburesc geamul, am observat ca nu mai puteam directiona jetul de aer cald spre parbriz, acesta iesind prin toate fantele de aerisire.

am incercat de mai multe ori dar nimic. nu se mai auzea nici fasaitul acela usor care insotea directionarea jetului de aer.

 

am cautat pe forum probleme asemanatoare, am gasit ceva de un robinet vacuumatic care ar comanda sistemul de directionare a jetului de aer. ceea ce nu am gasit, este unde se afla acest robinet si care este siguranta (daca are) din tabloul de sigurante care poate intrerupe alimentarea acestui robinet? poate s-a ars siguranta...

Edited by predaeduard

Share this post


Link to post

Uite, aici iti spune cum se scoate blocul de climatizare. Din cate stiu tu ar tb sa verifici niste trasee de vacuum(furtunase) care pornesc din acest bloc catre clapetele ce dirijeaza aerul si nu sigurante.

Edited by bella

Share this post


Link to post

Intai si intai verifica furtunelul de vacuum care iese din galerie si duce la blocul de climatizare. Cel din compartimentul motor. Mie mi s-a intamplat acelasi lucru si asta era problema.

Bafta!

Share this post


Link to post

Eu am patit treaba asta si era sarit furtunelul de la acumulatorul de vacuum, e o chestie de plastic sferica undeva sub plasticile alea de pe la stergatoare.

Share this post


Link to post

am ridicat capota de la motor si am verificat galeria. intr-adevar, era un furtunel sarit. problema este rezolvata, directionarea aerului merge acum ca si inainte.

 

multumesc foarte mult celor care au raspuns si m-au ajutat in rezolvarea acestei probleme.

Share this post


Link to post

Mi-am instalat GPL la Cielo si de cateva zile de cand folosesc dimineata incalzirea, observ ca parca nu mai incalzeste asa cum eram obisnuit.

Mentionez ca am curatat circuitul de racire, schimbat antigelul, toate furtunele sunt calde si termostatul functioneaza.

Montarea vaporizatorului de GPL reduce cumva randamentul caloriferului ?

Cu stima.

Edited by zava

Share this post


Link to post

Da, deoarece:

1. Probabil vaporizatorul e montat in paralel cu caloriferul si debitul se reduce la jumate.

2. Vaporizatorul preia din temperatura lichidului de racire pentru vaporizarea GPL.

Oricum nu trebuie sa fie o diferenta mare fata de inainte, problema e probabil de la starea caloriferului (colmatat) si se simte datorita scaderii presiunii.

Share this post


Link to post

Este posibil sa nu se fi facut inca aerisirea completa a sistemului.

Share this post


Link to post

N-am mai prins niciun sezon friguros cu Cieloul.

Imi poate spune cineva cam cate minute ii trebuie aerului sa se incalzeasca ( la temperaturile care au fost ieri si azi dimineata) ?

Sau dupa cati km.

Orice sistem de referinta este bun. Vreau sa stiu daca la mine functioneaza normal. (S-a incalzit dupa 8-9 minute din care 3 la relanti).

Multumesc.

Share this post


Link to post

La mine azi dimineata, tot maxim 10 min a durat si aprox 2 KM in trafic(Ploiesti).

Share this post


Link to post

Nu stiu daca e normal sau nu. Daca jetul de aer e directionat spre parbriz, e normal sa vina o parte din aer pe grilele frontale? Selectorul de pozitie functioneaza, schimba directia aerului dar nu complet. Asa functiona si inainte si dupa ce am desfacut blocul de climatizare.

Share this post


Link to post

Este foarte normal. Daca te deranjeaza poti sa inchizi aeratoarele frontale. Oricum, jetul de aer este mult mai slab, ca intensitate, decat cel directionat spre parbriz, sigur ai observat.

Share this post


Link to post

Da, am observat. Nu-i vorba ca ma deranjeaza... Nu stiam daca e normal sa faca asa. Multumesc pentru informatie :)

Share this post


Link to post

Salut...Am si eu o problema si poate ma puteti ajuta s-o rezolv.deceva timp butonul pt aer ree aer cald (nu stiu cum ii spune) se invarte pur si simplu in gol (face 360 de grade) si nu-mi mai baga aer rece deloc, doar caldura (bine ca vine iarna).Am desfacut si modulul de climatizare si am vazut ca un tamburus de acolo e rupt (beleau mare e ca l-am si pierdut).Se poate gasi doar acel buton sau trebuie sa cumpar tot modulul de climatizare?

Share this post


Link to post

Domnu' Esperatul, dragi tovarasi,

Dupa cum am zis mai sus, Cielo nu prea mai baga caldura dupa montarea instalatiei GPL.

Ieri am curatat cu apa sub presiune caloriferul, antigelul este nou, si tot nu baga caldura suficienta.

Cei de la firma de GPL mi-au montat vaporizatorul in paralel cu caloriferul.

Pot sa modific cumva debitul pe ramura cu vaporizatorul (cu un robinet ?), ca sa bage mai mult pe ramura cu caloriferul ?

Sau mi s-a montat gresit vaporizatorul (in paralel cu caloriferul) ?

:osanale:

Share this post


Link to post

Am o intrebare: se poate improviza ceva ca sa dam caldura si celor de pe bancheta din spate ?

Ma gandeam la un furtun care sa-l trag prin consola centrala, pe langa schimbator si frana de mana si sa-i fac o gura de aerisire acolo, langa suportul de pahar (vorbesc de Cielo). Sau sa dea caldura pe sub scaunele pasagerilor din fata (ca la Astra). Iar in fata l-as pune (tot ca la Opel) sa ia aer odata cu pozitia "la picioare".

Are cineva idee cum e traseul de aer, daca se poate "imbunatati" pe ici - pe colo ?

Ma gandesc ca noi, cei ce conducem ne incalzim (iarna) si racorim (vara) mult mai repede decat copii sau cine-o sta in spate, nu suntem putin cam egoisti daca nu le asiguram si lor un confort egal cu al nostru ?

Share this post


Link to post
Aici s-a discutat dar fara vreo finalitate...

Share this post


Link to post

Stie cineva pe unde intra aerul care ajunge in interior cand dai drumul la ventilator?

Este normal ca sa existe un jet de aer care patrunde in interior in timpul mersului, chiar daca ventilatorul este pe pozitia zero?

Share this post


Link to post
Este normal ca sa existe un jet de aer care patrunde in interior in timpul mersului, chiar daca ventilatorul este pe pozitia zero?

 

Exista un buton de recirculare in coltul din stanga sus al consolei de climatizare pe care daca il apesi, nu iti mai intra aer din exterior. ;)

Share this post


Link to post

@dflorescu cateva solutii dar nu cu tuburi si gauri de aerisire.

1. Montezi o aeroterma electrica intre scaunele fata. Elegant si fara prea multe incurcaturi.

2. Huse incalzite electric pe circuit separat sau alimentate la bricheta.

Solutia electrica e cea mai potrivita dar trebuie realizata cu atentie fara improvizatii si fire dimensionate corespunzator ca altfel dai foc la masina.

 

 

@zava cred ca ti s-a montat corect instalatia GPL, dar in sine caloriferul tau cred ca are o problema -e partial infundat sau ceva in genul asta.

Si chiar daca ar fi nou eu nu imi aduc aminte ca Cielo al meu sa fi excelat la capitolul caldura nici cand a fos masina noua si fara GPL.

Deci suntem frati de suferinta. Prin conceptie si realizare caloriferele astea de Cielo nu dau multa caldura. Nu stiu daca s-ar potrivi de Vectra sau Kadet, da zau ca ar merita facuta o incercare.

Este normal ca sa existe un jet de aer care patrunde in interior in timpul mersului, chiar daca ventilatorul este pe pozitia zero?

@Danut76' da e normal ca altfel te asfixiezi in masina cand conduci. Jetul de aer e cu atat mai puternic cu cat viteza creste.

Chiar si pe modul de reciclare un anumit procent de aer este reciclat si o parte este aer nou - din acelasi motiv de prevenire a asfixierii.

Edited by sorin77

Share this post


Link to post

Caloriferele sunt foarte bune si bine dimensionate dar neschimbarea antigelului la timp si folosirea unuia de calitate indoielnica duc la infundarea acestora.S-a scris in acest subiect la inceput cum se poate curata instalatia cu calgon.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...