Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevrolet Aveo/Kalos - Impresii

Recommended Posts

Salut. Uite aici toate modelele de 1.2 de la aveo

 

 

post-21374-0-14628500-1386142621_thumb.png

Share this post


Link to post

buna tuturor !! sunt nou pe aici si am o nelamurire ,sa vedem daca ma poate "lumina " cineva ? ...Ce masina conduc eu fratilor ? specific ca in cartea masinii pe care i-au dat-o la vanzare toate datele tehnice fac referire la motorul de 62kw si 84 cp dar pe certificat si talon e scris 53 kw ...

 

Anul de fabricatie nu corespunde intotdeauna cu anul inmatricularii,chiar daca masina este noua, la prima inmatriculare.Cauta,in actele de cumparare,EC-ul masinii (certificate of conformity) si te vei edifica,sau confrunta codul motorului cu tabelul postat de @vieri.

Edited by Myg

Share this post


Link to post

va multumesc pt informatii .am sa verific pe motor mai degraba pt ca in certificatul de inmatriculare apare inmatriculat 2009 si ca an de productie 2008 deci ? nu era normal sa aiba motorul de 62 kw ?

Share this post


Link to post

salutare din nou ! revin cu noi informatii ...am gasit EC-ul de care vorbea un coleg ceva mai sus si imediat sub seria de identificare a masinii sta scris mare 2007,deci masina e an de productie 2007 sa inteleg ...atunci de ce in certificatul de inmatriculare apare imediat sub acelasi numar de identificare , la rubrica an de fabricatie 2008 ?care ar fi explicatia? daca exista vreo explicatie pt noi romanii ...daca nu ..ma adaptez dictonului specific "las-o ba ca merge asa ...!!!"


aaa uitasem o ultima chestie citita azi ..chevrolet se retrage de pe piata din europa pana in 2015 ...pt a face loc dezvoltarii opel,fiind amandoua sub aripa GM ..Raman in rusia totusi pt ca acolo volumul de vanzari al lui chevy il cam ia pe opel ...totusi ne incurajeaza ca vor mentine ,service-urile si schimburile de piese ..


mi-a venit in minte citind pe aici o alta "problema" ..am observat o chestie ciudata la pedala de ambreiaj ,de fapt a vazut-o varul meu cand a condus-o .el are un 407 luat de nou si ambreiajul cateodata ii ramane la jumate si il trage el cu piciorul inapoi in pozitia normala ...si din instinct cand a parcat chevy-ul meu a facut aceeasi chestie dar nu pt ca ar fi ramas blocat ci doar din instinct repet ,si am sesizat ca pedala se ridica foarte mult din pozitia ei...e normala chestia asta? ..incercati si voi ,bagati mana sub pedala cand e masina oprita si ridicati de ea ..vedeti cat vine in sus

Share this post


Link to post

salutare din nou ! revin cu noi informatii ...am gasit EC-ul de care vorbea un coleg ceva mai sus si imediat sub seria de identificare a masinii sta scris mare 2007,deci masina e an de productie 2007 sa inteleg ...

Ce scrie in certificate of conformity este "sfant",acesta este certificatul de nastere al masinii,citindu-l foarte atent afli toate datele despre masina.

Share this post


Link to post

am sesizat ca pedala se ridica foarte mult din pozitia ei...e normala chestia asta? ..incercati si voi ,bagati mana sub pedala cand e masina oprita si ridicati de ea ..vedeti cat vine in sus

Nu e o problema, in schimb la varul tau cred ca ramane blocata in covoras, care s-a mutat spre fata. Problema des intalnita.

Edited by Wotan

Share this post


Link to post

Merci pt informatii inca o data .seara buna tuturor!!

Share this post


Link to post

Cate curele are Aveo 1.4 69 kw ?

Share this post


Link to post

Cate curele are Aveo 1.4 69 kw ?

o curea distributie cu dinti, nu se vede, e sub aparatoare de plastic si o curea care antreneaza pompa servodirectie, pompa AC, alternator, etc...

Share this post


Link to post

Buna ziua. Am si eu o problema la un chevrolet kalos , am schimbat pe partea din fata tot, flanse amortizor, amortizoare, bucsi bara torsiune,toata bascula cu bucsi si pivot, capete bara si bilieta, si tot reincarc bate ceva, mai ales la devinelari sau la limitatoarele de viteza, ma poate ajuta cineva cu pareri? Va multumesc o zi buna

Share this post


Link to post

Am un aveo hatch din 2007, iar la haion am fost atentionat de un posesor de laceti sa fiu atent ca sub plasticul pe care este fixata emblema in laterale este posibil sa apara rugina pt ca acesta freaca tabla. Nu stiu daca a mai fost discutat acest lucru dar sunt curios daca alti posesori de kalos, aveo hatch au aceasta problema pentru ca prietenul meu a avut dreptate, da este strapunsa vopseaua si a aparut rugina. :spumelagura:

Share this post


Link to post

Dupa doi ani de Aveo, sotia mea n-are nicio obiectie si e foarte multumita :)

 

Ocazional mai ales in weekend il mai conduc si eu si pot spune ca Aveo e o masina mai buna decat am crezut :)

Edited by Nu_stiu_totul
  • Like 1

Share this post


Link to post

Buna ziua,scriu din postura de posesor a 2 chevrolet aveo...1 nou nout...si unul 2009. Sincer sa fiu am fost atat de incantat de primul incat m-am zbatut sa-l cumpar pe cel de-al doilea(avand in vedere retragerea chevrolet din europa).

Primul aveo 1.2...2009 180 000 km reali. In ultimul timp mi-a aparut si mie o bataie pe spate,dar numai cand am pe cineva pe bancheta spate ,si se aude la drumuri de tara cu deniverari mici...cand sunt singur sau am ceva in portbagaj merge perfect...acum, daca se poate, as dori niste sfaturi...vreau sa schimb tot ce e pe spate...bucsi amortizoare...sau ce mai e pe acolo...daca ati schimbat aceste lucruri fara probleme dati-mi si mie sfaturi in privinta producatorilor de piese pe care i-ati ales.ms

Share this post


Link to post

La atatia kilometri,primele vizate sunt amortizoarele.Dupa aia se verifica restul.Oricum,si daca aparent sunt bune,amortizoarele sunt obosite.

Edited by nluncasu

Share this post


Link to post

Am mai spus pe undeva.

am avut aveo 2006 printre primele din tara luat in leasing modelu full.in 50.000 km am fost terminat de probleme la motor si la becu de la airbag in care mai mult a stat aprins.ca aspect ok,dotari la fel,interior frumos.

Share this post


Link to post

eu, daca ar fi sa-mi mai iau alta masina, tot pe asta al lua-o.

masina mea cred ca are acum peste 150k km, la bord am doar 80k dar am mers vreo 3 ani fara kilometraj, o neglijenta de a mea. turometrul mi-a fost suficient.

am avut si ceva probleme: suruburi rupte la suportul cutiei (asta a fost cea mai grava), schimbat radiator, schimbat o bieleta. in rest, nu prea imi mai amintesc.

una peste alta, o masina buna.

Share this post


Link to post

salutare,sunt nou pe site si la chevroleturi dar vreau sa mi cumpar un aveo 1.4 lt 2011 SH ,ma poate ajuta cineva cu impresii?...+...-

Share this post


Link to post

Un ultim Salut din partea mea ca posesor Aveo.

După un an în care, am vrut sa vind mașina și nu am vrut sa o vind tot de atita ori, pina la urma m-am hotărî și am dat-o.

Acum cind ma uit inapoi, numai amintiri frumoase despre un Chevrolet Aveo 1.4 16V.

Nu am avut niciodată indoiala ca nu își va face treaba pina la capăt.

Am ajuns la 85k km și ca la început; doar benzina și apa pentru parbriz.

Au fost foarte utile multe din sfaturile de pe acest site, începând de la stilul de condus și pina la bancurile postate.

S-a dovedit o mașină fiabila de la care am primit mai mult decât am așteptat.

Am încheiat cu un consum de 5.7/6 afară, 7.5 în oraș, iar iarna maxim 8.5 în oraș.

Îl recomand cu încredere, dar doar dacă poți sa creezi o chimie intre tine și mașina. Trebuie sa o cunoști pentru ca sa o conduci și trebui sa o conduci pentru a o înțelege.

Chiar și ca și second, dacă puteți avea încredere în vorbele proprietarul și va doriți aceasta mașină, merita

Edited by redflame
  • Like 1

Share this post


Link to post

Va salut,

 

Sunt posesorul unui Aveo 2011, 1.4. Avand in vedere numeroasele controverse legate de siguranta acestei masini as vrea sa va intreb ce parere aveti. Masina este fabricata in 2011, dar nu este noul aveo, ce modelul vechi. Tot ce gasesc pe internet sunt niste teste facute pe o masina din 2007, atat de NCAP cat si de cei din america. Vroiam sa va intreb daca este vreo legatura in ceea ce priveste siguranta, intre un aveo modelul vechi din 2011 si noul aveo din 2011.

Merci

Share this post


Link to post

Problema legata de matematica era ca ncapul prezentat de tine este din anul 2006, pe care il stiam si eu, dar ma interesa daca in urma testelor au imbunatatit anual modelul vechi, sau doar s-au apucat in anul 2011, asa deodata si au scos un model de 5 stele ncap?

Share this post


Link to post

Doar la modelul nou, care beneficiaza de noua platforma GM. Aveo vechi a fost facut pe platforma kalosului, numai ca au reusit chiar sa o strice... evolutia Aveo pana la modelul nou nu a fost altceva decat o suma de facelift-uri.

Share this post


Link to post

va salut. sunt detinator de aveo ,de noua, varianta 1150cmc,72 cp, 2008.(cu ac, sevo,abs ). are 161.000 km , de la 50.000 km este trecuta pe gpl. in afara de intretinere si piese minore ,datorita uzurii ( senzor ax cu came ,rulment spate,valve pcv, bielete antiruliu), am avut unele din problemele cunoscute: ferodouri spate rupte de 2 ori si senzori abs sensibili.

tragand linie eu sunt multumit de masina, cat a costat atat face si nu mai mult,cum au unii pretentii. consum mixt de gpl undeva la 7-8%.

Share this post


Link to post

Salut,sunt nou pe acest forum.am o mica problema cu un chevrolet aveo din 2007 motor 1.4 mpi care nu vrea sa mai pornească...am băgat testarul pe ea și nu arata nici o eroare...pompa benzina merge (n am testat presiunea în ea)problema e ca am scos una din fișe și nu da nici o scânteie...mecanicul zicea ca s ar putea sa fie de la butonul oprire alimentare în caz de impact...dar nu știe unde este..aștept niște sugesti ..va multumesc

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...