Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevrolet Aveo/Kalos - Impresii

Recommended Posts

In zona rosie dupa ~6200/6400 nu vei mai putea ajunge oricum, ca este limitata electronic si iti taie acceleratia, deci poti sta linistit.

Share this post


Link to post

Multumesc inca odata de urari !

 

Eu sunt nelamurit si nu inteleg la ce-mi folosesc cei 100 de CP daca ii obtin la 6000 rot/min la care nu pot sa urc pt. ca " acesta poate duce la defectiuni foarte costisitoare" si o pot interpreta ca reclama mincinoasa in acest context.

 

Eu nu conduc agresiv dar uneori cu orice masina (mai putin Dacia 1300 ) pe benzina urc la 5000-5500 rot/min daca am nevoie si nu mi-a spus in niciun manual ca acest lucru este total nerecomandat. Adica cu masini obisnuite cum sunt Kango,Logan, Cielo,Corsa etc. nu mi-am facut niciodata probleme sa ajung in treapta a III-a la 110km/h sau in a IV-a la 150km/h, asa o sa fac si cu Aveo dupa 1000 de km indiferent ce spun ei.

 

Ca o observatie am vazut ca treptele cutiei de viteza sunt etajate ca la Cielo adica in a V-a la 120km/h ai 3000rot/min.

Loganul pe benzina e un pic mai turat in a V-a la 120km/h ai 3500rot/min de aici cred ca si senzatia de un pic mai sprinten Loganul de 1,6.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Etajata prost, din ratiuni de consum banuiesc. La cielo aveam in a 5-a avea 120 la 3000, asa ceva. La corolla, focus, nubira, corsa, fiesta cam 100kmh la 3000rpm, dupa mine e proiectarea corecta, o masina in 5 trepte trebuie sa-si atinga viteza maxima la rosu.

100 cp la turatie mare se pot intr-adevar traduce intro performanta mai mica decat a un motor de 90 de cai, dar cu o curba de putere mai "plata". Dar nu obligatoriu. Deh, marketingul, sa vada clientul 100cp acolo :)

Cat despre evitarea condusului la turatii mari nu cred ca scrie in vreun manual, dar e clar ca o masina condusa permanent la rosu si cu frane de motor violente va scurta viata unor componente ale cutiei, a motorului ma cam indoiesc, atat timp cat are ungere si racire. Daca vreun coleg are asa ceva in carte, sa puna un print screen sa vedem si noi.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

@Nu_stiu_totul: Recomandarea din manual de a conduce in plaja 2000 - 3000 rpm este pentru o functionare economica a motorului. Nu te impiedica nimeni sa folosesti si turatii mai inalte pentru performante sporite, dar atunci nu te mai gandesti la economie, evident.

De exemplu, la motorul meu de 1150 cmc puterea maxima a lui se obtine la 5400 rpm, deci e clar ca peste valoarea asta nu obtin nimic in plus in afara de un consum sporit de benzina. Regimul meu uzual de turatii este 3000 - 4500.

Edited by costinel

Share this post


Link to post

Atasez pagina cu avertismentul privind turarea excesiva a motorului.

 

Acest avertisment se regaseste numai la Spark si Aveo ... :-/ in restul manualelor Chevrolet nu este trecut

 

Atasez pagina cu avertismentul privind turarea excesiva a motorului.

 

Acest avertisment se regaseste numai la Spark si Aveo ... :-/ in restul manualelor Chevrolet nu este trecut

Avertisment.pdf

Share this post


Link to post

iti zice sa nu mergi pe zona rosie, nu iti interzice sa mergi pe 3000-4000!o sa vezi in timp ca e minunat sa mergi pe zona 2000-3000

Share this post


Link to post

Totusi, atata timp cat esti limitat electronic la 6400 si ti se taie acceleratia, ma intreb cum poti ajunge la zona rosie ?

Share this post


Link to post

cu viteza 1 sau 2!incearca si vei reusi!

Share this post


Link to post

La mine nu merge sa ajungi pe rosu.La 6400 da in nas daca nu schimb, am incercat cu 1-2-3. Sau aia o fi ajunsul pe rosu, cu toate ca nu ajunge?

Share this post


Link to post

posibil!eu am facut proba pe soseaua de centura in speranta de a da o criminala curatare a injectoarelor dupa o resetare ecu!

Share this post


Link to post

Boon... scriu aici pentru ca nu exista sectiune dedicata noului Aveo.

 

L-am luat, si dupa sase luni:

  • m-au lasat bieletele - fac un zgomot trist rau de tot
  • cred ca s-a desprins un surub la antena - e ceva in plafon care face un zgomot absolut groaznic.

Si ghiti ce? Dupa 2 saptamani, tot nu au adus bielete in service - am inteles ca undeva la sfarsitul lunii acestea... nu-mi vine sa cred, ziceau baietii din service ca e o problema generala, au foarte multe comenzi si nu le gasesc nici la producator...

 

Deci ce facem?

Edited by bogdan.borza

Share this post


Link to post

de aia nu e bine sa iei neaparat modelul nou la o masina avand in vedere ca nu are prea multa experienta.nu ca modelul cel vechi este mai breaz dar macar te asteptai la problema x sau y si nu plateai bani in plus pe modelul nou!parerea mea...care este!

Share this post


Link to post

Suspensia nu e punctul forte al Chevrolet-elor, nu e un caz particular al tau :P

Share this post


Link to post

Exista viata dupa ce ai vandut Matiz-ul sotiei ?

Sigur ca DA, daca-i cumperi Aveo LT sa duca copilul la gradinita, sa mearga la supermarket, la coafor samd.

 

Si am intrebat-o cum e ?

Primele impresii: se conduce mult mai usor decat Matiz-ul, nu-mi pare mare, e confortabila, poti sa o turezi ca nu se aude motorul, clima e eficienta pui pe auto si reglezi temperatura si n-ai probleme, are porbagaj mare, sunt foarte multumita.

Si puncte slabe?

Nu stiu sa sting farurile, dar am vazut ca se sting ele cand scoti cheia, nu stiu inca sa reglez oglinzile si sunt multe butoane.

 

Si eu revin cu ceva impresii dupa o saptamana de Logan ieri si azi am mai condus si Aveo.

Motorul nu mi s-a mai parut asa de anemic ci se infige bine peste 3000 rot/min.

Franele sunt ok, a trebuit sa le folosesc la o urgenta si am fost surprins placut de comportament.

Imi vine ca o manusa masina si sunt din ce in ce mai incantat :) si ma bucur ca am ales Aveo LT. E totusi masina noua si mai vedem ...

 

 

Parti mai putin bune nou bagate in seama:

- Porbagajul scartie daca ai pus de exemplu un bax de apa minerala in el, am constat ca "placajul" probagajului chitaie pe suportul de la roata, poate o sa pun o bucata de mocheta intre sa nu mai faca figura.

- Intre stergatoare se formeaza un triunghi mare si pronuntat (de mizerie) si cred ca nu-s corect amplasate sau dimensionate.

Edited by Nu_stiu_totul

Share this post


Link to post

A trebuit sa pun lichid de spalat parbrizul.

Si am ramas surprins de faptul ca aproape de gura de alimentare e o "cutie" cu ceva electronic si este foarte usor sa pui lichid acolo.

Stiti ce-i acolo ? Am dreptate?

Share this post


Link to post

Acolo e calculatorul/ECU. Atata timp cat nu torni special pe el n-are nimic daca sar stropi prin zona.

Share this post


Link to post

Am trecut de 1000km si revin cu impresii bune si rele:

+ masina imi place  <img src= )"> mult mai mult decat ma asteptam

+ am parcurs 300km cu 20 l benzina (masurati prin metoda, plin-plin)

+ motorul e harnic de la 3000 rot/min in sus e chiar sprintar. (n-am trecut de 4000 rot/min inca)

+ farane bune, suspensie si directie ok

+ silentioasa destul de bine antifonata.

 

- cutie de viteze cam lung etajata

- nu ma obisnuiesc cu claxonul de pe spitele volanului, in caz de urgenta nu-l gasesc :( dar o sa mai fac exercitii

- uneori la pornire la rece turatia variaza un scurt interval de timp intre 900 si 1100 rot/min (nu stiu de ce)

- e imposibil sa o speli fara sa te uzi ... apa de pe geamuri coboara pe portiere unde intalneste o muchie dreapta si te stropeste.

 

----

Am avut o intreaga epopee cu husele!

Am comandat huse 300 lei. Au venit dupa 2 saptamani.

Cand au venit nu aveau decupajele pt. airbaguri laterale.

Am pus husele partial si am trimis huse ele spatarelor din fata inapoi.

Au facut decupaje, la scaunul soferului corect dar la pasager au gresit si au decupat in partea unde nu am aribag.

Am trimis inapoi husa cu pricina si astept ...  <img src= (">

No comment !

Share this post


Link to post

Am facut un drum lung noaptea, 4 persoane in masina, afara erau ~ 15C si parbrizul se tot aburea. Din cand in cand porneam pe "devrigare" si se dezaburea rapid. N-am reusit sa gasesc o combinatie de temperatura/ventilatie sa nu se mai abureasca ... si asta nu-mi place ..

Am incercat si cu geamul putin deschis. N-am vrut sa merg cu clima pe auto asa ca am tot butonat si e putin deranjant. La masinile cu ventilatia cu comanda mecanica, dai aerul pe la parbriz reglezi temperatura si reusesti sa faci sa nu se mai abureasca. Ma gandesc ca nu-i ok sa pui pe devrigare si apoi sa opresti AC-ul pt. ca merge incalzirea in oglinzi si nu stiu daca e bine sa o folosesti ore in sir...

 

Aveti vreo solutie la acest inconvenient ?

 

PS In sfarsit mi-a venit si ultima piesa din huse, asa ca avem huse complete :)

Share this post


Link to post

Daca dai climatronicul pe degivrare parbriz, incalzirea in oglinzi nu functioneaza, ea pornind doar in cazul in care selectezi degivrarea electrica pt luneta.

Nu are nimic daca e pe degivrare si opresti AC-ul. Eu asa lasam climatronicul sa functioneze in cazul in care parbrizul avea tendinte sa se abureasca, dar sistemul facea fata si fara AC. Daca nu face fata fara AC si se abureste , il pornesti.

Oscilatia turatiei la pornire este datorata socului electronic.

Edited by s3bby2000

Share this post


Link to post

Ai dreptate cu incalzirea in oglinzi, acum m-am uitat in manual.

 

Oscilatia la pornire am vazut ca se produce daca imediat dupa pornire eliberez ambreiajul si masina a stat mai multe zile nepornita.(Eu m-am obisnuit sa pornesc motorul cu ambreiajul apasat).

Share this post


Link to post

Salut

Am si eu o problema si niste intrebari:

Am observat, ca la motor se aude un zgomot (ca un greieras), pe care l-am localizat ca ar veni de la valva PCV si intr-adevar asa a fost. Am avut o valva ramasa de la Matiz, cu care am inlocuit-o. Am facut reset+I.L,zgomotul a disparut, dar cand pornesc motorul, turatia scade pentru 2-3 secunde la aproape 0, cateodata oprind de tot. Daca-l pun pe cel vechi, nu se intampla acesta. Acuma nu stiu, valva nu s-ar potrivi de la Matiz, sau este defecta?

Share this post


Link to post

Toarna (cu atentie) si nu intreba (mai bine nu sti).

Share this post


Link to post

...

Acuma sa-ti spun: oarecum sunt multumit, DAR: daca as putea da timpul inapoi la momentul cand am facut alegerea (cu cunostiintele de acuma legat de aceasta marca) NU as mai cumpara Chevrolet (nici Aveo si nici chiar Cruze-ul ...

 

 

Alte impresii:

 

A mai trecut un an jumatate. Imi mentin parerea: NU mi-as mai cumpara Chevrolet (principalul motiv este consumul urban (min=9.5%, max=12%, mediu=10%-10.5%), consumul extraurban este bun (min=5.5%(fara AC), max=7.6%(cu AC), mediu=7%(cu AC))).

Consumul mediu calculat plin la plin pe ultimii 14700 Km este 8.8%.

 

Avand in vedere ca fac cam 70%-80% urban, ma arde la buzunar. Ma gandesc s-o trec pe gaz.

 

Intre timp, pe langa consumabile, am mai schimbat bucsele de la puntea spate (370RON in reprezentanta cu tot cu manopera - pentru 2 bucse si manopera mi se pare cam mult) si placutele de frana.

Mi s-au "ovalizat" discurile de la stat pe loc (masina a stat nemiscata 9 saptamani) iar asta nu mi se pare normal. Din ce material sunt facute, din plastic? (am 43k-44k Km). O sa trebuiasca sa le schimb in viitor.

Scartaie de o vreme iar ca o caruta la denivelari, trebuie sa-i mai ung bucsele, la revizie acum 2 luni mi-au zis ca-s bune bucsele nu joaca nimic.

Imi vibreaza ceva in partea dreapta fata la mers pe drum cu denivelari mici (drum de tara sau piatra cubica de exemplu)). Am reclamat asta si au constatat si ei (de la service Chevrolet) la revizia anuala acum 2 luni (in reprezentanta) dar nu au gasit nimic la ea (bucsele, directia etc toate-s bune - asa zic ei) au zis ca e ceva plastic care vibreaza si ca toate-s bune (eu nu cred, ramane de vazut in viitor).

  • Like 1

Share this post


Link to post

Aveo 5 usi modelu full,mi-amancat viata masina asta si am dat o caruta de bani pe ea,stiti destul de bine ce probleme are aceasta masina,vorbesc de primele aveo an 2006.De departe cea mai proasta masina scoasa vreodata din fabrica,nici la dacia 1310 n-ai asemenea probleme.

Edited by jambon

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...