Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevrolet Aveo/Kalos - Impresii

Recommended Posts

Am o mare problema,mai ales acum cand e ceata zi de zi.Nu-mi mai merg farurile de ceata,amandoua!Acum cateva zile mergeau.Am verificat siguranta-e buna.Becul de la bord se aprinde cand cuplez butonul.Si am incercat sa vad daca becurile sant sau nu arse...mama doamne,m-am omorat o gramada,am stat cu fundul in sus de ma doare si acuma spatele,si tot n-am reusit sa inteleg cum ajung sa scot un bec de la locul lui.Daca cineva stie mai mult ii multumesc pentru instruire.Desi sa se fi ars amandoua odata?!in sfarsit...

Share this post


Link to post

Salut..ridici capota,in ambele parti in spatele lampilor sunt cate un surub cu cap in cruce,il desfaci pe care parte umbli,tragi de capitonaj si il scoti din cheder,acum urmeaza partea cu trasul---TREBUIE SA APUCI BINE LAMPA SI SA TRAGI TARE IN PLAN ORIZONTAL,este mai greu ca nu poti sa apuci de ea,mai incerci sa misti de lampa sus-jos dar foarte putin...este singura solutie...daca este vorba de lampile spate de ceata...

Edited by diablo

Share this post


Link to post

De fata.Gata...am reusit cu farurile de ceata.Sant arse(cred ca amandoua,n-am scos decat din stanga).Trebuie roata data jos,aparatorile de noroi de sub aripa,apoi scos becul,are un capac open stanga-close dreapta si apoi becul usor de scos.E H3...ars(trebuie scos cu totul din mufa cu cablu de cca 10 cm cu tot cu soclu becului,nu iese becul din soclu). In partea dreapta e si ma greu ca acolo este tulumba de aer ptr filtru de aer.Maine le pun.La revedere.

Edited by giony

Share this post


Link to post

as avea nevoie sa scot alimentarea brichetei de la un aveo sedan 08

are cineva vreo sfat/poza?

mersi

Share this post


Link to post

Salut,

 

Si eu am avut nevoie sa scot alimentarea de la bricheta din bord, ca sa deviez un cablu de acolo, ca aveam nevoie de plus pe contact.

Deci, e simplu de tot:

1. Ai fix deasupra suportului de pahare un plastic, care cu surubelnita, finut, iese de acolo

2. Ala acopera doua suruburi care tin cadrul unde e bricheta

3. Apoi scoti scumiera cu totul (te apesi pe partea flexibila din capatul dispre bord si iese afara usor (la mine mai greu sa tin prezervativele acolo))

4. Apoi, fix intre climatizare si astea doua (scrumiera si bricheta) ai inca un capacel pe care-l scoti ca la pasul 1

5. Desfaci ce suruburi sunt acolo, ca sa scoti suportul in care este bricheta

6. Cu doua degete, aratatorul si cel imediat urmator, impingi prin spatiul lasat de scrumiera, inspre inapoi cadrul brichetei.

7. In acel moment ai si alimentarea in mana.

 

Succes,

Adi C.

 

 

Share this post


Link to post

mersi nea adriane :drinkers:

 

dar e probleme [-O<

in pasul 1 te referi la piesa colorata in rosu din poza 1? am tras de ea si finut si mai putin finut - nimic - nu se misca deloc de acolo

post-22754-126027878865_thumb.jpg

suportul/masca brichetei e prins in 4 suruburi 2 prinse de jos in sus (pe care nu le pot da jos din cauza suportul de pahare) si 2 mascate de controlul climatizarii - cele albastre din pozele 2/3

post-22754-126027879539_thumb.jpg post-22754-126027881038_thumb.jpg

nu stiu ce sa-i mai fac  <img src= (">

 

eu vruiam doar sa pot scoate alimentarea de la bricheta sa pot sa leg cateva leduri sa nu mai strang scrum, atat :wallbanger:

in poza 2 se vad urmele brutei de surbelnite cu care am incercat sa imping alimentarea din bricheta

Share this post


Link to post

Salut,

 

Uita de pasul 1. Piesa aia e fixa acolo, aia cu rosu nu se scoate.

 

Trebuie sa invarti putin din spate cadrul acela incolor al brichetei, ca numai intr-un singur unghi iese afara. Are un skepsis.

Eu l-am scos extrem de usor, ma mir ca nu ti-a iesit din prima.

 

Si scoate si surubul ala din colt, din dreapta, care vad in ultima poza ca mai e acolo.

 

Cablurile sunt in mufa aia care se si vede in poza 2. Nu stiu de ce nu le scoti mufa direct si asa poti sa deviezi doua fire si pentru leduri.

Daca vrei sa faci treaba buna asa cum am facut si eu, dezizolezi undeva cat mai aproape de mufa, cositoresti (daca ai curent) si pui banda frumos, ca sa nu faca cumva scurt.

 

Baga-ti degetutele fin prin spatiul pe care l-ai fotografiat in poza 2 si scoate doar mufa. Stiu ca e scurta, dar trebuie un pic de zgarieturi/sange pe degete,

ca doar arta cere sacrificii.

 

Deci, daca totusi vrei sa faci o treaba nu tocmai ortodoxa, scoti cadrul brichetei cu totul, infigi varful dezizolat la doua cabluri auxiliare (cele care vor alimenta ledurile) in fiecare din cele doua gauri ale mufei si o infigi fortat inapoi in bricheta. La alea doua cabluri o sa ai o masa si un plus pe contact.

 

P.S.:

1. pentru niste leduri de interior, cel mai ok era sa tragi doua cabluri de la pozitie, de undeva de la panoul de sigurante, ca sa se aprinda pe pozitie, ca macar cu alea mergi sigur seara, cand nu vezi ca scapi scrumul pe jos.

 

2. Ca sa scoti cadrul de la bricheta, cu tot cu mufa de alimentare, baga degetul aratator pana in interiorul cadrului brichetei (acolo unde sta corpul brichetei) si roteste incet incet. Vei vedea ca numai intr-un singur unghi, va iesi jumate afara si daca insisti, iese toata. Fara surubelnita.

 

Succes!

Edited by Adrian_C

Share this post


Link to post

Acum o saptamana un vecin de-al meu cu Aveo ma suna si-mi spune ca i s-a spart radiatorul.Cand ma duc sa ma uit vad ca suportul de ventilator a ros radiatorul pana l-a fisurat(lucru pe care eu l-am citit acum vreo 2 ani pe undeva pe forum-am si uitat de acest lucru-si l-am prevenit prin departarea acelui suport de radiator cu ajutorul a 2 piulite de 10mm latime,pe post de saiba).Acum am taiat cu un minifierastrau margina aia umflata de caldura(partea din stanga cum va uitati la radiator-cea din dreapta nu si-a schimbat forma deloc).Asa ca va reamintesc de acest care trebuie facut la radiator.

Share this post


Link to post

Sunt intru totul de acord cu @richard!

 

Are si Aveo-ul minusurile lui (motorul de varf mic, ESP lipsa, roti mici, etc.), dar ofera un confort la care eu nici macar nu visam cand am cumparat-o.

 

Rotile mici nu "omoara" motorul la deal iar despre comfort ce sa zic... se sede bine in ea mai ales daca ai si cotiera dar parca mai bine stateam in fostul meu espero :scarpin:

 

http://www.euroncap.com/tests/chevrolet_aveo_2006/250.aspx

 

cea mai proasta masina conceputa vreodata , doamne fereste de impact frontal.

inainte sa luati un "chevrolet" mai bine mai ganditi-va de vreo 3 ori inainte :lavolan:

 

 

Bine ca au masinile fonfaitilor de pe Sena (care organizeaza testele) si asociatilor lor de UE :drinkers: , cinci stele la orice! :grumpy:

Maturizeaza-te! ( si nu ma refer la varsta) :-? stii ce reputatie au francezii de pe timpul WWT si relatia lor cu americanii b-(

Share this post


Link to post

Nu am reușit să desfac bricheta

Am reușit să desfac alimentarea ei și să iau curent de acolo

Am montat 4 leduri mai puternice in serie (2 deasupra compartimentului de sub scrumieră, 1 în scrumieră și unul în spatele brichetei)

ca dezavantaje ar fi montajul în seria si nuanța la leduri nu se prea nimerește cu lumina bordului - e mai rece puțin

diferenta de luminozitate e mai mica in realitate fata de poză

post-22754-126077994348_thumb.jpgpost-22754-126077995741_thumb.jpg

Share this post


Link to post

@stefanion:

felicitari, mie unul imi place cum arata ce ai facut tu acolo. Te-ai descurcat bine. Nici nu se merita sa scoti tot de acolo, doar pentru a devia alimentarea.

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Nu-mi plac stergatoarele de la aveo deloc. Sa mor daca n-am incercat toate modelele/firmele (de la Alca cu 10 ron pana la Bosch/Valeo cu 120 ron) si tot scartaie aia mica din dreapta si cea mare nu sterge calumea. E slab si motorasul, la alte masini rupe pe viteza 1 si 2. La mine, daca are un pic de mocirla, deabia face fata. Oricum, in rest sunt multumit de Aveo peste masura. Nu credeam ca poate merge asa de confortabil si uneori de tare.

 

Ne mai auzim,

Adrian C.

Edited by EM!L
  • Like 1

Share this post


Link to post

Nu stiu daca mergea mai bine in sectiunea "Mi-au spus doi vecini"...

Probabil ar trebui creata o alta sectiune "Asa fac toate".

 

Situatia este urmatoarea : plecat de loc, accelerat, apas ambreiajul, schimb, debreiez, continui accelerarea. La momentul debreierii complete apare o usoara smucitura(PS : debreierea este lina). Aceasta smucitura ese prezenta la trecerea din treapta 1-> si din 2->3. Mai sus nu se mai simte.

Totusi, nu este prezenta tot timpul nici in aceste trepte. Am observat ca pot sa schimb 1-2 (25 km/ora) 2-3 (45km/h) si schimbare se face atat de lin de zici ca nu am schimbat nici o treapta.

 

"Problema" mai sus amintita se intampla doar pe masina mea. Pe alte masini nu mi se intampla asta, deci nu este talpa de vina. Sau o fi, si diferenta o face ambreiajul hidraulic vs. cel cu cablu (asa cum am eu si eu la masina) ?<br><br>Am inceput cu "Mi-au spus doi vecini" pentru ca am citit pe forumul Ford ceva cum ca EGR-ul ar determina un astfel de comportament, daca el nu functioneaza corespunzator.<br>

Edited by vladawd

Share this post


Link to post

si la mine smuceste aleator dar destul de rar sa nu ma ingrijorez

am pus-o pe seama faptului ca e motorul rece

Share this post


Link to post

A folosit cineva AUX'ul la player'ul masinii ? Ce mp3 player ati conectat (exceptand ipod'ul) ?

Share this post


Link to post

Orice sursa audio merge,doar sa ai cablu cu mufa respectiva.Eu,spre exemplu imi pun muzica de pe GPS (si mai rar de pe telefon)si il folosesc ca sursa.Merge perfect.

Share this post


Link to post

Rotile mici nu "omoara" motorul la deal iar despre comfort ce sa zic... se sede bine in ea mai ales daca ai si cotiera dar parca mai bine stateam in fostul meu espero :scarpin:

 

 

 

 

Bine ca au masinile fonfaitilor de pe Sena (care organizeaza testele) si asociatilor lor de UE :drinkers: , cinci stele la orice! :grumpy:

Maturizeaza-te! ( si nu ma refer la varsta) :-? stii ce reputatie au francezii de pe timpul WWT si relatia lor cu americanii b-(

 

Sa stii ca si in testele americane Aveo nu prea a iesit bine. Aveo 2004(Kalos) in SUA a scos 4 stele, iar UE a scos 3 stele deoarece a fost depunctat pt lipsa senzorului avertizor de centura(lipsa permanentei lui ca el exista), Aveo 2008 in SUA are 2 stele, in UE 1,5 tot pentru lipsa aceluias avertizor sonor de centura, acum in testele UE nu se mai depuncteaza cu 1 stea ci cu jumatate lipsa acelui avertizor.

Share this post


Link to post

eu am senzorul respectiv si functioneaza; sa inteleg ca masina ar lua 3 stele in sua si 2 in franta ?

a mea e aveo 1.4 din 2008

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

sie cineva care este cauza opriri motorului imediat ce nu mai este apasata acceleratia (nu functioneaza la relantiu )

apare aceasta problema dupa mai multe porniri ,porneste si se opreste imediat daca nu accelerez

ma poate ajuta cineva in aflarea cauzei ,masina a iesit de curind din garantie, nu am avut probleme pina acum

Share this post


Link to post

Cauza = IAC, remediul = Idle Learn ... ca tot discutam despre impresii pe acest topic.

Edited by tolin
  • Like 1

Share this post


Link to post

sie cineva care este cauza opriri motorului imediat ce nu mai este apasata acceleratia (nu functioneaza la relantiu )

apare aceasta problema dupa mai multe porniri ,porneste si se opreste imediat daca nu accelerez

ma poate ajuta cineva in aflarea cauzei ,masina a iesit de curind din garantie, nu am avut probleme pina acum

 

Cum spune si Maestrul Tolin (caruia ii multumesc si pe aceasta cale ca m-a invatat de bine) este de la IAC (mare dreptate are si... off topic - stupid ca prin service, gen radacini, gtt, etc, nu stiu de asta...).

Totusi, iti sugerez sa-l scoti din locul lui, sa-l cureti cu raspundere pe el si galeria lui, apoi sa-l pui la loc, sa resetezi calculatorul si... gata!

Pentru resetul calculatorului te sfatuiesc sa scoti borna plus de la baterie si s-o lasi asa pentru cel putin 30 de minute. Pe forum este data ca varianta si siguranta F8 parca (nu dati cu pietre nu mai stiu sigur). Aceeasi problema am avut-o si eu si am scos siguranta de cateva ori si nici o urmare. Dupa ce am scos borna de la baterie, a binevoit si ecm-ul sa se reseteze.

Edited by nexxus

Share this post


Link to post

borna plus sau minus

 

trebuie desfacut si corpul clapetei sau decit IACUL

 

MULTUMESC PENTRU INFORMATIE

Share this post


Link to post

Eu nu am reusit sa scot iac-ul fara sa scot corpul clapetei. De fapt suruburile sunt date cu ceva lipici si cand le scoti pentru prima oara, o sa fie mai complicat. Oricum, eu cred ca asa poti sa cureti mai bine.

Ai grija sa nu tragi aiurea de fire sa nu strici ceva, au si ele rezistenta lor! Daca umbli cu grija, atunci nu vei avea probleme.

Off topic, cand am desfacut corpul - ala e prins in patru suruburi, iar gogomarcii din service (pot sa spun numele? sa nu se interpreteze ca fac reclama negativa!) cand au desfacut acolo mi-au pierdut o piulita asa ca au pus una de la ei, clasica, fara guler si super ruginita (n-are conteaza ca nu e ca aia din fabrica!! las' ca merge si asa).

Edited by nexxus

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...