Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevrolet Aveo/Kalos - Impresii

Recommended Posts

:) ... Masina e slaba in comparatie cu 95% dintre masinile noi care se vand ... e peste Logan si Albea - in rest nu are nici-o treaba cu alta masina.

 

Ori te chinui si'ti iei ceva mai bun la 13 14.000 ( cruze / cee'd de exemplu ) ori iti iei ceva second la 10.000. Diferenta intre Aveo si o masina la ~14.000 e prea mare ... enorma.

 

Decat un Aveo mai bine ceva second ... si in orice caz NICIODATA nu o sa'mi mai iau masina cu motor <= de 1.6.

 

Asteptam argumente, dar sunt bune si impresiile personale, nu ma asteptam sa spui ca Aveo este peste Logan sau Albea. Mai spune doua marci din cele "95%", comparabile ca pret si dotari.

Share this post


Link to post
:) ... Masina e slaba in comparatie cu 95% dintre masinile noi care se vand ... e peste Logan si Albea - in rest nu are nici-o treaba cu alta masina.

 

Aveo este sub Albea. De Logan nu comentez.

Albea are motor cu distibutie variabila, din 2006.

Pentru o comparatie corecta, observa ce consumuri declara utilizatorii, pe forumul marcii, si de asemenea, costurile de revizie, eventualele defecte.

Nu prea se aprinde "check engine" la ele.

Share this post


Link to post

Pai daca citeste forumurile cred si eu ca astea sunt concluziile. :) Dar chiar si asa, 10-15 checkuri cat au fost pe aici nu mi se pare un numar asa mare sa tragem o generalizare. Pai albea si clio sunt sub logan cu tot cu distributia lor variabila .. Aveo nu are cum, e o masina mult mai draguta si mai placuta atat vizual cat si la condus, iar neloganita are un consum corect, si in nici un caz nu ii sare fuzeta, plus ca nu e facuta de plastic :) )

Edited by Tommy

Share this post


Link to post
... Nu prea se aprinde "check engine" la ele.

Asta-i obsesia unora, sa planga la mormant strain. N-o sa inteleg vreodata ce ocupatie are unul cu alta marca sa vina pe acest forum, sa vorbeasca despre alte masini. E ca si cum unul divortat ar vorbi intr-una despre "raposata".

Share this post


Link to post

Albea este o masina OK pentru pretul foarte mic la care se vinde de noua. Totusi, este foarte foarte foarte instabila, materialele sunt de slaba calitate, tinuta de drum este chiar enervanta, consumabilele sunt cam scumpe (de fapt ca la orice fiat), aspectul ei general este de masina cheala... as putea sa mai zic cateva chestii. Daca nu stiai, este gandita pentru vanzare doar in tari subdezvoltate, din pacate si noi fiind inclusi tot la capitolul asta :) Spre exemplu, italienii nu au auzit de Albea sau Linea. Balanel... in legatura cu Albea mai bun decat Aveo... ai mai scos o duda. Dar ne-am cam obisnuit deja :D No offense. In schimb, ai dreptate cand spui ca exista masini second mult mai tari, cu destul de putini KM, care se pot cumpara cu banii pe care i-ai da pe un Aveo full. La fel, iti dau dreptate ca o alegere mult mai buna in momentul de fata este un Cruze sau un Cee'd (inclin spre Cruze, mi se pare mai solid si mai frumos). Dar e vorba de cateva mii de EUR in plus, depinde daca-i ai sau nu.

 

Check engine-uri e posibil sa gasesti si pe forumul Audi sau Mercedes. Nu ridic aveo in slavi doar ptr ca am unul, dar nu-l jigni totusi asa rau comparandu-l cu acea coaja de la Fiat.

 

Raportez o problema la Kalos-ul tatalui meu : dupa 5 ani s-a stricat un senzor la ABS. Pe langa asta, trebuie sa-i schimb uleiurile si filtrele, a venit revizia. Eh... proasta masina, mult mai proasta decat Albea :)

Edited by fry

Share this post


Link to post

Apropo de check engine:

- Si mie mi s-a aprins de vreo 3 ori,dar asa cum s-a aprins asa s-a si stins. Comportamentul masinii nu s-a modificat.

- Fiat Albeea e "made in turkey" si cum zicea si fry, stabilitatea lasa de dorit, e foarte sensibila la vant lateral, iar motorul de 1,2 chiar daca e mai puternic decat al lui aveo 8V , trage ceva mai greu, trebuie tinut in ture. Cel putin, albeea inainte de facelift imi placea cum arata. Nu zic ca aveo nu e sensibil la vant lateral dar , am fost de curand la mare pe autostrada, am avut o portiune in care am mers cu 150 avand si vant lateral si pot sa zic ca puteam sa o stapanesc. Am mers si cu albeea, si deja la 140 incepea sa faca urat desi motorasul ducea ( asta era 1,4).

- Skoda fabia sedan 1,2 55CP...deja ne intoarcem la dacie 1300? Nu stiu ce consum are dar pretul era mare pentru aceasta versiune cheala , am testat-o si pot sa zic ca motorul nu avea putere decat sa invarta rotile . Nici varianta de 70 CP nu m-a impresionat. Si nici tinuta de dum nu era OK

- Renault...e o masina de care nu m-as atinge. E unul din motivele pentru care nu mi-am luat logan. Francezii , cu exceptia lui Peugeot, nu stiu sa faca masini. Renault nu sunt buni decat la camioane ( dintotdeauna au fost). Daca logan era by peugeot...imi luam.

- Hyundai si Kia: Hyundai cu exceptia lui i10 si i30, Accentul nu m-a impresionat, cu exceptia motorului diesel de 110 cp. O vecina a avut si a avut probleme cu ea la caseta de directie ( trepida la viteze mari) si ceva probleme la electrica si cand s-a dus la service, a plecat cu ea asa cum a venit ( bine aici e si prostia serviceului). Pentru i10 trebuia sa stau 3 luni iar i30 imi depasea bugetul. Kia, in afara de cee'd care chiar imi place si am auzit ca e chiar buna ( dar si pret mare), restul am auzit destule probleme. N

 

Aveo am luat-o pe raport calitate pret. Daca aveam bani luam Lacetti, Ceed sau i30. Daca aveam si mai multi luam o Toyota Corolla.

 

Urmatoarea masina va fi in Cruze sau o Toyota Corolla. Sunt fan inrait al masinilor japoneze. Totusi sa mai scada si ei pretul la revizii ca te rupe !

 

Referitor la SH: da exista si mai tari ca aveo. Doar ca aveo acum costa sub 10000 iar cu rabla 9000. Am avut masini Sh si chiar nu mai vreau. Am destule masini Sh in intretinere si la fiecare gasesc cate ceva. In general la achizitionarea unui SH lasa-ti si o garda de vreo 2000-2500 euro. Adica daca ai 10000 Euro ia-ti una de 7500 - 8000. Ca nu stii cat va trebui sa bagi in ea oricat de bine arata si functioneaza si cati km are. In plus la sh nu ai garantie. Si patesti ca un prieten care si-a luat audi A4 2006 sh 9800 euro din, Germania, 63000 km, carte service, masina in evidenta unui service VW-Audi din Frankfurt. A adus-o in tara, se bucura de ea. A forjat-o un pic pe autostrada soarelui si, sustinea el, s-a auzit un trosc in cutie ( automata), a venit cu ea pe autoplatforma de asistenta Dacia Renault. Cost reparatie: 3700 euro. A reparat-o si a vandut-o. Masina pe care o are in prezent e un opel astra h sedan.

Un coleg de servici are un Ford Focus SH. Din 2003. A bagat in timp in masina aia vreo 3500 euro. Ambreiaj, planetare, rulmenti, discuri frana, suporti motor, amortizoare , bucsaraie.

Si mai are de bagat. MAsina a fost luata SH cu 7500 E acum un an. MAsina adusa din Austria ,carte de service la Ford in Viena masina in evidenta.

Am dat 2 exemple.Nu zic ca nu or fi si sh-uri bune .E la risc

Share this post


Link to post

achizitionarea unui sh este riscanta fiindca nu stii cum a fost exploatata acea masina deoarece exista mentalitatea de a nu investi in masina ca oricum o vinzi dupa 3-4 ani!

 

o masina noua stii ca este noua si ca daca nu vrei sa te lase in drum o intretii cum trebuie. macar esti cu sufletul impacat!

cu siguranta la aceiasi bani as alege o masina noua...chiar daca este mai putin dotata.

Share this post


Link to post
Dupa asa argumentatie vine si intrebarea fireasca...stii ce sa ceri de la o masina de 94cp? Daca nu, treci de la 1,6 direct la 2,0 altfel dezamagirile se vor tine una dupa alta!

 

Am "venit" pe Aveo de pe 2.0 tdi ... pentru 1.4 e super ok ( inca nu am gasit o masina de 1.4 si peste o tona care sa ma faca ).

 

Aveo este sub Albea. De Logan nu comentez.

Albea are motor cu distibutie variabila, din 2006.

Pentru o comparatie corecta, observa ce consumuri declara utilizatorii, pe forumul marcii, si de asemenea, costurile de revizie, eventualele defecte.

Nu prea se aprinde "check engine" la ele.

 

Mda ... atata timp cat ai cumparat o Solenza .. pardon Clio Symbol ... nici nu ar trebuii sa 'ti mai citesc posturile ( zi'mi o masina mai slaba ca Symbol la clasa ei ... )

 

@rich1974 nu e chestia de dotari ... ci cum merge acea masina second ( golf5 sau e46 de exemplu ). Era un comentariu la nu mai stiu ce articol ( ceva cu un Megane care a luat foc )

 

"Unii prefera virginile dar urate ca naiba ... iar altii prefera ce e bun si frumos"

Share this post


Link to post

Putem sa tot batem apa in piua si o saptamana, degeaba.

Cred ca cel mai bine, faptele vorbesc.

Ca si concluzie a mea, referitor la impresia mea despre Aveo, faptele sunt urmatoarele: am avut Aveo, de care am fost foarte multumit. Atat de multumit, incat l-am dat GRATIS, cu predare leasing. Acum am Symbol, si sunt fericit de fiecare data cand il conduc.

Share this post


Link to post

Fericirea nu e definita de vreo calitate ci de perceptii. Fara vreo paralela, unii sunt fericiti sa doarma in cort, e asta vreun standard?

Share this post


Link to post
... Cred ca cel mai bine, faptele vorbesc ...

In cazul tau este clar, n-ai inteles masina de langa tine si acum vii pe aici ca s-o faci curva. Asta n-ar fi nimic, am vazut sute de barbati care se victimizeaza in acelasi fel. Dar in cazul tau vad altceva, nu te multumesti cu asta, tu ne spui ca suntem prosti, orbi, surzi, iar tu esti cristos-gornistul, cel care ne aduce lumina. Pe maximus il inteleg, el este la Socola lui si cand prinde cabinetul doctorului deschis, posteaza si el ceva anti-GM, deh, asta-i placerea omului, juisarea pe tastatura. In cazul tau, nu-mi dau seama de ce nu ti se tranteste usa in nas, de ce nu-ti se curmeaza suferinta.

Share this post


Link to post

Lasa-l, Tommy, e brainwashed into reno. Ce mai vrei?

 

Tolin- unii nu inteleg ca tastatura poate/nu poate fi folosita decat cand e nevoie si unde e nevoie.

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Maine ajung la borna 30.000km dupa 2 ani si o luna, sunt incantat de masina nu i s-a aprins niciun senzor de niciun fel proba de 7505 km in 20 zile a cunoscut un rezultat excelent, ca altitudine a fost intre minus cativa metri de nivelul marii la IJ Tunel in Amsterdam si 2211m la Alpenrosenhof in Alpii italieni, ca viteza intre 1 si 176km/h, toate orasele, si au fost multe, au fost facute trecand prin centrul lor sau inghitind sute de km prin orase adevarate superaglomerate, am mers pe arsita si pe ploi in care alte masini trageau pe dreapta pe autostrada iar eu goneam pe banda de viteza, consumul total a fost de 7,3/100km, masina e 100% cum a facut-o coreanul, nici macar scut nu i-am montat asa ca vorbe de genul sicriu pe 4 roti, nefiabile, facute din plastic si alte asemenea ineptii ma lasa rece chiar in mijlocul acestei vere toride...am fost intrebat de cineva daca e luata acum si "batrinica" mea de 2 ani probabil s-a simtit extrem de fudula dupa asa compliment. Una peste alta sunt supermultumit, pana acum nu-i pot reprosa nimic acestei masini low-cost, varianta full, cumparata la un un curs de 3,3 lei/euro cu tva dedus, care pana acum mi-a oferit doar satisfactii...intreb care e satisfactia mai mare sa te fudulesti cu nu stiu ce masina prin Romania eventual la care sa platesti leasingul cativa ani sau sa preferi un low-cost echipat mai mult decat decent cu care sa colinzi Europa?

P.S. Ma gandeam sa scriu cu un marker pe spatele capotei fata "cuceririle" europene de pana acum: la tari ar trebui sa trec Bulgaria, Ungaria, Austria, Slovacia, Cehia, Germania, Olanda, Belgia, Franta, Italia; la capitale Budapesta, Viena, Bratislava, Praga, Amsterdam, Bruxelles, Paris, la mari, Neagra, Nordului si Adriatica, la orase daca trec numai cele olandeze si ar fi Volen, Eindhoven, Tilburg, Breda, Rotterdam, Haga, Utrecht, germane, Munchen, Koln, Nurnberg, Frankfurt, Bochum, Essen, Dortmund, Dusseldorf, Leverkusen, Bochum, Wupertal, Duisburg, Leverkusen, etc. asta ca in cazul in care voi avea prima problema tehnica sa o privesc cu ingaduinta amintindu-mi locurile pe unde si-a facut pe deplin datoria. La anul sper cu voia Domnului sa trec la cuceriri si Oceanul Atlantic!

Edited by starsteel

Share this post


Link to post
Fericirea nu e definita de vreo calitate ci de perceptii. Fara vreo paralela, unii sunt fericiti sa doarma in cort, e asta vreun standard?

Cred ca e cal mai corect post al tau pe care il citesc. Completare: unii oameni sunt masochisti.

 

1. n-ai inteles masina de langa tine si acum vii pe aici ca s-o faci curva. Asta n-ar fi nimic, am vazut sute de barbati care se victimizeaza in acelasi fel.

2. tu ne spui ca suntem prosti, orbi, surzi, iar tu esti cristos-gornistul, cel care ne aduce lumina.

3. nu-mi dau seama de ce nu ti se tranteste usa in nas, de ce nu-ti se curmeaza suferinta.

 

1. Deocamdata eu nu am avut de-a face cu ele, dar pana si acest fapt nu face decat sa intareasca spusele lui Napoleon.

2. Gresesti. Citeste mai sus ce i-am scris lui Tommy.

3. Ti se pare corect ca un om care citeste topicul asta sa gaseasca doar impresii pozitive despre Aveo?

 

e brainwashed into reno.

 

De asta viitoarea masina va fi italieneasca sau Subaru...

Share this post


Link to post
De asta viitoarea masina va fi italieneasca sau Subaru...

Batman, batman. Atunci vei zice ca simbola ii naspa. Sa vedem.

Share this post


Link to post
... Deocamdata eu nu am avut de-a face cu ele ...

Asa m-am gandit si eu: cine se pricepe la femei, se pricepe si la masini.

Share this post


Link to post

Foarte subtil, ca de obicei  <img src= )"> . Sper ca remarca si-a atins scopul. Daca nu, subaru sau masina italiana rulz.

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post
3. Ti se pare corect ca un om care citeste topicul asta sa gaseasca doar impresii pozitive despre Aveo?

 

Daca e in comparatie cu Clio Symbol ... da. Nici cei cu Aveo nu am prins pe Dumnezeu de picior... e o masina slaba ( am recunoscut'o in ultimele posturi ) dar fata de acel Clio Symbol ... ( vad totusi ca ai inles dci'ul... macar ai un consum mic :uff: )

Share this post


Link to post

Nu stiu cum pot unii compara clio cu aveo. Nu ca aveo este un mercedes e220 dar macar n-are senzatia aia de "ieftin si prost" pe care o are clio inca de la deschiderea portierei pana la bancheta din spate, scaunele din fata pana la motorizare. Am mers si cu clio si nu mi-as da kalos-ul nici pentru 2. Noul clio simbol mi se pare simbolul urateniei...mai ales in lateral unde are 7 geamuri @-) Aveo este una din cele mai bune oferte ale pietii la ora actuala. Este o masina ieftina si frumoasa care are un interior frumos.[Ce n-as da daca as avea fetele de usi + bordul [inafara de ceasuri] de la aveo pe al meu kalos.]

Clio este o alternativa reusita la logan si atat.

Share this post


Link to post

Eu am o banuiala ca se potrivesc fetele de usi de la kalos la aveo... Nu stiu cum s-or imbina cu bordul, in zona balamalelor.

Share this post


Link to post

@balanel: Nu este normal ca toata lumea sa laude Aveo aici, este un topic deschis tocmai pentru a se constata minusurile si plusurile generale ale acestei marci. Problema e ca tu nu esti corect. Sa-ti explic si de ce.

 

Clio Symbol este o masina OK. Tu ai DCI din cate am inteles, ceea ce este foarte misto, consumul se invarte undeva in jurul a 5litri mixt, iar masina trage binisor avand in vedere ca nu ai o caroserie foarte grea. Masina ta este gandita de Renault ptr mers urban/extraurban la greu si este dedicata celor care nu au nevoie de cine stie ce cand vine vorba de masina. In alte cuvinte, este o masina in regula, careia producatorul nu i-a acordat mare atentie la detalii dar care per ansamblu invarte roata si te duce din punctul X in punctul Y. Clio DCI nu exceleaza in nici un compartiment, dar nici nu dezamageste persoanele care nu ridica stacheta in ceea ce priveste automobilul personal. In general firmele am vazut ca apeleaza la Clio Symbol. Clio e o masina care de obicei nu face probleme, dar asamblarea "de duzina" se observa si pot sa zic ca la achizitionarea unui Clio trebuie sa te bazezi pe noroc mai mult decat la alte modele Renault.

 

Aveo difera de Clio, in sensul ca este o masina mai buna. Calitatea materialelor este superioara la Aveo. Piesele sunt mai bine tratate (crede-ma, stiu ce zic). Gama dotarilor este mult mai variata, pretul nu este mare, performantele (cat se poate vorbi de asa ceva la masini pana in 100CP) sunt superioare comparativ cu ce poate Clio. Tinuta de drum este putin mai buna. Motorizarile nu sunt ptr firma, sunt benzinare destul de puternice ptr capacitatea lor cilindrica. Este o masina adresata celor care nu isi doresc doar o masina de duzina, ci una putin mai buna, mai ingrijit alcatuita. Nu mai spun de revizii, pentru ca stim cu totii ca la Aveo sunt mai ieftine decat la Clio!

 

Aveo nu este brand-ul "de duzina" al Chevrolet, asa cum este Clio ptr Renault. De fapt, GMdat nu are "brand de duzina". Aveo este totusi o masina de buget, dar este printre cele bune. Ai avut Aveo si l-ai dat gratis cu predare de leasing? Nu mai recunoaste asa ceva, ptr ca nu e in avantajul tau :) . REPET... nu spun ca Aveo este cea mai cea masina, dar nu pot sa inteleg cum tu crezi ca un amarat de Clio symbol este mai bun. Gandeste-te ca este posibil... asa.. ca idee... sa nu fii tu singurul deosebit si noi toti prosti. Nu inteleg cum te-a dezamagit asa mult un Aveo cand eu am atat un Kalos din 2004 si un Aveo din 2008 pe care le-am exploatat la maxim pana acum si nu pot decat sa ma declar multumit. Iar saracu Kalos merge cu aceleasi bujii, agent de racire si distributie de 70.000KM. Abia acum asteapta revizia ptr a se schimba astea. Stii cum merge? Foarte bine! Pe testate daca nu ma crezi. Clio tau nu poate in vecii vecilor sa faca asa ceva.

Edited by fry

Share this post


Link to post

Am condus si Clio vreo 4000km, am condus si Aveo-ul personal, vreo 34.000 km.

 

Nici daca m-ai bate cu lantul nu as da Aveo-ul pe Clio, crede-ma.

Prin cate am trecut cu Aveo-ul si din cate rahaturi m-a scos, nu cred ca un Clio, care nu e deloc departe nici de Solenza si mai ales de Logan, niciodata nu m-ar fi scos.

 

Chiar si cu rotile caraghios de mici pe care le am (ca nu am bani sa-mi iau mai mari), am mers cum n-o sa mergi tu vreodata cu dci-ul. Tare te-as invita la un drum de 200 km, tare aglomerat, sa vedem care ajunge mai in siguranta si mai repede la destinatie. Si mai ales, care dintre noi coboara cu durere de spate si care ar mai avea chef de inca 400km de plimbare. Un benzinar, in aglomeratie, la drum lung, are o viata in el de zici ca atunci l-ai pornit. Are si dieselul avantajele lui, singurele si unicele: consumul redus si cuplul. Da, daca ai o remorca dupa tine si am si eu la Aveo, atunci clar ca ma faci. Dar sincer, eu nu mi-am luat masina ca sa car casa dupa mine. Am luat-o ca sa am confort si putere relativ medie.

 

Te rog eu, hai sa facem urmatorul exercitiu:

- priveste un aveo negru si un clio negru-verzui din ala cum au multi: ce observi? ce linii fine are Aveo si ce linii are Clio? sa ne uitam la faruri, care arata exact ca la strainele de traditie, ca sa nu mai zicem de stopuri, care ti-e si mila sa le schimbi cu vreunele tunning. Diferenta la exterior dintre Aveo si Clio este fix aceeasi care este intre Logan si Solenza. Asta e cea mai buna referinta si comparatie.

- sa privim apoi consola centrala. Ia vezi, tu ai casetofon mare si fain integrat in bord, cu 20 de beculete? Cand apesi pe suportul de pahare, iese frumos si gentil afara? Cat capitonaj ai tu la portbagaj? Mult? Eu am din plin! Daca batem in bord, poc-poc: la Aveo o sa auzi un raspuns de genul: "da, si eu sunt un plastic, nu sunt moale ca la Opel, Passat, Golf, etc." dar la Clio o sa auzi "da, sunetul de plastic ieftin, sunt eu!"

 

Oricum, am mai zis pe undeva pe aici, fiecare euro care face diferenta de pret dintre doua masini, conteaza!

Nu poti compara un Logan de 8500 Euro care are optiunile mele, cu Aveo-ul meu de 10.500 Euro. Puterea, tinuta la drum, confortul interior, tot, asta e diferenta dintre ele.

 

Numai bine!

Edited by Adrian_C

Share this post


Link to post

Mama mama ce polemica s-a amorsat.

In primul rand: Chevrolet Aveo/kalos,Hyundai Accent, Kia rio(parca asa se numeste), Dacia logan, Fiat albeea,Renault Clio symbol, mai nou Astra Classic de Polonia sunt masini BUGET. Da? De la care nu trebuie sa se astepte cine stie ce. E foarte drept ca ( virgula) ca si masina noua aveo are un raport calitate/pret bun , costuri de intretinere mici, dar din pacate depinde mult de service-ul la care te duci. Problemele apar, mai ales cand toti cred ca aceste masini low cost sunt BMW sau Audi sau Mertane, adica gata, mi-am luat kalos, logan sau albeea , mi-am luat cea mai tare limuzina, si dezamagirea e cand vede ca nu fuge ca un BMW.Iar cand le tuneaza acolo, mai ales loganele tunate - arata...demential, ia pe spate vezi 1,4 MPi, si mai e si Ambiance-ul , tacamul e complet - Clio symbol nou arata mai bine ca cel vechi ,evident. Pacat ca la Aveo nu exista o motorizare diesel. Din toate masinile enuntate mai sus , Clio symbol mi se pare cea mai prost asamblata si finisata interior ( parca sunt finisaje facute la cutter ca la logan), din pacate la fel si la Astra Classic ( a se compara cu originalul nemtesc!!!). Nu zic ca Aveo/Kalos nu isi au minusurile lor dar sa fim seriosi. Dumnezeu nu le-a lasat pe toate perfecte. Iar daca sunt intretinute ca la mine la firma...iarta-ma Doamne. Am un kalos din 2004 la firma care are acum 232000 km si din 2005 a fost tarata NUMAI PRIN SANTIER! Urmatoarele Kalos si Aveo tip kalos au 197000, 149000 ,130000. Si avem si sedane , modelul meu trecute de 100000. Aceeasi exploatare cu toti ciobanii care pun mana pe ele si invata sa conduca pe ele, basca ca au sarit frecvent din pasul de revizie.Sa nu zic ca sunt zgariate si lovite . Unul merge cu Engine Checkul Aprins de la 24000 km, si nimeni n-a facut nimic. LA fel am auZit si eu haraitul de rulment de presiune ambreiaj ,la unul din ele. S-a mentionat in foaia de parcurs la observatii , ca haraie la 33600 km. MAsina are 102000 km in prezent si nu a fost operata.

Am prieteni cu Clio Symbol I si din ce mi-au zis, au avut probleme cu ele ( pierderi de ulei - bine ,specific renault- ,casete de directie, troncane suspensia, rulmenti, discuri de frana,pompe apa ,astea pana in 30000 - 400000 km)plus jecmaneala din service

 

N-ai ce face, sunt masini low end, low cost, facute cu anumite compromisuri.

Cum am zis, masina urmatoare va fi:

Cruze sau ceva japonez ( Toyota, Honda , Mazda).

 

Balanel, tu nu faci decat sa uiti de unde ai plecat. Ai luat altceva, nu ceva mai bun, si acum te uiti cu dispret in spate.

Edited by tudor2402popescu

Share this post


Link to post

Balanel, timpul e singurul critic fara ambitie.

Eu nu iti doresc ca problemele la partea electrica si trenul de rulare ce nu vor mai conteni sa-ti apara dupa 40 de mii de km la clio

sa te faca sa plangi dupa aveo. Eu zic sa te apleci si pe r e n o . r o, nu doar aici sa descarci frustarea :)

Faptul ca atatia useri folosesc masinile astea fara problema practic, rubrica de defecte e ca si vida daca arunci un ochi,

doar cateva checkuri si discuri de frana, si numai tu ai fost ghinionist, ar trebui sa te trimita nitel la reflectare.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Eu n-am avut vreo problema tehnica cu masina.

Pur si simplu, nu mi-a placut cum mergea.

Da, finisajele din Symbol sunt sub Aveo, chiar si design-ul, dar asta ma lasa rece, cand masina merge bine.

 

Poate sunt nebun, dar totusi: comparati Aveo cu Cruze.

 

Pentru ca da, Cruze e masina. E de calitate, merge bine, consuma corect.

Si este si ea, pana la urma, o masina pe care mi-as lua-o. E pe lista, pentru viitoarea masina. Totul va depinde de cati bani voi avea, si voi alege intre Alfa Milano, Impreza, Leon sau Cruze.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...