Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevrolet Aveo/Kalos - Impresii

Recommended Posts

Ajunsai si eu azi la 800 de km ... Impresii :

 

- sta bine pe sosea , suspensia e exact cum imi place ( tare)

- motorul trage bine .. insa mha asteptam sa fie ceva mai "violent" ( 1.4 ). Btw cei care atzi mers cu ea in ritm mai sustzinut in timpul rodajului ... au aparut consencinte dupa?

- interiorul e mai mult decat ok :)

 

Probleme :

- consuma mult ... astept sa se mai "aseze"

- dreapta spate nu se deschide cand e f frig afara

Edited by Razv

Share this post


Link to post

Turatia optima scade ceva, in lipsa unui test nu pot avansa o cifra, deoarece scade avansul la aprindere, corespunsator unei benzine cu CO inferioara. Astfel, creste performanta in prima jumatate a plajei de turatie a motorului si scade in partea a doua. Pe perioada sezonului rece, cand benzina se volatilizeaza mai greu, sau la mersul preponderent in trafic greu, urban, avantajele unei astfel de "pacaleli" a ECM-ului este benefica. Dar pe vreme calduroasa si atunci cand se vor evolutii in a doua jumate a plajei de turatie, smecheria nu-i benefica. Problemele la benzina romaneasca nu stau in cifra octanica, motoarele acestea suporta o plaja larga, ele fiind transparente pentru conducatorul mediu. Dupa mine, problema esentiala este la aditivii care se adauga in benzina pentru cresterea gradului de volatilitate, factor esential unei combustii optime. "Benzina de iarna" ar trebui sa coste mai mult daca s-ar adauga in ea ce trebuie (vezi cazul LPG-ului). In plus, volatilitate mare poate sa insemne si pierderi mai mari pana la vanzare. Apoi, volatilitate mare insemna consum mai redus la client, asa ca aici este loc de intors pentru producator, atata timp cat nu exista o autoritate care sa controleze calitatea produsului. O benzina cu CO redusa o simti cand vrei sa tragi peste 4000 rpm, in cazul nostru, pe cand o benzina nevolatila o simti de la pornire, ralanti si consum ! De pe forumul acesta, eu am aflat ca, la aceleasi masini si aceeasi benzina folosita, consumurile au crescut fata de declaratiile de acum 3 ani.

In plus, se observa o tendinta clara de impingere a consumatorului catre o benzina mai scumpa ("mai buna").

Share this post


Link to post
Probleme :

- consuma mult ... astept sa se mai "aseze"

- dreapta spate nu se deschide cand e f frig afara

 

-Ma omorati cu "asezatul" asta. Cat consuma?

-Vezi, ti-au dat si termometru.  <img src= )">

Share this post


Link to post

salut!

astazi am fost la Bucuresti si pe autostrada am fortat-o putin(pana la 170 de km/h) si pot sa spun ca mi-a placut!

Aveo al meu nu este dotat cu inchidere centralizata, iar la dealer mi s-a spus ca daca nu o montez de la ei( 6.5 mil. lei!) pierd garantia pe parte electrica. Ce tip de inchidere centralizata considerati ca se potriveste la Aveo?

 

Salut Rocpit!

 

Lasa ca vine vara si merge mai mult cu vapori...sa vezi atunci consum mic. :) )

Sa-l porti iubit...pe AVEO!

 

Bafta!

 

sa inteleg ca vaporii sunt de ... GPL? :) )

apropo - si-a montat cineva instalatie de GPL pa Aveo 1.4? Pretul GPL-lui este de 16000lei/litru!

Share this post


Link to post

Nu frate...vapori de benzina! :banana: :) ) ...ca la vreo +30 grade sigur va face vapori.

legat de GPL nu prea cred ca mai are loc in portbagaj...doar daca nu tii sa pleci in concediu doar cu laptopul si eventual vreo 2 batiste. :lavolan:  <img src= ">

Share this post


Link to post

AM fost duminica la vidraru iar la intoarcere inpitesti s-a infipt una cu o dacio rosu in spate.

cand m-am dat jos nu mi-a venit sa cred : dacia avea farul spart si aripa stanga indoita iar aveoul meu are cateva sgaieraturi .

sunt multumit

Share this post


Link to post

...esti multumit ca avea dacia farul spart si aripa indoita...  <img src= )">

Share this post


Link to post

Trebuie data bara jos, verificata prinderea, verificat daca "buretele" ala de protectie e la locul lui, verificat daca bucata de plastic care este prinsa in spate, intre bara si roata (in ambele parti), este la locul ei.

Si eu am trecut prin asa ceva. Intr-adevar, sunt masini rezistente.

Insa daca nu le pui pe toate la locul lor, data viitoare n-o sa mai fi la fel de norocos.

Share this post


Link to post
-Ma omorati cu "asezatul" asta. Cat consuma?

-Vezi, ti-au dat si termometru.  <img src= )">

 

- pai imi ia cam 9 - 10 in oras.

- mda :) ... explicatia de la service : ingheata vaselina acolo si de aceea nu iasa din prima incercare ...

 

Totusi nu mi'a raspuns nimeni ... apar consecinte in cazul unui mers mai in forta pe timp de rodaj ? ...

 

aa ca era sa uit ... cand se aprinde becul la benzina ... cati litri mai sunt in rezervor?

Edited by Razv

Share this post


Link to post

Scie in carte cat mai are cand se aprinde becul

6 litri

Ce inseamna mers in forta?

Cati km ai?

Apropo negresa mea de 700 de km

post-6256-1173981407_thumb.jpg

Share this post


Link to post

800+ km ... Pai ii mai dau si 4000 rpm :) ( a 2'a , a 3'a ) ... si de cateva ori i'am dat 5.000 in a 4'a pe depasiri ... ( motorul intotdeauna cald ... la temperatura lui )

Share this post


Link to post

Nu mi se pare ca ai fortat prea rau

Ca doar nu este bibelou

Oricum am mers ceva mai departe ca tine asa ca nu-ti face probleme

Te intreb si eu ceva

Ti se pare si tie ca atunci cand esti la 4000 de ruratii sau mai mult cu a doua intra mai greu a treia?

Pe viraje ai incercat-o? :D

Share this post


Link to post

In primii km e recomandat sa NU se forteze masina. Ori, mie 4000 rpm mi se pare multisor in prima mie de km. Daca tu ii dai jar masinii, normal ca deocamdata NU zice nimic, saraca. Insa vei vedea mai tarziu. Inca vreo cateva sesiuni de forja (de recomandat cu motorul rece, ca doar nu e bibelou) si ai sa vezi consecintele.

Intra greu intr-a treia la 4000 rpm? Cutia de la Aveo (4/5 usi) merge excelent, intra usor in orice treapta, cu conditia sa apesi corespunzator ambreiajul. Pe viraje sta excelent- testata a mea pe serpentine si in cateva cazuri de urgenta, sedanul tatei a fost testat (involuntar) intr-o depasire, soldata cu franare brutala si viraj brusc dreapta la 90/h- era sa intru intr-o remorca de tractor.

Mai usor cu "bibeloaiele", nu de alta, nu e Ferrari sa fie pre-rodat motorul ca sa tragi de el inca de la plecarea de la dealer. Cum o pastrezi- asa o ai. Deci fara excese, ca nu face bine la silueta.

Share this post


Link to post
Mai usor cu "bibeloaiele", nu de alta, nu e Ferrari sa fie pre-rodat motorul ca sa tragi de el inca de la plecarea de la dealer.

Nu zau, eu stiam ca motoarele daewoo si implict chevy au rodaj facut pe banc. Recomandarea de a o lasa mai usor in primii 1000km ramane, dar efectele nerespectarii se vad mult mai tarziu. Matizul si-a vazut 140 din primii km si nu are nimic pana acum, dar asta nu din cauza ca am vrut u ci pentru ca alea acelea au fost circmstantele atunci (a venit pe roti din fabrica).

Share this post


Link to post

Asa este, insa unii au impresia ca si-au luat masina cu motor de racheta si trag de el inca din primii km. Insa mai e o latura a problemei- latura pe care eu/noi nu o cunosc/cunoastem: poate omul nu vrea sa pastreze mult timp masina. 1-2-3 ani si gata. Ce mai conteaza ca un simplu test la motor poate scade valoarea masinii la revanzare. Eu fac parte din categoria persoanelor care tin la masina, nu-mi bat joc de ea. Mai trag de ea, insa totdeauna cu motorul cald si numai cand situatia o impune. Cei care vor sa vada in cat timp ajunge masina la 100/h inca din primii km- numai bine si pregatiti-va de surprize ulterioare. Bine punctat, Andrei, efectele se vor vedea mai tarziu. Insa nu toata lumea tine cont de acest aspect.

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Foarte probabil masina o sa o vand la ~50.000 km ... Intra usor in orice treapa de viteza ( putzin mai greu cand e rece ... cateva minute ... dupa nu ai treaba cu ea ... )...

 

@Lucian M : nu am tras de ea numai la 4000 rpm ...( cred ca nu i'am dat aceasta turatie de 20 de ori in 800km ).... Oricum eu vroiam sa stiu daca apar efecte pe termen scurt ... ( nu vreau sa imbatranesc cu ea- doar 21de ani am- si nici sa ajung la 100.000km)

Edited by Razv

Share this post


Link to post

Ieri seara am primit masina, Aveo Elite 5dr 1.4 :osanale: Termenul limita era data de 14, dar pentru 2 zile am primit un Spark :banana: Dupa ce am luat masina, am pus benzina de 95 si cand am ajuns acasa verific pneurile: 2.1! :thumbl: acum am 207 km, masina e super si sper sa fie asa cati mai multi km! Ca si minus as puncta stergatoarele, care mi se par "cam subtiri" si tunerul Fm al radiocd-ului. In rest, numai de bine ... si la toata lumea!

Share this post


Link to post

Stergatoarele au aspect "subtire" - forma- sau nu fac treaba?! Mie mi se par super stergatoarele alea, curata excelent, fara urme (daca ii pui detergent corespunzator). Si la Matiz am fost multumit de stargatoare. Astia de la Daewoo pun staergatoare eficiente la masinile lor, nu ca alte "marci" de renume turco-franceze.

Tunerul intr-adevar- am impresia ca nu "prinde" asa de bine posturile. JVC-ul vechi era excelent, la fel si Tank-ul original de pe Matiz. O fi oare de la antena? Sa ii pun un amplificator pt fm?

Share this post


Link to post

N-am apucat sa folosesc stergatoarele, ma refeream doar la forma si parca stau putin cam sus pe parbriz, dar o sa ma obisnuiesc; Sensibilitatea tunerului nu cred ca este afectata de antena, ci poate din cauza modelului destul de vechi. La Matiz am avut Pioneer si antena de interior si prindeam mai multe posturi (de fapt, toate din oras) si la 30 km afara. In cel mai rau schimbam Blaupunkt-ul, dar ma tem sa nu apara greierasi cand se desface consola centrala. :-?

Share this post


Link to post

Am desfăcut eu consola centrală - ce-i drept am pus-o la loc fără modificări (doar un mic adaos - un fir cu led, la scrumieră) şi nu a apărut nici un greieraş. Baiul ar fi cu garanţia, cred, nu cu greieraşii...

Share this post


Link to post

Am citit acest post cap coada, (si pe cel cu consumul Kalos) si nu m-ati lamurit. :)

 

1. Exista o diferenta notabila de consum intre 1.2 si 1.4? Nu de alta dar Polo 1.2 condus decent in Bucuresti reuseste sa scoata 8.5. Kalos 1.2 scade macar sub 10? Motorul de 1.2 merge Loganit sau e la fel ca DOHC-ul, subturat papa benzina cu carul?

 

2. Ca fost posesor de Cielo (dohc) ma deranja enorm iarna ca nu intra in a 2a decat foarte greu in primii 3-400 metri. Problema s-a rezolvat la Aveo? N-am ajuns inca la un test drive (rusine mie) sa imi fac propriile impresii. Imi place foarte tare cutia de pe Megane. Parca are un sistem hidraulic care o ajuta sa intre in viteza fata de Cielo unde se simtea sistemul "biela manivela". Aveo are un asfel de sistem hidraulic?

 

3. Aerul conditionat: este suficient? Spun asta pt ca multe masini cu pretentii cat de cat am observat ca au un AC insuficient. Din experientele recente as mentiona: Ford Fiesta 1.4 tdci, Logan 1.6 8v (privelge printre primele pe piata), Megane 1.9 ( e drept variant - deci mult mai mult spatiu). Masinile respective fusesera la service pt completarea freonului. Pur si simplu mi s-a parut ca au un debit si o calitate a ACului subdimensionata pentru verile din Bucuresti fata de Cielo unde nu aveam problema asta.

 

Merci anticipat.

Share this post


Link to post

1. Daca tolin a ajuns la 7,5 in Brasov, nu vad de ce nu s-ar putea scoate un 8,5 in Bucuresti.

N.A. DOHC... subturat NU "papa benzina cu carul" :)

2. La Kalos nu-s probleme. Sistemul hidraulic e la ambreiaj. In schimb "biela manivela" poate la cutia Pandorei.

3. Este suficient aer, chiar si... conditionat :D

Share this post


Link to post
2. Ca fost posesor de Cielo (dohc) ma deranja enorm iarna ca nu intra in a 2a decat foarte greu in primii 3-400 metri. Problema s-a rezolvat la Aveo? N-am ajuns inca la un test drive (rusine mie) sa imi fac propriile impresii. Imi place foarte tare cutia de pe Megane. Parca are un sistem hidraulic care o ajuta sa intre in viteza fata de Cielo unde se simtea sistemul "biela manivela". Aveo are un asfel de sistem hidraulic?

 

De buna seama ca problema ta era un caz izolat :) )

Ambreiajul la cielo e mult mai bun decat la multe masini chiar si mai scumpe. Nu cred ca ai aerisit vreodata cilindrul de ambreiaj :)

Share this post


Link to post
Masina sta super pe viraje, nimic de comentat. Dar indiferent ce ati zice voi, suspensia e foarte "clampanitoare" pe drumuri mai rele. Ai impresia ca amortizoarele pe fata sunt "duse".

 

In legatura cu suspensia... esti sigur ca nu vine de la volan sau scaun??? Uita-te sub scaun in partea dreapta cum te uiti din spate, langa cablul electric ai o piesa rotativa (nu stiu la ce este necesara) care transmite vibratii la trenul de rulare. Eu asa am scapat de tocaneli care pareau ca vin de la amortizoare. Incearca si da-mi un replay...

Share this post


Link to post

Nu sunt eu priceputu lu` peste, dar clampaneala vine cu siguranta de undeva de la rotile din fata. Ca acuma o fi de la amortizoare, de la bucsi sau altceva, nu stiu. Ma chinui de vreo luna de zile sa gasesc pe cineva care are Aveo ca al meu, si sa incerc sa merg cu el, sa vad daca-i face la fel. Poate ca a mea are vreo hiba. Nu e super mare zgomotul, dar totusi mie imi pare deranjant.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...