Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevrolet Aveo/Kalos - Impresii

Recommended Posts

Proprietari de Kalos dati-va cu parerea despre :lavolan: pe care l-ati cumparat : cum se conduce , care e confortul , spatiu interior , finisajele etc , sa stim si noi :shock:

Share this post


Link to post

hai sa incep eu:

suspensiile sunt moi si, desi te ajuta pe drumurile peticite ale patriei, nu iti dau un comfort bun in curbe unde masina se apleaca destul de rau.

motorul este partea care imi place cel mai mult la masina. plaja in care are viata este foarte intinsa si nu este nevoie de turatii mari ca sa simti ca inaintezi. daca totusi ai piciorul greu, o sa iti placa cum se infige masina. totusi, nu poti ajunge la viteze prea mari cu ea pentru ca senzatia pe care o daca este vant lateral nu este foarte placuta (masina este inalta). a, sa nu uit, asta este motorul de 1,4 16V 94CP.

servdirectia este foarte placuta si exacta, ofera feedback bun si face parcarile chiar o placere.

finisajele... pai in comparatie cu ce? sa nu uitam ca este o masina care costa de fapt 8000 euro. aici ii las pe altii. eu nu sunt pretentios la asta si imi place ce ofera kalosul.

antifonarea... nu este foarte buna, dar este multumitoare. oricum in combinatie cu sistemul de sunet oferit pe varianta de varf (la celalte nu stiu) nu ai nici o problema si calatoria este placuta.

 

deocamdata atat. o sa revin, promit.

Share this post


Link to post

Mie imi place versiunea scurta a Kalosului,are un amic de-a meu,modelul de varf kalos SX Premium Plus cu jante,trapa.Ca si calitatea fabricatiei mi se pare ca este mult peste Logan.Ma gandesc si eu la achizitionarea unui Kalos,ca Cielo meu e batran,are 170.000 si deja se pompeaza mult prea multi bani in ea :(

Share this post


Link to post

Cu versiunea scurta am avut doar 3 experiente si la toate trei scartzaia ceva pe spate la fiecare denivelare. Asta si faptul ca vreau totusi portbagaj mare a dus la achizitionarea sedanului. Precizez totusi ca respectivele masini erau alergate si neingrijite, deci aveau circumstante atenunante, dar am zis ca e mai bine sa nu risc.

Share this post


Link to post

In primul rand bine v-am gasit !

In al doilea rand sa ma prezint : sunt posesorul foarte multumit al unui Kalos Sedan 1.4 16V, SX care a implint 7 luni si 10500 km.

Sunt de acord cu informatiile date de Satori si as mai completa cu franele care sunt foarte bune si cu spatiul interior care este foarte bun pentru 4 adulti.

Portbagajul a fost arhisuficient pentru un concediu de doua saptamani cu haine si incaltari de mare si de munte si jdemii de troace pentru copil (inclusiv pat).

Dupa parerea mea finisajele interioare sunt OK. Poate ca materialele folosite nu sunt nemaipomenite dar, designul, texturile si culorile folosite precum si calitatea imbinarilor fac ca impresia generala sa fie buna.

Prima revizie (la 10000) a costat 5.8 milioane.

 

vlad

ps La hatchback se pare ca zdrangane capacul portbagajului.

Share this post


Link to post

De ce ai facut revizia la 10.000? Nu la 15k se face? Si parca dealerul zicea de 120 euro cu tot cu tva...  <img src= "> ..

Share this post


Link to post

Teoretic e la 15000 (asa apare si pe caietul de service) dar ei recomanda sa o faci mai des (drumuri romanesti naspa, mers preponderent in oras, bla, bla, bla). Am hotarat ca pe prima sa o fac la 10 si pe urma, probabil la 12. Om mai vedea. Oricum uleiul, filtrul de aer si ala de polen aratau inca binisor.

E 120 fara TVA.

 

vlad

Share this post


Link to post

Salve !

Sa va zic si eu impresia mea dar cu ce am mers eu ieri era chevrolet aveo .

Mie mi s-a parut identic cu Kalosul .

Mi-a placut calitatea finisajelor pt masina din clasa ei si mi-a placut si demarajul.

PS Nu stiu ce motor avea.

Mentionez ca era gri metal si nu-sh daca era corean sau usa.

Bafta

PSCred ca ma decid la anul sa ma bag sieu la unul.

Share this post


Link to post

aveo e tot kalos. zi-mi si mie de unde il avea?!? mi se pare aiurea sa aduci o masina asa ieftina din state. sunt chiar curios!

 

mai are niste stopuri pe bara din spate dar in rest eu nu am observat nici o diferenta intre aveo si kalos.

Share this post


Link to post

Pe primele Kalosuri care s-au adus in Ro (pentru omologari, teste,etc) scria ... Aveo. Nu stiu daca si cum au fost comercializate dar ma gandesc ca o fi unul din alea. Oricum nu cred ca a adus cineva Aveo din US !

 

vlad

Share this post


Link to post

Si-a gasit cine sa intrebe dar oricum: Kalos are bara stabilizatoare? :D

Share this post


Link to post

... si cine sa raspunda :shock: ; dar mi se pare ca al tau are; eu asa retin ca mi l-a laudat dealerul; cica ala full are de toate

Share this post


Link to post

Io am mers in dreapta cu satori si sa va impartasesc din experientele (adica senzatiile) mele:

-finisaje interioare frumoase, inteligent desenate, ergonomie buna (io as zice chiar tipic Daewoo!), scaune bune, loc in fata cacalau, Maria Ta!

-motor vioi

-insonorizare buna

-suspensie mai moale decit la Matiz, dar mi s-a parut totusi ferma, insa zgomotoasa

 

Pe scurt, o masina reusita, personal mi se pare ca hatch-ul e ceva mai echilibrat ca proportii si mai bine adaptat la platforma (destul de ingusta, la cit de inalta e masina)

 

De mare senzatie sint semnalizatoarele fata, sabii Jedi, nu alta!

Share this post


Link to post

Si se pare ca nu are bara stabilizatoare  <img src= (">

Pentru ca pe un site, la Matiz specifica existenta ei iar la Kalos e tacere :(

 

 

FLEX, atunci asta o sa iti placa? :)

http://img57.exs.cx/img57/2861/kalos2.jpg

Share this post


Link to post

Satori, sunt mai greu de cap in dimineata asta si nu m-am prins daca faci misto la faza cu bara stabilizatoare ?!

Daca nu faci misto pot sa-ti dau niste link-uri.

 

vlad

ps. Am vazut aseara unu' cu niste bandouri laterale de nota 20 !

Share this post


Link to post

Impresie proaspeta datorata ploii torentiale: suspensie mult prea galagioasa (azi nu am putut sa mai evit toate gropitzele si bolovanii) + ca se auzea urat cand treceam prin apa.

 

Nu glumesc, Vlade. Nu este specificata pe un site unde la fiecare alta masina este specificata. :?

 

Cu bandourile este grava... Kalos are in lateral dunga aia care face aproape imposibil sa iti pui bandouri care sa nu strice aspectul masinii.

Share this post


Link to post

Pai tocmai aia era meserie la bandourile alea : urmareau perfect dunga respectiva !

Erau mai groase in spate si se subtiau pe portiera fata.

Nu erau chiar negre (un gri antracit/era cam bezna afara) si in portiunea mai lata (pe portiera spate) scria pe ele Kalos.

Masina era toata tunata (n-am vazut decat lateral si spate) si era un verde - gri deschis metalizat.

Iaca bara stabilizatoare :

www.kalos.com.au

www.daewoo.co.nz

www.chevrolet.com

www.autoindex.org

 

 

vlad

Share this post


Link to post

Era cumva Daewoo? Ca atunci revenim la veche problema:

http://www.daewooclub.ro/viewtopic.php?t=1406

 

Daca era Chevrolet, trebuia sa ii tai calea si sa il intrebi cum a facut rost de ele pentru ca DiBas are doar badouri negre si paralele cu solul :(

 

Bara stabilizatoare: YESSSSS! :-D

 

Suspensii galagioase inseamna ca se aude destuld e puternic in masina cand treci peste denivelari, cand iei gropi, cand ... cand lucreaza suspensia :D

Share this post


Link to post

Salutare! Nu sunt inca proprietar de Kalos (voi fi in curand...) dar am urmarit toate topicurile posibile legate de masinuta asta... Si acum 2 zile am depus actele la dealer (GTT) pentru un Kalos sedan, 1.4 16V full options si astept cu nerabdare ziua in care o sa-l ridic... :-D Dupa muuuuuuuuulte cercetari si tot felul de testari si intoarcere a problemei pe toate partile posibile (satori stie! :lol: ), am ajuns la concluzia ca este singura masina pe care pot sa mi-o permit si sa ma simt bine cu alegerea facuta. Ca la un pret mai mic ar mai fi fost, dar la raportul pret/calitate/dotari Kalosul bate tot(parerea mea). Sincer, nu stiu ce e cu toata nebunia asta cu Loganul, ca vezi Doamne e mare rau si are toata lumea loc... ca doar si Kalosul sedan are loc garla... portbagajul imens... multe dotari... si finisari mult mai bune. Dar ma rog, fiecare cum poate... Din punctul meu de vedere, m-am decis la Kalos si pentru ca nu vroiam sa am o masina pe care sa o aiba toti taximetristii :P . Iar un produs al uzinelor Dacia o sa cumpar cand lumea n-o sa se inghesuie sa vada daca i se inchid usile cum trebuie... :wink: Asa ca acum stau ca pe ghimpi si parca zilele nu trec destul de repede... Oricum, sunt sigur ca am facut o alegere buna. Deocamdata nu am auzit nicaieri de mari probleme cu aceasta masina, si sper sa ramana asa. Numa' bine!

Share this post


Link to post

GATAAA...Am platit avansul, a inceput numaratoarea inversa...Kalos Sedan 1.4/94 cp full...Rog toti userii de pe acest forum sa vorbeasca numai de bine aceasta masina in aceasta dificila perioada de asteptare prin care trec :) ...Aveti mila! :thanks:

Share this post


Link to post

De curiozitate, cat dureaza pana iti livreaza masina? :)

Share this post


Link to post

Cica 3 saptamani incepand de vineri... :wink:

Share this post


Link to post

... nu de alta dar sa stiu cand te vad la intalnire!!!! :)

 

completeaza si tu locatia sa stiu daca nu cumva imi fac sperante degeaba. oricum, daca vii promit sa iti spun ceva secrete despre masina :wink:

 

PS: sa ai parte de ea si ea de tine. :)

Share this post


Link to post

Gata, completat locatia, Bucuresti este...merci de urari, m-ai facut curios cu secretele...surprize placute sper! :)

Share this post


Link to post

Oameni buni, eu am sa zis sa nu vorbiti de rau masina nu sa nu vorbiti de loc... :-D Ce e linistea asta pe aici? daca nu aveti probleme cu masinile postati bucuriile pe care vi le ofera :lol: ...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...