Jump to content
Sign in to follow this  
CARABUSU

Daewoo Tico Sl

Recommended Posts

Nu-i nici o problema

 

Bre la o vopsire de 20 de milioane nu-mi acoperi tu mie geamurile cu ziar asa intr-o doare si lasi absolut toate ornamentele pe ea(cand a fost vopsit hayonul sub vopsea stateau linistite siglele cu daewoo si tico),nu-mi ungi toata plasticaraia cu vopsea si multe alte magarii facute de astia...

 

Si crezi tu ca Nea` Manole care vara bea sprit se mai gandeste el la unghiul de aplicare,hai sa fim seriosi...am vazut cum lucreaza iar singurul loc unde as putea sa o vopsesc bine are niste preturi de te doare mintea deci...

Edited by CARABUSU

Share this post


Link to post

Asa este ,20 mil mi se pare o suma enorma, chiar nu ai alta optiune? Colantul ala dupa un an devine casant incepe sa crape pe la extemitati etc ! Am vazut taxiuri colantate ,la inceput au fost OK dar dupa 1 an si ceva :( !

Tu nu poti sa dezechipezi masina si sa o duci in felul asta la vopsit ?

Share this post


Link to post

Deocamdata alta optiune n-am,ramine asa,daca se juleste/umfla,baietii imi dau garantie si recolanteaza reperul.

Sa speram ca o sa tina macar doi/trei ani asa si dupa vom vedea ce si cum...asta e... :(

Eu sper din tot sufletul sa iasa fain dupa colantare si sa nu fie probleme dupa.

:drinkers:

Share this post


Link to post

Pe motiv de ... motiv,colantarea si restul operatiunilor care mai trebuiau facute se amana pina la primavara,mai exact,luna martie :spumelagura:

 

Pina acum am cumparat mai tot ce trebuia schimbat la masinuta,au mai ramas de luat:

-un set de bujii noi(astea care is acu pe ea nush cat o mai duc si nu vreau sa ma probleme dupa)

-un amortizor fata(unul e in balcon)

-un filtru de aer(cel existent e varza )

-4 gume

-contacti pentru toate portierele

 

Maine tre sa ma duc sa-mi iau chederele si tre` sa-mi mai vina un colet cu ornamente pt interior si am terminat si cu economiile de luna asta :wallbanger: ce-i misto din toata chestia asta e ca am ajuns sa vin in fiecare zi pe jos de la scoala si sa fac mai multa miscare.

 

Dupa sarbatori am sa incep sa strang bani pentru mp3 player si cele 4 difuzoare,si pentru setul de becuri.

Cam astea-s jucariile pentru partea audio:

-difuzoare

-mp3-player

Nu-i nimic iesit din comun,doar ceva care sa sune un pic mai bine decat ce e acum pe masina si care sa se aproprie de sunetul din Fusion :tongue:

 

Am sa mai incerc sa-mi fac 4 lampi pentru portiere din lampi de portbagaj de Cielo sau nush...sa vad cam ce-ar mai mere indesat acolo.

 

Iar tot dupa vacanta si dupa ce termin cu un concurs ma voi apuca de invatat pt scoala de soferi ca sa pot sa dau in primavara :mrgreen:

 

In prezent Tico sta sub o rafie la tara si tot trag sa il duc la o ruda sub o copertina ca sub rafia aia...

 

Will be continued...

Edited by Carabusu junior

Share this post


Link to post

Daca tot ajungi la magazin nu ma uita cu maruntisurile mele de la matiz. :) Multumesc.

Share this post


Link to post

Am fost azi si mi-am luat chederele si nu am rezistat tentatiei sa nu iau si un set de stergatoare originale.

Mi-am mai dat comanda si de doua lampi pentru portbagaj de Cielo ca sa execut versiunea beta a lampilor pentru portiere :rolleyes: .

Maine tre` sa vina coletul de la th3_grimreaper(quick 5hifter) cu ornamentele pentru interior.

 

Deci azi am cheltuit 74 ron din economiile mele:29 ron stergatoarele si 44 ron chederele

 

@Yaz,imi pare rau ca nu te pot ajuta dar doamnele de la magazin nu au chestiile alea pt suportii difuzoarelor si nici nu au de unde sa aduca iar bumbutii aia pt sfoara policioarei le-au avut dar nu se stie cand mai aduc,imi pare rau :(

post-20245-1228395092_thumb.jpg

post-20245-1228395105_thumb.jpg

Share this post


Link to post

La ora 5 a ajuns si coletul de la th3_grimreaper(quick 5hifter),ornamentele is ok,tre sa mai curat un pic ornamentele pt portiere pt ca erau vopsite in negru si era sarita vopseaua,s-a rezolvat la 3 cu apa calda si detergent+o perie sanatoasa.

 

Abia astept sa le pun pe masina :-B

Share this post


Link to post

Vad ca avanseaza repede "proiectul Tico". S-o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea!

Imi pare rau ca nu ne-am mai intalnit weekend-ul trecut, dar din diverse motive nu am mai venit acasa. Dar o sa vina si ziua cand buburuzele noastre o sa faca cunostinta, fii sigur de asta!

Share this post


Link to post

Nu-i bai ca nici eu n-am fost acasa,deci... :wallbanger:

 

Cel mai sigur la vara o sa se intample asta,cand o sa fie gata,sau cel putin aproape gata.Si poate reusim sa-i strangem si pe restul membrilor de prin zona,sa fie o intalnire asa...mai mare...

 

De luni ma apuc de strans banii pentru partea audio,m-am dus si m-am interesat si m-ar ajunge vreo 6 milioane cu aproximatie cu montajul facut de baietii de la magazin.

 

Acu astept sa vina si lampile de portbagaj de Cielo ca sa pot executa usierele. :mrgreen: si mai astept sa vina Mos Craciun =)) sa-l bat si sa-i golesc sacu > :) poate gasesc niste becuri Philips H4 NIGHTGUIDE sau H4 BLUEVISION +becuri de pozitie

Edited by Carabusu junior

Share this post


Link to post

Au venit si lampile pentru portbagaj de Cielo(50x30mm) pentru portierele ticalosului,5.50 ron/buc,eu ma asteptam sa fie mai scumpe :uff: .Acum ramane de vazut cum proptesc eu in ea o placuta mica mica cu 8 leduri :-? .

Oricum mai mult ca sigur in vacanta voi face asta ca acum am tezele de dat si ... va voi arata rezultatul,sper sa iasa ceva misto :mrgreen:

post-20245-1228821438_thumb.jpg

post-20245-1228821503_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Dupa o pauza cam maricica astazi,mi-am facut timp si am pus bateria unei rude la Tico si am pornit un pic motorasu`.

 

La prima cheie nu prea a vrut el,la a doua cheie ajutat putin cu doua sprituri a luat-o fara probleme :mrgreen: ,a scos un pic de fum alb,sa zicem cam vreo doua minute dupa pornire si ma gandesc ca ar trebui schimbat si uleiul la primavara,am vorbit si cu tata si e de acord.

 

Am turat un pic motorul dupa l-am lasat la relanti si dupa vreo 5 min era cald in masina,deci nu tre sa-mi fac griji cu asta.

 

Iar daca tot l-am pornit am verificat un pic si luminile si franele(cat mi-a permis curtea) si am observat ca lampa de ceata nu mere,cred ca am uitat sa cuplez mufa dupa ce am montat bara noua :> ,am sa ma uit la primavara ce e acolo,sper sa nu fie nevoie sa tai mufa aia si sa pun papuci.

 

In rest totul e ok,astept primavara ca sa pot continua reconditionarea.

 

Numai bine tuturor si Sarbatori fericite!

Edited by Carabusu junior

Share this post


Link to post

N-am mai scris de anul trecut pe aici...da nici nu prea am mai avut timp iar de acum in colo o sa am din ce in ce mai putin,a inceput perioada concursurilo,olimpiadelor acusica vine luna aprilie si ma inscriu la scoala de soferi iar mai nou i-au lectii de chitara electrica :mrgreen: ,deci program foarte naspa b-(

 

Intre timp am reusit sa schimb suportii politei de la portbagaj,am reparat scaunul si cam atit deocamdata.

 

La scaun o fo simplu,am dat alte gauri,am pus suruburi in loc de nituri si arata ca nou,mai naspa a fost partea cu datul tapiteriei jos de pe burete...Doamne...e prinsa cu niste inele de sarma si eu ma apucasem sa le desfac da dura mult si ma si enervasem si le-am taiat,am pus fasete(soricei) in locul lor si arata la fel de bine.A trebuit sa mai sudez intr-un loc suportul de care vine prin sezutul de spatar pe partea dreapta.Acum am si tapiteria curata si bine intinsa pe scaun ca inainte avea niste cute...

 

Achizitii nu prea am mai facut,am cumparat numai mp3 player-ul de la madkat si ar trebui sa-mi mai iau un amortizor pe dreapta si cam atit,a si era sa uit de dif-uri da alea la vara le iau,cred ca prin iunie.

 

Astept luna martie cand daca am noroc intra in service si se schimba toate ca ... imi sa ma urc pe pereti

Edited by Carabusu junior

Share this post


Link to post

Trage tare si ia-ti permisul ca abia astept sa te provoc la o "liniuta"! :P

Share this post


Link to post
Trage tare si ia-ti permisul ca abia astept sa te provoc la o "liniuta"! :P

 

 

Asa am sa fac :thumbl:

Poate ne-om intalni undeva la vara daca mai treci prin zona,poate la un gratarel la ai mei :mrgreen:

Share this post


Link to post

Ticosenia a primit joi un set nou de amortizoare pe fata, originale GM, cum a avut masinuta din fabrica ... acum nush cat or fi de bune ... eu sper sa tina mai mult de cat cele Monroe care au fost pina acum pe masina.

Toata afacerea m-a ajuns 291 Ron (doua amortizoare, doua bucse palier si doua opritoare), de la AutoDaewoo.Iar cu asta am terminat cu partea mecanica ... :uff:

 

Datorita cheltuielilor cu scoala de soferi si chitara am anulat un pic colantarea dar sper ca la inceputul lunii iunie sa fie facuta si asta pt ca as vrea ca pina la ziua mea sa fie gata dar momentan cred ca n-o sa fie ...

 

Au mai ramas gumele de luat, difuzoarele si un set de becuri care sa inlocuiasca lumanarile actuale si gata ...

 

post-20245-1243093041_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Sper ca in momentul in care o sa ai permisul o sa ai si masina aproape gata ca sa fie bucuria completa! :)

Share this post


Link to post

Sambata Ticosenia a primit o baterie noua Bosch de 40Ah luata din Dedeman la pretul de 210 ron...pret bun zic eu.

Ticosenia nu s-a facut de ras si a pornit la prima cheie :thumbl:

 

Foto cu restul operatiilor facute mai incolo :mrgreen:

Share this post


Link to post

Bun pretul, intr-adevar! In toamna cred ca o sa-mi iau si eu una ca da semne de slabiciune si a mea. Astept pozele :thumbl: !

Share this post


Link to post

Azi am mai facut ceva cumparaturi, am luat 3 litrii de ulei Castrol Magnatec 10w40 (96 ron), filtru (22 ron) si o pereche de dif-uri Blaupunkt GTx 402 (70 ron) care sa le pun pe fata ... ce n-as fi dat sa mai fi avut bani la mine sa iau si pe spate dar merg asa deocamdata.

Uleiul, am verificat ieri si fusese schimbat la 109300 km iar ticosenia are acum vreo 119000 deci cam trebuia chimbat plus ca 2 ani nu prea s-a mers cu ea si nah, nu vreau sa am surprize.

 

Tot ieri am scos tot afara din interior, am aspirat si curatat cu biocarpet mocheta si fetele de portiere ca era ca la porci inauntru (praf, noroi pe mocheta si covorase, adeziv de cand s-a schimbat parbrizul...), am schimbat si doua din grilele aeratoare, cele de pe centru, cele de pe capete nush cum sa le bag acolo, mi-i frica sa nu le rup tot fortand, o sa incerc sa le incalzesc sa vad daca merge.

Am schimbat si chederele care mi le-au rupt cand au dat jos parbrizul, le-am incalzit cu feonul partea cu banda adeziva, am incalzit si tabla un pic si s-au prins foarte bine, acum sper sa le fi pus bine si sa nu suiere ... :mrgreen:

 

Cam atit deocamdata ... tre sa dau jos vechiul casetofon sa vad daca mai am nevoie de mufa iso si daca da sa-mi iau ca sa pot monta si dif-urile si lampile, sa nu umblu de n-spe ori acolo. Pt cei care vor sa-si puna inchidere sau dif-uri pe spate, exista gauri pt cabluri atit in portiera cat si in caroserie doar ca is ff jos si nu prea se vad, o sa pun o poza ...

Iar cat am mai fatait-o pe la tara am observat un lucru, imi agata la marche arriere da nu tot timpul, nu inteleg de ce, eu zic ca o fi de la ambreiaj pt ca daca il apas de doua ori nu mai face asa, cred ca mai trebuie reglat cablul :scarpin:

 

O sa revin cu noutati si cu ticosenia gata :thumbl: Numai bine!

Edited by Carabusu junior

Share this post


Link to post

Mai mult ca sigur o sa ai nevoie de mufa iso, deoarece casetofonul original este legat in alt mod. Mai ai putin de lucru si e gata! :lavolan:

Apropo...boxele sunt de 10 cm?

Share this post


Link to post

Aha, si cam cat te-a ajuns pe tine mufa?

Dif-urile is de 10, pe 13 nu aveau modelul asta si nah ...

LE. Am uitat sa spun ca au adincimea de montare de 39 mm, deci teoretic ar trebui sa coboare pina jos geamul ...

Edited by Carabusu junior

Share this post


Link to post

Mufa m-a costat 10 ron, dar am luat-o din Bucuresti, asa ca nu am idee cam cat ar fi pe la noi. Insa nu cred ca e mai scumpa.

Share this post


Link to post

Am mai avut azi o sansa de a merge la tara si am profitat de ea :mrgreen:

 

Mi-am luat sculele cu mine, dif-urile, mp3 player-ul, niste haine de schimb si am dat carbuni ... Am dat fetele de la usi jos, mare chin cu scos manivelele la geamuri, am masurat difuzorul in diametru, am trasat fumos cu compasul, am taiat cu cutter-ul materialul si dupa cu un fierastrau mic, am pus si lampile, au venit la fix toate :rolleyes:

 

Dif-urile chiar daca au pozitia aia, permit geamului sa coboare pina jos, aici pot spune ca am avut noroc datorita adincimii mici de instalare (37 mm).

Imi pare rau ca n-am putut sa trag si cablurile si sa schimb si mp3-ul da daca n-am mufa iso degeaba il dau jos, asa macar am avut ceva muzica cat am lucrat :mrgreen: Si sa nu ma intrebati cum se aud ca inca n-am facut legaturile, astept sa montez mp3-ul ...

 

Si cateva poze:

post-20245-1246738375_thumb.jpg post-20245-1246738383_thumb.jpg post-20245-1246738392_thumb.jpg

post-20245-1246738403_thumb.jpg post-20245-1246738412_thumb.jpg post-20245-1246738422_thumb.jpg

post-20245-1246738438_thumb.jpg

Edited by Carabusu junior

Share this post


Link to post
Am mai avut azi o sansa de a merge la tara si am profitat de ea :mrgreen:

Nu-s urate, dar prefer masti din plasa, mai ales pe fata.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...