Jump to content
Sign in to follow this  
cchrism

Ulei cutie viteze Matiz

Recommended Posts

Ravenol am si eu, dar tot scump, parca 50 si ceva pe litru am dat. Foarte bun. De aici poti si cumpara http://www.ravenolromania.ro/produse/ravenol-mtf-1-sae-75w-85/

 

@Calin: Cheie patrata de 10 pentru buson golire, inelara 24 pentru surub umplere. Desfaci prima data surubul de umplere (cu ocazia asta vezi si nivelul - daca curge putin e perfect), apoi busonul de golire. Lasi cat vrei sa se scurga uleiul si-l pui pe cel noi. Iti mai trebuie un furtun si o palnie. Nicio scula sau procedura speciala, doar trebuie sa dai jos scutul cu o cheie de 12 si sa ai acces sub masina. De asemenea, daca vrei sa nu se prelinga ulei pe la surubul de sus, poti finisa saiba de aluminiu, daca ti se pare ca arata nasol. Daca vrei sa stii cat trebuie stranse suruburile, poti da un semn cu markerul inainte sa le desfaci.

Share this post


Link to post

L-ai schimbat singur?e vreo procedura speciala sau scule?poti da detalii?

 

Scuze, între timp a răspuns colegul vrazvanc. Nu l-am schimbat, dar nu mi s-a părut greu, în schimb la înlocuit lichidului de frână e mai complicat, nu m-aş aventura să-l schimb singur, mecanicul la care am mers a folosit o pompă pe care doar pentru aşa ceva o are.

La schimbul uleiului din cutie am remarcat o cantitate mare de şpan pe buşon (care-i magnetic) şi l-am curăţat, normal. Şi da, a intrat peste 2 litri că am fost atent la chestia asta, avantaj pentru cine găseşte "îmbuteliat" la 0,5 l.

Am mai făcut vreo mie şi ceva de km cu noul ulei de cutie, parcă schimb vitezele mai uşor, dar e posibil să fie doar autosugestie pentru că, după cum spuneam, nici înainte n-a mers rău. Dacă schimbă cineva uleiul cu din ăsta, Selenia Tutela Matryx 75W85 Petronas îi pot da câteva sute de ml ca să nu mai cumpere al treilea litru pentru doar 100 mililitri.

Edited by Tevez

Share this post


Link to post

matiz 2007, euro 3, 52500 km

am schimbat uleiul din cutia de viteze la 10 respectiv 50 000 km

am folosit elf nfj75/80 si pana in prezent totul e ok

intra 2,1 l

  • Like 1

Share this post


Link to post

 

Dacă schimbă cineva uleiul cu din ăsta, Selenia Tutela Matryx 75W85 Petronas îi pot da câteva sute de ml ca să nu mai cumpere al treilea litru pentru doar 100 mililitri.

 

S-a dat. :)

Am povestit cu cineva care are un Fiat cu vreo 300 mii km+ şi a folosit produse din gama respectivă la maşină (Selenia-Tutela), impresii pozitive. Cam scumpe.

Share this post


Link to post

Stie cineva ceva de uleiul asta KROSS TRANS 75W85 GL3/GL4/GL5 MIL-L-2105D ? 27 ron litrul.

Share this post


Link to post

Ia de il foloseste de il ai deja ca n-are ce rau sa-i faca. Cel mult sa fluiere cutia sau sa se impotriveasca mestacatului lejer in cutie ce mai putin probabil. Nu-i exclus sa fie chiar foarte bun.

Share this post


Link to post

Am luat mannol 75w85 pana la urma. Fac rezerve pentru un schimb de ambreiaj.

Share this post


Link to post

Eu am găsit așa ceva ... cred că este ceva bun, nu!?

Share this post


Link to post

Super. Mulțumesc pentru răspuns. Azi am schimbat uleiul după 206.000 de km. Era curat, parcă ușor închis la culoare. Nu am observat nimic spectaculos la schimbarea vitezelor.

Share this post


Link to post

Ma bucur sa aud de numarul ala de km. La cat mai multi!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...