Jump to content
Sign in to follow this  
Mammut

Probleme Electrice Tico

Recommended Posts

Da ... m-am uitat si eu pe schema si cred ca stiu unde-i buba, iar daca nu-si revine singur pina sambata, il dau jos si vad eu ce-i fac headscratch.gif

Share this post


Link to post

Sigur e blocul original. Daca reusesti sa-l repari nu te sfii sa montezi relee suplimentare de protectie. S-au expus tehnologia de montaj precum si avantajele lor!

Share this post


Link to post

Da,e blocul original, nu a fost schimbat niciodata .

 

Dintre cei care l-au mai "carpit" ... imi puteti da niste sfaturi, ce si cum e pe acolo?(cu search n-am gasit nik si nici cotrobaind pe la tricks&tips)

Ramin dator 77000000.gif

Edited by Carabusu junior

Share this post


Link to post

Salut, in primul rand trebuie sa dai volanul jos, dupa care toate ornamentele acelea din jurul volanului, dupa care blocul de lumini, e prins cu 3 suruburi ,desfaci suruburile scoti mufele si desfaci firul de la clacson.Tragi blocul de lumini afara de pe axul volanului, si o sa remarci pe spate 4 suruburi, dar inainte verifici toate lipiturile de pe spatele placii caci s-ar putea sa se fii crapat pur si simplu una din lipiturile de acolo ( daca e asa se rezolva usor cu un pistol de lipit ) daca nu e de acolo desfaci cele 4 suruburi avand grija cand indepartezi placa cu circuit imprimat sa nu sara arcurile de acolo. Sunt niste lamele ,al caror contact se uzeaza dar se poate remedia cu un smirghel fin. Ar mai fii o cauza ,mai precis uzura unor ghidje de plastic dar asta este putin probabil! Bafta si sa ne tii la curent cu informati !  <img src= ">

  • Like 1

Share this post


Link to post

Salut,

 

Am o problema electrica cu masina.

Am intrat la benzinarie sa pun benzina si cand sa o pornesc - surpriza. Nu mai misca nimic. Se aprind becurile in bord dar cand dau la automat scad in intensitate.

Ma duc la un "specialist" si imi zice ca e bateria. Iau baterie noua, dupa 3 zile moare si asta. Problema e ca alternatorul incarca!!!!

Ma duc la alt "specialist": asta imi zice ca e de la carbuni; cumpar carbuni si solenoid, le monteaza si ce sa vezi????? aceleasi simptome

Trebuie sa dau la automat de 20 de ori ca sa porneasca. Dupa ce porneste merge perfect!!! Wtf is wrong cu masina asta?

As cumpara alta baterie, dar daca nu e de la baterie (desi asta s-a descarcat si am tot incarcat-o). O fi vreun scurt cumva?

 

Daca stiti un electrician unde ati mai rezolvat probleme, astept recomandari.

Eu nu am gasit niciunul.

 

Multumesc

Share this post


Link to post

Dai de 20 de ori ca sa porneasca ? Nu invarte electromotorul sau nu porneste ?

Share this post


Link to post

Motorul este invartit dar mult mai lent decat normal.

Cred ca bateria nu mai are viata.

Am descoperit ceva astazi: ca sa pornesc trebie sa invart cheia in contact foarte incet si sa ma opresc apropape de finalul rotatiei.

oricum trebie sa incerc de cateva ori.

 

Nu stiu ce se intampla!!!

Share this post


Link to post

Cand invarti incet cheia tot asa greu porneste? Fa o masuratoare la bornele bateriei cand e oprita si cand e pornita. Eu aveam 12.6 v cand era oprita si 14 v cand era pornita.

Un contact imperfect?Da jos tot contactul ,demonteaza-l si vezi daca e negru(ars) pe acolo daca porneste repede cand invarti incet de cheie.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Curios nu prea au legatura, una cu alta ,totusi ca sa elimini din ecuatie cheia de contact ,alimenteaza solenoidul direct din baterie cu un fir (scoate papucul care duce la cheia de contact )

Share this post


Link to post

Am o rugaminte la posesorii de Tico '00 (catalizator), daca imi poate spune cineva daca si in ce conditii, se aprind cele 3 LED-uri (rosu-galben-verde) de la modulul electronic de la sonda lambda (pe cutie scrie: LOVATO FEED-BACK ARIA cod. 438061). La ultima revizie de carburator mecanicul a observat ca nu se aprind deloc LED-urile si mi'a recomandat inlocuirea intregului modul. Motorul merge perfect, nu se simte nimic nici la consum, iar la cuplarea-decuplarea modulului electronic nu se simte nici o diferenta. Cum pretul la magazin este pest 4 milioane... as prefera sa ma asigur inainte ca este intr'adevar stricat. Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

Se aprinde de cand a pornit motorul.Unitatea lovato se aprinde odata cu contactul..deci nu are momente de ameteala.Cel mai bine verifici unitatea la un electronist.Poate nu-i vine alimentare.

Share this post


Link to post

Inca nu am intalnit o situatie in care sa se aprinda toate cele trei leduri deodata... Posibil sa fie vreun mod de avarie legat de intreruperea vreunui conductor de la sonda lambda. Nu stiu...

In mod obisnuit, cand pui contactul, trebuie sa stea doua leduri aprinse (foarte probabil verde+galben).

La fel, la ralanti trebuie sa stea aprinse doua leduri:

- verde+galben, daca amestecul e reglat corect si motorul e cald

- galben+rosu, daca amestecul e reglat prea bogat, cu motorul cald

- intermitent verde-rosu, parca, sau verde-rosu-galben, daca amestecul e la limita (normal spre imbogatit)

Cel mai simplu verifici modulul Lovato la un alt Tico Euro2. Se scoate foarte simplu (un surub si o mufa).

Un alt test este sa urmaresti daca apare un bazait in partea dreapta a bordului, la vreo doua-trei secunde dupa ce iei contactul cheii. Bazaitul este scurt (vreo trei secunde).

Toate cele bune.

Edited by Kinetix

Share this post


Link to post

Multumesc de raspunsuri, se pare ca ceva nu e in regula cu unitatea mea, desi se aud ceva bazaituri la cuplarea in circuit, LED'urile sunt moarte complet indiferent de conditia motorului: oprit-pornit-relanti-turat.

 

Am verificat alimentarea, componentele active si pasive insa m'am proptit in microcontrolerul PIC, al carui cod sursa sau mai bine zis fila HEX sunt convins ca oricum e protejat la citire. In plus, nu pot descifra nici cum se numesc celelalte 2 IC'uri.

 

Am intrebat aici pentru ca nu am la indemana nici un alt TICO Euro2 pentru a face un test practic prin schimbarea unitatilor LOVATO, insa am gasit una s/h pe care am comandat'o si probabil in weekend va ajunge.

 

Doar ca fapt divers, are cineva schema electronica a unitatii LOVATO si eventual principiul de functionare?

 

Toate bune!

Share this post


Link to post

La un moment dat am postat cum mi se ardea o siguranta de la pozitii cand apasam acceleratia...

Azi am gasit defectul: pedala(partea care leaga cablul de pedala) atingea firele care duc la pozitiile din spate si facea scurt

Am izolat firele la loc si am indesat mufa cu fire un pic in spatele aerotermei si asta a fost

Mai mult de jumatede an am stat cu un bec de far in loc de siguranta din cauza unor fire care au alunecat spre pedala :dizzy:

Share this post


Link to post

Am si eu firul de la plafoniera infasurat dupa pedala de frana :dizzy: Pana cand imi iau foc pantofii odata.

Asa l-au lasat maestrii in service cand am schimbat niste cabluri coapte.

Share this post


Link to post

Vezi sa nu iasa nasol

Eu am ars sigurante pana la 25A,dupa care am decis ca treaba e serioasa asa ca am bagat becul :) )

Share this post


Link to post

Salutari tuturor !!!

 

 

Sunt fericitul posesor al unui Daewoo Tico, dar acum nu prea mai sunt fericit pentru ca acum 2 seri cand am vrut sa plec cu el am incercat sa aprind farurile, acestea s-au aprins pentru o fractiune de secunda dupa care s-au stins. Am constatat apoi ca odata cu stingerea acestora nu mai functioneaza nici avariile nici lumina din interior (cea din plafon) nici stopul pe frana, nici lumina din bord. Cand pun contactul se aprind martorii din bord dar dupa ce porneste motorul tot ce se mai aprinde sunt semnalizatoarele si lumina de mansalier, in rest mai functioneaza si aeroterma.

Mentionez ca in urma cu aproximativ 3 saptamani am schimbat becurile farurilor, punand unele mai puternice.

 

Sper ca ma puteti ajuta si ca nu am facut off-topic, dar am incercat sa caut si nu am mai vazut o problema asemanatoare raportata.

 

 

 

Multumiri anticipate!

Share this post


Link to post

In prima faza verifica toate sigurantele. Oricum e ciudat sa spui ca ti se aprind semnalizarile daca pe avarii nu merge. Ideal ar fi sa faci o vizita la un electrician, luminile sunt esentiale pentru siguranta pe sosea.

Share this post


Link to post

La cate chestii s-au ars,posibil sa fi ars o siguranta principala (pt mai multe circuite,care mai au si siguranta proprie)

Faptul ca ai pus becuri mai puternice e problema,nu trebuia sa faci asta...Instalatia s-asa e subdimensionata

Share this post


Link to post

S-a ars o ''main fuse'' ,se gasesc intr-un soclu langa motorasul stergatorului de parbriz (sunt doua una de 40 cealanta de 50 A) !!!

Share this post


Link to post

Buna ziua.

Va cer ajutorul. A trecut timpul cand imi bagam nasul peste tot fara sa intreb sau fara sa citesc prospectul :) . Sunt posesor de Tico, 1996, Korea, varianta simpla.

 

Problema mea: uneori nu porneste suflanta, la actionarea manetei. Mai ales cand e frig - dimineata, cand plec la serviciu. Uneori isi da drumul in timpul mersului, daca las maneta pe "on".

Nu merge cu intreruperi, daca a apucat sa porneasca o tine asa.

 

Am observat ca nici dezaburirea haionului nu se poate actiona in acest timp - martorul ramane stins la apasarea butonului. Dar suflanta si dezaburirea lunetei au sigurante diferite.

 

Restul echipamentelor merg bine.

Va rog daca aveti o solutie, ca sa nu demontez degeaba cutia de sigurante, maneta de actionare a suflantei ...

Respecte,

Liviu

Share this post


Link to post

Salut,

 

Am un Tico si vreau sa ii instalez un cd player.

 

In spatele vechiului casetofon era montata o piesa din plastic cu o mufa (am atasat fotografii) care venea apoi conectata la o mufa corespondenta din masina.

Problema este ca eu nu stiu cum vin legate firele (care sunt pentru alimentare, masa, boxe etc.)

 

Are cineva o schema a acestei mufe (banuiesc ca e standard pe masina) sau o explicatie?

 

Va multumesc anticipat.

 

post-25605-125941524206_thumb.jpg

post-25605-125941522968_thumb.jpg

Edited by Klauzzy77

Share this post


Link to post

Aia nu e mufa standard

Cine a pus vechiul casetofon a facut modificarea

 

Trebuie sa aflii care sunt firele,cu ajutorul unui beculet si a culorii firelor

Pt alimentare ai cam 4 fire: masa,+permanent,+accesorii si + lumina(care e dat la masa cand pozitiile sunt stinse)

Pt boxe,ai cate 2 perechi de fire.

Dupa ce le gasesti pe primele 4,vezi cu o baterie(d-aia mica,nu auto!) care difuzoare pacane

Share this post


Link to post

Parca SX-urile aveau asa ceva, acu ceva timp vazusem un review al unui Tico SX, din 96 al unui polonez si avea un casetofon Tank care il puteai scoate si lua in casa ca metoda antifurt 71000000.gif Daca am sa gasesc link-ul il pun si aici sa vedeti.

 

LE. Am gasit si filmuletul: review tico

Edited by Carabusu junior

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...