Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme Motor Tico

Recommended Posts

Fumul negru inseamna benzina nearsa, la fel si cu bujiile. Cel mai probabil cand ai umblat la motor ai umblat si la avans (delcou). Un avans marit in turatie (sarcina) provoaca detonatii si de aici un consum marit.

Du-te la un service si sa iti regleze avansul cu un stroboscop, nu "dupa ureche ca merge rotund".

Edited by Leutzu

Share this post


Link to post

Baieti am si eu o problema cu ticolino al meu.Sunt incepator in ale mecanicii dar imi place sa invat si pricep repede.Mi s-a rupt cureaua de distributie acum ceva timp si dupa cateva luni de stat pe bara am decis sa o schimb.Am chemat un mecanic,am rupt 3 chei oana am reusit sa desfacem surubul de la fulie dar intr-un final am rezolvat.Am schimbat cureaua,am pus-o la semne,totul ca la carte.Acum...surpriza,nu porneste decat trasa.Da scanteie,se alimenteaza dar la automat nu da niciun semn sa porneasca.Mentionez ca atunci cand s-a rupt cureaua motorul era la relanti iar atunci cand am auzit ca scartaie am oprit-o instantaneu,dupa parerea mea cureaua s-a ruptdupa ce am luat contactul.Ajutor va rog,imi vine sa-i dau foc,nu-i dau de cap,toti imi zic chestii diferite.Astept idei/sugestii

Share this post


Link to post

Dupa ce o pornesti impinsa merge bine? Rotund, fara detonatii sau alte prostii?

se aude un tacanit ca de tacheti si scoate fum

Share this post


Link to post

...Mi s-a rupt cureaua de distributie...Am chemat un mecanic,...

 

 

Foarte nasol. Ai probabil cel putin 3 supape strambe, lipsa compresie, de aia nu porneste . Va trebui sa scoti chiulasa si sa le verifici/schimbi. Si fa rost de alt mecanic ca ala de ti-a pus cureaua e un natarau daca nu si-a dat seama cum sta treaba.

 

Edited by Tetea

Share this post


Link to post

Ne-am gandit la faptul ca era pe loc si la relanti si ca probabil nu a patit nimic...dar se pare ca ne-am inselat...

@tunningforlife daca nu era bine pusa la punct mai pornea?

Share this post


Link to post

Porneste dar cu probleme. Eu nu stiu daca motorul ala e cu interferenta sau nu, de-asta am presupus intai distributie aliniata prost. Daca spune colegul ca este cu interferenta (pistoane si supape in acelasi loc in timpi diferiti), inseamna ca trebuie desfacut si umblat la chiulasa

Share this post


Link to post

Mai exact?schimbat supape?reglat tacheti(referitor la bataile alea)?

Share this post


Link to post

Salut,

cred ca am aceeasi problema cu cea de pe topicul http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/29133-reglare-avans-matiz/

 

Am luat Tico-ul acum ceva vreme, mergea destul de grosolan, in timp am redus cate un pic avansul (invartit delco-ul spre fata masinii - e corect?), totodata am redus si debitul de benzina.

 

Am ajuns cu delco-ul la capatul cursei permise si tot e prea avansat. E cam brutal, tacane in sarcina. Si odata m-am trezit ca atunci cand l-am oprit a luat-o putin si inapoi. Fiind in treapta I am luat piciorul de pe ambreiaj dupa ce am luat contactul; masina s-a smucit scurt inapoi.

De pornit porneste la sfert. Carburatorul e bun, l-am curatat cu spray, am verificat functionarea socului.

 

 

Rog sfaturi repede, ca sambata si duminica as avea timp sa-l repar. E posibil sa scap cumva scotand delcoul si mutand un dinte pe acolo?

Sau asta se face doar din distributie? Cum verific ca distributia e pusa la punct?

 

Share this post


Link to post

Am scapat ieftin.

 

De fapt atunci cand mi se parea ca avansul e prea mare era doar debitul marit. Am dat avansul in pozitia initiala, pe care o notasem acum un an.

Am umblat la debit ca sa mearga decent, e ok acum.

Share this post


Link to post

Salutare...am si eu o problema cu ticozaurul meu,imi curge apa din motor pe yndeva in zona distributiei.ce parere aveti?

Share this post


Link to post

Garnitura de chiuloasa? Nu stiu, zic si eu.

Share this post


Link to post

Pompa de apa, cel mai probabil.

Share this post


Link to post

Buna seara. Va rog sa ma ajutati si pe mine in rezolvarea unei probleme. Mașinuta mea (Tico) nu funcționează corespunzator (motorul nu merge rotund si miroase rău a benzina in masina). Azi am verificat uleiul si am observat ca nivelul este foarte foarte crescut si miroase rău a benzina. Observasem ca a crescut consumul dar acum cred ca benzina a ajuns in baia de ulei. Ce e de facut in cazul asta si de unde poate sa vina problema?

Va multumesc anticipat.

Share this post


Link to post

Motorul scoate fum albastru? La busonul de umplere al uleiului s-a facut o spuma albicioasa?

Share this post


Link to post

Nu are spuma (inca), iar fumul e albastru. Dimineata la pornire daca nu e turat motorul efectiv moare.

Share this post


Link to post

Deci într-adevăr e benzina in baia de ulei si nu e vorba de alt lichid(antigel). Motorul tău are o problema destul de serioasa la segmenti, scapa compresie si chiar benzina pe langa ei, benzina care ajunge in ulei. Trebuie desfacut, segmentat, rectificat cilindrii daca e cazul

Share this post


Link to post

In vară motorul a fost segmentat. In 6 luni am schimbat uleiul de doua ori. Prima data a fost schimbat după "segmentarea motorului" si luna trecuta l-am schimbat iar tot din acelasi motiv ( benzina in baia de ulei).

Share this post


Link to post

Cine ti l-a segmentat nu si-a facut treaba cum trebuie. Mergi si masoara compresia si ai sa te convingi ca motorul probabil nu scoate nici macar 8

  • Like 1

Share this post


Link to post

Azi am vorbit cu "mecanicul" si îmi zicea ca problema ar putea sa apara de la "cui pontou". Întrebarea mea este: poate sa fie acel cui problema?

Multumesc pentru ajutor. O seara plăcută va doresc.

Share this post


Link to post

Asta vroiam sa caut acum

Orice service măsoară compresia?

Sau iar trebuie sa caut doar pe cei specializați in Tico ( ca asa mi s-a spus) ca pt Tico merg doar la unele.

Share this post


Link to post

Testul se face cu un manometru montat in locul bujiei, nu este vre-un aparat foarte sofisticat. Service-ul din spatele blocului posibil sa nu aibe un asemenea manometru, dacă se ocupa doar de schimburi de ulei si operații minore. In general cam peste tot se poate face verificarea asta, dar nu strica sa intrebi inainte sa te duci

 

//Clar nu trebuie mers la mecanic specializat pe tico. Am explicat mai sus ce implica măsurătoarea asta. Nu cred ca are tico filet la bujie special cat sa nu se poata rezolva ușor

Edited by tunning4life

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...