Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme Motor Tico

Recommended Posts

Pai nu se intelege din cauza ca se tot contrazic pe acolo oamenii si nu mai stii pe care sa o iei de buna :) , asta e de fapt problema, in final voi incerca sa umblu un pic la surubul clapetei de la acceleratie care am inteles ca este cel care devine vizibil cand accelerezi la maxim? Am inteles bine? "Efectul" este ca daca reduc turatia in soc o reduc si pe cea de relanti? COMPLICAT MOTORAS! La Tico asta. Chiar nu ma asteptam sa fie asa complicat, ala de dacie are naibii 2 suruburi la care poti regla. OF!

Share this post


Link to post

@poe, Pepinno este un excelent mecanic care lucreaza de ani de zile pe Ticozauri si nu numai. Iar eu imi bat capul cu Ticalosi din 98 de cand il am de nou. Informatia e intr-adevar vasta si uneori contradictorie; foloseste criteriile tale proprii pt a selecta ce ti se pare veridic.

Edited by Senna

Share this post


Link to post

Pana la urma am umblat la surubul acela vizibil cand accelerezi la maxim l-am dat cate o tura inapoi si porneam dupa fiecare tura motorul sa vad cum se comporta, si am ajuns sa fiu destul de multumit de turatia in soc dupa 4 ture ale surubului contrar acelor de ceasornic. Relantiul la cald nu s-a schimbat. Multumiri. Ieri i-am dat 140km/h si merge al naibii tricozaur fara sa clinteasca. In continuare se simt niste vibratii in pedala de ambreiaj cand o apas cu motorul turat, mai exact cand schimb vitezele la turatii mari.

Share this post


Link to post

4 ture? :o Era turat in draci... Oare de ce-or veni din fabrica setate asa turat? :mda: Vroiam sa mai adaug ca poti incerca in prima faza din tura in tura, si ca nu-ti trebuie neaparat secondant; poti tine parghia de accelerare de la carburator deschisa la maxim cu mana stanga si desuruba "Surubul lui Pepinno" cu cea dreapta. Ma bucur ca ai rezolvat ;)

Edited by Senna

Share this post


Link to post
4 ture? :o Era turat in draci... Oare de ce-or veni din fabrica setate asa turat? :mda: Vroiam sa mai adaug ca poti incerca in prima faza din tura in tura, si ca nu-ti trebuie neaparat secondant; poti tine acceleratia la maxim cu mana stanga si desuruba "Surubul lui Pepinno" cu cea dreapta. Ma bucur ca ai rezolvat ;)

Nu stiu daca sunt 4 ture cred ca de fapt sunt 4 jumatati de tura, ca ma uitam, surubul era in stea si l-am desurubat...nu stiu cum sa ma exprimm... :) ) cred ca de fapt sunt 2 ture complete scuze..Am blocat pedala de acceleratie cu juma' de coada de mop protpita in scaun :) . Oricum intrerupe un pic la relanti, scantei nu se vad pe-ntuneric, CO e reglat dupa LED-uri, cred ca ori bujiile ori mizerie in carb. Dimineata porneste cam la 4 invareteli de motor e bine?

Share this post


Link to post

Vezi ca mi-am editat postul anterior ca nu cumva sa se inteleaga ca recomand sa se tine pedala de acceleratie apasata cu mana :D Pai, daca nu-i dai macar un sprit, e normal sa porneasca asa pe asemenea friguri. Citeste manualul de utilizare, ei recomanda ca la temp sub 10 grade sa-i dai un sprit, si la sub 0 sa-i dai doua (sprituri nu scatoalce) :D

Share this post


Link to post

Nu mai cita inutil mesajul anterior. Foloseste butonul Raspunde din josul paginii. Atentie la limbajul IRC

aaa mersi mult nu stiam, oricum daca a mea porneshte oricum inseamna ca e buna dom'le. La cald o ia la sfert, vai ce bucuros sunt, maine dimineata incerc cu spriturile poate o-nnec :) ). Cand am facut reglajul ala si am tot blocat pedala cu batul de mop :) odata mi-a pornit in 2 si si-a revenit imediat cred ca s-a udat vreo bujie :) .

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

S-a innecat putin pt ca i-ai dat sprit (ma rog, ai impins cu mopul) dupa ce l-ai pornit si apoi l-ai oprit, cand galeria de admisie e plina de vapori de benzina. Eu ii dau un singur sprit la temp sub 10 grade si "doar ii arat cheia si porneste" :) ) la mai multe risti sa porneasca si sa se opreasca imediat, apoi sa porneasca iar la "o cheie intreaga" :D

Share this post


Link to post

Salut am si eu o problema!!

 

cand imi sta motorul la relanti... scoate fum alb .. da nu rau da scoate  <img src= ("> as vrea sa nu scoata deloc masina e din 97 si a fost la unu care cara cu ea..  <img src= ("> ((((

 <img src= S">  <img src= S"> Ce ar trebuii sa fac sa duc motorul sa il segmenteze? ca asa ziceau mecanicii de cartier!

Share this post


Link to post

@Catalint Fumul alb nu este un semn ca masina consuma ulei...poate sa fie foarte bine condens. Fumul de la ulei are o culoare albastruie.

 

AM si eu o problema...ieri am facut schimbul de ulei si uleiul pe care l-am scos avea la suprafata o spuma putin rosiatica. Stiu ca asta este un semn al apei in ulei => garnitura de la chiuloasa dusa. Acum revin cu alte constatari: in filtrul de ulei nu era deloc spuma, din cand in cand mai verificam joja de ulei si nu avea pe ea deloc spuma, la culbutori era ulei curat fara prezenta acestei spume...care sunt sansele ca spuma sa fi aparut in momentul in care am scos uleiul din masina tinand cont ca era destul de frig in garajul unde am facut schimbul (condens). Precizez ca masina merge foarte bine - nu da nici un semn ca as pierde compresie la vre-un cilindru si nici apa nu imi bolboroseste in radiator (la dacii stiu ca bolboroseste in vasul de expansiune)?

Share this post


Link to post

Leutzu uite am sa vin joi seara sa vezi poate stii despre ce este vorba...!

Sper sa nu fie ceva rau.. plus de asta am schimbat esapamentul si deja are un strat gros de funingine !!! ...

 

Sper sa ajunga multe persoane la intalnire sa vad diferenta de sunet de la motor.. ca al meu parca e prea obosit...  <img src= ("> (

Share this post


Link to post

Salutare..

Scuze pt pauza mare in postare, asta inainte de toate.

 

Acum problemele..

La pornire, miros ded benzina.. deschid capota, benzina pe pompa de benzina, in jur stropit destul, ajunsa pana pe cutia de viteze..

Verific furtunele.. o las sa se usuce, dau iar la cheie.. nimic, frumos, curat..

Reiau testele in zile succesive, las masina la odihnma.. nimic, merge ok, nu scuipa benzina..

Azi la test, iarasi a aruncat benzina, ude cam aceleasi locuri, repornita dupa uscare.. nimic.. e ok, mai curata, mai uscata, ca in reclama..

Ce are..?

Eu presupun pompa de benzina.. cat costa manopera de inlocuire?(pompa gasesc pretul pe net). Asta rezolva problema?

 

A 2-a problema.. Picura putina apa in zona curelei de distribitie, nu am gasit exact locul..

Ce implica asta si ce costuri...

Intreb de costuri ca stau naspa rau financiart.. :)

Share this post


Link to post
Salutare..

Eu presupun pompa de benzina.. cat costa manopera de inlocuire?(pompa gasesc pretul pe net). Asta rezolva problema?

A 2-a problema.. Picura putina apa in zona curelei de distribitie, nu am gasit exact locul..

Ce implica asta si ce costuri...

 

1. O poti schimba tu usor (2 suruburi si 2 furtune cu coliere) si intr-un timp mai mic decat ar dura dusul masinii in service pt inlocuit respectiva pompa.

2. Cu banii si benzina economisita mai pui un 50ron si-ti iei pompa de apa. Pacat ca n-ai schimbat-o la revizia de 120k, preventiv, caci n-am auzit ca respectiva sa reziste la cineva pana la 180k km :mda:

Share this post


Link to post

Am si eu o problema,motorul meu nu merge rotund!Nici pe benzina,nici pe gpl!M-am uitat la fise si nu fac scantei pe nicaieri!Bujiile sunt Champion,si nu au decat 20.000 de km!ce sa fac???Sper sa nu fi postat aiurea ca mam saturat de warn-uri! :lavolan:

 

 

Ti-am mutat iarasi topicul, e chiar asa greu sa folosesti functia "Search"?

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post

Hmm, aceeasi problema o am si eu tot cu bujii champion si fisele sunt noi. Are cineva idee ce altcva poate sa fie?

Share this post


Link to post

Bujiile se schimba la 20.000km...

Share this post


Link to post
Bujiile sunt Champion,si nu au decat 20.000 de km!ce sa fac???

 

1. Schimba-le cu unele GM

Share this post


Link to post

Nu vad rostul. Champion sunt OK. Ultima data am avut Bosch.

 

@uskt2005: Daca o sa cumpere ford uzina DAR o sa-i recomanzi bujii ford? :tongue:

Share this post


Link to post

Pot spune ca am avut de ambele feluri pe masina si mi s-au parut mai bune cele GM, cu ele motorul merge mai rotund decat cu champion, si parca trage si mai bine putin

Edited by uskt2005

Share this post


Link to post

Pai cred ca se refera la tico omul nostru. Oricum e si nitel placebo..trage mai bine, consuma mai putin, motorul toarce, masina vireaza mai bine...etc :mrgreen: Ideea e sa le schimbe cand trebuie. Si eu am probat mai multe si am ajuns la concluzia ca mai putin conteaza brandul.

Share this post


Link to post

Si bujiile GM crezi ca sunt facute de ei? Pentru Tico Champion si NGK.

Edited by Pedala

Share this post


Link to post

Sunt multe facaturi pe piata .Am avut eu Champion facute pe vapor.

Share this post


Link to post

Am si eu o problema,motorul meu nu merge rotund!Nici pe benzina,nici pe gpl!M-am uitat la fise si nu fac scantei pe nicaieri!Bujiile sunt Champion,si nu au decat 20.000 de km!ce sa fac???Va rog,dati-mi si mie un raspuns concret daca se poate si daca stiti...Mersi anticipat

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...