Jump to content
Sign in to follow this  
keluboss

Motociclism

Recommended Posts

My friend, esti partinitor rau de tot, daca ai ajuns sa te legi de titlul topicului ca sa opresti o discutie. Modifica-i titlul, pune-i "Conservarii si satanistii" sau cum vrei tu, dar nu mai veni cu argumente de genul asta.

 

My friend, tu esti partinitor rau de tot. Nu ma refeream la titlul discutiei, ci la ce a scris Zmeu. Ai putea sa mai si citesti.

 

Hmmmm...si preferi sa il ai pe constiinta daca pateste ceva? Parca asta e gandirea tuturor conservarilor. Cam in contradictie afirmatia cu ... altele.

Si ... o nedumerire. Daca din cauza ca nu l-ai ferit avea accident cine era de vina? El? "Colegii" lui de breasla sigur te-ar invinovati pe tine "**** de conservar" care te-ai lasat induplecat sa il lasi pe "bravul" motociclist sa se replieze. Pana la urma totul se reduce la asta. Nu?

 

Cred ca asta este ultimul meu post (serios) aici. Nu are rost discutia atunci cand e imflamata artificial de persoane prea suficiente pentru a mai invata ceva, prea pornite pe confortul mental pentru a face distinctie in cadrul unei asa zise grupari, flameri si tanananishti, sau care posteaza pur si simplu sa se afle in treaba. Restul pot sa afle informatii si din alte parti, ele exista, trebuie doar sa le cauti, asa ca nu pierd nimic.

 

Ca sa iti raspund: nu, nu l-as avea pe constiinta. Este responsabil pentru pielea lui pe care, evident, nu si-o protejeaza. Eu sunt responsabil sa respect legile de circulatie scrise si nescrise. Mai mult decat sa ma asigur si sa nu intru EU in el, nu consider ca am de facut. Daca el vrea sa intre in mine, este treaba lui si orice consecinta provenita din chestia asta este doar in sarcina sa. Cu siguranta, garantat, o sa il doara mai mult pe el decat pe mine.

Daca sunt intr-o pasa foarte marinimoasa si imi este necesar un efort minim, s-ar putea chiar sa il ajut, dar nu este cazul de obicei.

Exact la fel ma comport si cu cei ce fac prostii la volan. Chiar mi se rupe de tabla masinii cand vine vorba de asemenea situatii. Cine se bazeaza pe faptul ca nu vreau sa mi se zgarie masina,... nasol pentru el.

 

Nu stiu ce balmajesti tu acolo de gandirea conservarilor, nu exista asa ceva. Daca ar exista, atunci nu am avea ce sa discutam, EU SUNT CONSERVAR. Dar faptul in sine ca pomenesti de asa ceva ma face sa cred ca, pur si simplu,... n-are rost.

Share this post


Link to post
My friend, tu esti partinitor rau de tot. Nu ma refeream la titlul discutiei, ci la ce a scris Zmeu. Ai putea sa mai si citesti.

My friend, de data asta trebuie sa recunosc, m-au luat dracii, mai ales dupa ce un avorton cu Kawa, fara nicio protectie, in camesha alba descheiata la piept, si cu parul gelat, era sa dea ieri pe trecerea de pietoni peste mine. Si-a luat o flegma peste ochelarii lui trendy, stilul libelula > :) si cand a incercat sa comenteze am scos si jucaria de 300 KV :-> sa-i tratez reumatismul.

 

Ahhh, si de partea cealalta a baricadei, un motociclist era sa o pateasca urat de to azi dimineata, tot pe Victoriei, cand un lesinat cu un opel kadett din 1900 iarna s-a bagat in fata lui si i-a tras o frana puternica...nu stiu ce aveau de impartit dar a facut ceva opturi motorul, pina sa-l opreasca.

 

Bineinteles, a urmat manusa de rigoare in botul manelistului, prin geam, la prima trecere de pietoni :->

Share this post


Link to post
Tanananaaaaa... ai crezut si tu o data ca te-ai prins. Nu, tata, tu nu trebuie sa feresti pe nimeni si de nimeni. Intra peste si sub tot. Cauta un tren, am auzit ca ala e distractiv rau.

N-ai inteles nimic,esti complet pe dinafara...

Topicu asta s-a transformat in Satori impotriva tuturor > :) .

Share this post


Link to post

He, he, n-am mai scris demult pe aici si uite ca o fac acu' ca nu poci sa m-abtin...

Eu cred ca Satori are un mare atu "impotriva tuturor"...El stie cum e si cu conserva si cu motoru...Parerea mea e ca subiectivisul lui e mai mic decat al nostru, cei care nu stim cum e pe doua roti...Personal le fac loc la motociclisti indiferent cum vin, de unde vin, pe unde trec, in slalom sau nu...Ce am de pierdut !?!...Cred ca sa faci o fapta buna e mai crestinesc decat sa te tii baţ pe patru roti si sa-i injuri pe astia ca-s "smecheri"...Si ei sunt ca si soferii: unii buni, altii rai...Asta e !!!...Una peste alta eu cred cei pe doua roti trebuie feriti...Sunt fragili, sunt pe doua roti, sunt in general tineri, fierbinti etc. N-au erbeguri, n-au centura. n-au stalpi. Indiferent cat de inconstienti sunt ei nu i nimic rau in a-i feri, pana la urma orice viata de om face mai mult decat o asigurare CASCO. Si dormi mai bine noaptea...

Din pacate la noi in RO problema nu sta la nivel de conservari sau motociclisti ci mai adanc!... Din pacate...

 

Hai WE fain nu va mai tot ciondaniti!!!... :)

 

Am uitat ceva ...AR FI BINE SA SI TINA LUMINILE ALEA APRINSE TOT TIMPUL SI N ORAS SI PE DRUM...SI ZIUA SA MEARGA CU FAZA LUNGA!!....

Edited by zalmoxis

Share this post


Link to post
Daca sunt intr-o pasa foarte marinimoasa si imi este necesar un efort minim, s-ar putea chiar sa il ajut, dar nu este cazul de obicei.

C'mon, Sato, las-o si tu mai moale, ca vad ca esti tare suparat in ultima vreme :-W

Share this post


Link to post

Sato nu ai inteles.

 

Ii lasi pe amandoi ca nu am chef de probleme.

 

Pe basculanta o las sigur ca o vad. Pe motociclist daca nu il las inseamna ca era in unghiul mort intr-un moment in care nu consider necesar sa verific. Ei bine cu ce drept imi loveste ala masina daca il incomodez? Sa nu ii cuvânt_urât 2 peste ochi?

Share this post


Link to post
Ei bine cu ce drept imi loveste ala masina daca il incomodez? Sa nu ii cuvânt_urât 2 peste ochi?

Nu ma,iti ceri scuze si il pupi pe prost ca l-ai incomodat pe spatiul dintre benzi :) ) .

Atata timp cat in legislatie scrie clar ca motocicleta este vehicul pe 2 roate participant la trafic se supune la fel ca si cei pe 4,6,10,14,18 roti aceleiasi legislatii rutiere(lucru care nu se intampla).Asta ar insemna sa mearga pe centrul benzii de circulatie sa isi astepte randul la semafor ca toti ceilalti in coloana nu sa mearga printre masini sau sa depaseasca coloana stationata la semafor pe contrasens...sa semnalizeze schimbarea directiei de mers etc.

Daca nu sa circule in (&^$%)_)(*&&%%# pe pista de biciclete si gata ca si asa nu dau dovada de nici o notiune de legislatie rutiera.

Edited by Alezz

Share this post


Link to post

Sa se strecoare, dar cu GRIJA!

Share this post


Link to post

Ma bag si eu cam tarziu in discutie, dar "satanist" fiind nu ma pot abtine. Nu cred ca s-a "milogit" vreun motociclist sa fie protejat/ferit/cocolosit de soferi. EU, personal, cel putin, nu vreau decat sa semnalizeze la schimbarea de banda, de preferat in directia in care se duc si sa mai beleasca ochii atunci cand deschid usa cand sunt opriti in coloana. Atat. De restul ma ocup eu, iar daca gresesc intr-adevar e vina mea si o merit si nu ma voi plange niciunuia.

P.S. @Alezz: sa fii fericit, pe 1 imi expira dovada pt depasirea pe contrasens a coloanei oprite la semafor...

Share this post


Link to post

Bai Sato, nu te-ai plictisit mah sa explici de sute de ori ceva ce unii NU AU CUM SA INTELEAGA? Satanistule!

Mergi de invata sa te dai pe-o roata printre masini, ca asa fac TOTI motociclistii > :) !

 

Aaaa... si pentru ca vorbim de bagat "printre benzi", in frumosu vostru sat, stateam ca tot romanul meltean posesor de permis si de 4 roti pe banda mea la stop, cand trece alergand pe langa mine un baiat d-ala de vinde ziare la stop. Phoai ce m-am enervat... Pai unde puii mei se grabeste? Adica ala pe jos vrea sa ajunga iniantea mea in intersectie???? Eu de ce sa stau la stop si el nu? Moamaaaa ce imi venea sa ma dau jos la el sa-l pocnesc, mama lui de satanist! Ca mi-a iesit si din unghiul mort si m-a speriat, de am varsat inghetata pe mine! Daca imi lovea oglinda? Daca imi lua mandria de jeg de pe masina? Ce faceam atunci? Da' il prind eu data viitoare si-l ard! Daca nu pe el, macar pe un coleg de-al lui, ca toti sunt LA FEL! Cine intelege aluzia, bine! Cine nu... nu!

 

Un sfat pentru toti, daca imi e permis: RESPECTUL PENTRU CEILALTI NU A OMORAT PE NIMENI. IGNORANTA DA!

Mergeti safe si feriti-va unul pe altul indiferent cate roti aveti!

Share this post


Link to post

Nu sunt sigur ca ai inteles tu topicul, atunci de ce sa faci aluzii? De ce trebuie sa ii feresc eu pe unii care incalca regulile de circulatie? Sau, ma rog, de ce se pune problema asa? Atunci cand faci manevre la limita legii, ca sa nu zic mai mult, tu trebuie sa fii principalul care sa fie cu ochii in patru, dar pentru asta trebuie sa fii constient ca tu ai fi in culpa, nu sa dai vina pe altii, nu sa consideri ca altii au ceva cu tine.

 

@ticoRS: de foarte bun simt remarcile tale. As avea si eu de facut cateva de gen: semnalizeaza si tu schimbarile de banda si depasirile! "tu" l-am folosit generic, poate tu o faci, dar marea majoritate a motociclistilor nu o fac.

Share this post


Link to post
...De ce trebuie sa ii feresc eu pe unii care incalca regulile de circulatie? Sau, ma rog, de ce se pune problema asa? ...

... pentru ca asa prevede legea, trebuie sa te asiguri la cea mai mica miscare, chiar daca stai pe loc si deschizi o usa. Altfel, esti vinovat, iar legea face deosebire intre vinovatii, doar, in aplicarea sanctiunilor.

Edited by tolin

Share this post


Link to post
Nu cred ca s-a "milogit" vreun motociclist sa fie protejat/ferit/cocolosit de soferi.

 

Hohoho... ai uitat toate campaniile.. existam, feriti-ne, suntem si noi, a fost, etc .. etc.

 

Departe de a acuza o "specie" sau alta, sunt unul ce considera ca vina e individuala iar statistica nu ma intereseaza nici macar la vot,

asociez campaniile amintite unui pushing nefiresc si cu rezultate pe masura.

Share this post


Link to post

15 km in Bucuresti, 4 neplaceri minore. A good ride.

Share this post


Link to post

Sato, astia sunt din categoria pe care si un sofer i-ar lua la p__a. Deci nu are legatura cu topicul.

Eu zic ca aici ar trebui sa ne limitam la comportamente care tradeaza vadit o atitudine ostila in relatia dintre cele 2 (din mai multe) tipuri de participanti la trafic.

In ceea ce priveste filmarea, problema e ca in timp ce tu o iei "din fata", NOI o luam de regula... din spate, ceea ce nu e fair ")

Share this post


Link to post

Astea le patesc de fiecare data cand merg cu Matizul :( .

Share this post


Link to post
... pentru ca asa prevede legea, trebuie sa te asiguri la cea mai mica miscare, chiar daca stai pe loc si deschizi o usa. Altfel, esti vinovat, iar legea face deosebire intre vinovatii, doar, in aplicarea sanctiunilor.

 

Cand drumul face stanga si tu faci stanga sau dreapta "cu drumul" (cum am povestit eu mai sus) nu e o miscare din punct de vedere al legii si, in cel mai bun caz, pentru motociclist (in care nu consideram ca efectueaza o depasire interzisa, ambii conducatori de vehicule sunt de vina.

Share this post


Link to post
In ceea ce priveste filmarea, problema e ca in timp ce tu o iei "din fata", NOI o luam de regula... din spate, ceea ce nu e fair ")

 

Eu nu o iau nicicum. O dau, uneori :D

Share this post


Link to post
@ticoRS: de foarte bun simt remarcile tale. As avea si eu de facut cateva de gen: semnalizeaza si tu schimbarile de banda si depasirile! "tu" l-am folosit generic, poate tu o faci, dar marea majoritate a motociclistilor nu o fac.

Recunosc ca nu ma omor cu semnalizatul cand sunt pe motor dar asta si din cauza ca e extrem de improbabil sa conteze pentru cineva avand in vedere ca oricum nu ma vede nimeni. cand merg incet atunci semnalizez in masura in care este relevant pentru manevra respectiva.

Hohoho... ai uitat toate campaniile.. existam, feriti-ne, suntem si noi, a fost, etc .. etc.

 

Departe de a acuza o "specie" sau alta, sunt unul ce considera ca vina e individuala iar statistica nu ma intereseaza nici macar la vot,

asociez campaniile amintite unui pushing nefiresc si cu rezultate pe masura.

 

 

 

Nu ma consider supra-om sau alte shituri (de care multi ghost-rider wannabees sufera, ce-i drept) dar nu e de neglijat demarajul, top-speed-ul si controlul pe care il ofera un motor, astfel incat nu vad de ce sa imi risc viata zi de zi, sa suport sicanele unor inadaptati, echipamentul care te omoara de cald, transpiratie, etc daca as merge cu 50kmh si assta la rand la semafor. Nu cred ca am incomodat pe cineva cand trec printre coloane sau ca merg tare. E riscul meu pe care mi-l asum. Campaniile acelea se refera la cresterea gradului in care "belim" ochii in oglinzi inainte de a face o manevra, pentru ca si "conservar" fiind realizez ca si eu era sa iau o gramada care ma depaseau pe dreapta cand eu aveam semnalul dreapta pus si cautam loc de parcare. Idioti sunt si de o parte si de alta si nu exista tabara mai "breaza" decat cealalta Una peste alta nu pot sa spun ca m-am simtit haituit cu buna stiinta prin bucuresti, din contra. oamenii imi fac loc printre coloane atat in mers cat si in stationare, imi dau prioritate, cu mici exceptii ATATA TIMP CAT MA VAD, de aceea e f important pt un motociclist sa stie sa se faca vazut/auzit...

Share this post


Link to post
Recunosc ca nu ma omor cu semnalizatul cand sunt pe motor dar asta si din cauza ca e extrem de improbabil sa conteze pentru cineva avand in vedere ca oricum nu ma vede nimeni. cand merg incet atunci semnalizez in masura in care este relevant pentru manevra respectiva.

Initial, am gandit la fel ca tine. Apoi, am constatat ca realitatea din teren este alta: daca semnalizez, poate, nu conteaza, dar daca n-o fac, atunci e suficient sa conteze o singura data. De atunci, pleaca mana pe semnalizator o data cu gandul, indiferent de viteza si eu stau linistit.

Acum, zau daca-i inteleg pe cei care nu semnalizeaza, eu cred ca nici gandul lor nu stie incotro vor s-o ia. Azi pe la ora 15:00 mi-a facut-o un taximetrist loganist. Era in fata mea, pe banda 2 si trece pe banda 1, fara semnalizare, parea ca s-a hotarat sa se opreasca pentru ca a incetinit. Noroc ca era cald si nu mi-a "sarit arcul", ca se dilatase, probabil, si n-am demarat ca-l luam in plin cu vinilin. Tipul a intors brusc, fara semnalizare, pe banda continua, de pe banda 1 ! Nici macar nu s-a prins pe langa ce a trecut, ca avea ochelari de cal.

Share this post


Link to post

Erai pe motor?

Edited by VFX

Share this post


Link to post

N-as fi mai scris acum.

Share this post


Link to post

Mda, ai dreptate... :)

Share this post


Link to post

Funny. Tot azi, un nene motociclist trecut de 50 de ani si-a gasit sfarsitul cand o masina i-a intors in fata, trecand peste banda dubla continua. Singura problema este ca circula ilegal, pe contrasens.

Share this post


Link to post

Asta e cel mai des intalnit caz in care evident e culpa comuna, se intalnesc doi "smecheri"... Eu cand fac chestia asta am maxim 70 si ochii in 4 si deseori prefer printre benzi decat pe contrasens, pt ca e riscul mai mic sa imi obtureze cineva calea.

@ tolin: crezi ca are vreo relevanta semnalul cand mergi cu 140+ prin oras? e ultimul lucru la care ma gandesc atunci... Cand merg cu viteza mica semnalizez si ma asigur tacticos ca si cand as fi cu masina, pentru ca e f important pentru ceilalti si tine sa stie ce vrei sa faci...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...