Jump to content
Sign in to follow this  
keluboss

Motociclism

Recommended Posts

Dumnezeu sa-l odihneasca :roll:

Share this post


Link to post

Am vazut eu ceva la tv dar nu se compara cu acest film... Dumnezeu sa il odihneasca. :(

Share this post


Link to post

RIP! :ontopic: practic aceeashi situatie ca shi la mine numai ca circumstantele au fost mult mai grave, Multumesc Doamne ca la mine nu a fost asa altfel eram in pirnaie acum! Ma irita insa discutiile de la motorishti de pe forum  <img src= "> Cica a sa a fost soarta... Pai soarta l-a pus sa se duca cu 150?? :bataie: trebuie feriti ca astia nu-si dau seama ce pericol au cu bolizii care nu se vad...

PS 1. azi la Romana unul venit printre benzi mi-a taiat calea fara nici o jena, insa de cind l-am vazut in oglinda am frinat shi nu s-a intimplat nimic,

Ca deobicei e o parte buna in toate nenorocirile ... acum sunt mai precaut

PS 2. Iti trebuie o doza de dileala sa filmezi asa ceva , nu stiu cum sa comentez caracterul omului cu camera... :spume: dupa mine e incalificabil, nu conteaza ca ar putea servi multor drept pilda

Share this post


Link to post

sa-i fie tarana usoara...

 

 

:ontopic:

 

am citit pe motociclism.ro mai multe, sunt unii care-si pun intrebari de genul: "Merita oare sa risti sa patesti asa ceva, pt senzatiile care ti le ofera motocicleta ?" si "Ce-ar fi sa incepen sa mergem normal? Sa nu mai zburam pe sosele?". asa ca sunt si motociclisti responsabili si care se gandesc la viata lor...

 

chestia e ca si cu 4 roti, daca ai avea un ferrari, nu i-ai da 150 si chiar mai mult? si nici n-ai simti... dupa ce mi-am facut echilibrarea, eram pe autostrada si mergeam fericit ca nu mai vibra nimic, si cand ma uit la vitezometru, 130! nu mi-am dat seama, si asta cu TICO!!!

 

cand o sa-mi iau motor in nici un caz n-o sa-mi iau ceva care sa treaca de 100/h, pt ca sa nu pot sa-i dau mai mult... mi-e frica ca o sa-i dau fara sa-mi dau seama :? oricum, nu-mi plac motoarele pt viteza, ci pt senzatia de libertate... iar asta o pot avea si la 50/h, asa ca...

 

concluzia: atentie la motociclisti, ca puteti face parnaie (aproape) nevinovati!

Share this post


Link to post
PS 1. azi la Romana unul venit printre benzi mi-a taiat calea fara nici o jena, insa de cind l-am vazut in oglinda am frinat shi nu s-a intimplat nimic,

Ca deobicei e o parte buna in toate nenorocirile ... acum sunt mai precaut

 

Tu ti-ai luat carnetul inapoi ? Ca parca ti-l suspendasera...

Share this post


Link to post

Circul pina luni si dupa aia pauza pina pe 4 noiembrie. M-am mishcat greu shi a apucat garda sa-l bage-n calculator. Oricum daca era dupa dobitoci :flaming: luam carnetu de-abia in ianuarie Moda fuckers :yousuck:

Share this post


Link to post

Odihnească-se în pace. Filme ca astea ar trebui să fie obligatorii la şcoala de şoferi, aşa cum sunt obligatorii în SUA... să se gândească naibii de 3 ori înainte să facă o manevră de-asta !

 

Pai soarta l-a pus sa se duca cu 150??

 

Hai frate că nu-i chiar aşa ! Una la mână, 150 nu e o viteză aşa astronomică ! din moment ce viteza maximă legală în acea zonă (era în afara localităţii, după cum se vede din film) este 110, a depăşit cu 40 km/h. Sunt convins că şi voi aţi mers cu viteze similare în maşină (eu cel puţin, nu mi-e ruşine să recunosc, am mers şi cu mai mult).

 

La kilometrii pe care-i am strâns şi eu în ani, am văzut manevre muuult mai nenorocite făcute de conducătorii de automobile: 200 km/h pe DN, tăiat faţa, ieşiri pe contrasens şi alte măgării. E, ăştia scapă ! pe lângă faptul că îi scapă maşina (airbaguri, crumple zones şi altele), scapă în ciuda faptului că au produs accidentul, cu alte cuvinte "şi-au căutat-o cu lumânarea" ! şi încasează banii de asigurare, îşi iau alt "bemveu" sau "merţan" şi continuă tot aşa !

 

Ori bietul om a murit nevinovat ! mergea înainte, şi maşina a făcut stânga, neavând prioritate de nici o culoare. Cum dracu' poţi spune că "l-a pus soarta să se ducă cu 150" ?!?! Ce dracu' poate fi în mintea ăluia care se gândeşte "am timp să trec" ?!? dacă nu e sigur-sigur, moare dacă aşteaptă câteva secunde să treacă vehiculul respectiv ?!?!?

 

Topicurile legate de accident pe forumuri (inclusiv poze):

 

http://www.sbz.ro/modules.php?name=Forums&...iewtopic&t=3455

 

http://www.motociclism.ro/forum/index.php?...showtopic=10924

Share this post


Link to post

zic ca pentru un motor in RO 150 e super viteza, mai ales ca-s drumurile-s cum sint. Am un tovaras care cu 120 n-a putut evita o groapa si-de-acolo alte alea. Mai mult 150 cu o mashina nu e atit de mult in conditiile in care ai airbag abs sau tabla ca lumea. Iti spun eu ca orice accident cu Maty la 150 e moarte shi punct. Le fel cu Nova sau DSN, berline ma indoiesc sa fi atins vreo-data viteza asta. NU ma pronunt a cui e vina insa continuu sa cred ca astia merg prea tare. M-a deranjat ca in loc sa zica ca viteza shi neatentia au dus la nenorocire, aia dau vina pe soarta. Ori cred ca n-a fost soarta acolo...

Share this post


Link to post

N-a fost soarta, a fost un şofer care nu a dat prioritate.

 

Dacă era o maşină în loc de motocicletă, cu aceeaşi viteză, cu ce se schimba situaţia ?

Share this post


Link to post

Shi oricum gagiu cu motoru a avut 150 in momentul impactului greu de crezut ca n-a frinat inainte deci a avut mai mult de 150 de km/h...

Share this post


Link to post

Bai deci daca ar fi fost o masina in locul motociclistului nu cred ca ala ar mai fi facut manevra in primul rand cred ca L_AR FI VAZUT !!!!!..

Share this post


Link to post

Si daca l-a vazut si nu estimat bine viteza? Eu cred ca asta este cazul de fata.

 

OFFTOPIC: azi chiar am fost indus in dispozitie morbida; dupa ce am vazut filmul cu accidentul am vazut decapitarea recenta a americanului heshley sau nu stiu cum. :(

Share this post


Link to post

Am vazut o faza live.Un motociclist a intrat cu vreo 100 la ora intr-un cielo din spate si l-a facut muci.Portbagajul la Cielo era infundat,iar motorul nu avea decat furca varza.Tipul din Cielo plangea iar cel de pe motocicleta,care dupa ce a fost proiectat cam 20 metri,avea putere sa rada.Ce mai spuneti de asta.Accidentul s-a intamplat aproape de Otopeni.

Share this post


Link to post

Este posibil ca automobilistul sa nu-l fi vazut, sa-l fi vazut si sa estimeze gresit viteza sau este posibil sa-si fi spus "lasa ca are loc pe unde sa treaca"! In oricare dintre cazuri este vinovat... Sunt sigur ca vi s-a intamplat si voua cu Tico sau Matiz sa-l vedeti pe unul care venea din fata, de pe sens opus, cum vrea sa intre in depasire, va vede si are un moment de ezitare iar apoi continua depasirea in ideea "e cu Tico are loc, se duce el mai in dreapta putin"! Motociclistii sunt tratati asa ("lasa ca are loc") in mod curent, va spun din experienta!

Mie unul nu-mi plac motocicletele de viteza (am vazut si cu 330 km/ora pe bord), dar 150 nu este o viteza extraordinara si amintiti-va ce viteze au fost notate la topicul "ce viteza maxima ati prins cu..."!

Sunt de acord cu ideea ca pe durata scolii de soferi sa fie prezentate cursantilor inregistrari reale cu situatii care apar in mod curent in trafic. Cred ca ar fi un lucru foarte binevenit pentru toti!

Share this post


Link to post

Citat de pe sbz.ro, referitor la viteza celui care a murit:

 

230 km/h. eram circa 15 m in spatele lui

nu era atent in secunda aia probabil ca s-a uitat in oglinda sau in bord ca un a avut nici o reactie a intrat in plin.

 

Imi pare f. rau pt. el, probabil cel cu Audi a avut o parte din vina, dar la viteza aia e si greu sa fii observat din timp.

Oricum, data fiind situatia generala din Romania (drumuri, cultura auto etc.), eu cred ca cei care circula astfel cu un motor si-o cauta cu lumanarea; chiar si 150, poate n-o fi chiar asa mult pe 4 roti, dar pe 2... Nu e nevoie de un automobilist neatent, la viteza asta pe motor, e suficient sa-ti iasa in fata un caine sau sa nu observi o groapa ca sa mori.

Share this post


Link to post
Citat de pe sbz.ro, referitor la viteza celui care a murit:

 

230 km/h. eram circa 15 m in spatele lui  

nu era atent in secunda aia probabil ca s-a uitat in oglinda sau in bord ca un a avut nici o reactie a intrat in plin.

Hmm... nitel suspect... pai daca ala care zice treaba asta era la 15 metri in spate... el cit avea? Si a avut el timp sa vada ca mortu n-a schitzat nici un semn si nu era atent?!? Sa fim seriosi!

 

Sau era unu care a fost depasit de ala care a murit? In cazu asta cum puii lu Zeu a apreciat el asa de bine, 230?!?

 

230 pe naiba... la viteza aia nici nu-l mai gaseai!

 

Parerea mea... ca macane!

Share this post


Link to post

pai cu o frana in cateva secunde ajungi spre 100, cu o motocicleta ca aia.

am vazut niste filme (ghost rider..etc)..si un tip cu motorul mergea pe autostrada cu 300 fara putin (avea camera montata deasupra ceasurilor).

i-a intrat un camion in fatza si in cateva secunde ajunsese cu viteza la jumate :shock:

Share this post


Link to post

eu am inteles ca ceasul de pe motocicleta s-a oprit la 150kmh si ca respectivul nu a piscat frana deloc. dar asta era la prosTV si aia cam abereaza (m-am spart de ras cand au povestit un accident al unui sofer de la firma la care lucrez)

Share this post


Link to post

pe sbz.ro am vazut ca a deschis thread-ul despre accident un tip care era prin zona si a si filmat. cel care a murit am inteles ca nu era singur, parca era vb de 8 motociclisti, deci daca se vb de 230 la ora cred ca stiu ei ceva. poate nu atat dar categoric mai mult decat 150km/h.

imposibil sa nu pishti frana deloc cand il vezi pe unu in fatza...iar frana aia eu am vazut ca face mari minuni :shock:

Share this post


Link to post

Va felicit pentru discutie!

Destul de echilibrate parerile, lucru care m-a facut sa ma inscriu in acest forum. :roll:

 

Nu am intervenit pentru a-mi arata apartenenta la un grup sau altul, desi si dupa nick va puteti da seama ca sunt SI de partea cealalta ;) , ci pentru a va atrage atentia asupra unui articol publicat, din pacate, numai intr-o revista moto (Moto Univers):

Scria pe acolo, ca in Elvetia, datorita cresterii volumului vanzarilor, la nivel mondial, a monovolumelor (vezi Matiz), s-au facut niste crash teste si, dupa camioane, microbuze si alte utilitare inalte, impactul cu un monovolum poate fi devastator pentru un motociclist chiar si in cazul in care acesta ruleaza cu 30 km/h... da ati citit bine 30 km/h... pentru ca prin tendinta de inaltare a monovolumelor, in cazul unui impact cu acesta, motociclistul nu mai poate fi aruncat peste masina, ci sfarseste prin a se propti in plafonul acesteia.

 

Va multumesc pentru cele cateva momente pe care le-ati alocat citirii (sau nu) a mesajului asupra caruia doream sa va atrag atentia.

Nu se stie, s-ar putea sa salvati un om

Share this post


Link to post

O fi adevarat, logic suna bine, dar ideea este ca mie imi place spatiu oferit de masina mea si acest lucru se datoreaza si inaltimii ei.

Acest lucru NU inseamna deloc ca vreau sa lovesc motociclisti, chiar dimpotriva, eu ma feresc de ei pentru ca, datorita acceleratiei si manvrabilitatii, pot fi total imprevizibili.

Asa ca... eu incerc sa stau departe de voi, nu pentru ca imi sunteti antipatici dar nu imi place sa am pe nimeni pe constiinta, stati si voi departe de mine si totul va fi bine. :)

 

PS:Tot testele duc catre ideea ca masinile cu "sex appeal" au puncte putine la impactul cu pietoni.

Share this post


Link to post
...Nu se stie, s-ar putea sa salvati un om

Cu cea mai mare placere... da' n-ar fi mai bine daca s-ar salva si singur nitel? Adica la 200 nu stiu cit pe ora... scuze, da' cin' te pune?

 

Acu citiva ani veneam de la mare. Mergeam cu vreo 90-100. La un moment dat ma uit in oglinda si ma sperii... in spatele meu era un motociclist! mi-amintesc perfect ca ma uitasem cu aprox. 10 secunde inainte in oglinda si nu era nimeni in spatele meu (drumul era drept).

Bineinteles ca m-a depasit si in urmatoarele 10 secunde nu l-am mai vazut!

Pai daca eu stiindu-ma singur pe drum trageam nitel stinga sa ocolesc vreo groapa sau asa pur si simplu?!? Puteam sa-l am pe constiintza? Intram la mititica aproape nevinovat? Intram.

Da' asta din punctul meu de vedere! El n-ar mai fi avut asa ceva!!!!!

Share this post


Link to post
[da' n-ar fi mai bine daca s-ar salva si singur nitel? Adica la 200 nu stiu cit pe ora

 

MikeTheBike tocmai spunea ca un accident cu acest tip de masini e fatal chiar si la viteze mici datorita proiectarii lor ! data viitoare citeste mai atent, ai un avertisment :P

Share this post


Link to post

Va salut cu respect baieti. In special un sincer Bravo ptr. caracterul domnului Ticolino si vreau sa spun ca nu pentru un anumit subiectivism ci pentru obiectivitatea lui. :thumbr:

Fratilor, sa va spun ceva. In cele 12 luni ale unui an, eu folosesc in majoritatea ( permisa de vreme 8) ) motocicleta apoi masina pe tot parcursul iernii si nu numai. Sunt martor la o gramada de porcarii pe drumuri indiferent in ce ,,pilotez". Problema generala este: lipsa de cultura a celor din mijloacele de ,,transport". Slaba sau mai bine zis lipsa totala de cunostiinte a regulamentului rutier. Intoleranta si chiar prostia totala a unor soferi. :aloooecineva: Si inca o data, o totala lipsa de civilizatie! :!:

Si asta e o ,,boala" foarte contagioasa la noi in tara. Si la soferi si la multi motociclisti.

Fratiilor, trebuie sa ne respectam. Asfaltul nu e campul de batalie pe care sa ne ,,jucam" noi.

Cum s-a mai spus: in masina poti risca cel mult sa te lovesti de geamuri, usa, volan, parbriz, pe cand eu ca motociclist am mari sanse sa ajung la 2 m sub pamant sau in scaun cu rotile in cel mai rau caz. :scarpin:

Am 25 de ani, am nevasta, un baietel, sunt inginer, conduc motociclete de multi ani si va jur ca nu vreau sa mor sau sa raman invalid pe viata! Mi-am vandut vara asta motocicleta Suzuki GSX-R 750 ( 130 Cp ) si iarna asta in locul unei masini vreau sa-mi iau alta putin mai noua.

Nu sunt nici nebun, nici inconstient, am un hobby la care nu vreau sa renunt pentru nimic si nu ma incadrez in profilul motociclistului dur si rebel. Si cei mai multi sunt poate ca mine. Deci nu vreau sa cred ca unii automobilisti pot vedea niste dusmani in noi. Insa poate ei nu ne stiu. Si asta e pacat pentru ca nici nu vor, iar indiferenta si poate aroganta lor ne poate ucide. :|

As umple 10 pagini sa va povestesc cate probleme am avut din cauza automobilistilor . :flaming: Si o pagina cu cate am creat... :?

Deci catre cei care au scris pe aceste pagini, bravo, unii incercati sa fiti mai deschisi . Oricum vreau sa inchei spunandu-va ca daca multi ar fii ca voi, poate pe drumurile noastre n-ar mai fii atatea accidente si nesimtire.

Multumesc.

www.sbz.ro -- un site pentru pasionatii motocicletelor de viteza si nu numai, va asteapta oricand. :wink:

Share this post


Link to post

Am sa incerc sa-l atrag si pe moto+ in discutia asta interesanta. Imi e bun prieten, om echilibrat, tata, are oameni in subordine, si are si un Kawasaki ZZR1100... Sa vedem si alt punct de vedere.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...