Jump to content
Sign in to follow this  
alinixovici

Dazaburire Luneta

Recommended Posts

Diferenta este data si de numarul cap. 4-10 in care se scrie despre dejivrare si numai despre dejivrare. Oricum sant doar cateva randuri, despre dejivrare, si nu lasa loc de interpretare, cel putin la mine. Am omis sa precizez ca , atunci, cand apas butonul, se face si un releu, undeva in zona cutiei cu sigurante din bord.

Share this post


Link to post
...am verificat si nu s-a oprit dupa 15 min. ...

Chiar am avut o "discutie" cu Satori pe tema asta. La mine la Aveo 4d se oprea, la el la kalos nu se intampla asta.

Am dat vina pe instalatia "noua" de aer conditionat care venea pe noul Aveo si dupa cum am vazut ca unele sigurante au pozitia schimbata, am concluzionat ca si schema electrica e putin modificata.

So... daca ai interiorul de Aveo sedan ar trebui sa sa opreasca degivrarea dupa x minute...nu mai stiu exact cat 10-15-20min...automat.

Altfel...se opreste de mana.

Share this post


Link to post

OK. O sa fac o vizita la service miercuri dimineata si o sa va tin la curent. :uff:

Share this post


Link to post

La mine dejivrarea automata dupa 10 minute... se intampla vara... iarna nu se inchide automat. Nu stiu care e cauza, dar nu ma deranjeaza prea mult. Sunt atent la luneta si daca observ ca s-a inchis, repornesc dezaburirea in cazul in care este nevoie.

Share this post


Link to post
La mine dejivrarea automata dupa 10 minute... se intampla vara... iarna nu se inchide automat...

 

Iarna nu folosesti aerul conditiopnat. La masinile care au aer conditionat se opreste dejivrarea dupa 10 min, iar la cele fara se opreste manual...cand iti amintesti.

Share this post


Link to post

Eu cred ca se vorbeste despre instalatii electrice diferite.

Share this post


Link to post
... se vorbeste despre instalatii electrice diferite.

Adevarat, instalatiile electice sint diferite, in functie de echiparea masinii.

Share this post


Link to post

Ma refer la schema, nu la echipari. De la un moment dat, schema electrica de pe Aveo difera fata de modelele anterioare.

Share this post


Link to post
... se vorbeste despre instalatii electrice diferite.

 

Instalatiile electrice sint diferite, in functie de echiparea masinii.

Share this post


Link to post

Dar schema (cablajul) este aceeasi.

Share this post


Link to post

Salut baieti.Am si eu o problema cu dezaburirea lunetei.Pe ploaia torentiala de alalteieri am observat in timpul mersului ca la directionarea fluxului de aer pe pozitia dejivrare luneta ramane aburita.Am verificat si pe aeratoarele spate nu se simte fluxul de aer. E normal ? In manual scrie ca la actionarea vetilatorului pe modul dejivrare fluxul de aer e directionat pe parbriz si pe geamurile din fata si nu e pomenit nimic despre luneta.Nu bag mana in foc dar eu stiam ca fluxul de aer e directionat si spre luneta, spun asta deoarece eu obisnuiesc sa directionez fluxul de aer conditionat vara pe geamuri.

Share this post


Link to post

... la directionarea fluxului de aer pe pozitia dejivrare luneta ramane aburita.Am verificat si pe aeratoarele spate nu se simte fluxul de aer. E normal ? ...

 

Eu pina acum nu am auzit de pozitia asta. Aveo are asa ceva :o ? Sigur nu faci vreo confuzie ? Nu de alta dar tot tu spui ca in carte nu se specifica nimic. Din cite stiu eu, aerul e directionat spre parbriz iar la luneta ai instalatie electrica. Sigur ca pe pozitia dezaburire parbriz aerul "se prelinge" pe tavan si ajnuge si la luneta insa nu e cazul sa te impacientezi, nu are cum sa aiba eficienta dorita de tine.

Share this post


Link to post

E greseala mea intr-adevar.Iti multumesc Salex.Am discutat cu un coleg la serviciu si mi-a explicat ca acele gauri de sub luneta au alt scop si anume de a egaliza presiunea din habitaclu.Insa eu traiam cu impresia ca pe acolo se prelinge fluxul de aer cald sau rece pe luneta si da mi-ar f i placut ca Aveo sa fie bmw seria 7.Mentionez ca pana acum nu mi s-a intamplat sa se abureasca luneta in asa hal ca dupa 10-15 minute de functionare a aerului cald pe dejivrare sa nu se rezolve problema fara sa fie nevoie de actionarea rezistentei.

Share this post


Link to post

Am un Aveo model nou. Problema este ca de fiecare data cand pornesc motorul, automat porneste si dezaburirea lunetei (inclusiv si degivrarea oglinzilor). Pana acum nu se intampla asa ceva. Sa aiba legatura cu temperatura mai scazuta de afara si porneste automat, sau sa fie un defect undeva?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...