Jump to content
Sign in to follow this  
dorucioby

Bec Torpedo Cielo

Recommended Posts

Salut

Am depistat ca nu mi functioneaza becul de la torpedo. L am scos verificat si e ok. Nu gasesc microcontactul care l actioneaza. Unde este ascuns?

A doua intrebare becul e pe siguranta separata sau e pe aceeasi care functioneaza si plafoniera respectiv becul de la scrumiera? Acestea functioneaza

Share this post


Link to post

Becul din torpedo la Cielo functioneaza numai cu motorul pornit.

Share this post


Link to post

Aveti bec in torpedo ? eu nu am, unde se gaseste lampa si cum vine montata ? ceva poze ?

Edited by basti77

Share this post


Link to post

Becul este identic cu cel din portbagaj si este dituat pe "plafonul" torpedoului. O sa pun poze.

Share this post


Link to post

eu nu am asa ceva, cred ca nu au mai pus la cele din 2005

Share this post


Link to post

Totusi nu stie nimeni cum functioneaza becul torpedo? Pe pozitie, direct ca lel din portbagaj la deschidere? daca da unde este microcontactul? Pentru a nu modifica instalatia electrica. M ar tenta sa l leg pe pozitie si gata dar nu e elegant dpdv tehnic ci e o improvizatie tiganeasca. Ideea e ca am bec in torpedo si ma enerveaza ca nu merge

Share this post


Link to post

Trage de bec cu tot cu suport in jos si vezi daca e prins si in mufa , ca la mine nu era.

In cazul asta , pentru a gasi mufa , bagi mana pe sub torpedo si pipai pana te umpli bine de praf si ce mai e pe acolo si o s-o gasesti :) )

Edited by xix1319

Share this post


Link to post

Pentru cei care zic ca nu au aceasta optiune (lampa torpedou) problema e simpla ;am comandat la mag. de piese Daewoo una bucata lampa torpedou , pret 6ron, si am montat singur lampa in schimb nu am conectat-o la cablajul masinii deoarece nu imi convenea momentul cand aceasta intra in functie( in poz II a contactului de pornire) si-atunci am legat-o in paralel cu plafoniera , mi se pare corect dar si practic in acelasi timp,ce spuneti?

Share this post


Link to post

Adica deschizi usa sa aprinzi lumina in torpedo?

Share this post


Link to post

Din cate stiu, nu se pune beculet la Standard (GL in 1995).

Se aprinde odata cu deschiderea torpedoului avand contactul pus. Are un butonas in spatele usitei (trebuie desfacute cele 2 agatatoare de plastic de pe margine pentru a se deschide usa complet.

Intr-adevar, e deranjant faptul ca trebuie pus contactul cand vrei sa cotrobai seara prin torpedou, ar fi de preferat sa aiba plus permanent acolo.

Share this post


Link to post

Cred ca nu m-ati inteles , in momentul cand am nevoie sa umblu in torpedou aprind plafoniera ( se va aprinde si plafoniera dar si lampa , a ca se va aprinde si-n cazul in care comutatorul se afla pe pozitia actionat prin portiere nu deranjeaza cu nimic .

Share this post


Link to post

Solutia este cea explicata de dflorescu.Alimentare tot timpul si se aprinde cand desfaci torpedoul.

Share this post


Link to post

De acord cu voi, ca doar de asta stam cu ochii ca la melc pe acest forum ca sa gasim solutii optime de functionare.

Share this post


Link to post

Fara sa sariti pe mine, ati rezolvat problema sa mearga asa cum a mers cand a iesit masina din fabrica? Adica eu asa as vrea s-o fac cand deschid torpedou sa se aprinda lumina cand il inchid sa se stinga, stiti cam ca la frigider. oricum eu nu mai am nici plafoniera ca acolo-i bagat detectorul de radar de cativa ani de zile...asa ca m-am invatat fara lumina in masina, da macar una anemica acolo mi-ar placea

numa bine

Share this post


Link to post

Stie cineva daca Cielo Executive din 2004 are acel bec la torpedo?

 

Apropo, m-am uitat in manualul de utilizare si nu spune sa aiba asa ceva...

Edited by butysoft

Share this post


Link to post

Interesant ce spuneti voi ... nici la mine nu se aprinde nimic in torpedo...Am verificat in cartie scrie ca ar trebui sa fie si ca foloseste un bec la fel ca in plafoniera 10w. Ma duc la masina sa caut/repar :)

Share this post


Link to post

La mine merge doar cand e pus contactul sau e pornit mororul.Ati verificat cu contactul pus?

Share this post


Link to post

Mda am verificat la masina... si surpriza am o gaura dreptunghiulara in loc de bec :shocking: , banuiesc ca acolo trebuia sa fie dar lipsa. O sa caut daca sunt cablurile pe acolo si cumpar un bec cu tot cu suport si sticla pt dispersarea lumni. Aveti idee cam in ce parte a torpedoului ( suport de manusi ) se afla microcontactul pentru lampa aceea ?

Edited by TBirdi

Share this post


Link to post

Deschide capacul de la torpdo .Microcontactul se afla intre buza de la baza capacului ,cea pe care sunt prinse balamalele si bord , cam pe aceeasi linie cu balamalele.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Da, am modificat si eu de curand schema, m-am legat de la "+" permanent de la radiocasetofon este foarte aproape de torpedou si am montat un microcontact de la portiere i-am scos aparatoarea de cauciuc in locasul din spate unde presupun ca trebuia sa se afle acel microintrerupator, am intrebat prin magazine si mi-au zis ca nu au asa ceva unii mi-au sugerat sa pun un microintrerupator de la portbagaj chiar.Schema functioneaza perfect am lumina chiar daca nu am cheia in contact cand deschid torpedoul in loc de bec am pus doua beculete de la panorile de la radicasetofon, celalalt se incingea foarte tare era de 5 watti si mirosea a plastic incins cand stateam cu el deschis mai mult timp.Succes!

Share this post


Link to post

Am montat si eu prin vara lampa si intrerupatorul in torpedou, cateva poze...

post-4967-1234808760_thumb.jpg

post-4967-1234808774_thumb.jpg

post-4967-1234808782_thumb.jpg

post-4967-1234808790_thumb.jpg

post-4967-1234808796_thumb.jpg

post-4967-1234808802_thumb.jpg

post-4967-1234808813_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Super tare. Doar ca am si eu o intrebare... Mufele din poze par originale... Le-ai gasit de pundeva pe dedesupt sau le-ai montat tu? :scarpin:

Share this post


Link to post

Cablarea este deja facuta, cabluri si mufe sunt deja montate si le gasesti pe sub torpedo nu trebuie sa mai faci nimic. Se demonteaza torpedoul, se monteaza lampa si intrerupatorul si cam atat.

Share this post


Link to post

Marfa! Am reusit si eu sa le montez. Am gasit mai greu mufele ca erau legate acolo sub bor cu niste coliere de plastic si nu se vedeau. Dar aku merge perfect. Oare de ce s-au zgarcit romanii sa un bec si un buton?

Share this post


Link to post

M-am apucat si eu de treaba, am cumparat becul si suportul, dar nu am gasit microcontactul, am crezut ca este pe masina. Am gasit doua mufe sub torpedo pe care se pune microcontactul si pe care lampa ? Una din mufe are doua fire negre si una are un fir rosu si unu negru. Pun si o poza pentru mai multe detalii, multumesc.

 

PS : Inca o intrebare cum mama naibi se scot limitatoarele alea de cauciuc ca sa dau torpedoul jos ? ca nu am reusit :)

post-11852-1236245577_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...