Jump to content
Sign in to follow this  
pixelconscious

unde dau chitanta de la amenda ?

Recommended Posts

salut! am platit o amenda dar nu stiu unde sa duc/trimit chitanta. pe hartie scrie bpr serviciul 3.. multumesc frumos, de parca toata ziua nu as face altceva decat sa descifrez insemnele militiei (ca sa nu mai pomenesc de hieroglifele lu' garcea care m-a facut fericit).

 

asadar, daca exista cineva care a trecut prin asta si stie adresa postala sau unde trebuie sa duc chitanta il rog sa ma ajute :veneratie:

 

ps. eu as prefera tare mult sa le trimit prin posta pentru ca vreau sa le fac si un cadou mic: o carte postala cu o javra care trebuie sa-si puna ochelari. dedicatie speciala pentru militianul meu :flaming: stie el de ce, mama lui de jigodie...

Share this post


Link to post

inteleg.. brigada de politie rutiera 3

si cine sunt astia ? unde ii gasesc ?

 

 

--L.

Share this post


Link to post

Nu stiu unde tre s-o duci, dar ai grija si fa-ti o copie, ca nu se stie.

Share this post


Link to post

da, ii trag o copie dupa care ma duc la udriste sa vad daca pot sa las acolo chitanta.

Share this post


Link to post

La Udriste sau in Candiano Popescu (nu ma intreba unde e, habar n-am, parca pe la Filaret).

Share this post


Link to post

Daca e amenda rutiera atunci te duci cu chitanta si procesu verbal la Udrishte ( ai grija sa-ti faci xerox dupa proces si chitanta k eu am primit un avertisment akasa pt "o amenda neplatita de akum 4 luni", bine k imi fakusem copie dupa chitanta si proces :-D )

Share this post


Link to post

:o fftopic:

ca-n bancu ala:

unu tip primeste acasa o poza cu masina prinsa de radar si anexat o chitantza cu cit are de plata. Omu fotografiaza banii si le trimite

poza :lol:

Politistul care a primit scrisoarea face si el o poza la o pereche de catuse si retrimite ;)

 

:ontopic: Poti sa nu o depui nicaieri, cind te vei duce la anu sa platesti impozitul pe masina o scad ei daca le arati copia dupa chiantza. Se pierd atit de des incit nimeni nu-si mai bate capu cu ele

Share this post


Link to post

Acuma depinde. Eu mi-am luat acu o saptamana o amenda de viteza (133 km/h in afara localitatii cu MTZ-ul), am negociat cu ei ca sa-mi pastrez permisul, ba chiar au fost foarte draguti si mi-au dat doar 500k lei amenda.. Sa vezi ce repede m-am dus sa-mi platesc amenda si ce constiincios am fost dup-aia sa le duc chitanta direct la rutiera si am intrebat acolo exact unde se lasa chitanta si PV-ul, numa sa fiu sigur ca nu-mi ajunge nimic acasa si nu afla ai mei ca era sa raman fara carnet. Eu fara carnet sunt mort. Le-am si zis clar la politai: Platesc, orice ar fi, numa nu-mi luati carnetul.

Pentru Galati: Politia Rutiera de pe str Domneasca, langa Catedrala, intrarea prin spate, pe la inmatriculari, etaj 1, camera 30.

Share this post


Link to post

La 133 nu iti ia permisu'! Se ia permisul pentru depasire cu peste 50 km/h.

Bine ca nu i-ai dat spaga!

Share this post


Link to post

E bun atunci. Un moment in care te bucuri ca ai injectoarele infundate. :roll: Eram la blana atunci si imi arata cam 140-141. La momentul ala nu mai gandeam daca imi luau sau nu permisul, stiam doar ca am limita de 90 si ca nu ma incadrez in amenda mica de 300k. Spaga nu le-am dat (din ce sa mai platesc amenda dup-aia?), le-am explicat ca-s student, car pachete la colegi, fac mici drumuri in interes de serviciu (nu al meu) prin oras, diverse drumuri pe-afara (Focsaniul l-am facut de vreo 4 ori vara asta) etc etc. Tot timpul m-au batut la cap sa ma gandesc la propria viata si a celor din masina, lalala lalala, ca Mtz nu e o masina sigura etc. Uite cum imi injura ei masina, cand m-au prins cu Passat-ul cu 121 ma luau cu "voi astia cu masini bune" :mda:

Share this post


Link to post

Deoarece am avut aventuri neplacute cu amenzi de acum 2-3 ani (platite in 48h, dar la Politie figuram ca rau-platnic!) eu am decis sa nu mai trimit PV (copie)+chitanta (ORIGINAL!) prin posta! cind ma duc sa platesc impozitul pe Fiat ( :lol: :lol: :lol: ) ma duc si cu teancul de PV+chitante si se rezolva la ghiseu!

Procedura este de un cretinism extrem, respectiv primesti PV de la Politie, platesti unde se plateste (CEC, Trezorerie, Posta), borderourile de plata PE HIRTIE merg la Politie, acolo alta munca manuala de sortat si comparat cu "scrisorile" trimise de amendat, apoi se trage linie si se trimite raportul la Fisc, care te trece dator! hirtiile astea trec prin prea multe miini si posibilitatea de eroare umana este enorma ... plus ca n-am inteles de ce trebuie sa trimit la Politie EXEMPLARUL ORIGINAL DIN CHITANTA? in caz ca vreun destept pierde sirul exact la chitanta mea, aleluia! nu mai am NICI O DOVADA CUM CA AM FACUT PLATA, IN ORIGINAL! oricum, inainte sa ma hotarasc sa nu mai trimit scrisori faceam obligatoriu o copie dupa chitanta si pastram PV-ul "original" - copie indigo!

 

Recuperarea dovezii de plata a amenzii din arhiva CEC m-a costat 65.000ROL (taxa de http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=15613&view=findpost&p=450382][url=http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=15613&view=findpost&p=450382]cautare[/url]'> in arhiva!) la o amenda de 150.000ROL! surprinzator a fost ca s-a cautat MANUAL, in ARHIVA DE HIRTIE! cum draq, astia nu tin si arhiva computerizata? am ramas masca! plus ca am avut bulan si am dat la nimereala data exacta (din cele 2 zile posibile!), daca nimeream alta data mai plateam 65.000ROL!

Share this post


Link to post

multumesc pt sfaturi :)

ca tot a venit vorba, am luat odata o amenda nu mai stiu exact numele localitatii, dar tin minte ca era in teleorman. militianul mi-a spus ca aveam 62km/h in localitate dar nu mi-a aratat decat 60km/h, cand l-am rugat sa deruleze ca sa mai vad odata s-a zborsit la mine ca "dom'le imi platesti tu daca se strica aparatul ? ce ma tot pui sa derulez atata, aveai 62 si pe urma ne-ai vazut, asa ca ai redus viteza si te-am prins cu 60..". in film se mai vedea CLAR cum eram depasit in curba, pe linie continua de un bmw cu nr de teleorman. degeaba..

am platit amenda in aceeiasi zi si dupa ce am cautat cateva ore sediul politiei rutiere din alexandria am vrut sa le dau chitanta. surpriza! aia se uitau la mine ca la masini straine, habar n-aveau UNDE trebuie inregistrata chitanta. asa ca m-au trimis la politia de pasapoarte. dupa ce ne-am certat cateva minute bune (eu le-am reprosat dezorganizarea totala si nepasarea iar ei m-au amenintat cu amenda pt ultraj !?) m-am dus la pasapoarte. acolo aia mi-au zis ca nu este de competenta lor si sa "incerc" din nou la politia rutiera. dupa doua drumuri rutiera-pasapoarte m-am enervat si am cerut sa merg in audienta la comandantul politiei rutiere unde vroiam sa fac o plangere si impotriva militianului care mi-a dat amenda. pana la urma secretara comandantului m-a convins sa nu fac plangere ca trebuie sa vin la tribunalul din alexandria, ca o sa fie proces, sa-l inteleg si pe politistul care mi-a dat amenda ca era stresat.. etc etc. femeia l-a sunat pe comandant si pe urma mi-a spus ca pot sa las chitanta la ea.

numele militianului care mi-a dat amenda este necula marius iar masina de politie are numarul tr 16 pol (sau tr 17 pol - nu mai stiu..)

 

nu stiu cat la suta din politia romana isi face corect datoria, dupa mine cred ca procentul nu depaseste 1 - 2 %. de aceea mi-am promis ca daca se mai intampla sa iau amenda de la vreun capos de-asta, indiferent de consecinte am sa mor cu el in dinti, il tarasc prin tribunale cat o sa mai am zile. fir-ar ai dracu de spagari nenorociti  <img src= ">

Share this post


Link to post

Bai stai putzin tu vrei sa spui ca AI LATIT AMENDA ASTA chiar dupa ce ti-a aratat el cu manutza si aparatul lui (si al ma-sii) ca n-ai depasit viteza legala si ca ar fi trebuit6 de altfel sa opreascsa pe altul!?!? ..Ma rog hai [partea asta cu altul poate nu mergte sa nu ne uitam la altzii da' cum mai sa platesti daca erai nevinovat!?!?!...

Share this post


Link to post
Bai stai putzin tu vrei sa spui ca AI LATIT AMENDA ASTA chiar dupa ce ti-a aratat el cu manutza si aparatul lui (si al ma-sii) ca n-ai depasit viteza legala si ca ar fi trebuit de altfel sa opreascsa pe altul!?!?

 

 

exact! incredibil, nu ? :roll:

daca s-ar fi petrecut in bucuresti iti dai seama ca nu plateam nici in ruptul capului. dar gandul ca trebuie sa merg la un proces intr-un orasel de provincie si posibilele probleme cu plecatul de la servici, m-au facut sa scot frumos banii si sa platesc. initial am vrut sa-i fac niste necazuri politistului respectiv dar am renuntat.

ciudat, amenda in sine nu a contat atat de mult cat necazurile cu birocratia de-acolo. si ce nervi... :rambo:

Share this post


Link to post

din pacate, pe asta mizeaza shi ei, tu'le mama lor.. cand te prin ca nu eshti din zona te ard, ca shansele sa faci contestatzie shi proces sunt mici de tot (procesele se tzin la instantzele din zona respectiva, merita deranjul pentru 300mii cat e o amenda de radar?)

Share this post


Link to post

Am primit prin posta somatie ca daca nu platesc o amenda din 2002 ma executa silit. Amenda de radar evident, de 700 000. Amenda platita evident si pastrata la dosar impreuna cu toate amenzile pe care le-am platit vreodata la prostii astia.

On topic: tine frate toate chitantele si PV-urile posibile cat oi trai. Du copia unde vrei matale, dar eu zic ca pierzi vremea de pomana. Oricum poa sa iti vina una de-asta de te lasa paf. Eu spre exemplu am fost anul trecut sa fac settlement la directia taxe si impozite din sectorul meu. M-am dus cu tot ce aveam la mana, gagica a luat copiile si gata. Ca acu sa primesc chestia asta.

Deci, concluzie: indiferent ce faci, pastreaza copii dupa citante si procese verbale.

Share this post


Link to post

Hai ca am patit-o si eu. Daca va vine o recomandata acasa nu o ridicati, sunt sanse mari sa provina de la Militie. Daca platesti in 48 h ore trebuie sa predai chitanta (original), copie proces verbal precum si plicul cu data postei. Deci faceti copie chitanta si dupa plic si trimiteti maculatura la organul emitent recomandat si pastrati copiile ca nu se stie cand ai nevoie la plata impozitului. la vz auto, apartament etc.

Traiasca Militia Romana, in loc sa stea la descurajare in intersectiile aglomerate ca lumea sa nu mai treaca pe rosu, stau sa pandeasca pe rarele portiuni din Bucuresti unde poti sa mergi si tu cu treapta a IV-a!

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Nu va deranjati sa trimiteti nimic prin posta. Pastrati toate docomentele pana ajungeti la 80 ani. Oricum se pot trezii dobitocii sa va intrebe de viata cand si-au pierdut chilotii. Ideea e ca m-am dus cu deovezile la Directia Taxe si Impozite sectorul meu si le-am arata documentele, le-am dat o copie si gata. Solved in 5 min. De vreo trei ori am trimis prin posta chitantele. Dupa aia am renuntat si de atunci am mai luat vreo 10 radare. Pe toate le-am rezolvat la Taxe si Impozite. Va cheama ei prin recomandata deci nu va faceti griji. :D

Fa-ti un dosar cu actele importante pe care le detii. In acest dosar fa-ti o parte separata pentru amenzi taxe si impozite. Cand te cheama baietii te duci pana acolo si le prezinti. Si gata.

Share this post


Link to post

multumesc pentru sfaturi :wink:

am fost in candiano popescu dar cine sta la cozile alea ? asa ca am renuntat si acum astept scrisorica de la administratia financiara.

 

din curiozitate, a mai incercat cineva sa-i dea PV si copia dupa chitanta de plata unui politist de circulatie ? iar daca da, politistul si-a facut datoria si a predat-o mai departe ?

Share this post


Link to post
am fost in candiano popescu dar cine sta la cozile alea ?

 

Ce cozi? Alea sint pt. allllllttttttcccccceeeeevvvvva!

Deci urci scarile o iei in stinga, treci pe linga cozi, mergi inainte putin si dupa aia faci stinga. In capat e o usa o deschizi si surpriza sint vreo 15 tanti la birouri si nu e nimeni. O lasi acolo, la ce birou vrei tu, fa copii intai si gata!

Share this post


Link to post

am inteles ca la candiano popescu trebuie sa predau chitanta la biroul de accidente usoare (!?) de ce oare.. nu-mi mai bat capul sa inteleg  <img src= "> dar am fost la biroul respectiv si erau cel putin vreo 15 oameni inaintea mea asa ca am renuntat si am plecat la serv.

 

te referi la scarile de afara ? acolo era cea mai mare coada dintre toate  <img src= ">

Share this post


Link to post

Da, deci urci scariile treci de aia de la coada intri, mergi 5 m si o iei la stinga, si in capat e usa minune!

Share this post


Link to post
din curiozitate, a mai incercat cineva sa-i dea PV si copia dupa chitanta de plata unui politist de circulatie ? iar daca da, politistul si-a facut datoria si a predat-o mai departe ?

Eu am incercat, dar am vrut sa-i dau copii dupa PV si chitanta si a zis ca vrea originalele. Si nu m-am mai intors, si le-am pastrat eu, si am terminat balciul.

Politistii de la Circulatie sunt obligati sa ia PV+chitanta, daca i le dai bineinteles. A intrebat un prieten chiar si la 9544, parca asta-i nr. de la politia rutiera in Bucuresti.

Share this post


Link to post

Acolo ma duceam eu sa dau amenda pt. radar cind venea acasa. Poate nu o fi acolo? Ma rog, alte amenzi ma duceam la cartierul lor general la udriste si o dadeam la ofitzerul de la poarta!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...