Jump to content
Sign in to follow this  
armand

Trebuie sa schimb alternatorul si nu stiu unde sa ma duc

Recommended Posts

Problema sta asa: vechiul acumulator era cam dus. Ledul-martor de pe bord de la Cielo statea aprins de ziua precedenta. Nu i-am dat atentie, am plecat si pe drum (in timp ce stateam la stop) masina s-a oprit. Nu mai avea curent nici macar cat sa porneasca. M-a ajutat cineva cu energie de la o alta bateria insa dupa juma' de minut s-a oprit din nou. Deci inseamna ca alternatorul nu o incarca absolut deloc.

Am mers cu ea tractata pana la un centru si am luat o alta baterie insa ledul continua sa-mi sta aprins si am fost sfatuit sa merg sa controlez instalatia electrica. Cel mai probabil alternatorul ar fi de vina.

Unde as putea merge in Bucuresti ?

 

Daca aveti si alte sfaturi sunt bine venite. Mersi mult !

Share this post


Link to post

la fel am patit si eu, ne este alternatorul, ci releul de incarcare, eu l-am schimbat la radacini plevenei prin 2002 si am avut urmatoarele piese de schimbat:

 

releu

rulmentul mare

"carbuni" (nu mai tin minte exact cum se numeau)

 

eu te-as sfatui sa schimbi si rulmentul mic iar operatiunea sa o faci la un service autorizat (in cazul in care pot aparea probleme sa poti benefici de garantia reparatiei)

 

toata operatiunea a fost in jur de 1000000 la vremea respectiva, poate la tine nu or fi asa multe de schimbat

 

bafta!

Share this post


Link to post

Chestia asta am patit-o la unul dintre oltcituri si la fel a fost releul care incarca.Masina mergea numai pe baterie si de-aia se descarca asa de des.

Share this post


Link to post

emilv, cred ca asa voi face si eu. Spune-mi te rog cat dureaza toata operatiunea ? Nu as vrea sa las masina acolo pana a 2-a zi !

 

Releul sau carbunii sigur trebuie inlocuiti. Tie cata garantie ti-au dat la lucrare?

Share this post


Link to post

la mine a durat aprox. 2 ore, de garantie nu stiu sigur cat este, dar probabil ca daca cumperi piesele direct de la ei si le monteaze tot ei cred ca poate fi 6 luni - 12 luni.

 

cel mai bine e sa te duci dimineata pana la 9.00 (cand se deschide), mie mi-a placut foarte mult cum a lucrat mecanicul de la service (Radacini Plevnei) - este un nene cu parul lung

Share this post


Link to post

Intr-un fel e bine si nu e bine.

Dai niste bani doar ca sa intri pe poarta service-ului. Am fost o data in Vitan la ei doar ca sa-mi faca o constatare si mi-a luat 300k.

Share this post


Link to post

cand te duci la service, la receptie nu trebuie sa le spui ca nu stii ce se intampla cu alternatorul, le soui pur si simplu ca vrei sa schimbi releul de incarcare sau ma rog altceva...si nu o sa te mai taxeze la constatare

Share this post


Link to post

FII ANTENA!

 

Am un pont bun pt. electrician auto, in special de DAEWOO:

 

E un atelier pe D-na Ghica, cum vii de la Obor, faci dreapta la sensul giratoriu si urci , apoi mergi vreo 2-300 metri, iar pe stanga e acest atelier, unde e patron e un tip tanar - Nicu, care e super meserias la alternatoare si la alte probleme electrice. Eu la Espero am avut o problema - mi se aprindea ledul in bord si a fost de vina alternatorul, adica doua diode pe care mi le-a aratat, dupa ce l-a desfacut. Apoi a inlocuit componentele stricate si GATA! Si a fost doar vreo 700.000 . Nici nu vreau sa ma gandesc cat ar fi costat unul nou.

 

Pe tipul asta l-am gasit tot prin recomandari.

 

Zau ca e bun!

Share this post


Link to post
Si a fost doar vreo 700.000 . Nici nu vreau sa ma gandesc cat ar fi costat unul nou.

"Numai" 700 de mii pentru doua diode? Cat a fost manopera lui pentru chestia asta? Imi vine sa-l pup pe mecanicul meu, e un tip super ieftin atunci.

Share this post


Link to post

eu zic ca cel mai mai bine e sa te duci intr-un service autorizat, chiar daca e mai scump, totusi cu partea electrica nu trebuie sa te joci...mai ales cu alternatorul

Share this post


Link to post

Pai da moshule, dar l-a dat jos de pe mashina, l-a bucatit, a scos ce era stricat in el, a mai schimbat ce nu era bun si a pus ce trebuia. Este specializat pe alternatoare. Parol!

Daca gasesti mai ieftin, bafta ta. Dar eu chiar mi-am rezolvat problema!

Si am fost multumit. Asta conteaza!

 

Pana la urma e alegerea ta.

 

Bafta!

Share this post


Link to post

Autocenter

Adresa: Str. Gr. Alexandrescu nr 59, sect 1

Telefoane/Fax

312.88.73

312.88.71

Schimbat diode + releu incarcare ( 2 ore ) = 1 300 000 lei .

Share this post


Link to post

Eu am luat tzeapa deja.

Am fost la un particular si mi-a spus din start ca-mi ia 1 Milion manopera. Restul separat. A trebuit sa accept pt. ca nu aveam timp sa merg la service si sa stau dupa aia sa o faca. Eu mai devreme de ora 16 nu pot sa scap de la servici :(

Mi-a luat-o el de unde o lasasem. Eu doar am luot-o cand a fost gata.

A schimbat toata puntea de diode pt. ca se pare ca nu pot fi schimbate individual precum si releul. Asta dupa ce deja aruncasem vechea baterie si luasem alta (Rombat) . Deci toata distractia a costat enorm (fata de ce-mi spune-ti voi). :X :shock:

Share this post


Link to post

Si eu inclin sa cred ca ai luat tzeapa, deoarece :

 

- tipul pe care ti l-am recomandat mi-a facut-o si mie dupa ora 16, intr-o singura seara;

 

- tot la puntea de diode am avut si eu probleme, insa pe langa asta mi-a schimbat si carbunele;

 

- totul m-a costat doar 700.000 cum ti-am spus.

 

Chiar imi pare rau ca te-a fript. De-asta cred ca e bine sa discutam problemele aparute si unde le-am rezolvat, ca sa evitam "tzeparii" de meserie.

 

Numai bine!

Share this post


Link to post

Singurul lucru de care ma bucur este ca a facut treaba bine. Am fost sa iau garantia de la noua baterie pe care o pusesem si respectivul mi-a masurat curentul si mi-a spus ca totul e OK. Nu vreau sa ma mai gandesc la asta pt. ca ma enervez mai rau. :|

 

Totusi mai am o nelamurire: daca carbunii nu au fost schimbati, exista vreun pericol viitor ? Daca se strica, se poate strica si alta componenta ? :?:

Share this post


Link to post

Da' practic , da ... Atunci cand carbunii incep sa se uzeze , masina incepe sa dea rateuri la pornire ( pana cand , in final , nu mai porneste ) ; ca orice roman sarguincios , tu vei "forta" si vei insista ca ea sa porneasca ; acest lucru , in mod repetat , va duce cu siguranta la probleme de genul : diode arse etc ... ( asta o spun din proprie experienta ; era iarna si masina imi facea probleme la pornire ; fiind deci iarna , eu am crezut ca din cauza frigului se comporta astfel ; in final am ajuns in service atunci cand am patit ca tine : am ramas in mijlocul drumului ca nu mai aveam baterie deloc ... ; asta la Nissan , caci la vechea Dacie , cand mi se uzau carbunii si nu mai vroia sa plece cum trebe , puneam contactu' si impingeam la alternator cu surubelnitza ... )

Share this post


Link to post

... eu am fost cel mai comod ... m-a si costat 4.800.000 lei (manopera inclusa) si l-am schimabt cu totul.

 

M-am suparat pentru ca l-am reparat anul trecut (carbuni, diode si alte rahaturi; totul m-a costat 1.500.000 lei) si anul asta iar imi facea probleme.  <img src= ">

 

Am strins din dinti cind am dat din mina banii dar acum sint fericit... :drinkers: ... porneste la sfert de cheie !!! :wink:

Share this post


Link to post
... eu am fost cel mai comod ... m-a si costat 4.800.000 lei (manopera inclusa) si l-am schimabt cu totul.

M-am suparat pentru ca l-am reparat anul trecut (carbuni, diode si alte rahaturi; totul m-a costat 1.500.000 lei) si anul asta iar imi facea probleme.  <img src= ">

Am strins din dinti cind am dat din mina banii dar acum sint fericit... :drinkers: ... porneste la sfert de cheie !!! :wink:

 

 

Ma iertati ca readuc in discutie acest topic dar am gresit ceea ce am scris mai sus... era vorba de un electromotor si nu de un alternator.

 

... si acum sa revin cu ON topic...

 

Am avut recent problema cu ALTERNATORUL, da despre el este vorba de data asta.., probleme in sensul ca devenise foarte zgomotos. Am fost la mecanicul meu si mi-a spus ca da semne de 'moarte'. L-a testat si a spus ca incarca cit de cit OK dar nu in regim normal. Mi-a propus ca sa nu dureze mult sa imi schimbe un alternator cu unul vechi reparat. Am acceptat gindindu-ma ca nu ma poate costa prea mult, auzind ca unul nou este in jur de 5 mil lei. De data asta nu l-am intrebat cit costa toata "minareala" asta de schimb. Asa ca astazi dupa incheierea operatiunii de inlocuire de alternator m-a lovit cu suma de 3.5 mil lei in conditiile in care cel vechi a ramas la el.

 

Va rog sa ma luminati... cit costa unul nou pina la urma... cit costa piesele de reparatie la asa ceva?

 

Va multumesc, ... si inca o data va rog sa ma iertati pentru incurcatura de mai sus.

Share this post


Link to post

Daca inca mai incarca un pic probabil era puntea de diode. Aceasta se schimba impreuna cu releul si aceste componente costa cam ~1.5 milioane. Manopera trebuie sa fie in jur de 500 de mii, cel putin cam atat e la Espero. E practica uzuala. Ca facea galagie, era probabil rulmentul, aici nu stiu ce sa zic.

Un alternator nou de cielo parca era 5-6 mil.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

da este 150ron dar este doar pt motoarele de 1.5 de la espero pentru ca espero de 1.8 nu sau comercializat in korea si oamenii importa doar piese sh de acolo.pe mine afacerea cu altermatorul este o scurta istorie care ma costat enorm de mult pentru ca inainte sa merg la daewoo service de pe grigore alexandrescu unde sunt oameni capabili am mai fost la doua service-uri:la primul din ele situat pe strada petricani,in apropiere de d-na ghica am inlocuit alternatorul,mai mult tata ca electricianul habar nu-avea cum sa de-a jos filtru de la espero, cu unul sh cumparat de la arabul de la benzinaria din voluntari cu 280ron. am plecat de la service iar in drum spre casa surprize-surprize se aprinde iar martorul de la baterie,asta dupa ce pierdusem o zi inteaga cu cautat,demontat,montat alternator.merg a doua zi de dimineata la service aerogarii dim baneasa unde am dat peste altii electricieni geniali care se lauda ca treaba asta o fac de 20 si de ani si ma rezolva imediat.bun pana aici ,se apuca din nou taica-miu ii da jos alternatorul ca a zis ca la espero nu mai schimbase,doar la cielo si alte daewoo-uri,schimba puntea cu diode(care era buna) si releul dupa care ii rupe filetul cand il strange la loc ca bagase surubul stramb si fortase in el.de aici nervos taica-miu nu la mai lasat sa faca nimic si am plecat cu masina cu filtru si toate alea desfacute tractata de masina lui printrum trafic intens,traversat sfetan cel mare la ora de varf,ajungem la grigore alexandrescu si aici intalnim niste oameni care stiau ce fac,au desfacut alternatorul din nou mi-au dat partea care cu rotorul care o stricase la baneasa,pusa alta punte ca puntea cumparata nu se potrivea,primul o pusese acolo doar de forma,montat la loc alternatorul pe masina si plecat cu masina reparata brici dupa trei zile pierdute exclusiv doar cu masina nu mai zic de bani(cumparam alternator nou).asa ca mergeti doar la meseriasi care sunt din surse sigure buni sau la centre daewoo.

Va salut!Cu respect!

Edited by Cataaa

Share this post


Link to post

Pai la 150 de RON era vorba de alternator pentru Cielo, nu Espero.

Ai avut noroc 3 zile, eu m-am plimbat o saptamana in cap, pana la urma a fost statorul de vina. Cat te-a costat alternatorul de 1.8, de curiozitate?

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

pai 3 zile am umblat ca alte 3 ziel a stat masina prin fata pe la service-uri :) .unul nou e cam 6 mil.sh il gasesti la dezmembrari pe la 2,5-2,8 mil da' il gasesti greu pentru espero 1.8. pe mine m-a costat in total cam 7mil toata tarasenia asta.

Edited by Cataaa

Share this post


Link to post

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema, mi-a murit alternatorul si am dus masina la service daewoo pe plevnei, unde am vb cu un baiat sa ma ajute cu alternatoru dar nu il mai poate face si tre sa gasesc ori unu nou (care la ei e 6,7 mil pret catalog + 1 manopera) sau unu SH care m-ar duce mai putin.

Deci pe mine ma intereseaza unu sh sa gasesc, dar din pacate nu prea gasesc, deci va rog daca cunoasteti sau aveti asa ceva as vrea sa cumpar unu ca nu prea stau bine cu banii si vreau ceva cat mai ieftin posibil dar sa mearga pe espero asta 1.8 !!!

Multumesc.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...