Jump to content
Sign in to follow this  
ovidiuc

Amenajari interioare (si altele)

Recommended Posts

O recomandare de la mine, daca deja ai tocmit meseriasi...stai cu ochiu pe ei si pe ce fac ca sa ai certitudinea ca va iesi ceva frumos, vorbesc din propria experienta... ;) altfel o sa ai surprize neplacute.

Share this post


Link to post

Ma bag si eu ca Stamn-Patitu'

Nu le da toti banii meseriasilor pana nu termina, si pana nu verifici daca nu ai vreo placa fisurata sau crapata.

Ia-le prin sondaj la ciocanit, sa vezi daca au facut priza bine; daca nu, stop-eject.

Succes!

Share this post


Link to post

Multumesc pentru informatii si sfaturi.

Meseriasii e numai unul :D . Mi-a mai facut ceva lucrari si sunt destul de multumit. Omul e serios, isi vede de treaba si nu cere banii inainte :) .

Share this post


Link to post
O recomandare de la mine, daca deja ai tocmit meseriasi...stai cu ochiu pe ei si pe ce fac ca sa ai certitudinea ca va iesi ceva frumos, vorbesc din propria experienta... ;) altfel o sa ai surprize neplacute.

Eu n-am intalnit anul trecut meseriasi care sa faca treaba cum trebuie. Pe langa ca le spui ca la copii ce sa faca trebuie sa fii si non-stop cu ochii pe ei, altfel parca uita tot si trebuie sa o iei iar cu explicatiile de la capat. Asta am patit-o cu 3 echipe deja, si nu neaparat ca am fost eu ghinionista, pentru ca nici prietenii mei nu erau multumiti de ce li se lucrase, chiar si cu recomandari. Poate anul asta sa fie mai altfel, ca s-au intors mai multi meseriasi din Spania/Italia. Anul trecut cei ramasi pe-aici aveau doar pretentii, cu calitatea cam slabut.

Share this post


Link to post

Trebuie sa refac zugraveala interioara, in urma catorva click-uri am dat de sistemul AktivTherm. L-a folosit cineva? Sincer, mi se pare cam scump 9 eur/mp.

Ca solutie tehnica, convectia si conductia nu sunt punctele forte ale sistemului. Deci trebuie si izolatie exterioara (fatada placata / vata minerala, respectiv expandat grafitat cu tencuiala).

Orice idee m-ar putea ajuta.

Multumesc.

Share this post


Link to post

Maine am program de zugraveala.

Sunt aproape emotionat pentru ca eu cand am luat casa, in 2005 era deja nevoie clar de zugraveala si nu am facut nimic pana acum ( de 2 ani nu mai stau acolo, e inchiriat ) si e .. deplorabil estetic e putin spus.

Saptamana trecuta am trecut pe acolo si am facut glafurile la geamuri si la usa, am inchis balconul, am termoizolat exterior ( adica eu am supervizat alaturi de Capitan Morgan lucrarea ) acum urmeaza sa fac singurel ( ca nah, nu pot sa termoizolez dar sa dau cu zmomoz m-oi pricepe si eu ) slefuirea de corectare a glafurilor si altor gauri acoperite ( am avut vre-o 30 de gauri numai in sufragerie, nah, sateliti de la 5.1 samd ) si zugraveala.

Sunt aproape emotionat ziceam pt ca nah, e casa cu amintiri si nasterea fiica-mii samd dar care n-am vazut-o niciodata curata, am vazut-o utilata, functionala ( de altfel tot ce e in casa, de la ultimul cui pana la ultima teava am facut singurel si sunt foarte mandru inclusiv montaj de mobila samd ) dar nu curata.

 

Acum intrebarea : am pe cineva care imi da ( probabil ciordit ) Apla Lux 15L la 150 RON. E ok pretul ? Intreb pentru ca o sa fie cu siguranta nevoie de minim 2 maini si o sa trebuiasca clar minim 2 galeti pentru sufragerie + hol+ bucatarie+ dormitor ( baia nu o facem ca trebuie facuta de la zero barat, e scarboasa gresia, e crapata faianta d-aia alba si veche, e cojit lacul dat pe tavan ) . Si deci se strang 300 RON numai vopseaua. Adevarat ca nu e o suma imensa dar daca as putea da ceva " la fel " de bun la 250 RON, de ce sa nu mancam o fripturica de restul banilor ?

 

Acum cam 3 luni am ajutat la zugraveala aici unde stau acum si a fost adusa ( tot ciordiles probabil ) habar n-am ce vopsea dar cu o acoperire dezastruoasa, am muncit doua zile doi oameni la o bucatarie de 9 mp ( din care mare parte faianta ) si tot nu am acoperit uniform folosind aproape o galeata de 10L numai pe bucatarie.

 

Exista vopseluri ( sau vopsele, imi cer scuze, nu stiu cum se spune corect ) si la 10 RON / 10L ( in Leroy ) dar parca n-as merge asa jos din simplul bun simt. Exista insa si preturi intermediare pe 15L. Am de gand sa dau un caffe-latte, poate e important in cadrul intrebarii si nuanta functie de cum se combina cu vopseaua initiala.

 

Una peste alta, acestea fiind datele problemei, se merita AplaLux 15L la 150 RON ( acoperirea de pe cutie , mediu 160-180mp parca ) ?

 

Multumesc pentru orice sfat !

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Am zugrăvit eu recent, cu vopsea chiar din Leroy. Aia la 1 leu litru e cam la mişto, e adevărat. Am căutat o variantă rezonabilă preţ&calitate. Mi-a plăcut la ei că au trecute "caracteristice tehnico-tactice" ale produselor, aşa că am avut cât de cât ce să compar. Până la urmă am luat Duraziv Tempera - nu mai ştiu exact preţul, dar cred că de vreo 2-3 ori mai mic decât ce spui tu la AplaLux.

A fost super-OK, dar eu am dat alb peste alb şi am rezolvat în general cu o mână (două doar pe câţiva pereţi). Una peste alta - mulţumit de produs.

Un glet f. ok am luat tot de acolo, se cheamă Tassullo or smth. Cel de umplutură e f. bun şi are un preţ de vreo 2-3 ori mai mic decât Ceresit CM126, însă pentru finisaj îţi recomand să nu iei altceva decât Ceresit CM127, e excelent (şi scump, dar cel de la Tassulo nu e la fel de bun la şlefuire).

Spor, ţie şi căpitanului! :)

Share this post


Link to post

Eee capitan nu mai e si nici buget pentru el, glet am dat, e dat deja , am folosit 126. Acum e dat, ala e, dar sunt asa in dubii despre vopsea, nu ca nu ar fi buna ci ca ar fi bani care nu se justifica ( stiu e vb de diferenta de suma de o cola si un pac de tigari dar ideea ma macina mai mult decat suma ) . Daca tu ai fost multumit de vopseaua aia de 2-3 ori mai ieftina adica 15L la 50-100 ron, parca o diferenta de 1-1,5 mil as putea baga-o in altceva... dubii.. dubii

Share this post


Link to post

Acum vreun an mi-am varuit si eu holul la apartamentul inchiriat. Ideea e ca proprietarul avea o galeata de lavabila uitata printr-o debara, expirata de prin 2007.

Am mai cumparat niste vopsea gen 10lei/10litri cum ziceai si tu, in ideea ca nu sunt zugrav si daca tot stric sa nu-mi para rau (oricum urma sa vina un meserias pentru alte trebi). I-am pus niste pigment s-o aduc la culoare si dupa o oarecare reparatie a peretilor, da-i cu vopsea. N-am avut speranta ca o sa iasa ceva bun din varul expirat, dar a iesit!

Cand a venit nea` meseriasu a zis ca "daca miroase a lavabil, toate e la fel".

Au trecut aproape 2 ani de atunci si nu s-a coscovit nicaieri.

Eu zic ca e cam mult 150, doar pentru ca e Apla. Incearca ceva mai ieftin, dar nu ca mine! :)

Share this post


Link to post

Uite on-line un preţ de 67 lei/ 15 litri pentru Duraziv Tempera. În Leroy aş zice că nu depăşeşte 60 lei. Dar numai la ei l-am găsit (am mai verificat Dedeman şi Hornbach parcă).

Şi îţi rămâne să dăi şi căpitanului ceva... :) )

 

Uite, în noiembrie 2011 10 l costau 40 lei în Leroy M.

 

Şi 150 lei pentru marfă ciordită nu-i cam mult? Uite colea cu 167, cu TVA cu tot...

Edited by rm.popa

Share this post


Link to post

Dap, am ajuns la concluzia, dupa sfaturile tale cumulate cu alte cautari pe net ca e cam nejustificat pretul la Aplamoloz mai ales ca la cat fumez eu oricum la 2-3 ani ( daca e sa ma mut acasa ) trebuie rezugravit. Asadar o sa caut maine in magazinele de profil ceva mediu la 6-7-8-9 sute mii / 15L ca sa stiu ca nu e nici cea mai proasta dar nici una care nu merita, in sensul ca nu as baga benzina 100 la Logan de pomana dar nici furata si murdara . Una de 95 e exact ce trebuie.

Share this post


Link to post

Am dat cu Danke, cutie 10L / 52 RON, doua maini. Multumit. Nu a iesit perfect pentru ca nu am facut cei patru pasi recomandati adica :

1. smirghel pentur inlaturarea peliculei de grasime de pe pereti.

2. burete fin putin umed pentru inlaturarea prafului rezultat de la smirghel.

3. amorsa.

4. lavabil.

 

Am dat doar amorsa, lavabil, lavabil. Din lipsa de timp si lene. Scopul a fost sa fie curat, nu perfect zugravit. Si a fost atins, scopul.

Share this post


Link to post

Scuze daca s-a mai discutat, recunosc ca nu am avut rabdare sa citesc 25 pagini... a avut cineva probleme cu Savana (cu teflon)? Eu am zugravit acum 3-4 ani si cam dupa 1,5 ani au aparut pete in toata casa. Intr-adevar, apartamentul e la parter, caldura de la subsol, chiriasii nu prea au deschis geamurile... dar mi se pare ciudat, chiar toata casa sa fie plina de pete multe si mici. Nu par a fi de igrasie, se vad sters, parca ar fi in spatele vopselei...

E posibil sa fi aparut petele din cauza ca nu a fost bine ventilat (stiu ca da, dar parca nici chiar asa)? Sau o fi vopseaua de vina?

In curand trebuie sa zugravesc din nou si parca as alege tot Savana, a fost excelenta acum 3-4 ani. Acopera foarte bine, e rezistenta...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...