Jump to content
Sign in to follow this  
B33GLM

Sistemul de franare la Cielo si Espero

Recommended Posts

Exista conducte de frana (la metru) facute de producatori cu pedigree (chiar ATE face asa ceva). Cele confectionate din Cu sunt si ele OK atata vreme cat provenienta nu este dubioasa. Stiu cazuri de oameni care au avut probleme cu astfel de conducte ... au avut pori inca de la inceput.

Share this post


Link to post

Ar fi super sa pot intra in posesia unor conducte originale cu virgula curburi si holendere aferente gata de montat insa, de e sa fie pe comanda le prefer pe alea de cupru si cred (cel putin astfel cred) ca atelierul in cauza cu profil sistem frinare, nu cred sa-si pateze sigla cu trasee ciuruite. 

Share this post


Link to post

Si, la urma urmei, se poate supune conducta la un test de presiune si verificata cu spuma de sapun sau sistem cu manometru, inainte de montarea pe masina. 😋

Share this post


Link to post

Am cumparat azi:

Conducta de frana dreapta spate: Cod: 90217980

Conducta de frana stanga spate Cod: 90222252

Si o conducta mica de pe spate dar despre care nu stiu daca e de pe stanga sau de pe dreapta.. 😐 Voi ce ziceti conducta aia mica de pe spate este de pe stanga sau dreapta..? 😐

Conducta este din otel cu strat protector vopsit in culoarea maro-ruginiu 🤣

 

M-au costat 170 lei.

Dreapta spate

conducta frana dreapta spate cielo.jpg

Dreapta Spate Cod

conducta frana dreapta spate cielo cod.jpg

Spate -conducta mica dar nu stiu daca e de pe stanga sau dreapta

 

conducta frana spate mica cielo.jpg

Conducta Spate stanga

conducta frana stanga cielo.jpg

Conducta spate stanga Cod

conducta frana stanga cielo cod.jpg

Conducta Spate Stanga

conducta frana stanga spate cielo2.jpg

Edited by koss_x_treeme

Share this post


Link to post

Ca hide, strimbe su urite mai sint, nene ... 😂 

E bine ca le-ai procurat. Eu n-am norocul asta, in urma incercarilor pe la magazinele unde speram sa le gasesc, nici urma de asa ceva asadar, am luat legatura cu meseriasii ce confectioneaza la metru sa vad ca si costuri (1600 ft/m), timp, date necesare ... Se rezolva in 5min. cica, dar trebuie cunoscuta lungimea totala a piesei vechi si tip-ul de holender.

Acum, ca tot le ai la indemina, poti pune la indemana lungimea totala (da' foarte exactca) a celor doua conducte lungi ?

 

 

Merg pe mina alor ce vind produsul, Cris. Imi inspira incredere atelierul in cauza asadar, n-o supunem testelor. Conducta de combustibil (turul) tot la ei ii comandata si nu imi crescu consumu', adica nu pierd zeama pe ulita.

Share this post


Link to post
12 minutes ago, Viktor said:

Merg pe mina alor ce vind produsul, Cris. Imi inspira incredere atelierul in cauza...

Viktor, tu discuti acum de unii care si-au facut afacere din asa ceva. Din punctul asta de vedere si eu as avea incredere. Ce am mentionat eu mai sus era legat de experienta unor amici care s-au bagat sa cumpere conducta de Cu la metru, de unde s-au priceput ei ... Rezultatele le-am mentionat (si le-am vazut cu ochii mei, 2 cazuri, masinile nici nu erau Daewoo)

Share this post


Link to post

Viktore, daca ai rabdare iti masor conductele. Le am si eu, noi, gata pt inlocuire.

Scriai in nus' ce post ca ai o "caleasca" trasa la gard. Nu poti lua conductele de la respectiva pt matrita?

@ koss: ce cod are conducta mica?

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Cred ca si astfel pot sta lucrurile, Salex. Motiv caruia am si luat in calcul semnalul de alarma tras de tine referitor la sursa de achizitie. Chestia asta am memorat-o cu ceva ani in urma (de retin bine) pe o tema similara ce sincer,  pina sa amintesti cum ca o amarita de conducta de noua chiar poate "lacrima" datorita proastei calitati, nu prea am dat importanta de unde-i procurata ... Odata ce cineva ii patit, treaba-i clara, sporim dradul de atentie cum si de unde facem rost de material. 

In trecut, se gasea conducta la metru la un magazin de piese auto cu care am lucrat si nu fu probleme insa, de cind am descoperit atelierul mai sus amintit nu mai umblu brambura cind astia is specializati in asa ceva si ma repet, mai putin probabil a se minji pe miini cu produse ce sa le dea cu minus. Astazi, un nene de la piese auto unde am intrebat de conducta originala, pe astia i-o recomandat (doar cu un alt sediu) unde as putea face la comanda. In plus, cica de mi-ar comanda una originala ii mai scumpa decit caleasca ... si-i dau crezare.

Share this post


Link to post

Multam, Cris. Ai trasa la gard ... cred ca-mi ia doua zile sa ajung sub ea sa scot conductele, sa le indrept si sa le masor. 

De-ti permite timpul si poti face un pustiu de bine ... multumim. Or fi identice '95 cu 2006? 

Share this post


Link to post
29 minutes ago, cris06 said:

Viktore, daca ai rabdare iti masor conductele. Le am si eu, noi, gata pt inlocuire.

Scriai in nus' ce post ca ai o "caleasca" trasa la gard. Nu poti lua conductele de la respectiva pt matrita?

@ koss: ce cod are conducta mica? 

Aia mica nu a avut cod pe ea... din ce am comparat cu alte foto de pe net para'se sa fie cea de pe dreapta spate cod 96163614

Share this post


Link to post

Conducta aia mica cred ca e de dreapta. Pornind de la ideea ca unghiul dat catre cilindru receptor e dat in scurt pina la prima curbura. Capatul din dreapta a pozei, catre cilindru.

Share this post


Link to post

@ Viktor: conducta mai scurta (de pe stg. cred) are cam 3,5 m si cealalta cam 4,5 m. Racorduri de 10 mm. Ia-ti marja, macar, jumatate de m in plus.

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Multam, Cris.

Treaba e ca astia o scot la gata cu holendere si capuite, doar montata trebuie. De aici si ideea de a afla lungimile exacte a celor doua piese. Probabil o sa trebuiasca sa le dau jos (ceea ce tineam a evita pentru a nu ma munci de doua ori) pentru a le putea masura cu exactitate, dupa ce vor fi indreptate. Din pacate n-am gasit niciunde inscris cit ar trebui sa aibe ca si lungime, doar ca 4.75mm diametru exterior. Oricum, de indata ce-mi permite timpul sa ma dau pe sub caleasca si aflu date exacte, le voi posta aici pentru ai interesati.

Share this post


Link to post
On 11/20/2018 at 9:11 PM, koss_x_treeme said:

Aia mica nu a avut cod pe ea... din ce am comparat cu alte foto de pe net para'se sa fie cea de pe dreapta spate cod 96163614

Intr-adevar era din spate scurta de pe partea dreapta cod 96163614. Stiu asta fiindca am mai dat comanda la radacini de cea de pe spate stanga cod 96163612 si comparandu-le una e de pe stanga si alta de pe dreapta fiindca au unghiuri in oglinda. Ele sunt identice ca "ramificatii" dar au unghiurile in oglinda.

Am mai luat si conductele de frana pentru fata (ca sa le am pentru orice eventualitate)

Conducta frana fata stg Cielo DW90236246

Conducta frana fata dr Cielo DW90217978
 


Le masor eu exact deseara si zic cat au lungime pe alea lungi.

Edited by koss_x_treeme

Share this post


Link to post

Viktor sfoara si masurat ce lungime au.Te intreb nu era mai simplu pentru tine sa le faci tu? 

Niplu filet exterior m10x1, si buza conducta e iso bula la 45 grade, si conducta/pompa frana mama la 96 grade.

Pompa de frana are  iesire spre cabina sus m10x1,sus spre radiator m12x1 si jos ambele m15x1

Mai ai varianta cu furtun Goodridge de moto/curse  dar e scump.

90222252 cod conducta stanga lunga mijloc masina.

90217980 cod conducta dreapta lunga mijloc masina.paste220.jpg

 

La kadett sunt stanga 3190 cm si dreapta 4050 cm. Masurat cu sfoara de la niplu la niplu.

 

Uite site in ro cu conducta http://autodaewoo.ro/piese-cielo/1923-conducta-frana-spate-cielo.html

http://www.rotstar.ro/piese_auto/piese-auto-daewoo-cielo/7698-ci-conducta-frana-spate-stg-90222252.html

http://autodaewoo.ro/piese-cielo/1921-conducta-frana-dr-lunga.html

Edited by ZDN
  • Thanks 1

Share this post


Link to post

Bun info. 

Din pacate nu detin o trusa de bercuit si n-as reapela la nenea de unde am tot procurat-o cind am avut nevoie in trecut. Daca tot exista posibilitatea larg deschisa de a monta si holendere la fata locului de unde urmeaza a procura conducta, nu se prea justifica si barlaneala mea cu montat holendere in regie proprie. 

Share this post


Link to post

Mama lor de rable. Mai cu chef mai fara chef, m-am urnit din loc si-am dat jos crocantele originale. N-o durat decit citeva ore bune, mi si teama de montaj. De n-as fi tinut a le masura le taiam jos de unde-mi cadea bine si-o rezolvam iute, si-asa s-au rupt ambele din cite-un punct. Incredibil dar adevarat, pocnesc mai ceva ca grisinele la curburile din zona filtrului de combustibil cit si de cealalta parte, pe stinga. In fine. Date jos, indreptate apoi masurate. Rezultate similare cu cele mentionate de ZDN. 3100 si 4040 din ce-am masurat eu. Deci, ideal ar fi 3145 si respectiv 4045 de zic bine. 😋  (sper ca nu se sterge prafu' la "caposu' forumului")

 

Edited by Viktor

Share this post


Link to post

O idee legata de protectia anticoroziva pt conducte noi, din otel: aplicare tub termocontractibil utilizat la electrice. Ce ziceti?

Share this post


Link to post

Cu asta imi bat capu' si eu, pentru a proteja conductele noi in vreun fel. Pe aia de alimentare nu am protejat-o si se observa un film de calamina, pe alocuri ce-i drept, dar exista . Cred ca o sa-i cada bine cu tub termocontractibil (din care am geja).

Share this post


Link to post

Daca iti place sa te chinui, baga mare. Plus ca daca intra apa pe la un capat...acolo ramane.

Mai bine da niste grund mai gros cu pensula peste ele inainte de montaj.

BTW, Planuiesti sa mai tii masina inca 10-15 ani? 🙂  Defapt, crezi ca mai tine atat?

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Woo-rile nu pot fi inlaturate cu una cu doua. Pina ce nu cade ultimul surub nu primesc avizu' rabla. Asadar, le croim si petecim pina la adinci batrineti !

Referitor la acel tub protector, nu prea are cum patrunde apa odata ca a sigilat (la cald) conducta. Chiar am sa incerc pe un capat de conducta. 

Share this post


Link to post

👍 Asa, asa , maiestre!  Reparam, coada la tigai punem! 😀 woo = the best!

Share this post


Link to post

Eu cred ca "mor" eu.. si koreanca tot merge.. Per ansamblu pare "indestructibila" facuta heavy duty.. asa mai cade una alta pe la ea dar.. daca stau sa ma gandesc nu m-a lasat niciodata in 11 ani in drum :). M-a lasat o data la vreo 100m de casa.. de la electromotor (am mers ca tampul cu bateria aprinsa in bord). inca o data in garaj.. de la electromotor (atunci m-am hotarat sa-l schimb sa nu il mai repar)... inca o data in garaj iarna prin ianuarie m-a lasat bateria.. 🙂 si cam atat... aa si inca iarna trecuta mi se pare cand era ger napraznic mi-au inghetat usile si n-am putut sa o deschid deci a ramas imobilizata o zi 🙂

Sunt curios daca maine se mai deschid usile la ea.. am luat niste balti nasoale si daca se ingheata chederele.. aleuia..

Eu am schimbat franele.. alte discuri pe fata.. alti etrieri.. de lanos.. pe spate la fel tot nou.. dar am uitat sa schimb conductele.. Nu-i nimic la schimb la primavara. M-au costat 250 de lei toate conductele fata + spate + spate mici.

Edited by koss_x_treeme

Share this post


Link to post

Mecanic, sunt masini f bune, fiabile, ieftin de intretinut... problema se pune cand iti cade conducta cu tot cu podea, adica o mananca rugina grav. Sau o dauna totala, ca la mine 😞 

Share this post


Link to post

Bun viktor esti pe drumul cel bun,stii lungimea acum modelat pe caroserie(e frig?)

Sa nu se formeze condens pe interior la termocontractibil ? Cupru de calitate si aplicat un strat de grund, iar dupa o protectie bituminoasa la spray?

 

Geo era cielo din 2006, Adica cu tabla de Romania?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...