Jump to content
Sign in to follow this  
B33GLM

Sistemul de franare la Cielo si Espero

Recommended Posts

Salut tuturor cu o intrebare:Vreau sa schimb lichidul de ambreiaj si de frana la Cielo,sa scot dot 3 si sa pun dot5.1.Intrebarea este daca o pot face singur sau trebuie sa o fac la service, sa bage aer comprimat pe instalatie sa iasa tot dot3 ca sa nu le amestec.Si a doua intrebare: cat lichid imi trebuie pentru cele doua instalatii,ambreiaj si frana.Cat sa cumpar,un kilogram,doua sau mai mult?Multumesc.

Share this post


Link to post

Scoti lichidul din vas si pui pe cel nou. Apoi dai drumul pe la fiecare aerisitor (la fiecare roata si apoi la cilindrul de ambreiaj) avand grija sa nu scada sub minim. Daca ai un WD40, o cheie inelara/tubulara pt aerisitoare si o pompa pentru aerisit merge de unul singur. Daca nu ai pompita iti trebuie cineva care sa faca pedale si un furtunas transpaerent ca sa vezi cand nu mai ies bule din aeriditoare si iese lichidul curat. 1l ar trebui sa iti ajunga si sa mai si ramana.

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Salut pe toata lumea si proaspat posesor de Cielo, vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a remedia urmatoarea problema: daca apas pedala de frana la maxim rotile nu mi se blocheaza ci pur si simplu masina se duce usor pana se opreste, asta la viteze mari! Am verificat placutele si sunt aproape noi!

Share this post


Link to post

Procedeul de aerisire l am gasit insa ideea era de pompa aia de aer nu stiu cum sa o folosesc.Ce fel de pompa?Deci 1l imi ajunge si pt ambreiaj si pt frana cu siguranta?

Edited by amabilu

Share this post


Link to post

Iata aici doua modele de pompa vacum aerisire frine.

Share this post


Link to post

Cu riscul de a-mi urca in cap pe cei meticulosi - merge aerisirea si fara pompa de vacuum. Dureaza ceva mai mult dar merge.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Mda...95 euro fara TVA pompa aerisire frane.Exclus!Ori fara ori mai sigur la service pentru cateva sute de mii.

Share this post


Link to post

Dupa o decelerare serioasa de pe la 190, am simtit mai tare decat oricand un fading pronuntat...Ajungand in franare pe la 120 mi-ar fi fost imposibil sa fortez astfel incat sa se blocheze roata, in ciuda piciorului de ciclist. In prezent am discuri si placute TRW pe fata si stock pe spate dar...in viitor ma gandesc serios sa fac un upgrade.

 

In alta ordine de idei, pistonul principal de frana, cel care apasa pe placuta, are niscai urme de rugina pe el si il suspectez de infranarea rotii dreapta fata - roata pe care am gasit-o incinsa cu peste 30 de grade fata de cea din stanga. ( valoare masurata) .

E o solutie provizorie schimbarea pistonului respectiv cu altul gasit aiurea prin garaj dar cu rugina aproape inexistenta? Macar sa stiu daca are rost sa ma apuc sa ma murdaresc serios pe maini sau nu.

Share this post


Link to post

Murdareste-te cu folos, adica cu doua pistonase si chit reparatie noi, parerea mea.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Pistonas etrier exista doar in doua variante: Cu rugina si fara rugina. Recomandabil e sa folosesti varianta a 2-a.

Share this post


Link to post

@ Englisman: sa schimbi si lichidul de frana!

Share this post


Link to post

Nustiu cum ai reusit tu sa prinzi 190, dar vezi ca franele sunt dimensionate pentru o viteza maxima de 170 sau cat e viteza maxima constructiva la masina ta.

Share this post


Link to post

Este cit se poate de posibil sa pui acul pe 190 cind e vorba de MASINI.

  • Like 1

Share this post


Link to post

In alta ordine de idei, pistonul principal de frana, cel care apasa pe placuta, are niscai urme de rugina pe el si il suspectez de infranarea rotii dreapta fata - roata pe care am gasit-o incinsa cu peste 30 de grade fata de cea din stanga. ( valoare masurata) .

 

In capat la partea de contact cu placuta de frana este normala rugina la pistonas.Demontezi etrierul, impingi cilindrul afara cu un dorn din partea spate si apoi scoti inelul de etansare din cilindru.Problema blocarii apare datorita umflarii inelului din cauza unul lichid de frana prost(se inlocuieste inelul in acest caz) sau cristalizarii vaselinii siliconice in canalul cilindrului unde este pus inelul.Canalul inelului de pe cilindru se curata cu o sarmulita de 1 mm indoita la 90 grade si apoi se spala cu apa totul(cilindru,etrier,burduf etansare si inel cilindru).La montare se aplica vaselina siliconica neutra pe inelul de etansare si pe pistonas.Daca la demontare pistonasul prezinta depuneri de cauciuc acestea se curata foarte usor cu smirghel de granulatie peste 2000 sub jet de apa iar daca stratul anticoroziv de culoare galbena de pe el este sarit atunci trebuie inlocuit.

Edited by ovi_jer
  • Like 6

Share this post


Link to post

Multam` mult pentru raspunsuri, trec la treaba urgent, nu las nici 2 zile masina cu vreo problema.

 

Ovi spune de "inelul" de etansare cilindru, acesta este de fapt garnitura cea mare, principala, de cauciuc, nu?

 

In cazul in care inlocuiesc pistonul / cilindrul de frana, sub ce forma se comercializeaza acesta, in interiorul kitului de reparatie etrier?

 

:o fftopic: Argoane, cand ai treaba prin nordul Moldovei, sa dai un semn si te invit la o plimbarica cu Cielo cu 200, nu cu 190, dar sa nu mananci cu vreo 2 zile inainte. Un film nu am sa-ti indic, dar vezi la "Masina mea" topicul lui Uskt, exista acolo si filmulete doveditoare ca un Cielo intretinut ca la carte, stie sa faca destule lucruri. :mrgreen:

 

Dupa cum bine zice prietenul Viktor, exista masini si...masini.

Share this post


Link to post

Ma argoane daca cazanu' tau nu trece de 120 in a 5-a e alta poveste. Unele poate, si mai si opreste de la viteza la care ajunge.

Edited by madkat
  • Like 4

Share this post


Link to post

Unii mai au si GPS, de 170 pe gps nu trece, ca aia e 190-200 pe bord, e alta poveste.

 

V'as sfatui sa o luati mai incet cu copiile Opel din anii 80 fara ABS, Airbaguri si stele ncap la vitezele alea, mai ales pe drumurile din Romania. Texte ca mi se pare ca nu prinde frana de la 190 la ora sunt povesti de mucosi de pe 4tuning, nu de oameni in toata firea pe un forum serios.

Edited by argon

Share this post


Link to post

Reformulez : vino cu GPS-ul matale. Si pentru calicii din Moldova s-a inventat gepeesul si chiar de multa vreme. Io` chiar am unu` care stie sa numere si pana la 245/h daca iti vine sa crezi. Da` cu rotile alea nu te plimb nici de-a dracu`. :mrgreen:

 

Pai daca e un forum serios, matale ce invarti pe acilea, te ratacisi?

 

End of off-topic.

Edited by Englishman
  • Like 1

Share this post


Link to post

De la viteza aia vei avea "fading" orice i-ai face. Poti sa il reduci destul de mult cu niste placute si discuri de calitate si noi (cand placuta e mai groasa) si o revizie serioasa la frana pe spate.

 

Eu cu frana mea (discuri ate de 256 cm placute ferodo SL pe fata si punte discuri spate cu ferodo premier) pot reduce de la 170 la 100 relativ repede insa mai jos e greu. Daca ar fi toate componentele noi noute poate as putea si mai jos.

 

Bottom line, frana originala de cielo/espero nu e foarte eficienta la viteze mai mari de 140 km/h.

 

PS :o fftopic: E plauzibila viteza aia la un cielo DOHC.

Edited by Dj_Dark
  • Like 2

Share this post


Link to post

Salutare tuturor!stie cineva ce contine setul de garnituri ptr frana fata cielo(si stifturi si altceva)deoarece la magazin nu stia sa-mi spuna dar costa mult 115lei si mi-se pare cam scump doar pentru niste garnituri de cauciuc va multumesc!Stefan

Share this post


Link to post

Ala nu cred ca e set de garnituri.La pretul ala mi degraba e Kit reparatie etrier pentru cielo cu roti pe 13, care contine axe glisoare, capace si garnituri la glisiere, dar nu contine garniturle de la pistonul etrierului.Un set de garnituri este maxim 30 de lei.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Set garnituri de piston etrier e pe la 30ron.

Setul de reparatie glisiere e in jur de 100ron - dar nu are garniturile de piston. Are glisiere, garnituri glisiere si burdufuri glisiere.

Share this post


Link to post

salut

am o problema a sistemului de franare si anume franare in suturi (ca si cum as vea discurile sau tamurii ovalizati )

in aceasta idee am schimbat lichidul de frana (castrol response DOT4),discurile de frana Brembo,axele glisare etrier(am etrierii tip gle),sabotii spate + sistemul de arculete ai sabotilor si tamburii Bosch !!!!

cu toate acestea problema persista (la viteze mari pedala de frana se comporta ca si cum as avea ABS iar la viteze mici se simte cum masina incetineste cu alternante (in suturi )

 

rog o idee ce as mai putea face pentru a scapa de aceasta problema !

deja am inceput sa ma interesez de etrieri de Kalos + placute de matiz nu de alta dar am investit deja ceva banuti si nu am rezolvat problema si asta ma soate din minti

astept parerile voastre

multumesc

Share this post


Link to post

Problema pare delicata... Pot fi probleme la pompa de frana (cilindrul central), servofrana sau supapele limitatoare pentru circuitele spate. Mergi la un servis care sa-ti rezolve problema. Ideal ar fi sa aiba si stand de franare (ITP). Controleaza si tubulatura de vcum de la servo.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...