Jump to content

Recommended Posts

  • Nu mai tragea motorul, am schimbat fisele, bujiile ,capacul delcou si nimic.De aceea am incercat si prin scoaterea fiselor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare! sunt discutii despre motor matiz segmentat?.... eu tocmai ce am segmentat motorul si as vrea sa aflu unele chestii in legatura cu aceasta treaba.Durata de viata care ar fii dupa aceasta reparatie,va scadea consumul, va ramane ca atunci pana sa fie segmentat adica undeva la 8,5 mediu,oare ca fii ca in vremurile bune,sprinten ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai credca dupa segmentare va trebui putin rodat, nu va mai papa ulei. Durata de viata? Pana la sfarsit :D Zi si pretul ca-s curios.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nenea mecanicu' mi-a spus ca o duce, segmentat, cam 70-80 mii km. Pretul nu foarte mult, 400 lei manopera(era 500 daca batea vibrochenul) rectificat chiuloasa 100 lei ,segmenti 114 lei,set garnituri 74 lei ,cuzineti 22lei,filtru ulei 11lei. Distributia nu am schimbat-o ca avea doar 1000 km ! Si cam astea au fost costurile; bine si o sticla de vin la nenea sa nu ma lungeasca mult! aaa si uleiul 80 lei.

Edited by Salex

Share this post


Link to post
Share on other sites

@mcmaker.

 

Te rog:

1. sa nu mai postezi in locuri neadecvate, am sters deja interventiile de pe sectiunea CNEL. Exista sectiuni si topicuri cam pentru toate modelele si problemele lor, incearca sa respecti structura si organizarea formului.

2. sa te impaci cu limba romana. Pentru scriere si limbaj neadecvate se acorda avertisment.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare! Are cineva idee unde este amplasat senzorul detonatie la matiz euro 2?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tocmai cand ma chinuiam cu niste imbunatatiri, motorul face figuri, nu mai vrea sa porneasca. :evilfork:

 

Am mai spus pe aici ca, acum ceva timp, pe temperaturi de genul (~15-20 grade), dupa pornire, motorul da sa se opreasca, dupa care revine la turatia normala. Plus ca la cald pornea foarte greu, la prima cheie, dar trebuia sa o tin mult. Ei bine, acum nu mai revine deloc la turatia normala, ci se opreste. Ieri m-am chinuit de mai multe ori sa pornesc motorul, tineam cheia 3-4 secunde si abia pornea la a II-a / a III-a incercare. Dupa ce porneste functioneaza normal. CHECK nu e aprins.

 

Chestia e ca e sub capota e o balta, poate fi de la asa ceva? Desi iarna nu am vrut absolut nicio problema cand era cea mai densa ceata sau umezeala foarte mare.

 

Eu am totusi o idee, dar vreau sa stiu de la voi, va pricepeti mai bine decat mine. Nu vreau sa ma apuc sa umblu peste tot inutil.

Edited by vrazvanc

Share this post


Link to post
Share on other sites

IAC blocat sau mizerie pe canalele de aer care duc la IAC, asta e prima care imi vine in minte. Daca o tii f. usor din acceleratie merge ok?

 

Daca prima nu merge, cea de-a doua problema ma gandesc ca este blocul de bobine, dar habar n-am cum ai putea sa-l verifici...

 

Balta de sub masina din ce e facuta: ulei, benzina, antigel?

 

La cald merge ok?

Edited by ches

Share this post


Link to post
Share on other sites

N-as fi vrut s-o spun, dar la IAC ma gandeam si eu :)

Nu am incercat cu acceleratia, nu am apucat.

Balta e cu apa de la ploaie.

Dupa ce porneste, merge cum ar trebui (rece/cald). Problema se manifesta de catvea ori la pornire. Apoi, la cald, adica parcurg vreo 20 km - opresc - pornesc dupa o ora/doua, trebuie sa tin mult cheia ca sa porneasca (3-4 secunde).

Oricum, daca stau mai bine sa ma gandesc, a mai dat rareori semne din astea, deci ma asteptam ca la un timp sa pice ceva.

Ar mai fi de spus ca mi se pare slab motorul, adica mi se opreste din cand in cand la plecarea de pe loc, desi nu sunt incepator :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

La 125000 km am schimbat IAC-ul. Nici nu m-am gandit sa-l curat, stiind ca nu l-am curatat niciodata. Am dat 50-55 lei pe cel mai ieftin si merge excelent. Cel vechi era atat de murdar cu depuneri solide si funigine incat nu cred ca se mai curata decat poate cu peria de sarma. La fel era si corpul clapetei. Si eu mai opream motorul la plecarea de pe loc dar e posibil sa fi fost si din cauza IAC-ului. Al tau poate e mai curat ca al meu care cand l-am schimbat nu mai tinea relantiul absolut deloc si tot asa, pornea mai greu.

Edited by robertinoo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare! Are cineva idee unde este amplasat senzorul detonatie la matiz euro 2?

Sub galeria de admisie , in spate la motor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Va multumesc pentru raspunsuri!

M-am hotarat sa iau un Carb Cleaner si sa desfac IAC-ul, desi n-as fi vrut sa umblu, se pare ca cere. Oricum cred ca e cazul sa curat cum trebuie galeria de admisie, mai bine decat am facut-o pana acum cu servetele umede.

Am pornit astazi de proba si turatia prima data a fost destul de mica, sa zicem 800 RPM, dupa cateva secunde a inceput sa se tureze.

Daca voi observa o imbunatatire si nu o sa dureze efectul, voi cumpara un IAC nou, mai intai trebuie sa ma asigur ca de la el e problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vezi ca IAC-urile ieftine nu sunt neparat si bune. In principiu un IAC este un motoras electric pas cu pas, deci nu e mare branza, orice chinez poate sa faca unul pe vapor. Partea mai grea este sa faci unul care sa mearga bine in regim temperatura foarte variat si in regim de vibratii continuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, daca era pentru mine postul, eu l-as alege pe cel original, care am vazut ca este 250 lei. Dupa mine e o piesa importanta si daca tine inca 70.000 km si/sau opt ani, e suficient.

Robert nu mai are de gand sa tina masina si nu-l intereseaza decat sa mai mearga o perioada, in cazul asta e de inteles.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am luat trusa de surubelnite inclusiv cu torx-uri; marfa :D

Am luat spray de curatat carburatoare (MANNOL). Nu am gasit de curatat galeria de admisie, din ala as fi vrut.

 

Timp in care am mai stat sa vad "ce zice". Acum porneste la prima cheie, la rece, dar s-au schimbat simptomele la cald.

 

La cald, porneste la sfert motorul, dar doar pentru o fractiune de secunda. La a doua cheie o ia perfect. Si faza se intampla asa, merg cu masina 10-20 km - opresc - pornesc dupa un minut-doua.

Spre deosebire de inainte, cand daca stationam o ora, trebuia sa tin cheia mult timp si apoi pronea; dar din prima. Am incercat sa pun-iau contactul de 3 ori inainte si porneste. Totusi n-as crede ca e ceva de la alimentarea cu carburant (pierdere de presiune).

Am vrut sa scot mufa de la senzorul de temperatura lichid racire (cel care comunica cu ECU), dar n-am reusit, am mainile groase. Asta sa vad daca nu cumva e defect si trimite date aiurea catre ECU.

 

O sa desfac/curat clar IAC-ul.

Dar dupa cele spuse, daca mai aveti alte idei...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am scos IAC-ul, avea intr-adevar ceva funingine, dar nu cred ca au provocat probleme. A facut figuri si dupa curatare, deci nu era problema de acolo (s-au poate e IAC-ul defect). S-a schimbat totusi putin fata de cum era inainte, in sensul ca la fiecare pornire, motorul se tureaza o secunda, dupa care revine la turatia de relanti.

 

Cuiul avea 2.8 cm, dar bineinteles ca a iesit pana la 3.5 cm cat timp l-am curatat. Am impins cu degetul de el pana a ajuns cum trebuia. Sper ca nu am gresit.

 

Daca as recomanda chestia asta cu curatatul IAC-ului? ...NU, atata timp cand masina merge cum trebuie.

 

 

Intre timp, am observat ca misc foooarte usor cu degetele ansamblul motor-CV, de la tamponul aflat pe partea cu cablul de ambreiaj. E normal asa ceva?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hm, este o diferenta dupa curatare, dar...

Iese fum alb pe esapament si cand e cald motorul. Poate fi de la ulei care are 6 luni?

Chestia asta am observat-o cand am montat un ornament la toba. Daca are diametrul cu 5mm mai mic, poate fi o problema?

Share this post


Link to post
Share on other sites

si eu am probleme cu matizul. acum o saptamana , am schimbar chiulasa, garnitura. a mers bine dupa 100 de km a onceput sa scoata fum . am vazut ca scapa ulei si pe la delcou. cineva mi a spus ca s a spart semeringul de la delcou care e capsulat si pierde ulei pe acolo . am vazut pecutie scurgerea destul de mare. . am scos bujiile si erau ude , cica e ulei acolo in a=caoul pistonului 1 si 2. mi s arecomandat o segmentare. totusi nu cred ca in 100 de km sa se intample buba. voi ce psuneti? poate uleiul care scapa din delcou sa intre undeva pe la piston si sa scoata fum? sau trebue s o iau de buna sa l segmentez. ca si costuri nu e mult. garnitura 20 delei , segmentii 70 . etc etc. delcoul e mai scump dar poate gasesc lamana a 2 a . sau sepoate schimba semeringul? in rest .merge excelent. trage bine, porneste la sfert de cheie . tine relantiul nu oscileaza. \are 140000 de km . la motir nu am facut nimic niciodata. . pentru ca a mers excelent in fiecare zi face cam 100 de km . fundulea - casa presei. eu fac naveta :) )\

 

 

ceva pareri unde sa ma uit?

Stima!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iese fum alb pe esapament si cand e cald motorul

Iese abur din capul meu :) ) Mereu ma sperii de la orice :D

 

@ Dan: Nu ai spus ce culoare are fumul...

Share this post


Link to post
Share on other sites

SALUTARE TUTUROR! MA TREZESC DIMINEATA PORNESC MATIZUL MEU DIN 2001 MOTOR EURO2 FAC O TURA DE VREO 7 KM DAU SA INTORC CU FRANA DE MANA, AUD TROSC LA ROATA... REZOLV PROBLEMA ( PIULITA DE LA PLANETARA ERA SLABA) PORNESC MOTORUL, BECUL CHEC E CA, O INSTALATIE + CA DA RATEURI SI NU MAI ARE NICI O VLAGA.... STIE CINEVA CE AR PUTEA FII?

Share this post


Link to post
Share on other sites

revin ...

deci ...

 

este a 3 a oara cand se umbla la motor. daca in 10 ani n am bagat nimic in el, in 2 sapt a mancat deja peste 1000 de lei .

 

este a 3a chiulasa care se schimba. la teste nimic. nu scoate fum , dupa ce l am luat ..acasa a 2 a zi la pornire , iar a scos fum ...albastru . daca pana acum imi baga ulei in apa . acum vad ca momentan e ok . dar parca vad o pelicul afina de ma sperie. daca si acum imi baga ulei in apa il dau la dezmembrat.

 

da ti mi o idee de la ce poate fi . in urma cu 2 sa;tamani a fost sewgmentat , schimba semeringuri supape , garnitura. a bagat in continuare ulei in apa. a fost schimbata zielele trecute alta chiulasa. reglat tacheti etc. merge bien, sfert de cheie ,

 

daca baga in continuare ulei in apa de la ce poate fi ? poate ati mai trecut prin asa ceva .

 

sau daca scoate doar fum albastru ///fiind segmentat cum 3 saptamani ...de la ce poate fi ? poate sa raman vrei supapa deschisa ? nu prea ma pricep la asa ceva .

 

intre timp ...mi am pus glp pe o leganza ...si merg cu ea. un lucru bun de altfel/

astept pareri .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×