Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme Motor Matiz

Recommended Posts

Va salut, revin dupa multa vreme cu o intrebare. Matizul meu a inceput sa faca o figura ciudata de cateva ore: cand iau contactul, chiar inainte de oprirea completa a motorului se aud 2 sau 3 batai, aproape ca seamana cu scartaitul produs de un surub ruginit cand te chinui sa il desfaci, are cineva vreo idee ce ar putea fi?

Share this post


Link to post

Alta tara, aceeasi atitudine :D . Poti detalia mai mult ideea ta?

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Pai la oprire frecventa de vibratie a motorului scade la zero, da? Avand amplitudinea cea mai mare. Deci banuiesc tampoane. Posibil sa scartaie si la pornire, dar sa nu auzi tu. Sau, o fi vreo curea ?

Share this post


Link to post

e mai mult o bataie decat un scartait. Dar problema e ca e foarte stabil de 2, maxim 3 ori la fiecare oprire. Si a aparut abia azi dupa ce am umblat la senzorul de la clapeta de acceleratie. Inainte aveam ralanti variabil, acum parca e mult mai viu motorul dar a aparut problema asta.

Share this post


Link to post

Apoi vezi sa nai ceva matze care se ating pe acolo. Eu nani. Paa :D

Share this post


Link to post

Ai incercat sa misti de motor, sa vezi daca-i de la tampoane?

Share this post


Link to post

Inca nu, maine intru mai metodic in problema findca tot vreau sa achimb si cureaua de la alternator.

Share this post


Link to post

Salut.As dori si eu o schema pentru schimbare curelei de distributie la matiz.In mod special as dori sa cunosc semnele pinioanelor la vibrocher,axa cu came si pompa cu apa.Multumesc anticipat.

are vreo idee cineva?...a cazut decoul nu mai cadea scanteIe DAC am cumparat unul nou MANDO la cumparare am antrebat daca e compatibil cu al meu FAB 2004 E2 800cc a zis ca da si...surpriza motorul porneste dar merge doar pistonul 2 .restul la 1 si 3 aneaca an permanenta .ce poate avea vreo idee ceva...

Share this post


Link to post

In primul rand, nu scrie asa cum vorbesti. In al doilea rand, daca nu mai da scanteie e mult mai probabil sa fie de la bobina de inductie. Iar daca nu ai scanteie pe un cilindru trebuie verificate capacul delco, ruptorul si fisele. Dupa asta, daca inlocuiesti tot delco-ul nu ar trebui sa ai probleme. Deci mergi la un mecanic, e posibil ca si noul delco sa aiba ceva sau e posibil sa ai o hiba la una din piesele mentionate anterior.

Share this post


Link to post

... sau doar ai incurcat 2 din cele 3 fise.

Share this post


Link to post

Am un Matiz,euro3 din 2007 cu 90.000km si GPL.De cateva zile imi face probleme masina si anume merge intrerupt...cand accelerez da in nas ...i-am schimbat valva PCV dar tot asa face poate fi defecta din fabrica?si am observat pe furtunasul ce intra in valva PCV ca sunt urme de ulei,e normal?Eu locuiesc in Italia iar anul trecut am fost la service la Chevrolet fiindca nu tinea relantiul miau schimbat valva PCV si mi-au reglat culbutorii ma costat 75 euro operatia.Sa fie de vina iar culbutorii?Voi ce credeti inainte sa ma duc iar la service.

Edited by ronnye

Share this post


Link to post

Culbutorii trebuie reglati cam la 30.000km.

Share this post


Link to post

Cam la cand ? Al meu are 123 mii si nu i-am reglat niciodata. Bineinteles, offtopic :D

Share this post


Link to post

Subscriu, 90 mii Km si nu au fost reglati (decat dupa rodaj). I-am verificat pe la 65-70 mii (greseala, a trebuit sa schimb vre-o 2 garnituri capac pana am scapat de scurgeri), dar erau in parametrii. Tot offtopic.

On-topic: @ronnye, cred ca va trebui sa mergi iarasi la service. Ulei pe furtunul valvei PCV nu e neobisnuit.

Edited by Tonyus

Share this post


Link to post

Problema rezolvata,am fost la service la Chevrolet,erau fisele.A schimbat fisele,clacxonul ca era ars si un furtunas pentru vaporii de benzina reparatia a facut 100euro din care 75 euro piesele(claxon 35 euro ,fise 35 euro iar furtunasul 5 euro) si manopera 25 euro.Scumpe piesele dar important ca a rezolvat fiindca nu as vrea sa raman cu masina pe drum sper munca fiindca in fiecare zi fac 40 de km munca-acasa.Sper sa ne auzim fara alte probleme.

Share this post


Link to post

Toate sunt (exagerat de) scumpe la Service-ul acela. Piesele la magazin sun mult mai ieftine, intretinerea uni Matiz este relativ ieftina :

http://www.pieseautoradacini.ro/aprindere/2327-set-fise-matiz.html

http://www.pieseautoradacini.ro/electrice/6016-Claxon-Matiz-Matiz.html

http://www.pieseautoradacini.ro/alimentare-combustibil/23406-Furtun-Matiz.html

Si manopera e scumpa, hai sa zicem ca a costat diagnoza.

Share this post


Link to post

Scumpe sau nu, conteaza ca omul si-a rezolvat problema si a avut bunul simt sa ne zica si noua. Pentru cei care cunosc mecanica (si/sau mecanici) problema era rezolvata poate mult mai ieftin. Parerea mea e ca a facut bine, decat sa piarda timp incercand metode inspirate de pe forumuri (poate pe o cheltuiala mai mare), a mers pe sigur.

Share this post


Link to post

Eu locuiesc in Italia

Toate sunt (exagerat de) scumpe la Service-ul acela.

Si manopera e scumpa

Poate ca asa e pe la italieni ...

Share this post


Link to post

Eu locuiesc la Cesena si vreau sa va spun ca Italia nu iti iau bani pentru diagnoza.Intradevar piesele cam scumpe dar asta e Italia,dar avand in vedere ca nu platesc asigurarea la italieni(care m-ar fi costat 1800 euro pentru matiz pe un an ) deci eu sunt multumit si asa ca mi-au rezolvat problema fara schimbarea altor piese prin incercarea aflarii defectului, iar mecanicul de la Chevrolet stie meserie,imi place mult cum lucreaza.profesional.

 

Edited by ronnye

Share this post


Link to post

Am fost la service si la diagnoza a iesit ca fiind de vina "sensor ax came". din pacate nu am apucat sa notez ce cod de avarie dadea.

Ma poate ajuta cineva cu localizarea acestui sensor pe masina? O poza sau o pagina de manual va rog. codul senzorului este :96325867

Cred ca senzorul sau cablul lui o fost lovit/smuls cind mi-au schimbat ambreiajul cu o saptamana inainte sa apara avaria.

 

Aceeasi problema am si eu cu senzorul.

Poti sa-mi spui de unde l-ai luat si la ce pret?

Am schimbat 2 senzori axa cu came pana acum si am aceeasi probleme. A costat 150 ron. Ramane sa verific cele 3 fire care pleaca din el.

Stie cineva unde duc cele 3 fire?

Multumesc

Edited by andrei2186

Share this post


Link to post

Salut baieti,

 

am o problema si nu stiu cum naiba sa o rezolv...am un matiz din 2004 care astazi a murit...in sensul ca se opreste motorul in mers.

Intii de toate acum ceva timp, din timp in timp a inceput sa mearga "zvicnit" ca atunci cind ar fi vrut sa se opreasca...am zis ca o fi benzina sau altceva...acum citeva zile din nou numai ca nici nu mai pornea chiar daca motorul era cald. Am descoperit ca una din fisele de la delcou era "pirlita" in doua parti. Am schimbat toate fisele, a mers o zi, a stat doua iar astazi a murit de tot. Nu pot sa imi dau seama ce are, abia am adus-o acasa...pur si simplu in mers fiind cind apas acceleratia da sa moara sau chiar moare. O sa incerc miine sa ii schimb bujiile si poate si capacul de la delcou. Bujiile nu au mai fost miscate de un an de zile, iar astazi cind le-am desfacut, am vazut ca sint foare uzate iar in partea in care este portelanul acela au fiecare cite un inel negru aproape de capat, ca si cind ar fi arse....sper sa le schimb si asta sa fie cauza altfel...nu stiu ce sa ii fac.

 

Daca ma puteti ajuta cu sfaturi, va ramin indatorat.

 

Multam fain tuturor si un an bun!

 

 

Share this post


Link to post

Salutare tuturor,

 

revin cu detalii....in caz ca cineva o pateste ca si mine.

Schimbat toate bujiile, infipt bine fisele, dat o jumatate de cheie. ...back in business!

 

Multumesc tuturor!

  • Like 1

Share this post


Link to post

respect tuturor...desi nu mai aveam dubii ca ceva s-ar mai putea intimpla, totusi am patit-o din nou, aceleasi simptome, aceeasi moarte subita. Dupa incursiunea la service ce fost-a inerenta, baietii de acolo au constatat ceea ce mie ca si novice nu imi dadea prin cap, anume, capacul si rotorul de la delcou erau fisurate. Au fost schimbate, acum merge lin de te unge la suflet...cel putin pe mine.

 

Deci cauzele in situatii ca a mea, din cite imi dau seama pot fi; bujiile, fisele, capacul delcou sau rotorul delcou. Sint sigur ca ar fi putut fi multe insa am scapat ieftin ...1500 ron in care au fost incluse mult mai multe operatii cum ar fi, schimbat garnitura chiuloasa, ulei motor, antigel, lichid frine, placute de frina si sabotii spate, reglat frina de mina, schimbat rulmenti fata spate, schimbat vas pentru lichidul de parbriz, schimbat capac delcou si rotor delcou, schimbat brat dreapta spate roata....sper ca nu am uitat nimic..

 

acum am achizitionat un set de proiectoare matiz pe care trebuie sa le montez, nu stiu insa daca au in pachet si butonul pentru bord, daca stie cineva sa imi spuna, poate trebuie sa cumpar unul separat?.

 

ma mai intereseaza sa stiu daca stie cineva; farurile mele se pot misca electric din habitaclu ( unghiul sus -jos)....ele au un motoras in spate, daca vreau sa le schimb trebuie sa caut unele noi care au deja montate motorasele sau motorasele actuale pot fi transferate pe farurile noi ( fara motorase)?

 

 

multam fain pentru ajutor va doresc asa cum spun tir - istii...drumuri bune!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...