Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme Motor Matiz

Recommended Posts

Cum il desfac vreo poza ceva?

Share this post


Link to post

Esti amabil sa postezi in topicul corespunzator si sa nu mai pui intrebari la gramada in acesta ?

 

Matizul nu porneste cand e cald motorul

Pierd ulei pe la delco (incepe cu Tico, dar se discuta si Matiz pe parcurs).

 

A treia oara nu iti mai atrag atentia.

Share this post


Link to post

Salut,am si eu o problema nu stiu daca s-a mai confruntat cineva cu ea,problema fiind urmatoarea. sunt momente in care merg cu masina zilnic si sunt si momente cand o pornesc la 2,3 zile,am realizat cu stupoare ca atunci cand o pornesc dupa 2 zile porneste la sfert iar masina merge super bine,trage merge super ok,iar cand merg zi de zi adica cu porniri la cateva ore repetate merge ca dracu. s-a mai confruntat cineva cu problema asta? Astept pareri,stima.

Share this post


Link to post

Salutare, revin cu alte intrebari.

De curand mi-am pus instalatie de GPL pe buburuza, asadar am ignorat acea problema cu check-ul care se aprindea dupa 90 km/h, dar am dat de altceva.

La pornire, dupa 8 9 ore de stat in repaus, in momentul in care fac trecerea de la benzina pe gaz, piscand din pedala de acceleratie, se opreste motorul. Dar la urmatoarea cheie porneste un pic turat cam pe undeva la 1000 rpm (nu am turometru) .

Cel de la firma de unde mi-am montat GPL-ul sustine ca ar fi de la IAC, l-am curatat, dar tot la fel face... iar bani de unul original nu am, in schimb am incercat unul care se potriveste si pentru Opel, dar acela avea cursa mai scurta cu vreo 5 mm si nu trecea de Idle Learn.

Intrebari: cei care aveti Matiz E2 pe GPL, ati avut aceasta problema? Ce pot face?

Share this post


Link to post

Ce-ai zice sa postezi in topicul despre GPL pe Matiz ?

Share this post


Link to post

As fi postat acolo, dar problema era dinainte de montarea instalatiei, practic se intampla ca la pornire dupa ce a stat 8 ore sa imi moara motorul, dar nu mereu.

Totusi insa a doua cheie o lua la sfert.

Iar acum de cand cu instalatia, se intampla la fix dupa ce a stat 8 ore la trecerea de pe benzina pe gaz. Deci nu are legatura cu faptul ca este pe GPL.

Share this post


Link to post

salutare!Am un matiz din 2006 euro 3 si de vreo 2 ani am o problema cu motoru care merge balbait in relanti si la rece si la cald. mai ales la rece vibreaza si mai rau.

si in sarcina apare o lipsa de putere si cum si-ar da in nas in turati mici. In turati mari trage mai bine si puterea e mai mare .

Schimbat bujii NGK BPR5EY-11, FISE siliconice originale , injectoare noi,senzor MAP nou,Senzor detonatie nou,Senzor ect (temperatura) nou,Senzor IAT(aer) nou,Sonda lambda noua, senzor IAC nou,Senzor de vapori canistra de carbon nou,Corpu clapeta cu tot cu senzor TPS de pe alta masina dar neumblat la el plus garnitura de etansare noua.

am desfacut si chiuloasa binenteles la service facut scaunu la supape schimbate semeringurile la supape cu ocazia asta plus garnitura la galeria de admisie cu gandu la o posibila cauza de aer fals pe acolo ,reglat jocul la culbutori corespunzator cerintelor din manual si schimbat de proba de pe alta masina inclusiv aprinderea electonica (bobina) . SI NICI O SCHMBARE IN COMPORTAMENTU MOTORULUI. Si de curand am schimbat senzor de la ax came care intradevar era dus . pornea la a 3 4 cheie si acum porneste la prima cheie dar tot la fel merge balbait in relanti si are rateuri in esapament . TOATE SCHIMBARILE DE PIESE SAU FACUT IN TIMP CU SPERANTA CA AM O REZOLVARE. SI singura eroare care am avuto a fost de amestec prea bogat P0172 care a disparut in timp.

NU MAI STIU CE SA FAC CU MASINA ! ASTEPT O PARERE UN SFAT DE LA VOI POATE CU O REZOLVARE. VA MULTUMESC!

 

SI inca ceva daca scot mufa de la senzoru de aer(IAT)debilmetru sau cum io mai zice motoru trage bine in mers fara intreruperi dar in relanti e la fel balbait .

Din ce stiu eu ECM DACA nu simte acel senzor (IAT) intra in mod default de -40 grade cea ce cred ca ECM mareste debitul din injectoare adica mai multa benzina si un consum mai mare dar si merge mai bine in cazu meu.

Edited by colates

Share this post


Link to post

Doar asa, luate din carte, pentru Probleme Relanti (alte chestii in plus) :

- debit benzina prost (conducte, filtru, regulator presiune pompa)

- filtru aer imbacsit

- supapa PCV defecta

- pierderi pe la furtunul de vacuum

Motorul trepideaza cand 1 sau 2 cilindri nu lucreaza

Rateuri ? in esapament ? Adica intreruperi sau bufnituri ?

Matiz nu are debitmetru. IAT = Intake Air Temp. sensor

Share this post


Link to post

Am schimbat filtru de aer ,filtru de benzina ,supapa PCV si inclusiv regulatoru de presiune de pe alta pompa de matiz care avea motorasu ars si nici o diferenta in mersu motorului

in relanti. NU am verificat presiunea in instalatia de alimentare dar am sa o fac zilele astea sau incerc cu alta pompa de pe alta masina . Presiunea parca trebe sa fie undeva pe la 2 bari? Da si in esapament se simnt bufnituri la relanti care nu mi se pare a fi normal. ORICUM MULTUMESC DE SFAT SI ASTEPT IN CONTINUARE NOI PARERI !

Share this post


Link to post

Salut tutuor!

 

Am fost sa-mi fac azi ITP-ul la Matiz. Mi-au spus ca nu imi ies noxele. Nu mi-au dat cifre. Masina e din 2006 E3 56.000km.

 

Dar in ultimul an m-a tot chinuit cu mersul la relanti. Se oprea tot timpul. Ii faceam "idle learn" si mergea o perioada. Apoi am observat ca imi afuma bujiile la greu. Am luat alt set , le-am ars si curatat si pe cele vechi. Am schimbat fisele si filtru de aer. Dar probleme au inceput sa apara mai des ! La 100km bujiile erau negre.Am desfacut pina la urma IAC-ul. Era plin de funigine. L-am curatat si problema cu bujiile si mersul la relanti - rezolvata.

Dar acum mi-a aparut problema asta cu noxele (mai bine zis acum mi-au depistat-o cei de la ITP).

 

Am si un scaner OBD-II. Sa incesc sa monitorizez ce imi permite (PID-urile standard)?

 

Dati-mi si mie ceva ideii ! MUltumesc

Share this post


Link to post

colates ,

posibil pompa de benzina nu lucreaza corect

schimba si filtru de benzina odata cu pompa

 

 

Dar acum mi-a aparut problema asta cu noxele (mai bine zis acum mi-au depistat-o cei de la ITP).

ti s-a spus ca ai hidrocarburi la esapament ?

Share this post


Link to post

Salut,

nu mi-a spun nimic ! Doar ca nu "nu imi ies noxele" si sa vin luni sa rezolv problema la service ( simbata am facut ITP-ul).

Aseara m-am conectat la ECU si am monitorizat cei 2 semzori de O2.

Dupa ce s-a incalzit motorul la vro 60 grade , la relanti, senzorul 2 indica ~0.305V si sta stabil. Insa senzorul 1 joaca intre 0.3 si 0.8.

Share this post


Link to post

Buna dimineata

Detin un Matiz an de fabricatie 2004.

Am o problema mai mult sau mai putin ciudata.

Din 10 dimineti 9 nu porneste ori ce as face se pare ca se uda bujiile,in schimb la ora pranzului si seara porneste fara probleme de fiecare data.

Precizez ca am schimbat delcou si se pare ca am schimbat degeaba.

nu stiu ce sa mai schimb.

Share this post


Link to post

Incearca sa reglezi avansul static - misti delcoul spre capota pana la o turatie constanta.

Deasemenea este posibila si o problema de alimentare, respectiv filtru benzina infundat si /sau pompa inclusiv regulatorul de presiune.

Share this post


Link to post

Buna ziua

Am un Matiz din anul 2002 cu aer conditionat. Am schimbat distributia acum 4 zile. S-ar putea sa fie o coincidenta, dar de cand am schimbat-o, motorul nu mai trage cum tragea inainte. Am avut si flansa dintre toba si catalizator rupta. Drept urmare, mergea parca era tunata. Dupa ce am constatat ca motorul s-a lenevit, am revenit la mecanicul care-mi montase distributia dar curelele erau corect montate. Cand am suit masina pe rampa am observat ca scoate un fum negru de parca era cu motorina. Catalizatorul era bun - l-a verificat mecanicul respectiv. Am sudat flansa rupta. Masina merge mult mai silentios dar fumul este la fel si pierde in continuare putere, mai ales in pante accentuate, se simte la fel. As vrea sa schimb si toba finala pentru ca mi s-a spus ca s-ar putea ca toba finala sa fie infundata. Daca aveti alte idei, va rog sa ma ajutati, mai ales ca trebuie sa fac si ITP-ul si nimeni nu ma lasa sa circul cu fumigena prin targ. Mentionez ca benzina pun numai de la Mol.

Multumesc anticipat.

Edited by Emil54

Share this post


Link to post

Am fost la un mecanic adevarat care a montat distributia ca lumea si acum masina merge brici. De fapt era un dinte sarit. Nici vorba de schimbat toba finala, catalizator si alte alea. Am facut si ITP-ul fara nici o problema. Emisia de noxe a scazut brusc atunci cand distributia a mers ca lumea. Acum am masina cu care eram obisnuit. :lavolan:

Edited by Emil54

Share this post


Link to post

Poate ne luminezi si pe noi, cum adica un dinte sarit? Un dinte de pe pinion sau un dinte de pe curea?

Eu am o banuiala ca nu au fost aliniate pinioanele la semn cand s-a facut montarea. Numai aici se poate intampla asta.

Iar dintii aia de pe pinion sar numai daca ti-ai pus curea din lant.

Share this post


Link to post

...

Eu am o banuiala ca nu au fost aliniate pinioanele la semn cand s-a facut montarea. Numai aici se poate intampla asta.

...

Ti-ai raspuns singur - nu au fost aliniate pinioanele la semn cand s-a facut montarea.

Edited by Emil54

Share this post


Link to post

Mda am scris din greseala multumesc oricum.

Edited by emyct

Share this post


Link to post

Ce legatura are asta cu problemele la motor ? mai repede posteaza aici.

Share this post


Link to post

Seara buna, sper sa postez bine ca n-am gasit nimic relevant folosind search-ul.

Pe autostrada spre mare am parcurs o portiune de vreo 30-40 km mai tare, adica 120-130 km la ora plus AC pe o portiune de drum cu ceva dealuri, deci un efort mai mare al motorului sa zicem. La un moment dat imi intra in habitaclu in loc de aer condtionat un aer albicios si miros de incins. Trag pe dreapta, ridic capota, antigelul curgea spume prin borcan. Opresc motorul si astept vreo 20 de minute sa se mai raceasca si apoi pornesc mergand doar cu 80-90 km la ora si fara AC. Dupa inca 30 de km nivelul antigelului revine la normal. Am parcurs la fel drumul spre Bucuresti, 80-90 si fara AC si nivelul s-a ridicat putin, fara sa treaca de nivelul maxim, ceea ce pare normal. Va intreb asadar, e normal ce s-a intamplat cu fierbearea motorului? Precizez ca acul din bord n-a indicat nimic, desi antigelul facea spume in borcan. Nici antigel n-am pierdut pe undeva.

Poate ma lamureste si pe mine cineva sa stiu ce am de facut , de schimbat, etc. Posibil sa se fi ars ganitura de chiuloasa?

Share this post


Link to post

Daca ai ajuns la mare si te-ai si intors, motorul nu a patit nimic.

Nu e normal sa fiarba motorul, dar nu e clar ce s-o fi intamplat, de n-a indicat bordul nimic. E o posibilitate, sa nu fi fost bine strans capacul. Asa face, da pe afara...

Share this post


Link to post

Poate e termostatul blocat pe inchis si nu se raceste bine motorul, sau ceva si mai probabil...antigelul prea vechi.

Share this post


Link to post

De dat pe afara n-a dat, antigelul facea spume in borcan. Iar antigelul nu e mai vechi de 2 luni. Probabil s-o fi stricat termostatul avand in vedere ca acul din bord n-a trecut peste nivelul maxim obisnuit. Oricum m-a intrigat faptul ca a iesit prin ventilatie un fum albicios in timp ce aveam AC pornit si setat pe aer proaspat.

Share this post


Link to post

Salut,

 

Am si eu o problema (cred) care nu imi da liniste, poate aveti idee mai bine decat mine despre ce e vorba.

Dupa schimbul de ulei am prins la ureche un nou sunet (e posibil sa fi fost si de dinainte - nu bag mana in foc), o pacaneala, ca si cand ar fi o pietricica in motor sau in saxofon, are rezonanta pana in baia de ulei. Se aude mai mult (dar nu tot timpul) cand motorul este rece, iar la cald rar, mai deloc.

Inainte sa schimb uleiul, am schimbat si bujiile, dar ascultand motorul dupa, nu am auzit si acel zgomot.

Ulei am pus Valvoline 5W 30 si bujii NGK.

Am observat ca daca presez cu mana acea tabla de protectie de pe saxofon (cea care are desenata o mana si srie HOT) sunetul nu mai este la fel de acut.

Valva PCV am testat-o si nu prea e buna nici ea, cam iese aer pe ambele parti, dar nu se aude de acolo, m-am uitat si la distributie, dar acolo mi se pare in regula.

Apropo de distributie, am apasat cu mana pe curea si parea destul de moale, asa trebuie sa fie? Sau normal e sa fie stransa ca la alternator sa zicem? Plus ca am gasit si niste praf maroniu la fulia de sus, pe interiorul ei, ala de unde sa fie?

Ce parere aveti?

 

Merci!

Edited by vrazvanc

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...