Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme Motor Matiz

Recommended Posts

NU se scoate mufa de la IAC cand motorul functioneaza, nu s-a oprit ca a ramas in aceeasi pozitie conul de la IAC. In atasament ai gasit functia valvei IAC.

NU are nici o legatura IAC-ul cu faptul ca acceleratia nu este lina.

Legat de "demaraj", era vorba de avans static.

 

Cred ca ai fost la un mecanic "de cartier"...

Eu personal as cauta alt service, deasemenea as lua in considerare recomandarea de a-l contacta pe Pepinno.

Edited by lucianskyes

Share this post


Link to post

salutare colegi posesori de matiz .

 

La al meu matiz am o problema mai ciudata de care nu am auzit pana acum .

 

Cateodata daca nu misc de schimbatorul de viteze nu porneste . In sensul ca nu invarte . Ca sa pornesc trebuie sa tin la automat si cu cealalta mana sa misc stanga dreapta de schimbator pana porneste .

 

Ma gandesc sa nu fie vreun contact de la electromotor. Tijele de la schimbator ajung prin apropierea electromotorului ?

 

Sau sa fie vreun scurt?

 

Sugestii ? Orice ca sa scap de mestecatul in benzina .

Share this post


Link to post

Verifica-curata masa de pe motor. Deasemenea suna a contact imperfect, conexiune slaba la electromotor. Electromotorul este in spatele motorului, accesul nu este tocmai facil...

Share this post


Link to post

stie cineva cum se regleaza culbutorii la matiz?

Share this post


Link to post

Astazi am avut ceva timp liber si m-am gandit sa fac o mica inspectie pe sub capota. Totul era in regula, pana am ajuns la bujii. Mai exact pe primele 3-4 filete am gasit ulei (la toate 3 bujiile), electrodul este curat, cu o culoare buna dupa 10.000 km.

Acum, sincer chiar nu am idee de unde provine uleiul, exclud garnitura chiulasei, fiindca nu este fum alb la prima pornire. Am ceva pierderi ulei la simering distributie si joja, dar sunt acceptabile.

Ar mai ramane varianta cu uzura la segmenti, dar cred ca uleiul ar fi fost ars, si ceva urme ar ramane totusi pe electrod. Pe la capacul culbutorilor cred ca ar fi problema, insa nu sunt urme de ulei in jurul garniturii...

O alta parere despre provenienta uleiul pe filetul bujiei este binevenita.

bujii: NGK BPR 5EY 11

ulei: 5w30 mobil1

Edited by lucianskyes

Share this post


Link to post

Salut!Am din nou o problema la matizuu meumda.gif...de doua zile face o figura. Seara cand l`am parcat nu avea absolut nimic insa dimineata, nu a mai vrut sa porneasca deloc. Daca pun contactul, apar toti martorii de bord, inclusiv check care se stinge dupa cateva secunde, pompa de benzina se aude cum amorseaza, electromotorul invarte dar degeaba...nici nu se simte ca ar vrea sa porneasca. Am verfificat fisa centrala si nu primesc curent din bobina...totodata am verificat si impedanta fiselor si mi`a reiesit o val medie de 8 ohmi. Ori nu am verificat eu bine...ori e prea mica. Legat de admisie, am folosit o surubelnita de control(6-24V) sa verific daca primesc curent la mufa injectoarelor cand cuplez demarorul...nu am obtinut nici o "luminita". Voi verifica maine cu voltmetrul sa ma asigur. Legat de ansamblul delco, precizez ca l`am schimbat acum un an...cel vechi avea exact aceleasi simptome...nu trimitea semnal la ecm cum ca motorul se "invarte" asadar nu aveam nici aprindere, nici admisie...singura diferenta era ca cel vechi dadea semne de mult timp. Tot ceea ce s`a intamplat acum a fost in intervat de 4-5 ore. O probabilitate ar fi ceva contacti. Ceva pareri63000000.gifMultumesc10000000.gif

Edited by badboyu17

Share this post


Link to post

Din moment ce nu primesti curent din bobina. Ti-ai raspuns singur.

Ca idee se poate monta bobina de TICO (datorita costului), cu conditia de a pastra suportul vechi.

Share this post


Link to post

am auzit ca bobina de matiz face figuri iarna...dar totusi...tot acum un an am schimbat`o. Plus ca am mai precizat ca e foarte posibil ca nu am nici admisie...

Share this post


Link to post

Din ceea ce ai descris tu. Ai de a face cu lipsa semnal injector si scanteie. Verifica la delcou prezenta uleiului. (afecteaza senzorii optici). Bafta!

Share this post


Link to post

chiar am verificat10000000.gif...este putin ulei(motiv pentru care in delcou se depunde calamina putin mai densa dar o curat saptamanal) dar am desfacut si panoul de protectie al senzorului sa vad daca a ajuns la senzor si e ok...uleiul e putin, in partea de jos...senzorul, la prima vedere e curat.

Share this post


Link to post

Inlocuieste o-ringul de la axul delcoului.Curata cu spray de contacte uleiul din delcou, inainte de a monta o-ringul.

Problema o mai reprezinta discul cu faze, sa nu fie murdar.

Aceeasi problema am avut-o si eu cu delcoul, am rezolvat prin montarea platoului din cel nou in cel vechi, pastrand o-ringul original, cel de pe delcoul nou nu etansa bine.

Edited by lucianskyes

Share this post


Link to post

Reperul 9. Dar trebuie demontat delcoul din motor pentru inlocuire.

post-27887-0-69168200-1320514207_thumb.jpg

 

Share this post


Link to post

adica garnitura...cea de pe noul delco era prea mica si curgea mult ulei...am schimbat`o cu cea de pe vechiul delco si a fost ok...pana a inceput iar sa curga...dar acum curge prin interior...inainte curgea printre delco si motor.

 

totusi...nu stii care ar trebui sa fie valoarea fiselor pt a fii in parametrii normali?...adica impedanta

Share this post


Link to post

am ajuns la o concluzie...pare a fi tot senzorul optic de vina. Singura problema e faptul ca, data trecuta cand s`a stricat a dat semne din timp...plus ca, in momentul in care porneam demarorul, ecm sesiza infunctionalitatea senzorului si aparea martorul check...lucru care acum nu se intampla.

Edited by badboyu17

Share this post


Link to post

Nu sunt senzorii defecti. Problema ta o constituie prezenta uleiul in platoul delco. Check engine nu se aprinde cand ai ulei in delco...

Share this post


Link to post

Check engine nu se aprinde cand ai ulei in delco...

Se aprinde daca uleiul ajunge la senzorul optic aflat in Delco si daca acesta nu mai trimite impulsuri catre ECM. De exemplu defectul cod 0320 = Eroare de turatie a motorului de la senzorul optic. E posibil.

Share this post


Link to post

Legat de, delco.

Inainte de a se opri motorul (la cald senzorii nu mai trimiteau semnal) , MIL nu se aprindea. Iar la inlocuirea delcoului, am avut o problema similara, o-ringul nu etansa corect, iar ulei a ajuns in delcou, de unde am avut parte de porniri la a 3 a cheie si mers neregulat. Am schimbat o-ringul fara rezultat, uleiul era prezent si in delcou si pe cutia de viteze. Asa ca am mutat platoul cu senzorii optici si discul cu faze in delcoul vechi.

Ca idee discul cu faze era murdarit cu ulei, uleiul nu era prezent la senzorii optici. Curatarea am facut-o cu spray de contacte.

Cat despre cod de eroare, un cod se intaleaza si memoreaza la inregistrarea defectul prezent mai mult de 5 secunde, intr-un numar de intervale pe care nu il mai retin. In cazul meu se oprea motorul, si nu memora nici un CD.

In manual in limba engleza vei gasi simptomul:

"no injector pulse- look for oil contamination in distributor assy (oil fouls optical sensor)".

Edited by lucianskyes

Share this post


Link to post

totusi...daca ar fi defect modulul de aprindere, nu ar sesiza ecm si in concluzie sa se aprinda "check"-ul?app...nu am ulei in delco...am desfacut modulul, l`am curatat cu spray de contacti...oricum nu era ulei...

Edited by badboyu17

Share this post


Link to post

Salut,

 

dimineata,dorind sa pornesc matizul meu din 2006 si 130000 km dupa 2 zile de stat in fata blocului constat cu stupoare ca bateria-i dusa(nu mai reusea sa invarta electromotorul).

Pun gagica si ma inpinge 3 metri,ma arunc in masina,dau a 2 a si pornesc buburuza insa motorul sta foarte accelerat(aprox3500-4000 ture).Am lasat-o cam un minut dupa care am repornit-o(la cheie de data asta) si lafel;turatia foarte mare a motorului.Am verificat cablul de acceleratie insa nu era blocat.Am oprit motorul nestiind ce are si invartindu-ma pe langa ea si uitandu-ma pe la motor sa vad daca-i ceva nelalocul lui trec minute bune.Ii dau iarasi cheie si de data asta turatia era mai mica decat ceea initiala insa oscila,se accelera si decelera singura.Opresc iarasi,dau cheie si totul normal,am plecat cu ea prin oras si nu am mai avut probleme.

Sa fie aceasta problema de la faptul ca bateria isi da duh-ul sau ca am pornit-o inpinsa?

 

Multumesc

Edited by ionutlita

Share this post


Link to post

Senzorul IAC e responsabil pentru turatia la relanti ( mai ales cand e motorul rece)...am si eu aceasta problema cand deconectez bateria sau decuplez ecm. In momentul in care pornesc masina, relantiul oscileaza in turatii dar dupa cateva zile isi revine.

Share this post


Link to post

Cauta pe forum "Idle Learn".

  • Like 1

Share this post


Link to post

...daca ar fi defect modulul de aprindere, nu ar sesiza ecm sa aprinda "check"-ul?...

Nu e niciun modul de aprindere acolo, ECM sesizeaza doar ca nu vin impulsuri de la foto-traductor. Dar ca sa fii sigur, trebuie pus pe tester la Service.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...