Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme Motor Matiz

Recommended Posts

Simptomele nu-s cumulate pentru ca nu se petrec simultan. Asa ca, raspunsurile sunt pe forum:

- reglare TPS la ralanti la 04 - 0,5V;

- curatare IAC si apoi Idle Leran (la rece).

Share this post


Link to post

Am si eu o problema si nu-i dau de cap. Recent am segmentat Matizul. Inainte de segmentare scotea un fum de tractor, dar mergea motorul bine, laexterior prindeam 140 fara niste eforturi prea mare.

 

Dupa segmentare, nu resusesc sa depasesc maxim 90 la exterior. Cum dau de o panta, trebuie neaparat sa reduc in viteza a doua ca altfel nu o urc, iar daca mai am una doua persoana in masina, trebuie aproape sa retrogradez in viteza 1. consum la exterior 11-11.5, iar in oras aproximativ 14. cu motorul pornit si pe loc, daca apas pedala brusc scoate un sunet gros ca atunci cand sunt pompele de benzina pe duca. Am inlocuit filtru aer, benzina, bujii, fise, capac delco, rotor, reglat avans. am verificat si debitul la pompa de benzina ochiometric. Astazi am verificat din nou si distributia, adica am demontat capacele impreuna cu mecanicul. Eu nu stiu ce sa ii mai verific. Acum sa vazic unde vreau sa ajuns ... In urma cercetarilor amanuntite am observat ca mufa de pe instalatia electrica a senzorului de detonatie este retezata complet. Stiu ca acesta detecteaza trepidatiile prea mari alew motorului si ECM-ului regleaza aprinderea pentru a reduce aceste trepidatii. Intrebarea este, poate acest lucru sa influenteze atat de mult mersul masinii in sarcina ? Mentionez ca masina merge impecabil la relanti.

Share this post


Link to post

Va rog frumos as vrea detalii despre curatare IAC. Nu reusesc sa gasesc sau poate nu stiu unde sa caut. Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

Multumesc foarte mult EM!L ! Acum sper sa ma descurc...

Share this post


Link to post

hey!am si eu o probelema! :-S deci`..mi`am luat` un matiz marti seara in jur de ora 19:00.locul de unde m`am intalnit cu vanzatorul a fost` parcul Sebastian! cand m`am urcat` in el am vazut` ca nu are benzina si am sperat` ca ajung macar pana acasa! eu stau in dr taberei`.amplecat` cu el de pe loc am mers pana acasa..l`am parcat`.dupa 15-20 de min am zis ca ma duc sa`i bag benzina.m`am urcat` in el a plecat` perfect`..indicatorul de benzina era aprins(logic) si m`am dus sa`i pun benzina.pana sa ajung acolo am mai oprit intr`un loc..(aproximativ 5 min) si cand sa plec spre benzinarie nu mai porrnea.da deloc!nici claxonu nu`i mergea nimik nimik!MORT! :) cum sunt fata si am permis de 1 luna :) l`am sunat` pe tata.a venit a vazut` a zis hai s`o`mpingem`.am impinso`..a plecat`!ca sa fiu sigura ca nu raman cu ea la semafor..am mai oprit`o odata sa vad dak` porneste.a pornit am plecat` la benzinarie.am pus benzina..a plecat fara nici o problema!am mers cu ea sa zic cam 2 - 3 ore..am lasat`o seara in parcare.dim m`am dus jos sa vd dak` porneste.nici o problema.apoi am plecat` cu ea..am mers in orash`.am mai oprit`o pt anumite chestii..ce aveam derezolvat ..la fel nici o problema.apoi am mai parcat`o lg pasaj la victoria.am mers la un cico :D si m`am urcat` in ea sa plec acasa :D cand sa dau` la cheie MORT! am incercat` claxonu..MORT.nu era nimik aprins pe bord.l`am chemat` pe tata. :D a venit am impinso` a plecat`. :D am ajuns acasa.am lasat`o in parcare.n`am mai mishkat`o ca am crezut ca raman iar cu ea in oras :) acum am vrut sa plec cu ea..si`am dat la cheie..MORT :D tata a zis ca e electromotoru.voi ce ziceti? :D

save my lady-bug! :-S :(

Share this post


Link to post

Eu zic ca e alfabetul limbii romane, mama lui de alfabet, scoala primara, generala si liceu care ne-a invatat sa scriem! Ne traduci si noua ca sa putem intelege ce scrii?

Share this post


Link to post

pey ce n`ai inteles? ca sa stiu ce vrei sa "traduc" :D

Share this post


Link to post

Cand dai la automat..bateria are forta sa invarta ( sa dea peste cap ) ?daca pui contactul si nu se aprinde nici un martor la bord, parerea mea este sa incerci cu o alta baterie ( asa am patit si eu si era din cauza bateriei )

Edited by bishnitzarul

Share this post


Link to post

nicke!.Pune alta baterie si vezi ce se intampla .Masoara daca iti incarca alternatorul .Schimba bateria .

Share this post


Link to post

oki o sa incerc si`o sa revin sa va zic rezultatul :D thx :D

 

si imi cer scuze ca am folosit un limbaj de gen "IRC, YM".

Share this post


Link to post

Asa. Acum mai vii de acasa :)

Verifica bateria si incarcarea bateriei. Vezi sa nu uiti ceva consumatori (gen faruri, proiectoare) porniti, intrucat au prostul obicei de a descarca complet bateria in 30-45 minute sau chiar mai putin, depinde de vechimea ei.

Share this post


Link to post

pai nu am lasat nimic aprins.in seara asta am luat` bateria la incarcat.sa vedem dak merge maine.ms mult.

Edited by Mircea
20% e destul pentru a ne scrie totusi romaneste?

Share this post


Link to post

Revin cu adaugiri la problema mea de pe pagina anterioara.Desi am crezut ca s-a rezolvat problema cu schimbatul valvei pcv si a filtrului de benzina, dupa doua zile, surpriza, masina nu a mai pornit,cand motorul era deja cald.Am asteptat vreo 40 de minute sa se raceasca, am ajuns acasa si am inceput iar cu investigatiile.Dupa ce am vazut ca presiunea la pompa de benzina este buna, am luat o bricheta si un litru de benzina si am zis ca-i dau foc :) Am descoperit ca e bine sa-i asculti pe cei cu experienta(Tolin) si in momentul in care am verificat delcoul am descoperit si defectul.Absolut toate contactele erau oxidate, carbune nu mai exista deloc si tija de pe pipa care se invarte(nu stiu cum se cheama) nu mai exista.Nu-mi dau seama totusi cum pornea masina cu delcoul in starea asta.Acum sper ca, in sfarsit nu voi mai avea probleme cu masina.

Share this post


Link to post
... Absolut toate contactele erau oxidate, carbune nu mai exista deloc si tija de pe pipa care se invarte(nu stiu cum se cheama) nu mai exista.Nu-mi dau seama totusi cum pornea masina cu delcoul in starea asta.

... functiona "in virtutea inertiei" si "prin puterea obisnuintei" =))

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Si in special de-a naibii ca sa ma bage pe mine in deruta si sa cred ca problema e in alta parte :) .Bine ca s-a rezolvat, ca e rau tare fara masina, si aviz amatorilor, verificati neaparat delcoul daca intampinati probleme asemanatoare cu ale mele.O seara buna.

Share this post


Link to post

Salut baieti!Am o problema grava tare zic eu!Azi noapte cand plec de la Galati la Focsani,la un moment dat intr-o intersectie se opreste motorul...Dau la cheie porneste scurt si se opreste!Mai dau o data la cheie si accelerez,porneste motorul si nu se mai opreste numai daca o accelerez...si o tin asa!Ajung cu chiucu vai la Focsani,o parchez cu gandul sa ma duc dimineata la service!Cobor dimineata sa ii dau la cheie si nu mai porneste...Facea clanc,clanc si degeaba...Tractata a pornit,dar la fel cum nu o mai accelerai se oprea...Am facut la service,verificari peste verificari pe la baterie,pe la borne,peste tot pe acolo!Toate bune chipurile...La un mom dat inginerul de service le-a spus sa curete I.A.C.-ul asta!Lau curatat si a plecat brici...Ajung acasa o las o ora parcata si cand cobor sa pornesc sa plec...la fel,clanc,clanc...Am luat bateria si am puso pe o alata masina si a plecat la cheie!Am curatat bornele,le-am pus putin ulei si a plecat pana la urma...Senzatia mea este ca in mom in care se raceste motorul,masina nu mai porneste...O sa cobor iar peste vreo 2-3 ore sa vdm cum se comporta...Precizez ca Matizul este unul Euro2!Voi ce credeti ca are?V-ati mai lovit de problema asta???Va multumesc anticipat pt ajutor...

Share this post


Link to post

Salut,

Am si eu un matiz din 2004 E/AC , 73K si am o mica problema,

In ultima vreme relatiul este foarte instabil(parerea mea) si anume nu e rotund si vibreaza motorul foarte tare.

In schimb motorul trage ok, am mers lejer cu 4 oameniin masina + AC cu 90- 100.

NU stiu nimic de filtrul de benzina sau aer dar stiu ca s-a facut revizie la 59K si cred ca au fost schimbate.

Am desfacut bujiile si par ok ( culoare aramie la capat).

I-am facut un IDLE learn acu cateva saptamani si mi se pare ca de atunci au inceput problemele.

Am refacut resetul acu o saptamana, si la fel.

Am schimbat uleiul si filtrul acu 3 zile si am pus Castrol MAGNATAC 5w40 (cred) la 100 de lei 3L. Mecanicul a pus ceva mai mult si mi-a zis ca e filtrul nou si de asta. Dupa 200 de km nivelul e tot peste maxim(e normal?)

Uleiul vechi a stat cam 13k si era sub minim cand l-am schimbat (era asa de vreo cateva zile, stand un pic peste minim de cand l-am cumparat la 63k) . Becul de presiune nu s-a aprins niciodata , oricat de scazut era relantiul.

 

resetul l-am facut scotant siguranta de la ECM,apoi cheia 10 secunde pe on, 10 sec pe off, pornit motor pana s-a incalzit , pornit ac pt 20 de secunde, oprit motor, lasat oprit cateva secunde, pornit inapoi.

 

Aveti vreo idee ce ar trebui sa fac mai intai?

Am de gand sa fac revizia de 70k zilele astea insa nu stiu cum vor reactiona cei de la reprez daewoo cand vor vedea ca am schimbat uleiul la un alt service( autodaewoo.ro)

Share this post


Link to post

La relanti Matizul meu nu merge rotund. Am 30000km cu el, i-am schimbat uleiul ,pus 5w30, bujii noi japoneze NGK, supapa PCV noua, curatat IAC, idle learn, tot ce am citit pe forum... Daca ascult la toba de esapament: 1,2,3...1,2,3 dar cind si cind tuseste. Daca-l turez, motorul nu mai tremura, devine stabil. Nemultumirea mea este legata numai de relanti. Mentionez ca am masurat rezistenta electrica a fiselor la bujii, cca. 4 kohmi, functie de lungimea fiecareia,am considerat ca sint in regula, am turnat si o sticluta cu aditiv pentru curatarea injectoarelor in rezervorul plin dar n-am sesizat nici o schimbare. Se mai poate face ceva in vederea stabilizarii turatiei la relanti ? Multumesc anticipat pentru sugestii!

Share this post


Link to post
Daca uleiul e peste maxim, forteaza semeringurile.

La km. astia, daca spuneai ca nivelul era sub minim, trebuie sa pui ulei 10W, nu 5W.

Curata sau schimba filtrul de aer si relantiul se va schimba in bine.

Share this post


Link to post

Uleiul este peste maxim pentru ca i-a pus 3l in loc de 2.7 litrii si asa o sa fie daca nu il consuma, pana la urmatorul schimb.

Share this post


Link to post

Am sa incerc sa schimb si filtru, azi am schimbat valva PVC si intradevar de ceva timp aia veche nu se mai auzea, in schimb asta noua se aude dar nu la fel ca inainte cand intra intr-un fel de oscilatie (un tacanit regulat) acum apare la intervale aleatorii (in jur de o secunda)

 

Ce sa fac cu uleiul

Cat pot sa stau cu el asa?

Sa incerc sa mai scot din el?

e cam cu 8 mm peste maxim pe joja, cam asa era si cand l-am pus acu 200 de km.

 

In ceea ce priveste uleiul e grav daca il las pe asta?

Ce-i de la service asta mi l-au recomandat si cred ca nu e prima data cand schimba ulei.

Sa ma duc sa le fac scandal?

Edited by eviktor21

Share this post


Link to post

Si mie mi s-a parut ca nivelul uleiului e peste maxim , si tind sa cred ca chiar era.Azi am facut schimbul de ulei, cantitate ...circa si ceva...verificata cu joja de catre nenea mecanicul (am masina in garantie , inca).Daca e prea mult se poate scoate zic eu cu tub de la perfuzie plus seringa.Daca e prea mult n-ar trebui sa il arunce afara pe la joja...?

Share this post


Link to post
Cat pot sa stau cu el asa?

Sa incerc sa mai scot din el?

e cam cu 8 mm peste maxim pe joja, cam asa era si cand l-am pus acu 200 de km.

 

In ceea ce priveste uleiul e grav daca il las pe asta?

Ce-i de la service asta mi l-au recomandat si cred ca nu e prima data cand schimba ulei.

 

Importanta e masina ta, nu faptul ca le faci scandal. Daca la toti au pus ulei cum au pus la tine, eu zic, pe viitor, sa-i eviti. Sunt "profesionisti". Scoate din el pana ajunge la nivelul care trebuie, si asta cat mai repede :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...