Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme Motor Matiz

Recommended Posts

@LCV > iesi la un drum deschis cu ea si incearca sa mergi, minim, 15 min la 75 km/h in treapta a III-a sau 105 km/h in treapta a IV-a. Iar pe viitor, mergi intr-o treapta inferioara decat ai mers pana acum, numai asa depunerile din motor au conditii de auto-curatare. Benzina cu cifra octanica mai mare te ajuta sa mergi si mai subturat, asa ca fenomenul, doar, se accelereaza.

Share this post


Link to post

salut!

de cand a dat frigul am inceput sa las motorul dimineata sa mearga in gol (scos din viteza) cam 30 sec-1 minut. in primele zile se inneca putin cam dupa 10 sec, tusea si apoi mergea el singur. azi s-a oprit de tot. l am mai pornit o data am accelerat cate putin si apoi nu au mai fost prob.

a mai patit cineva asa? e normal? sau sa ma duc la service? matizul e din 2007, luat pe 20 iunie

Edited by tolin
Atentionare publica: foloseste majusculele acolo unde sunt obligatorii

Share this post


Link to post

E normal, se aplica o procedura de Idle Learn.

Share this post


Link to post

Nu stiu ce inseamna Idle Learn.

 

Care-i treaba cu majusculele? adica trebuie sa scriu corect ca la limba romana la tabla? :rolleyes:

Edited by tolin
Discutiile cu moderatorii se poata prin mesaje private (PM)

Share this post


Link to post

Gasesti in postul de mai sus.

 

Offtopic:

Un forum nu este un chat !

Share this post


Link to post

Problema... s a rupt cureaua de distributie in intersectie (motoru pornit) ,,, are idee careva cat ma costa... ??????

Ea a fost schimbata la 60800km ( 12.052006 parca) ... acum masina are 99311km... dar n am mai facut reviziile la ei, iar in alte parti la revizii, n am dat si cartea sa le treaca... credeti ca mai am sanse sa mi faca ceva pe garantie... ca are doar 1 an cureaua si mai putin de 40k km  <img src= (">

Share this post


Link to post

Salutare! sunt un membru incepator al acestiu forum si va prezint prima problema dupa achizitionarea unui matiz sh,de ceva vreme adica cam de 2 sapt masina porneste greu cand este rece,in sensul ca pun contactul astept sa se stinga becul galben chek engine si dau la automat si apoi se aude zgomotul ala ca ar porni si daca opresc sa mai dau la automat motorul ramane oprit,daca dau mai mult timp la automat se aude putin zgomotul acela de motor care da sa porneasca dupa o inca o secunda se aude iar numai electromotorul care invarte ca si cum s-ar auzi la daciile vechi pe carburatie care nu au pompa de benzina amorsata si ramane fara benzina in carburator (nu stiu cat de clar am reusit sa ma exprim da nu am gasit alta comparatie) ,dau a 3 cheie si apas usor acceleratia porneste,precizez ca nu se intampla de fiecare data acelas lucru,cate-o data porneste din prima,a doua...mai mentionez ca acelas lucru se intampla si cand este cald si cand este rece motorul,dupa ce a pornit merge merge ok.nu se opreste merge rotund si nu "da in nas",tin sa precizes ca i-am facut acum 1000 km revizia de 60k si am schimbat bujiile cu unele champion,filtru de aer,ulei+ filtru ulei,curea distributie,si o a2 problema la care v-as cere o parere cu toate ca nu cred ca tine de acest topic...la viraj drepta mai in scurt se aude o bataie la roata din stanga...la viraj stanga nu se aude nimic,posibil cap planetara defect? :(

Multumesc anticipat pt eventualele postari venite in ajutorul meu.

Numai bine!

Share this post


Link to post

Demonteaza IAC-ul si vezi ce-i pe el, in locasul lui si cat de usor culiseaza varful lui. La sfarsit, ajusteaza-l la 28mm de la varf si pana la baza de prindere.

Ce benzina folosesti ?

Share this post


Link to post
Da, daca ai cumparat-o si montat-o la un service trebuie sa aiba 18 luni garantie!

Mda... si daca mai treceam si reviziile in acel ghid de service ... mai era valabila garantia...

AM rezolvat... mai putin decat ma asteptam ... 1620ron

Share this post


Link to post

salut am si eu o mica / mare problema de fapt sotia mea are - conduce matiz din iulie 2007 si de curand a aparaut un simptom ciudat adika se opreste motorul in mers -

 

asta seara am mersi eu cu matizu si mi s-a oprit si mie fara nici un motiv pe la 50 la ora s-au aprins toti martorii pe bord ca si cum ar fi cheia in pozitia de dinaintea pornirii !

 

ma poate ajuta cineva - ce este ?

Share this post


Link to post

Masina e in garantie. Este euro 4 sau 3?

Martorul Check se aprinde?

Foloseste majuscule pe unde trebuie si nu mai folosi limbaj IRC.

Share this post


Link to post

Este Euro 4 luata in mai 2007 - 2200 km !

 

Benzina de ceva timp numai efix 95 de la rompetrol - cu alte masini nu am avut absolut nici o problema cu benzina asta !

 

Martorul Check Engine s-a aprins acum vreo 1 luna juma si am fost la service si omu a zis chestii de genu "aaa asa mai fac ele " a intrat pe tester si a sters codu de eroare si de atunci nu a mai aparut, dar v-am spus pur si simplu se opreste motoru in mers - se aprind martorii de bord ca in pozitia cheii dinaintea pornirii si motoru e dead !

 

Ce pot sa spun este ca porneste imediat dupa, nu are zgomote ciudate , trage foarte bine si culmea nu trepideaza sau chiar mi se pare mie ca trepideaza mai putin decat la inceput !

 

Ma puteti ajuta ?

Share this post


Link to post

Ce cod de eroare a fost ?

Share this post


Link to post

chiar nu stiu, ca a fost din ciclu - repede ca nu are chef si asa face toate - parca era ceva cu aer ( presiune, debit, senzor AER - ceva de genu asta)

 

aum pot sa descriu mai bine cum se manifesta - se intampla cu motorul scos din viteza si parca "se stinge" scade lumina de la faruri in intensitate si da semne ca parca s-ar opri se apinde checku si apoi isi revine sau se opreste ( cam odata pe zi se opreste)

 

help plz ???!!!

Share this post


Link to post

Grabitii aia stiu sa regleze senzorul TPS (pe scaner) ? Mergi la un mester cu scaner, nu mai merge la mecanici, aia n-au treaba cu sistemul de injectie, ca acolo nu se foloseste ciocanul.

Share this post


Link to post

Deci, scuze ce tre sa fac ca nu am inteles - unde as putea sa ma duc - stau foarte aproape de grand garageu de la valea cascadelor - masina este in garantie

 

Dar totusi ce ar putea sa fie de vina sa stiu la ce sa ma astept - mai ales ca o conduce sotia !

 

Mersi !

Share this post


Link to post

Mergi la Grand garage dar cauta-l inainte pe userul Pepino. Masina trebuie pusa pe scaner si verificat ce nu e in regula. Ceea ce spune Tolin este ca defectul poate aparea de la senzorul TPS care citeste pozitia clapetei de acceleratie, iar acest senzor se regleaza cu scanerul in mana.

Share this post


Link to post

corbu 33 stai linistit aceeasi problema am avut si eu, am fost de nu stiu cate ori prin service si nici un rezultat

Dar am avut marele noroc sa vina un "inginer' de la craiova si s-a rezolvat deocamdata... numai inginer nu era ala..

toate astea dupa ce am facut destul scandal la radacini. e ceva cu euro 4, o incompatibilitate intre piese banuiesc

Share this post


Link to post

Adika "s-a rezolvat DEOCAMDATA" cum? te astepti sa revina ca atunci nu s-a rezolvat !

 

Ai schimbat ceva, mai tre sa te duci in service sau iti este frica sa pleci cu masina ca poate se intampla sa se mai opreasca, zi-mi ce tre sa fac ? more details !

Edited by corbu33

Share this post


Link to post

In total cred ca am fost de vreo 6 ori la service cu ea . Prima oara parca a schimbat TPS , s-a linistit o perioada apoi iar a reaparut problema. la mine era ca ori se tura singura ori se oprea motorul singur. Atunci cand a venit "inginerul" de la craiova nu am fost eu cu ea ci prietena mea ca e masina ei , mi-a zis ca a strans pe acolo niste suruburi(in zona unde e cablu de acceleratie), nu am alte detalii. Oricum a mers o perioada si apoi iar a reaparut problema dar nu am mai avut timp sa ma duc. Noroc ca acum merge bine s-a "reparat" singura. Sfatul meu , fa scandal, da mail la vocea clientului craiova si ameninta cu protectia consumatorului. Eu doar asa am fost bagat in seama. Altfel mi se spunea ca nu are ce sa-i faca , ca nu stiu de unde e... zici ca iti cumperi masina noua sa nu ai probleme cu ea da' de unde...

Share this post


Link to post

Problema la tine este ca trebuia reglat TPS-ul, nu schimbat. Aceeasi problema am avut-o si eu in sensul ca din cand in cand, cand i se punea pata, imi ramanea turata, nu foarte tare insa, ca si cum as fi mers cu socul tras. Daca opream motorul si reporneam, era ok, pentru o bucata de vreme. Problema era ca senzorul TPS era dereglat, avea valoarea 0.0 pe scaner, nu 0.4 cum este normal si astfel ECM-ul credea ca are clapeta de acceleratie "prea inchisa" si deschidea IAC-ul. Prima data in service mi-a umblat la acelasi surub la care ti-a umblat si tie, cel de capat de cursa si mi-a deschis fortat clapeta un pic. Simptomele au disparut, masina tragea foarte fain, dar nu prea mai aveam frana de motor. Am mers o perioada asa, crezand ca totul e ok si iar a inceput sa ramana turata. La cea de-a doua vizita la service, la vreo saptamana dupa prima, s-a reglat cum trebuia senzorul, adica cu scanerul conectat, pana a ajuns la valoarea de 0.4 . Ce au facut ei a fost gresit de 2 ori, nu trebuia nici schimbat nici umblat la surubul ala, doar reglat TPS-ul.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

ce sa zic, bine ca imi merge acum. daca mai apare(sper sa nu) o sa le propun ce ai scris mai sus. oricum sunt total dezamagit de radacini ferdinant si giurgiului.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...