Jump to content
Sign in to follow this  
cdorob

Cielo Executive Euro 3

Recommended Posts

costica@ Pina sa cumperi masina nu ai ridicat capota?

Share this post


Link to post

Referitor la ce am facut la service-uri de cand am luat masina , am schimbat ECM-ul datorita consumului mare(12 in oras, 8 afara) si lipsei de putere,CCP-ul pentru tacanit, iar cu restul ( frane prea jos si slabe , ambreiaj sus, geometrie spate proasta , e.t.c.) ma voi duce la Craiva,la service-ul uzinei.

 

costica@ Pina sa cumperi masina nu ai ridicat capota?

 

Nu Ovi,deoarece pe mine nu m-a interesat domeniul auto si mai mult ,din ce auzisem, eram convins ca masinile Cielo sunt de calitate , fara a cunoaste despre soarta uzinei si produsele sale euro 3. La comparare,a fost ridicata capota pentru a ma invata cum se inchide.Am avut la dispozitie 50 minute pentru acte ,plata si ridicarea masinii, deoarece se termina programul. Nu tu receptie,verificare,nimic. Pentru cineva ca mine care era la prima masina, o vedeam asa de frumoasa,spalata, incat eram naucit.Nu stiam eu atunci ce sa verific ,iar acum e prea tarziu.

Vad ca nu ai nimic de spus referitor la pornirea motorului fara transponder langa cheie( la 2metri de cheie).

Iata ca se poate si te rog sa ma crezi ca tot ce am spus despre acest lucru (referitor la masina mea ), ESTE ADEVARAT. Am vorbit la uzina si s-a confirmat ca se poate porni motorul fara confirmarea ID data ECM-lui de catre controlerul imobilizarii(dupa ce acest controler primeste codul cheii , transmis de transponder), dar numai in cazuri deosebite(defectarea sistemului de imobolizare, pierderea transponderului,e.t.c.).Asa ca cei de la Pitesti au stiut ce fac.Sper ca si cei de la Ploiesti sa stie ce sa refaca ,deoarece voi cere refacerea initiala a schemei. Iti multumesc pentru raspunsurile tale.Regret ca nu am gasit doc.serv.pentru Cielo e3 .Sunt multumit totusi ca acum cunosc ceva despre MR 140 din schemele de Calos (datorita tie ).

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Ti-am spus odata treaba cu imobilizatorul.Nu are rost sa imi pierd timpul cu alte explicatii catre cineva care nu intelege sau care nu vrea inteleaga.

Share this post


Link to post

sal!

cei care au probleme si le ramane masina turata in gol sau in sarcina,sau relanti crescut le spun ca resetarea ecm nu o sa ajute -poate doar pe moment!trebuie inlocuita o sonda,sonda lambda,ceva-mie mi0au inlocuit.o si nu mai ramane turata masina;inainte sa mi-o schimbe facea frecvent,amestecul nu cred ca era optim si consuma si mai mult! in cartea tehnica scrie ca au inlocuit sonda oxigen! take care si by the way-gpl ul are cifra octanica 91? eu asa am gasit :-?

Edited by c_french84

Share this post


Link to post

Daca la tine in cartea service scrie inlocuirea sondei lambda nu inseamna ca in realitate chiar a fost asta.

Share this post


Link to post

Haideti sa va spun si problemele mele despre masina mea, un veritabil cielo executive GPL cu 26.800 km, culoare alb, achizitionat in decembrie 2005, de care eram foarte mandru l-a inceput, insa acum , nu stiu ce sa mai cred, probabil ca urmeaza sa il vand:

 

- imi scartie scaunul de la sofer si centura , in momentul in care o port.

- de asemenea , vesnica belea la gaz, cu martorul ' check engine' , imi sta turata la relanti, nu prea trage pe gpl

-la viteze mari imi vibreaza volanul desi am echilibrat rotile si am facut geometria ( sper sa nu fie caseta de directie)

- ca si consum pot sa zic ca e destul de mare , undeva la 10-11 pe benzina si la 13 pe gaz

 

Alte cateva " maruntisuri" schimbate:

-o planetara la 12500 km ( cica defect de fabricatie)

- un rulment de pe stanga fata + butuc

- amortizoarele de pe spate

- cateva becuri arse

- cateva furtunase scapau ulei ( adica erau destul de crapate si le-am schimbat)

- in unele locuri se pare ca o sa imi apara rugina in curand

 

Masina m-a costat destul de mult, cam 9000 de euro, si sincer nu credeam ca a scazut atat de mult calitatea. Pe care am auzit si eu, toti vb ca sunt bune , fiabile, dar iata ca am experimentat pe propria piele si m-am convins. Cand am luat-o aveam de ales intre mai multe marci, dar m-a atras aceasta in special. Acum imi pare rau

Share this post


Link to post

Nu generaliza

Daca tu ai fost mai ghinionist si ai nimerit o masina cu multe probleme asta nu inseamna ca asa sunt toate

La mine de ex in peste 30.000 nu am schimbat decat IAC-ul de vre-o 2-3 ori pe garantie si atat (aici nu intra consumabilele folosite la revizii)

Cu consumul intradevar am avut si eu ceva probleme dar se pare ca este si in functie de calitatea acestuia, am avut consumuri intre 9-13 extra(viteza croaziera de 140 cu varfuri de 180) iar urban intre 10 si 15 dar si aici intervine calitatea gazului cat si stilul de sofat

 

In concluzie mie unul nu mi-a cauzat prea mari problema masina in cei peste 30.000 de km si sper asa sa fie si in continuare desi sunt constient ca va veni si vremea cand va trebui sa mai schimb ceva pe ici pe colo, dar asta este valabila pentru orice masina indiferent ca este de "9.000" de euro sau de 100.000

Share this post


Link to post
Cand am luat-o aveam de ales intre mai multe marci, dar m-a atras aceasta in special. Acum imi pare rau

Singura varianta la pret de cielo nu e loganul? (pentru o masina medie)

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Era si loganul, dar puteam sa mai puncpana la 10500 maxim. Dar am zis pana la urma cielo, intretinere ieftina si piese peste tot

 

Si bineinteles ca puteam sa imi iau ceva SH...de marca

Share this post


Link to post

Cielo exe lpg 2004 euro 3, 53350 km, cumparata in 2006, septembrie. De la inceput am schimbat sondele Lambda, un actuator la usa dreapta fata, un cur de contact pornire.Am facut revizia de 60.000(la 58500)la Autocenter-Mosiilor, am avut de schimbat doar uleiul GM 5w30(la 50.000 s-a schimbat distributia si curelele), mi-a verificat rulmentii pe spate, nivelul la ulei in cutia de viteze, a mai intins un pic curelele (fluierau)si cam atit (sincer ma asteptam la mai mult)iar chestia cu fluieratul curelelor dupa 10.000 km chiar ma face sa ma intreb daca au fost schimbate cu adevarat(in acte asa apare).

Am facut si revizia la lpg(Radacini-Ferdinand), sincer cred ca a fost prima data cind masina a patit asta.Am schimbat filtru de gaz, fisele si bujiile (Bosch wr7dc), curatat intrarea in corpul de acceleratie.Masina merge mai bine decit a mers pina acum dar am niste semne mari de intrebare:troncane pe piatra cubica sau pe denivelari si inca mai o apuca o turatie din senin(daca o turez si debraiez isi revine destul de repede, max 1 minut; citeodata ramine turata la 2000 si merg asa cu ea pina isi revine de regula la primul stop), odata s-a dus pina la 4000 si si-a revenit inainte sa apuc sa opresc motorul sau sa fac altceva.Pt. troncanit am pregatit capete de bara si bielete directie(parca crs firma)dar mecanicul mi-a spus ca nu este cazul sa schimb capetele de bara dar daca vreau ar trebui sa schimb totul pe fata inclusiv amortizoarele(recomandare Monroe pe ulei).Pe tester de gaz imi da variatii mici de turatie(posibil mici mizerii trecute din filtrul de lpg si sonda in vaporizatorul lpg), mecanicul m-a sfatuit sa merg asa cu ea poate isi revine(asta ca sa nu schimb vaporizatorul).Am bagat pe 27.01 benzina Efix euro 4 de 95 de la rompetrol cu gindul ca poate se vor curata injectoarele, supapele(sa fiu sincer nu prea cred in asta dar masina merge bine).Astept sa vad poate isi revine si in ceea ce priveste turatia ciudata.

 

Am uitat: in oras pe gaz cca 12%, pe benzina nu am avut rabdarea sa fac testul

Share this post


Link to post

In legatura cu cresterile de turatii poti incerca 2 solutii:

 

1. reset ECM

2. schimbare IAC(nu cred in curatari si alte chestii de astea)

Share this post


Link to post
In legatura cu cresterile de turatii poti incerca 2 solutii:

 

1. reset ECM

2. schimbare IAC(nu cred in curatari si alte chestii de astea)

3.Schimbare masina cand s-a murdarit.Ce rost are sa o speli? mai bine o schimbi nu ? :) )

Share this post


Link to post

Ovi sunt patit cu aceste IAC-uri

Au incercat de toate cei din service si pana nu l-au schimbat nu a mers si pace masina se tura intr-una

Asa ca pana la urma mi l-au schimbat pe garantie si de atunci nu am mai avut probleme

 

Acum eu nu am zis sa nu incerce si o curatare ci doar nu cred ca in urma acestei curatari ca nu va mai face la fel, fiecare e liber sa faca ce vrea cu masina lui, eu unul cand o sa mai am probleme cu acest IAC o sa-l schimb si gata nu o imi mai bat capul cul el

 

Bafta  <img src= ">

Share this post


Link to post

Probleme apar la fiecare 20k km pentru ca trebuie curatat iac-ul ,corpul clapetei si sistemul PCV.Le inlocuiesti pe toate?

Nu e mai usor sa inlocuiesti motorul la fiecare revizie? :D

Ca a fost un caz particular la tine si ai avut probleme cu el la cativa k km e alta treaba si nu trebuie sa generalizezi.

  • Like 1

Share this post


Link to post

@uskt:

Pai spune nene: "Asa am patit eu" :)

La cielo IAC-ul nu e consumabil ;)

Fii antena, eu nu l-am curatat macar pret de aproape 50k km si nu mai aveam probleme cu turatiile =))

Pe la 45 de mii am curatat admisia, dar nu inseamna ca recomand si altora sa nu o curete ;)

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

:o fftopic:

 

Eu am dat un sfat omului ce sa incerce, asa cum as face eu, si voi cred ca mai tare l-ati bagat in ceata, nu cred ca o sa stie ce sa faca mai intai, sa faca reset ecm, sa schimbe IAC-ul , sa-l curete, sa umble pe la corpul clapetei si pe la sistemul PVC

 

Eu i-am spus ce as face eu, acum daca voi puteti sa-i dati alte sfaturi faceti-o  <img src= ">

Share this post


Link to post

Pina la schimbarea iac-ului la tine s-a mai facut ceva in afara de curatare?Si asta la cati km?

Share this post


Link to post

Ia uite, i s-a raspuns chiar foarte raspicat: :)

.. la fiecare 20k km pentru ca trebuie curatat iac-ul ,corpul clapetei si sistemul PCV

Share this post


Link to post

Asta se intampla pe la 17.000 nu mai stiu exact, si nu - nu s-a mai facut nimic in afara de curatare, dar pana nu l-am schimbat nu au vrut sa scada turatiile si pace

Share this post


Link to post

Nici macar reset? :)

S-a testat iac-ul din scaner?

Share this post


Link to post

Ma refeream la IAC, in prealabil se facuse reset de ECM, dar tot nu scadeau turatiile si de aceea au incercat sa curete IAC-ul si apoi cand au vazut ca tot face si dupa curatare au pus unul nou si tot facea, dar de acesta data erau setarile memorate de ECM, care dupa ce i s-a facut din nou reset s-a rezulvat si problema :banana:

 

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Deschid acest topic in speranta ca voi putea primi un raspuns care sa rezolve problema vibrarii oglinzilor.

Mai exact practic la orice denivelare corpul oglinzii intra intr-o vibratie (tremurat) si daca te uiti chiar atunci in oglinda te ia ameteala :scarpin: .

La service mi-au zis ca nu se poate repara si ca se schimba oglinda cu totul sau si mai bine sa cumpar oglinzi de cielo modele mai vechi (oglinzi semirotunde).

Daca mai este cineva cu aceasta problema eventual daca a reusit sa o rezolve in vre-un fel e binevenit.

Mentionez ca la achizitionarea masinii (acum aproximativ 10 luni) nu am avut aceste vibratii.

 

Multumesc.

Share this post


Link to post

Ai primit răpunsul cel mai potrivit. Şi eu le voi schimba cât de curând posibil.

Share this post


Link to post

Problema e ca ar trebui schimbate cel putin anual dupa parerea mesterilor din service. :(

Share this post


Link to post

Daca le schimbi cu cele recomandate, nu.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...