Jump to content
Sign in to follow this  
Gica

Soveja

Recommended Posts

Se mai stie ceva de statiunea asta ? S-ar putea sa ajung pe-acolo la sfarsitul lui August si doream ceva informatii. Am inteles ca apa la robinet ar fi neagra, adevar sau nu ? M-am uitat prin profile, dar nu imi aduc aminte sa fi vazut focsaneni printre noi (ei sunt cei mai apropiati de locul faptei), dar daca a fost cineva de curand si ar putea spune cate ceva ar fi bine.

 

Am facut drumul Focsani - Lepsa - Tg. Secuiesc toamna trecuta, iar de la Lepsa nu mai e mult pana la Soveja, totusi ceva detalii mai actuale legate de traseu ar fi bune. La un moment dat parca Focsani - Vidra era inchis... :-?

 

Multumiri anticipate !

Share this post


Link to post

Soveja? E superba! :)

Eu am fost ultima oara acum 3 ani acolo, de atunci nu a mai permis bugetul din pacate si alte activitati dar planuiesc sa revin!

 

Ca sa ajungi la Soveja faci dreapta in intersectia principala din Lepsa(ce frumoasa e si Lepsa! :X ) si mergi cam vreo ora pana pe partea ailalta a muntelui(daca am observat eu bine). Drumu era bunicel, mai sunt gropi dar acceptabil. Semnalul GSM pe drum varia la momentul ala in functie de partea pe care eram(a muntelui) si a biapit telefonu la greu :) ) Daca tin bine minte a durat cam o ora drumul dar ai ce admira! Fara aparat foto eu n-as pleca :mrgreen:

 

In Soveja eu am stat in poiana cu cortu(erau acolo din BR, GL, Buc, VN si nu numai) iar alimentarea cu apa o faceam ori de la un izvor din padure ori de la o fantana. La toaleta am fost la copac impreuna cu Mos Martin, ca deh loc neamenajat pt camping dar totusi erau zeci de corturi.

 

Te mai poti caza pe la localnici sau la Hotel. Nu stiu stele/conditii/preturi. De notat faptul ca in statiune nu exista benzinarie sau vulcanizare doar un magazinas de unde sa-ti cumperi strictul necesar pt masa.

 

Se mai poate ajunge prin Panciu(unde e o benzinarie) la Soveja dar mai frumos e prin Lepsa(unde ultima benzinarie e in Tulnici parca, asa ca iar atentie!

 

PS: pe mine m-a prins o ploaie mare acolo si m-am refugiat la un localnic, si tin minte ca era curata apa de la robinet!

Edited by mike.omega

Share this post


Link to post

Aha, am inteles, mersi mult de info ! Eu am sa stau (in cazul in care voi merge, nu sunt inca 100%) la vila CEC-ului, asa ca de cazare nu imi pun problema. Plecam 2 familii ambele cu pricindeii in varsta doar de 2, respectiv 3 luni, speram sa ii putem plimba cu carutul pe-acolo, e bine ca m-ai atentionat legat de benzina...

Share this post


Link to post

Binenteles sa nu asetpti sa gasesti vreun MOL, sunt din alea particulare, si daca cea din Tulnici e mai fatoasa, cea din Panciu nu prea, dar a mers biata dacie deci a fost ok :P

Share this post


Link to post

@mike.omega Unde ai vazut tu drumuri bunicele :) ) sunt varza drumurile pe acolo, va spun eu, iti rupi masina in doua.

Focsani - Lepsa durm acceptabil. Lepsa - Soveja :) drum varza...indicat pentru cei pasionati de sporturi extreme :) , in soveja nu ai ce face..e plictiseala mare, hotelul este varza, un jeg de hotel, mai bine te cazezi la o pensiune in Lepsa. Singura cladire misto din Soveja este vila CEC-ului, unde ai tot confortul.

Share this post


Link to post

Confirm starea foarte proastă a drumului. Te sfătuiesc să nu te aventurezi cu maşina pe acolo decât dacă vrei să-ţi blestemi zilele şi să plângi pentru maşină. Într-adevăr zona este superbă însă dacă vrei să mergi prin zonă mergi pe la Focşani-Boloteşti-Valea Sării-Tulnici-Lepşa şi apoi treci în Covasna. Nu e perfect drumul însă mult mai bun. Nu cunosc exact cum e drumul peste munţi dar am auzit că e practicabil. :) >-

Share this post


Link to post

Poate ca in 3 ani s-o fi mai stricat, de aceea am si precizat cand am fost ;)

Drumul peste munte este practicabil dar este forestier. Nu are gropi sau denivelari doar ca ai de mers o bucata buna pe piatra si ce mai are in compozitie un drum forestier :)

Share this post


Link to post

Lauamd, cred ca nu ai obsevat ca eu am scris ca vreau sa ajun la Soveja, nu in Covasna... Iar in toamna cand am fost Focsani-Tg.Secuiesc am mers vreo 10-20 km pe macadam. Nu exista asfalt la trecerea muntilor. Asta asa ca fapt divers.

Share this post


Link to post

Daca tot vrei sa ajungi la Soveja, recoman drumul de la Lepsa spre Soveja sunt cam 15km, apoi sa te intorci pe acelasi drum.

Share this post


Link to post
@mike.omega Unde ai vazut tu drumuri bunicele :) ) sunt varza drumurile pe acolo, va spun eu, iti rupi masina in doua.

Focsani - Lepsa durm acceptabil. Lepsa - Soveja :) drum varza...indicat pentru cei pasionati de sporturi extreme :) [...]

 

 

Daca tot vrei sa ajungi la Soveja, recoman drumul de la Lepsa spre Soveja sunt cam 15km, apoi sa te intorci pe acelasi drum.

 

Se cam bat cap in cap afirmatiile tale sau mi se pare mie? :-?

Share this post


Link to post

Nu se bat in cap de loc :) aia 15 km sunt varza, mie mi-au placut, sport extrem, dar decat sa o iei pe partea cealalta unde sunt 50km varza..eu zic ca mai bine te incumeti la 15km :) , asta ca sa ajungi la Soveja. Precizez ca drumul de la Focsani la Lepsa este acceptabil, dar omul vrea sa ajunga la Soveja ! Nu zic prostii pentru ca am fost anul acesta :) . Au aparut o gramada de vile facute peste noapte :) si care mai de care te alunga de pe teren zicand ca este in proprietatea lui...poveste lunga :)

Share this post


Link to post

Hehe, bastanii din Focsani... e treaba de ani buni... Oprisan si ai lui or avea ceva pe-acolo...? Vile si alte pamanturi ? Ce zici lauamd, ca esti din zona ? :)

Share this post


Link to post

Exact cum am spus.Până la Lepşa e ok pentru că acolo se află vilele însă până la Soveja fie că o iei pe la Lepşa fie pe la Panciu drumul e o ruină.

Share this post


Link to post

Nu vreau sa ma repet, o fi drumul o ruina, dar tot mai bine faci aia 15km de la Lepsa spre Soveja, decat aia 50km de la Panciu la Soveja :)

Share this post


Link to post

OK, s-a adjudecat ! Vom merge asa cum stiam : Bucuresti-Focsani-Lepsa-Soveja. Sper macar sa fie vreme frumoasa, ca se va intampla pe la sfarsit de august.

lauamd, nu ai inteles, nu te intrebam de drumuri, ci de baronii locali, dar in orice caz nu mai conteaza acum.

Share this post


Link to post

Au fost niste prieteni la Soveja si mi-au zis ca drumul de la Panciu la Soveja a fost reparat si reasfaltat, poti merge cu 120km/h acolo unde se mergea cu 20km/h (din cauza gropilor) :)

Daca a fost cineva de curand prin zona il rog sa vina cu detalii.

Edited by adostar

Share this post


Link to post

Daca ai masina se poate si cu 200 :mrgreen:

 

Drumul este excelent, aerul de la soveja - cel mai ozonat din tara :thumbl:

Share this post


Link to post

Exact asa am auzit si eu, ca s-a rezolvat treaba pe traseul de la Panciu. Eu anul trecut nu am mai fost dupa ce am deschis topicul asta, tocmai datorita starii drumurilor, care, discutand cu cineva de tocmai se intorsese de acolo, erau jalnice. E bine ca s-a facut ceva si pentru infrastuctura in zona statiunii.

Share this post


Link to post

Un topic vechi dar prezinta interes acum.

Cine mai stie starea drumurilor in zona? Pina la Lepsa/ Soveja pe unde se circula mai bine?

Ce e de vazut pe acolo? Vreau sa fac 2 zile pauza la umbra la intoarcerea de la mare.

Multumesc anticipat.

 

 

Share this post


Link to post

Am fost eu weekendul trecut, eu merg foarte des la Lepsa.

Drumul de la Focsani la Tulnici este in totalitate refacut (cu exceptia a vreo 2-3 poduri la care se lucreaza si care deocamdata se ocolesc). De la Tulnici pana la Lepsa e prost, inca nefacut. Asta inseamna vreo 9 km (parca).

Du-te, e foarte frumos. Nu e manelizata Lepsa, inca. Du-te si vezi manastirea Lepsa (si aici e reparat drumul - drumul care duce la Soveja, practic-), Cheile Tisitei (cam 3 ore de mers pe jos, dar e superb), cascada Putna, pastravaria Lepsa. E super, o sa iti placa daca iti place linistea si un loc altfel.

Drumul Lepsa - Soveja nu e facut decat pana la manastire, cum spuneam. Mai incolo, nu se poate merge. Anul trecut am fost la Soveja, pe la Panciu, cum spuneam un coleg mai sus. Dar a fost o portiune proasta. Soveja e total parasita, arata dezolant. Peisajele, insa, de neuitat.

Daca mai ai nevoie de detalii...cu mare drag. Cum spuneam, eu merg acolo foarte des.

Share this post


Link to post

Sarumina mosule mai ales pt POI :)

Pastravaria sigur o va interesa pe nevasta e inebunita dupa peste... :) )

 

 

 

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...