Jump to content
Sign in to follow this  
rm.popa

Kalosi Furati?

Recommended Posts

Am citit pe aici pe undeva o intreaga dezbatere pe tema necesitatii/ inutilitatii montarii unei alarme la Kalos. Dincolo de functia de avertizare in caz de lovituri, zgarieturi, socuri etc., deci ma refer strict la functia antifurt a alarmei, cred ca e corect sa vedem daca exista ceva Kalosi fara alarma si daca dintre acestia (sau chiar dintre cei cu alarma) s-a furat vreunul (sau mai multe).

Adica ma intreb daca imobilizatorul, ledul din bord si autocolantul de pe geamul soferului (care vine lipit din fabrica) isi fac treaba de babau sau chiar e nevoie de o alarma.

Sigur ca discutia se complica, in calcule intervenind si societatile de leasing - la pachet cu asigurarile CASCO, dar, overall, se cunosc ceva cazuri de Kalosi furati?

Cred ca subiectul poate fi interesant si pentru un viitor cumparator de Kalos (Aveo, de-acum...). Nu de alta, dar inainte sa te insori e bine sa stii daca viitoare mireasa cedeaza usor avansurior altor barbati, ca sa nu ajungi sa :wallbanger: .

Asadar, am eu un Kalos (ma rog, Aveo - stresanta chestia asta cu 2 nume comerciale) fara alarma, nefurat (inca?). Ofera cineva mai multi?

Share this post


Link to post

Eu am kalos fara alarma si cu fata playerului mereu in masina - nici o problema, pana acum. La intlanirea nationala s-au descoperit urmele unei 'icnercari' de descindere in portbagajul mititelului, dar nimic mai mult.

 

Nu-mi pun alarma si nu-mi pasa - am CASCO.

Share this post


Link to post

In curand o sa-ti pese :P ..ai alarma, platesti CASCO mai putin ;)

Share this post


Link to post

In momentul in care voi termina leasingul, da. Pana atunci, nu EU am parte de reduceri sau alte lucruri de genu... ;)

Share this post


Link to post

Nici eu nu am alarma la Kalos, iar nevasta-mea (ca ea il foloseste) nici nu mai scoate fata de la casetofon de mult, inainte o scotea in permaneneta, din fericire nici un eveniment si sper sa ramana asa. Asta cu alarma la casco s-a introdus de curand ? Am auzit si eu acum 2 luni cand am facut asigurarea la o masina noua luata la mine la servici...

Share this post


Link to post

Gica, sa-ti spun o poveste de demult.

Dupa ce mi-am luat Oltcitul ('89), de cate ori parcam masina, luam lamele de la stergator si le bagam inauntru. Dupa o vreme (vreo 2 ani) mi s-a parut ca sunt demodat si am zis ca pot sa le las la locul lor. Au mai "trait" o saptamana.

Acu', deh, lumea s-a mai schimbat, da' vorba ceea cu lupul si parul lui.

Share this post


Link to post

putin mai off topic

 

acum intr-o zi cu soare ma pregateams sa plec spre tg jiu. am deschis portbagajul din cheie am bagat bagajele in portbagaj si am inchis portbagajul. dau sa ma urc in masina, masina inchisa. ma trece un fior subtirel, dau sa caut keia in buzunar, cheia nicaieri. imi dau seama ca in timp ce imi bagam bagajele in portbagaj mi-a cazut cheia si a activat inchiderea centralizata. fara cheie de rezerva, ma grabeam sa plec ce naiba sa fac.

sun la dealer si imi zice ca pentru 100 ron vine cu cineva si imi scoate butucul, eu ii zic ceva de d-na masa si inchid. am sunat la unalt dealer, client de al meu si imi zice stai asa ca ii trimit un profesionist. vine ala forteaza putin usa de de colt sus baga o sarma si trage de "tamburusul" de la inchidere si astfel se termina telenovela.

 

morala: ce usor se deschide un kalos. sit tre doar rabdare si putina indemanare

Share this post


Link to post

1. CASCO : cand mi-am luat masina, dealerul mi-a zis ca de-asta exista pe Kalos alarma aia "tacuta", pentru ca masina e cotata astfel la CASCO ca o masina cu alarma... NU costa mai putin CASCO, si sincer, nu cred ca va costa mai putin in viitorul apropiat. Doar nu-s prosti!

 

2. Teoretic, de alarma "tacuta" se poate trece cu o cheie "copiata", cu care se descuie usa... si implicit se poate dezactiva alarma. Cu cheia "copiata" nu se poate porni motorul datorita imobilizatorului. Dar exista persoane care au solutii si pentru asta...

 

3. Alarma buna e o alarma cel putin cu senzori volumetrici de interior si cu senzori de shoc, cu cheie saltatoare, si poate cu pager. MOP-urile si alte chestii sunt de sters pe jos!

 

offtopic : KPAX, au deschis baietii noi in Sibiu?

Share this post


Link to post

K-Pax, Cred ca ti-au trimis un (fost) spargator de masini... :)

Share this post


Link to post
offtopic : KPAX, au deschis baietii noi in Sibiu?

 

ei asa zic. eu am noroc ca imi sunt clienti si am o relatie destul de buna cu ei. i-am intrebat daca la revizia de 30 000 vin la ei si au zis ca da. ce e drept ca nu am sunat in partea cealalta sa vad daca si ei zic sa ma duc la ce i noi

Share this post


Link to post

Deci nici un Kalos furat.

:scarpin: Ia să mă bag eu în branşă...

Cred că tocmai am descoperit o nişă pe care se poate mânca o pâine bună =))

Share this post


Link to post

Ptiu...! Nu trebuia sa ii spun ca nu am alarma la el !

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...