Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme La Cutia De Viteze Si Ambreiaj Matiz

Recommended Posts

Pai de cand ma stiu am avut pedala reglata sa debreieze din fundul subordului :D si cand nu mai debreia mai strangeam cablul , pana intr.o zi cand m-a lasat la 15 km de casa cu masina incarcata ochi. Si nu era nici un magazin auto deschis... Acum stiu, cum da semne de alungire dubioasa domnul cablu cum ma pregatesc de unul nou.

Share this post


Link to post

Ma mir cum de mai intra in viteze la cum spui tu ca aveai reglajul :)

 

Eu stiu ca filetul in cazul meu are o problema, dar ma tem cel mai mult sa nu se rupa urechea de la pedala. Cablul in sine mi se pare "sanatos".

Maine trec la magazin sa iau cablul si-l voi monta saptamana viitoare. Sper sa nu dau banii degeaba, mai ales ca mi-e frica si cu piesele astea noi.

Share this post


Link to post

Off: bucata aia libera din cursa ambreiajului se termina in podea, aveam mai multa stabilitate in depasiri sprijinindu- ma ma in pedala sprijinita in podea :mrgreen:

Edited by augustinionut

Share this post


Link to post

Am luat cablul, sper sa fie original, e identica prinderea la pedala cu cea din poza, numai ca nu scrie "MADE IN KOREA".

E nevoie de vreo unsoare speciala, sau pot sa ung cu orice? Vad ca e dat cu putina vasilica, dar e loc de mai mult.

Nu ar fi cazul sa-l schimb, dar ma pune pe ganduri filetul care scapa.

post-36075-0-50642200-1418544509_thumb.jpg

Edited by vrazvanc

Share this post


Link to post

Foarte bine, mai pune-i vaselină dacă-i mai trebuie !

Dacă te „pune pe gânduri filetul care scapă”, ai două variante:

1. Schimbi cablul și-i faci reglajul corespunzător ( astfel, ai scăpat de această grijă ... vezi post 683 )

2. Cedează cablul ... când nici nu te aștepți, de-l vei înlocui „la fața locului” ( să nu uităm că iarnăă ... mai este !), cum am avut eu „norocul”, numai că era pe timp de vară !  <img src= ">

Mult succes !

Share this post


Link to post

Il voi inlocui zilele acestea din precautie, plec deseori la drum lung mai ales noaptea, nu singur, si nu vreau sa am parte de neplaceri. O iau logic, masina are 8 ani si ~60K km, timp in care s-a exploatat suficient cablul asta.

Cutia spre surprinderea mea merge super, chiar mai bine cand sunt temperaturi scazute, deci nu au cablurile de la levier nicio problema.

Ce nu inteleg eu, e ca nu imi iese cursa la pedala, cea totala e de 14 cm, dar cand cupleaza ambreiajul sunt in jur de 7 cm, nu 3-4 cum zic astia in manual. Sau o fi manual de Euro II, or fi diferite; habar nu am.

 

Multumesc :caaalm:

Share this post


Link to post

Inlocuit degeaba, totul era in absolut perfecta stare. Nu stiu cum de vi s-au rupt cablurile la 35K km... :)

Share this post


Link to post

:aplauze: Parca am citit pe aici ca unui coleg i s-a rupt pe la 35K.

S-a mai lasat fata de cum l-am reglat ieri, cupleaza la ~6 cm fata de podea, ieri era reglat la 7 cm.

 

Si o intrebare, acel mic cilindru cu gaura in care intra surubul cablului, se poate pune oricum in furca?


Sa fie cu un cm mai sus decat pedala de frana :)

 

Pana la urma cum sa reglez? La mine cand sunt ambele pedale aliniate, cea de ambreiaj are 14 cm in total fata de podea, iar cand cupleaza ~7 cm fata de podea (in manual 3-4 cm?).

Nu vreau sa distrug placa de presiune si-asa cand se incalzeste la plecarea de pe loc trepideaza ca la balamuc.


LE: Am reglat la nivel cu frana si asa ramane :)

post-36075-0-43655200-1418725803_thumb.png

Edited by vrazvanc

Share this post


Link to post

Salutare. Am probleme la cutia de viteze la un matiz 2004 euro 2. Nu mai intra in treapta a2a la retrogradare din a3a si in a1a chiar daca ma opresc pe loc. Pentru a reusi sa cuplez trebuie sa fac dublu ambreiaj, de aici banuiesc ca ar fi sincroanele de la cutie. as vrea sa schimb cutia de viteze. Toate matizurile au acelasi tip de cutie? se potrivesc de la euro 3 si 4 la euro 2? exista vre-o diferenta intre ele? sau trebuie sa caut dupa un matiz euro 2? Multumesc anticipat

Share this post


Link to post

Cablul de ambreiaj a ajuns un consumabil (ceva ca hirtia igenica ) Am schimbat primul cablu dupa opt ani apoi an da an . Umblu cu unul in masina de rezerva . L-am schimbat si in service si in fata blocului . 13000km / cablu . Rupt mereu de la pedala .

Share this post


Link to post

Buna ziua,intampin si eu urmatoarea problema:Matiz din 2005,55.000 km,nu mai intra in viteza 2 decat din viteza 1,nu intra din 3,de pe liber,deloc,la rece intra,am fost la mecanic si mi-a zis ca este dus un sincron,ma costa 600 de lei reparatia sau alta cutie,desi daca este asta la 55.000 dusa,ce cutie buna pot eu gasi s-h?Va intreb daca v-ati confruntat si voi cu asa ceva,chiar sa fie cutia de vina?Va multumesc.

Share this post


Link to post

Mergi la un alt mecanic poate sunt probleme doar la timonerie.

Cutie buna poti gasi. Eu am 125000 km si schimba perfect. Oricum din 3 in 2 schimba daca scad sub o anumita viteza ; nu intra din 3 in 2 daca am 35 km/ora; cred ca are ceva protectie.

Share this post


Link to post

Ce ulei ai avut in cutie pana acum si de cate ori l-ai schimbat?

Share this post


Link to post

Eu l-am schimbat o singura data, cand aveam 60000 km. Stiu ca nu am avut suficient ulei bun si am mai cumparat 1l din cel mai ordinar ulei de cutie, romanesc, la aproximativ 10 lei/litru. Mecanicul zicea ca in cutie, uleiurile diferite nu se bat intre ele; constat ca a avut dreptate.

Share this post


Link to post

Matizul e supersensibil la uleiul de cutie. si fix sincronul 2-3 are cel mai mult de suferit. este de preferat un ulei cat mai subtire si de buna calitate, schimbat periodic. Eu stiu matiz cu peste 200000 km care intra perfect in orice treapta de viteze, si in sus si in jos, fara zgomote sau alte probleme. A mers de la prima revizie si pana acum cu ulei de cutie automata.

Share this post


Link to post

Pedala ambreiaj tare plus faptul ca uneori cupleaza brusc plus ca intr-o zi mai precis vineri nu a vrut sa intre normal si usor in nici una dintre viteze decat daca am apasat tare pedala.parca agata la fiecare treapta.acuma nu mai agata dar pedala e tot tare.ceva pareri?

Share this post


Link to post

reglat cablu(strans putin surubul). poate se rezolva

Share this post


Link to post

Ridica pedala pana se loveste de bord si vezi daca iese in sens invers sub capota (mai e nevoie sa se uite cineva), in felul asta ai putea vedea daca e cablul despicat si nu cumva din cauza asta merge greu. Daca nu, placa de presiune..?

Sau daca vrei sa fii sigur cu asta, desfa piulita de tot si vezi daca coboara pedala; ar trebui sa cada imediat, ca are arc.

Share this post


Link to post

De mult am vrut sa va intreb chestia asta, cand calc ambreiajul, sa zicem atunci cand schimb vitezele, sau garez, se aude un clanc. Ce sa fie? Imi da impresia ca e un joc undeva.

Share this post


Link to post

La apasare il auzi si il simti si in pedala? Poate sa fie cablul.

Share this post


Link to post

Fix cand decupleaza ambreiajul, la apasare. E un mic "tac" si nu are cum sa fie de la cablu, e schimbat de vreo 8000 km; nu se simte nimic la pedala.

Ma gandeam sa fie de la disc sau de la planetare (joc). Oare?

Share this post


Link to post

eu cand am schimbat cablul mi-a spus mecanicul ca la matizuri e o parghie in cutie care poate sa mearga greu.dar a fost cablul.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...