Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme La Cutia De Viteze Si Ambreiaj Matiz

Recommended Posts

salut ... s-a rezolvat ... una din bucsile de la cablu de viteze era rupta ... 170 cablurile noi + 70 ron schimbul + 30 ron o jumatate de litru ulei ptr cutia de viteze ... merge acum lindicozaurul ! :D

Share this post


Link to post

Va rog sa ma ajutati cu o mare problema a cutiei de viteze !!! Nu pot retrograda din 5 in 4 fara a trece prin 3 si nu pot retrograda din 5,4,3 in 2 fara a trece prin 1, asta in timpul mersului, pe loc merge fara nici o problema ! La urcare toate vitezele intra perfect !Nu isi da seama nici un mecanic pe la care am fost ce se intampla ! Chestia e ca vine iarna si ar fi buna frana de motor ! Multumesc ! :osanale:

Scuze pentru insistente dar vad ca nu ma baga nimeni in seama !

Edited by florin07buy

Share this post


Link to post

salut! am un matiz din 2007 si pana acum pot sa spun ca nu mi-a facut probleme inafara de cablu de ambreaj care a trebuit schimbat anul trecut (matizu il am de nou). Dar acum am patit-o si m-am trezit ca mi-a ramas blocata cutia de viteze in treapta a 3-a in mers (abia ce ma pusesem in miscare iar motoru nu era chiar rece pt ca a mers cat am curatat putin masina de zapada). chinuit am ajuns acasa iar dupa ceva timp am coborat la masina sa vad ce ar putea avea. am incercat atat la maneta schimbatorului cat si la cutie direct levierul de comanda dar fara rezultat. maneta statea in directia treptei a 3-a iar cand trageam spre spate nu intra in a 4-a si revenea in pozitia initiala actionata doar de arcul de la timonerie. la un moment dat si-a dat drumu si cupla si a 4-a dar din liber nu puteam sa dau stanga sau dreapta deloc. dupa alte incercari vad ca isi da drumu si reusesc sa cuplez si 1-2 respectiv 5-R doar ca treptele 1,3,5 cupleaza mai greu in sensul ca parca freaca ceva dar fara zgomot ca si cum ar fi prea strans ceva iar a2-a nu intra (nu o nimeresc) in mers. ma gandesc la timonerie ca probabil am fortat-o pana sa-si dea drumu si din cauza asta sa mearga asa. dar cu blocatul in a3-a cum ramane? ce spuneti de patania mea?

Share this post


Link to post

Cu motorul oprit intra bine in viteze?

Verifica cablurile de timonerie la cutie cat si la levier

Edited by ionut28p

Share this post


Link to post

Salut,

 

Am un Matizaur cu o problema cu cutia de viteza/ambreiaj: nu intra in tr. 2, 4 si marsarier. Treaba asta s-a intamplat dupa un mers mai patinat in marsarier.. deci ma gandesc ca poate fi:

- cablul de ambreiaj sau

- placa de presiune

Am reusit totusi sa merg cu ea doar in treptele 1, 3 si cu "rugaminti" (adica mai cu forta) si in ambreiaj.. In rest, levierul e moale in tr 2, 4 - nasoala senzatia!

Daca stiti careva un service prin sectorul 3 m-ar ajuta! :osanale:

Share this post


Link to post

Rezolvat: era cablul cutiei de viteze (nu cablul de ambreiaj cum credeam eu).

Share this post


Link to post

s-a rezolvat problema. Am schimbat cablurile de preselectie de la timonerie. Asta dupa ce am verificat cum intra in viteze direct cu mana de levierul de comanda cu motorul oprit cat si cu el pornit.

Share this post


Link to post

Am un matiz din 2003 cu 155000km si azi la plecarea dupa loc am constatat ca nu intra in nici o viteza, intra foarte greu, initial am crezut ca poate este de la frig dar dupa ce motorul a ajuns la temperatura de regim, nici atunci nu puteam schimba vitezele decat foarte greu. Am ajuns la destinatie si m-am uitat sub masina, era foarte multa gheata sub motor si cutie, oare sa influenteze cu ceva?. La rece intra in toate vitezele.Am dus-o intr-o parcare la un mall, la subsol, si sper sa vad dupa ce se topeste gheata daca am aceeasi problema la cutia de viteza.

Edited by duku

Share this post


Link to post

daca spui ca la rece intra bine in viteze, incearca sa reglezi cablul de ambreiaj

Share this post


Link to post

Am incercat sa reglez cablul dar fara efect, sa fie de la cablurile schimbatorului?

Share this post


Link to post

Salut,

Ai scapat de gheata?

Eu am avut o problema asemanatoare cand aveam Dacia in iarna interminabilla din 2002 - 2003.

Dupa ce a trecut gerul si-a revenit.

Share this post


Link to post

Am curatat-o de gheata, dar nu a fost nici o schimbare. Am observat ca daca masina este in miscare intra in viteza 1 foarte usor , in celelalte intra relativ usor, mai agata la retrogradari, dar problema este cu viteza a I-a.

Share this post


Link to post

duku problema asemanatoare cu a ta am avut si eu iarna trecuta si dupa un schimb de ulei la cutie au trecut problemele.

Cand l-ai schimbat ultima oara? E posibil sa fie de la asta.

Share this post


Link to post

Am rezolvat, problema era de la placa de presiune care era crapata, desi a fost schimbata acum 1 an. Cauza care a dus la fisurarea placii a fost furca de debraiere care actioneaza rulmentul, are 2 umeri care erau tociti si boltul de la furca era rupt . Discul de ambreiaj nu l-am schimbat . Dupa schimbarea ambreiajului anul trecut am observat ca aveam un ''sut'', am crezut ca asa face pina se asaza. Cu ocazia asta am schimbat si cablul de ambreiaj. Pot sa spun ca acum masina functioneaza foarte bine pedala de la ambreiaj este la fel de 'moale' ca cea de acceleratie, intra in viteze fara probleme, nu agata deloc. Operatiunea a costat 300 lei manopera si 232 lei piesele: 140 placa de presiune; 42 cablul de ambreiaj si 50 lei furca. Operatiunea adurat 3 ore. La service Bilal motors de linga real palady mi-au zis ca ma costa 390 lei numai manopera si 380 piesele.

Edited by duku

Share this post


Link to post

Am si eu o problema,am un matiz din 2004 este destu de chel fara AC,servo sau geamuri electrice,cand scot masina din viteza imi ramane uneori blocata maneta nu sare pe centru singura cum ar trebui,specific k nam probleme la introdus in viteze.Personal mam gandit k probabil sunt niste bucse ceva care sau uzat din moment ce cutia numi face probleme.Astept raspuns.

Share this post


Link to post

cel mai probabil timoneria. si eu am joc destul de mare la schimbator, intra greu in viteze, in special a2-a

Share this post


Link to post

Cine imi poate spune si mie repede daca se da cutia jos pentru a schimba cablurile de timonerie?

Mecanicii zic ca da, pe cine am intrebat eu spun ca nu.

Share this post


Link to post

Nu e nevoie :)

Share this post


Link to post

Multumesc, maine intru peste ei!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Stiu ca a fost spus pe undeva, am incercat sa rasfoiesc mai multe topicuri insa nu am gasit. Stiu ca era spus de maestrul Tolin.

Cum ridic pedala de ambreiaj mai sus putin? A cam luat-o la vale sa spun asa, e sub nivelul celei de frana si acum cu niste covorase/mocheta parca se apasa prea putin si agata. Nu vreau sa ma duc la mecanic doar pentru atat si am nevoie de putin ajutor din partea voastra. Care ar fi metoda prin care as putea face asta in spatele blocului? :)

Share this post


Link to post

am observat la matizu meu fab 2003 se aude un scartait cand calc pedala de ambreiaj.s-a mai lovit cineva de aceasta problema?

Share this post


Link to post

Se unge cu vaselina cablul de abreiaj de la pedala (se apasa pe pedala, se pune vaselina pe cablu unde intra in podea apoi pe axul care tine pedala). E o problema clasica. Daca nu le ungeti, in timp se uzeaza si se rupe cablul de ambreiaj.

Edited by cristiangabi

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...