Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme La Cutia De Viteze Si Ambreiaj Matiz

Recommended Posts

Sigur au avut pe deviz 5-6 ore..

Share this post


Link to post

schmbat azi,de mos nicolae, kit ambreiaj,adica rulment ,placa presiune si discul ,toate erau praf mai ales placa de presiune.

 

simptome;la rece intra in viteza ,in momentul in care se incalzea motorul la temperatura de lucru refuza sa mai intre in viteza ,intra doar fortat .simptomele au aparut de vineri brusc ,am incercat marea cu degetul schimband uleiul la cutie,dar fara sorti de izbanda . kit ambreiaj valeo 350 ron+manopera 350 ron ,masina a fost gata in 3 ore .s-au miscat bine baietii. :)

La cati Km s-a intamplat asta? mers numai in Buc. ?

Share this post


Link to post

la 46 000 km ,26 000 km facuti numai in oras ,oricum asta e sunt multumit ca l-am rezolvat repede si acum e o placere condusul.

Share this post


Link to post

Buna!

Am o problema cu ambreajul de la Matiz si sper sa imi poata da cineva o parere.

Acum un an jumate am schimbat tot ansamblul de la ambreaj.Ulterior nu am facut cu ea mai mult de 30 000 de km insa am mers aproximativ un an d zile cu probleme la pedala din cauza pedalierului care era fisurat iar pedala nu functiona normal.In urma cu 2 zile,am pornit masina,am bagat in marche-arriere dupa care cand am calcat pedala sa bag in viteza 1 am simtit cum a cazut cativa cm in jos pedala de la ambreaj si a ramas cu o cursa de aproximativ 2 cm.Insa stiu sigur ca nu e rupt cablul pt k am mai avut probleme de genul si stiu cum se manifesta.La rece intra perfect in viteze.Am incercat sa o pornesc bagata in viteza 1 dar a trepidat atat de tare incat mi-a sarit una din bornele de la baterie.Oare trebuie doar reglat cablul de ambreaj pentru a ridica pedala?Mentionez k in ultima vreme imi intra destul de greu in viteza si pedala era mai jos decat frana insa am tot amanat reglarea ei.Ce parere aveti?Este posibill sa trebuiasca sa schimb tot ansamblul de la ambreaj din nou?

Multumesc frumos!

Share this post


Link to post

verifica agrafa cablului de ambreiaj, sa nu fi sarit de la locul ei/rupt

Share this post


Link to post

Salutare. Am un Matiz( 60.000 km) la care pedala de ambreiaj ramane la podea si nu mai revine. Nu am patito in mers, ci pur si simplu m-am urcat in ea dimineata si a aparut problema. Tin sa precizez ca de vro 2-3 saptamani pedala de ambreiaj avea un mic scartait cand o apasam. Si inca ceva: dupa ce apas pedala si ramane la podea, daca ma intorc la masina dupa vro 1-2 ore, este revenita cam pana la jumatatea cursei. O sugestie ?

Edited by al3xdragan

Share this post


Link to post

Cablul de ambreiaj rupt, probabil revine de la arcul pedalei.

Share this post


Link to post

SAlut! am observat ca de la un timp cand plec cu a 1 se aude ceva urat de tot ...la fel se intampla si cand merg cu a 2 a 3 a 4 a 5 a dar la viteze sub limita dupa ce depasesc limita de viteza adica cu a 2 la 30km/h sau a 3 la 40-50km/h nu se mai aude...de la ce ar putea fi!Mentionez ca in viteze imi intra super usor si nu caraie nimic,discul de ampreiaj nu mi patineaza deloc!!!

Share this post


Link to post

Adica ce se aude? Carait, scartait, vajait. Pana mea, nu suntem ghicitori in stele...

 

Si ai TICO sau MATIZ?

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Scuze nu am specificat TICO>Se aude harait dar de ex cu a 5 a sau cu a 4 sau cu a 3 dupa 40 nu se mai aude deloc doar cand merg subturat...dar in a1 a si a 2 a se aude nasol

Share this post


Link to post

Salutare. Am un Matiz( 60.000 km)  la care pedala de ambreiaj ramane la podea si nu mai revine. Nu am patito in mers, ci pur si simplu m-am urcat in ea dimineata si a aparut problema. Tin sa precizez ca de vro 2-3 saptamani pedala de ambreiaj avea un mic scartait cand o apasam. Si inca ceva: dupa ce apas pedala si ramane la podea, daca ma intorc la masina dupa vro 1-2 ore, este revenita cam pana la jumatatea cursei. O sugestie ?

 

Posibil sa fie rupt protectia de cauciuc la capatul de la furca de ambreaj,sa fie intrata apa ,sa inghetat si agata bowdenul...daca este asa ,trebuie tras  de mai multe ori  din capat pina isi da drumul,dupa aceea pus vazelina din belsug sa nu mai intre apa.

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post

Scuze nu am specificat TICO>Se aude harait dar de ex cu a 5 a sau cu a 4 sau cu a 3 dupa 40 nu se mai aude deloc doar cand merg subturat...dar in a1 a si a 2 a se aude nasol

Pai vezi ca e topic separat de tico! Verifica cat ulei ai in cutie.

Share this post


Link to post

Am si eu o micuta problemuta... cutia de viteze MATIZ: nu mai intra in viteza!

 

Viteza 1 foarte greu

Viteza 2 deloc, parca nu exista

Viteza 3 foarte greu, ca viteza 1

Viteza 4 aproape inexistenta

Viteza 5 nu stiu ca n am ajuns pana acolo

Marsarier deloc

 

Observ ca vitezele "de sus" 1 si 3, poate si 5 intra foarte greu, vitezele "de jos" 2, 4 si marsarier deloc sau aproape deloc.

 

Asta asa brusc, aseara, pana acum nu am avut astfel de probleme.

 

Mentionez ca pedala de ambreiaj se comporta normal.

 

 

Rog ajutor si multumesc.

Share this post


Link to post

Ce rapid!!!! Saru mana pentru raspuns!

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Si un cost?

 

Cu o luna in urma am patit ceva asemanator, dar nu mai intra in nici o viteza. Ar trebui sa verifici totusi cablul de la schimbator, ca sa fii sigur. Cablul a costat 190ron si e special pt. Euro3 (cel de euro2 difera la cuplaj si il gasisem la 140ron), iar manopera 50ron.

  • Like 1

Share this post


Link to post

wow am citit aproape tot topicul si m-am speriat eu am 88 000 km cu matizul din 2003 , probleme cu cutia a tot avut pe la un 15.000 a fost si prin service pe la radacini i-au facut aia ceva mergea mai bine , de atunci nu m-am mai atins de cutie mergea din ce in ce mai greu dar si eu deveneam din ce in ce mai abil :) ) totusi in urma accidentelor ce puteau fi evitate prin frana de motor am decis sa consult topicul ... hmmm deci trebuia acu 78.000 sa schimb uleiul ... sunt curios ce o sa gasesc maine in cutie , sincron , placa de presiune rulmenti interesante idei :) ) eu pana acum nu am schimbat nimic in afara de filtre , ulei motor si pivoti , capete de bara si planetare .

 

 

 

 

de unde pot sa iau si eu un manual al masinii ? autodata 3.18 sau 3.24 sunt bune de ceva ?

 

 

Share this post


Link to post

Trebuia sa fii la al treilea schimb de ulei la 88.000 cat ai acum.

Share this post


Link to post

salutare.am si eu o problema:de vreo 2 zile mi se intimpla ca atunci cind calc ambreiajul sa trec din treapta 4 in treapta 5 sa se auda un scirtiit(matiz 2007,54000 km)imi poate spune cineva care e problema si daca e ceva grav(eu nu prea ma pricep)multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

Am reparat "micul gigant". Asa cum spuneau augustinionut si cristics (si le multumesc) au fost cablurile. Costul 247 lei, Radacini Giurgiului, azi dimineata am fost.

Multumesc din nou pentru sfaturile bune! 67000000.gif

Edited by aditzu000

Share this post


Link to post

salut tuturor, am si eu o mica problema la al meu matiz, cand pornesc( de obicei cand e rece motorul) se aude un huruit din fata. Am constatat ca daca apas pedala de ambreaj zgomotul dispare. Ce ar putea fi? Acum 3 luni am schimbat ambreajul cu tot cu placa, cablu etc...sa fi fost mecanicul meu atat de iscusit incat sa nu fi facut treaba buna. Ce-i drept are antecendente, la schimbarea rulmentilor spate a uitat sa stranga cum trebuie unul si a trebuit sa "remedieze". Multumesc anticipat pentru sfaturi.

PS. Chiar daca nu e vina mecanicului nu mai apelez la el, face treaba prea in dorul lenii, daca intelegeti.

Edited by alex_dj

Share this post


Link to post

Din ce spui tu se pare ca este rulmentul de presiune dar e cam ciudat, daca zici ca tocmai ai schimbat tot kit-ul. Pune-l pe mecanic sa vada despre ce este vorba.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...