Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme La Cutia De Viteze Si Ambreiaj Matiz

Recommended Posts

Mersi Tolin !

Am sa investighez problema.

Dau o strigare cand se rezolva si bineinteles ... :drinkers:

Share this post


Link to post

Salut,

 

O intrebare scurta: dupa ce se schimba uleiul la cutia de viteze stiu ca se da pe busonul de golire cu o pasta de etansare.

Are cineva idee ce fel de pasta se foloseste? Eventual un nume? Se poate folosi si SINTO RED?

 

Numai bine  <img src= ">

Share this post


Link to post

Nu-i nevoie, dar asta nu te opreste sa dai.

Share this post


Link to post

Ok am inteles perfect.

Mersi mult Tolin.

 

Numai bine  <img src= ">

Share this post


Link to post

Salut,

 

Revin cu impresii dupa schimbarea uleiului la cutie: excelent mai ales treapta a doua care facea figuri.

Uleiul l-am luat de la...mama lui :mrgreen: .

Surpriza mare: m-am interesat si uleiul de fabrica cu care vine matizul nu se gaseste la noi in Romania. Ce pot sa va spun este ca e Castrol. Cel mai bun inlocuitor pentru el este un 75w80, nu conteaza firma. Si...da cutia nu are prin ea alame, etc.

 

Numai bine  <img src= ">

Share this post


Link to post

Am si eu o problema la Mati. Are 10000 km si a aparut o problema la pedala de ambreiaj. In mers pedala topaie si face un zgomot infernal. Daca ti talpa pe ia atat cat s-o atingi se calmeaza zgomotul si simti o bataie ritmica in talpa. Despre ce o fi vorba.Masima e din 2007 deci in garantie si o sa dau o fuga la service dar trebuie sa aflu despre ce ar fi vorba ca am mai fost cu haionul si cu directia si mi-au servit <ASA FAC TOATE> si dupa un mail la Craiova sa rezolvat pe fuga.

Share this post


Link to post

Cum este pedala de ambreiaj, mai sus sau mai jos fata de pedala de frana si cu cat? Zi-mi pe PM ce probleme ai avut cu haionul si cu directia.

Share this post


Link to post

Salut la toata lumea si bine v-am gasit.

 

Am si eu un Matiz de 7 luni,nu prea imi place cum se aude motorul si cand schimb vitelezele agata in a 2 a si in a 3 a carie ca si cum nu ai apasa cum nu ai apasa ambreiajul pana la capat.

 

Sa o iau cu ... nici nu stiu cu ce sa incep :

 

1) Imi curge ulei din motor si din cate am observat e ulei la bujii, adica de la bujii in jos e plin de ulei si filtru si ...

2) cutia de viteza prierd ulei si pe la un semering de la planetara

3) schimbatorul are joc si agata in a 2a si in a treia caraie, am citit pe forum problemele acestea dar cand face cand nu face adica cand agata cand nu agata :wallbanger:

4) Nu imi place cum merge motorul zici ca e diesel

 

Problemele astea care le-am zis acum , am fost cu ele in service intradevar mia schimbat pe acolo ce trebuie si ce era am stat laga iei toata ziua sa vad ce imi face.

Dupa 2-3 luni de scos din servis mototrul iar murdar de ulei si acum este de la bujii in jos.

 

Cine ma paote ajuta cu sfaturi si ce trebuie sa fac :osanale:

IMI place masinutza :) consuma putin dar ma rupe la ulei la saptamana trebuei sa bag ulei in ea ca il pierde.

Si mai e ceva parca nu are putere in ea sa traga cand o accelerez adica , din a 2 a in a 3 a trebuie sa o schimb la 25 pana in 30 de km ca urla prea rau are un zgomot de diesel , ca pana si colegi mei de echiap mau intrebat ca daca masina e pe diesel ,deci va puteti da seama cum se aude: (((((.

 

 

Asa ca rog ajutor din partea voastra ,daca e nevoie ma intalnesc si cu voi sa fie cineva care se pricepe sa o auda sa o simta la mers sa ... nu stiu , mai ales tinand cont ca vine iarna vreau sa o am pregatita. :osanale: :osanale: [-O< [-O<

Share this post


Link to post

Cine imi poate da detalii , va rog astept raspunsurile voastre ????

 

:aoleo: :osanale:

Share this post


Link to post

Salutare,

 

de cateva zile am probleme cu ambreiajul si cutia de viteze, dimineata pana sa se incalzeasca masina intra fara probleme in viteza, dupa aproximativ 10 minute numai vrea deloc a I-a, iar a II-a greu de tot.

Pana duminica au fost probleme pe care le-am igoarat deoarece mergeam dimineata pana la servici si seara inapoi acasa, nu prea avea timp sa faca figuri, duminica am umblat toata ziua si am plecat numai cu a doua de pe loc, si asta cu greu imi intra in viteza.

Azi am fost la un service si mi-a mai strans putin ambreiajul, mi-a zis ca trebuie schimbat totul si ca ma costa vreo 700 RON cu tot cu manopera.

E ok ca pret?

Mentionez ca masina este din martie 2004 si pana in octombrie 2005 a fost condus de o domnisoara (nu stiu daca are vreo importanta, nu vreau sa par misogin), momentan am 45.000 de km.

Share this post


Link to post

Salutare tuturor ,

Am o problema cu cutia de viteze , grava care m-a lasat in strada azi dimineata !

In treapta I aproape ca nu mai intra deloc , treapta II cu mare greutate ,treapta III nu mai intra sub nici o forma , iar a IV destul de usor ...asta daca nu ramane blocata la punctul mort !!!

Am plecat de acasa catre serviciu si nu mai voia sa intre nici moarta ...in cea mai mare parte a timpului imi ramanea blocata la punctul mort si cu mare greutate reuseam sa mai introduc in treapta 2 sau 4 caci 1 si 3 era imposibil sa mai intre ...treapta 5 nu am avut cum sa i-o dau si nici nu va pot spune daca intra sau nu !

Intrebare : este posibil sa se fi rupt un cablu de actionare a manetei ???

Se schimba greu sau poate fi si altceva ...???

Mentionez ca ,,,cablul de ambreiaj l-am schimbat acum o luna el functionand corect ...debraiaza fara nici o problema si nici nu se aude vreun zgomot suspect !!

Va multumesc anticipat pt raspunsurile voastre !!!

Share this post


Link to post

Sa nu fie placa de presiune !

Ai schimbat si discul de ambreiaj ?

Share this post


Link to post

Sa nu fie placa de presiune !

Ai schimbat si discul de ambreiaj ?

 

N-am schimbat kitul ambreiaj ...insa ambreiajul merge super , nu mi-a facut niciodata probleme , nu patineaza , nimic ...pana acum mergea greu de la cablu , insa l-am schimbat si merge mai bine ...daca pica placa ar fi trebui sa nu mai mearga nici o viteza nu?

Insa in tr 1 cu mari chinuri , a 2 mai usurel , a3 deloc ...nu vrea si pace , iar a 4 intra usor ...ideea este ca daca incerc sa introduc in tr 3 , mi se zapaceste de tot , ramane blocata la pct mort si am vazut ca schimbatorul de viteze are tendinta sa stea spre dreapta , spre tr 5 ...eu zic totusi ca ar fi de la timonerie ...cablurile de actionare , posibil rupte ...

Stie cineva se gasesc cablurile astea si niste preturi orientative ???

Share this post


Link to post

Ieri am schimbat tot ce tine de ambreiaj, acum merge perfect, sunt super multumit. :drinkers:

Costuri 500 ron+20 ron la baieti!

Share this post


Link to post

Salut!

Azi-dimineata cand sa plec la serviciu, ma trezesc cu pedala de la ambreiaj cazuta. Initial am crezut ca s-a rupt cablu si cu chiu cu vai (fiindca nu prea intra in viteze) am reusit sa ajung cu ea la service (Grand Garage). Am lasat-o acolo, ca mi-au zis ca sunt aglomerati si nu pot sa mi-o repare imediat. Ma suna acum seful de service si-mi zice ca problema e mai grava, ca de fapt ambreiajul patina si ca trebuie schimbat tot kitul, ceea ce ma costa vreo 6 milioane jumate plus manopera.

Ce parere aveti?

Mie mi se pare cam scump, mai ales ca am vazut pe net kit ambreiaj Coreea la 2 milioane, plus ca nu pot sa stau langa ei cand imi lucreaza si cine stie ce-mi fac pe la masina!

P.S. Am 28.000 km la bord, service-ul mi-a zis ca nu-mi acopera garantia extinsa ca e uzura normala de oras!?!

Share this post


Link to post

Un prieten cu matiz 70.000 Km a patit cam la fel. Piese + manopera 500RON(disc, placa si rulment) intr-un service in Ploiesti.

Edited by bella

Share this post


Link to post

Nu prea cred ca se ducea ambreiajul in 28.000km. Sincer ai mers normal cu masina, fara "scarturi" si alte chestii? Stateai la semafor cu ambreiajul calcat?

Cat de sus aveai pedala(raportat cu cea de frana) si cam pe unde cupla?

Share this post


Link to post

Adevarul e ca o cam bruschez, dar nu stau cu ambreiajul calcat.

Intr-adevar pedala de ambreiaj era mai sus si cursa era foarte lunga. Acum ca tocmai am luat masina din service, am observat ca e mai scurta cursa de la ambreiaj.

Asta a fost, o sa incerc sa conduc mai linistit :rolleyes:

Share this post


Link to post

Cred ca si felul in care era reglata cursa a fost de vina. Eu cand am luat masina am observat ca pedala era destul de sus, cupla sus iar dupa o ora de mers prin bucuresti nu mai avea nici o vlaga in ea, se tura motorul si viteza nema. Am mers asa cu ea cateva mii de km. Am suspectat ca este nu este bine reglata si am coborat-o pana la nivelul cele de frana. A disparut "lipsa de vlaga" si puteam atinge mai usor viteze mai mari in trepte inferioare(gen 50-60km/h in treapta a doua; inainte urla motorul ca apucatul). Am intrebat apoi si un mecanic daca este ok ce am facut si a confirmat, a zis ca empiric, pedala de ambreiaj este bine sa fie cam la acelasi nivel cu cea de frana.

Acum cupleaza pe la jumatatea cursei, poate un pic mai jos.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

nu intra intr-a II-a. Trebuie sa-i mdau direct a III-a dintr-a I-a. cine stie cat costa o cu tie noua 5+1 de matiz?

Share this post


Link to post

Eu stiu ca Matizul are niste parghii la cutia de viteze!Vezi sa nu se fi rupt una din acele parghii!Sau poate e vreun sincron!O cutie de Tico S.H. este undeva la 5-6mil!Imagineazati ca una de Matiz e si mai scumpa!

Edited by sergiuhusca

Share this post


Link to post

NU se schimba cutia de viteze, decat daca-i sparta, se schimba piesa defecta. Dar in cazul tau miroase a pedala de ambreiaj prost reglata (din cablu) sau timoneria de actionare. Si oricum, schimba uleiul ala din ea cu 2,1L de ulei Total 75w80.

Share this post


Link to post

Am tot vazut ca este recomandat ca pedala de ambreiaj sa fie la acelasi nivel cu cea de frana. La mine pedala de ambreiaj este mai lasata spre podea decat cea de frana. E bine asa sau sa o ridic pana la nivelul celei de frana? Daca acum cum este nu e bine ce poate sa se intample? Multumesc.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...