Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Circuit racire Matiz

Recommended Posts

In multe manuale de diverse marci scrie ca nu se face incalzirea pe loc, ci se pleaca imediat dupa pornire.

In cel de la matiz scrie ca plecarea se face dupa 30 secunde

Share this post


Link to post

Eu stau pana intr-un minut din cauza mentionata mai sus, pe romaneste nu se vede pe geam. PE afara raschetez/dau cu spray, dar se abureste si ingheata pe interior..asa ceva numai la Dacie am mai patit :wallbanger:

Edited by argon

Share this post


Link to post

S-a finalizat printr-o analiza suplimentara: ce fac fara incalzire in masina in sezonul rece !

 

Adica iarna nu ajunge sa se deschida termostatul??

Share this post


Link to post

Pragurile de temperatura pentru treptele ventilatorului sunt fixate in ECM, optime unui termostat de 82'C. Deci, risti sa racesti cu ventilatorul lichidul rece din radiator.

Edited by tolin
  • Like 1

Share this post


Link to post

Termostatul nu e doar inchis si deschis, poate deschide si partial.

Share this post


Link to post

Temperatura inscrisa pe termostat este cea de la care incepe sa se deschida., iar temperatura la care se inchide este mai mica (histerezis).

Edited by tolin
  • Like 1

Share this post


Link to post

Salutare tuturor.revin si eu pe forumul indragit pentru ceva informatii :osanale: .Dupa cum puteti oberva vremea din Bucuresti sa modificat dramatic in ultimele 2 zile adica e cam frig.Acum urmeaza problema:azi plimbare prin Bucuresti,oprire la un prieten stat de vorba vreo 30 de min cand ajung in masina motorul rece @-) .E zic... cine stie...pornesc motorul da semne de revenire..cand ajunge la prima liniuta dau drumu la caldura pe maxim...si astept la relanti sa mai urce un pic da nimic...cred ca am stat vro 5 min dar degeaba...opresc ventilatia intr-un minut a ajuns la temperatura normala...in fine...ajung acasa stau 10-15 min plec la cora...aceeasi situatie numai ca era la prima liniuta sa ridicat la jumatate si cand am dat drumu la ventilatie dadea semne de scadere asta pana am apucat sa fac vreo 2-3 km...e normal asa?Antigelul l-am schimbat acu 2 sapt,odata cu bujiile,uleiul si filtre...astept cateva lamuriri...Multumesc anticipat si gija la sofat :) >-

P.S:dimineata pe la 4 plec de la un eveniment pe undeva prin mihailesti FRIG RAU,urc in masina o pornesc fara probleme, o curat si plec la drum...la intrarea in bucuresti las un coleg sa isi ia masina din parcarea de la Petrom si stau cu el sa isi dezmorteasca masina pret de o tigare cad urc in maty meu ce crezi?scazuse temp sub prima linie.

Edited by alex1

Share this post


Link to post

Termostat blocat pe deschis !

Share this post


Link to post

Salutare!

In primul rand: Sarbatori fericite!

Iata ca a venit si minunatul sezon rece... odata cu el si problema mea :) aceasta fiind se incalzeste greu motorul (in aprox. 10 km ajunge la temp. optima - inainte de liniuta de jumatate), iar daca deschid "caldura" temp pe ceas scade instantaneu. Eu banuiesc termostatul blocat pe deschis dupa cum am dedus din cele citite in topic. Stiu unde este pozitionat, ceea ce nu ma incanta este frigul de afara si antigelul. Va rog sa imi spuneti ce credeti- adica daca este blocata "minunea" si... un mic abuz: pot scoate termostatul fara sa dau afara antigelul afara?

* adica, sa il scot sa las sa curga cat lichid este ramas pe instalatie, sa il schimb si sa completez, ma gandesc ca nu e prea bine sa ramana fara lichid si sa inghete pe undeva.

Matiz EII 2003

Multumesc!

 

 

 

Share this post


Link to post

Mai repede nu mai etanseaza termostatul decat blocat pe deschis. Arcul ala nu-i da voie. Au o garnitura care se intareste/deformeaza(nu garnitura lui exterioara), si scapa pe langa. Ori blocat ori asta efectul e tot ala, oricum trebuie schimbat.

Edited by argon

Share this post


Link to post

Ala a fost bagat fortat invers de un berbec, cate ai vazut asa?

Edited by argon

Share this post


Link to post

Ala-i exemplu de termostat care si-a depasit cursa, motor fiert.

Share this post


Link to post

Nu vad cum ar putea depasi cursa, in capsula ala este limitator pentru tija.

Share this post


Link to post

Limitarea cursei este pentru temperatura minima, pozitia inchis, cand se deschide nu-l opreste cineva.

Share this post


Link to post

Am citit forumul si in dunga... Manualul cu care a venit masina, la fel... peste tot scrie cum se schimba antigelul la matiz... Dar ce antigel se baga si ce anume cerinte trebuie sa indeplineasca nu am gasit nicaieri... Deci ce fel de antigel se baga? verde, violet, portocaliu? Cu silicati sau fara? Stiu ca e musai sa contina etilen-glicol... dar in rest?

Share this post


Link to post

Salutare dragilor!

De la Pasti am un Matiz fabricatie 2000, cu aer (si fara freon), facut servisul in luna decembrie 2017 (curea, pompa apa,ulei,filtre).

In aprilie am venit cu el in Germania, la munca, a mers linistit 2.000.de km (intins), plus inca vreo 1.000 pe autostrazi de Germania (e de vis). Acum vreo 3 zile, aveam de mers vreo 60 de km pe autostrada... plec linistit, merg si..., dupa vreo 40 si ceva de km simt miros puternic in masina, ma uit pe ceasuri si acul de la temperatura era lipit pe dreapta, la maxim absolut. S-a oprit si alimentarea motorului, noroc ca am apucat sa trag pe banda de urgenta. Ridic capacul si, ce-mi vad okii? Vasul de expansiune era pe post de expresor de cafea, tot antigelul fusese dat in spume pe-afara si ars. Dupa ce s-a mai racit,am pus apa si am putut pleca mai departe. Mi-a mai crescut temperatura de vreo cateva ori pana la maxim, am mai completat de vreo cateva ori cu apa simpla de robinet (cred ca am bagat in total vreo 6 litri, din care a mai pierdut prin aburi). Pierderi prin alta parte nu are masina, termostatul si ventilatorul functioneaza, am mai facut vreo 200 de km de-atunci "pe apa" numai si temperatura nu se ridica mai mult de jumatate fara 2-3 mm. Fum alb nu scoate masina in mers, capacul de chiuloasa este curat si uscat.

Va intreb si pe voi:  ce ar putea sa fie?  Sa-i pun antigel concentrat vreo 2 litri? Antigelul rosu de Opel/GM este bun? Astept raspunsurile voastre si va multumesc!

Share this post


Link to post

s-a ars garnitura de chiulasa. Daca vrei mecanic ok   Darac Claudiu DNC   dncservice.ro  SOSEAUA GARII CATELU (INCINTA ANTILOPA), BUCURESTI Tel: 0722174812/0765446160

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...