Jump to content
Sign in to follow this  
BogdanD

Vreau Sa Schimb Dacia Cu Tico. Merita?

Recommended Posts

Eu mi-am schimbat de curand Dacia din 1993 (75.000 km la bord) cu un Tico SX din 1999 si NU IMI PARE RAU!

 

E drept ca am luat super bine ... de la primul proprietar care mai avea un mecedes pe langa Tico. Era masina nevestei.

 

Ca si comparatie pot sa iti fac o lista cu problemele care le-am avut cu amandoua.

 

 

Dacia 1310 (am vandut-o dupa 9 luni) in aceste 9 luni am avut urmatoarele probleme:

- schimbat 2 segmente toba esapament

- schimbat disc de ambreiaj (placa de presiune era cam nasoala dar am lasat-o in ea)

- infundat jugler relanti (a trebuit intr-o zi sa ma intorc cu ea acasa accelerand continuu)

- nu pornea decat daca dadeam la cama (se scurgea benzina din carburator)

- nu stia saraca cata benzina avea ... numa cand faceam pana prostului era evident (cu tico nu am patit)

- ceva rugina dupa iarna

- tremura toata cand am dus-o in targ

 

- Dupa 2 luni dupa ce am vandut-o, ma sunat proprietarul ca la lasat cutia de viteze pe drum (ma intreba daca stiam ca avea probleme, chiar nu stiam)

 

 

Daewoo tico 1999 (il am de 14 luni)

- schimbat filtre+uleiuri

- sudat toba ca suna un pic (am ramas surprins cat de tare suna fata de cum se comporta normal)

- 2 puncte de rugina prin zgariere le am de cand l-am cumparat (acum ma programez sa le rezolv)

- schimbat spoiler, far stg + oglinda retrovizoare pe RCA in urma tamponare

- schimbat fise+buji

 

Alegi ce vrei de aici.

Eu stiu numai ca ma simt mai om cu Tico. Dacia e buna pentru mecanici si pasionati.

Edited by ciprian

Share this post


Link to post

Tico-ul meu are 103.000km acum.

 

Mi-am amintit acum cateva zile cand am facut pagina cu intretinerea tico-urilor de pe wikipedia ca i-am schimbat bujiile acum 20.000km si de-atunci nu m-am mai uitat la ele. M-am uitat in weekend si arata perfect, ma mai uit peste un an.

 

Acum o sapt si ceva am fost la Vidraru. Pe autostrada am mers in medie cu 120-130 - cu zone de 140 in depasiri. Nu huruie, nu zdrangane, nu se aude motorul, se comporta excelent in curbe.

 

Pe serpentine la urcare ii depaseam pe toti, aveam cam 10km/h in plus la viteza medie.

 

Tico-ul e o masina pe care ma pot baza si nu am avut niciodata emotii cu ea. Tocmai de asta ma gandeam s-o pastrez chiar daca imi iau o masina mai noua/mare.

 

Si acum cheltuielile de intretinere:

intre 80.000(cand am luat-o) si 103.000km am schimbat asa:

- discurile de frana

- un set de placute, un set de saboti (astia chiar de curand)

- cilindrii de frana la rotile din fata

- amortizoare pe fata

- 4 cauciucuri

- un set de bujii, unul de fise

- 2 capete de bara

- rulmentii pe fata

- bratele pe spate, cu bucsile aferente

- o bucsa la cutia de viteze

- un semering la cutia de viteze

- niste bucsi la schimbatorul de viteze

- de 3 ori uleiul la motor, o data la cutia de viteze

 

La un calcul sumar, intretinerea m-a costat 0,05centi/km.

La aceasta mai adaugam benzina, tot cam atat (consum de 5% mediu urban-extra), si obtinem un

cost total de 0,1E/km.

 

O fi mult, o fi putin, nu stiu pentru ca nu am cu ce sa fac comparatie.

Edited by ticolino

Share this post


Link to post

Cineva aici spunea ca esti mai sigur in tico! Intr-adevar omul are dreptul la opinie, insa la capitolul siguranta tico este cu mult sub dacie. "n" cazuri stau marturie. Si inca un aspect la care dacia este superior este tinuta de drum. Am avut dacie, am matiz si am condus si tico vreo 20k km, si pot spune cu lejeritate ca dacia este superioara. Nu simteam gropile, pietrele, denivelarile, etc.etc. cum le simt din matiz de ex., ca sa nu mai vorbim de tico. Iar cine spune ca stai in ea ca pe canapeaua bunicii probabil a mers doar cu dacia 1100. Bogdan vorbea de o dacie din `97. Nu sunt fan dacia, drept dovada am optat pt. matiz, insa sa nu evitam adevarul...

Share this post


Link to post

"Ticolino"- Daca ce ai schimbat tine doar 20 de mii de km, este cam mult. Daca insa le-ai schimbat cam cand ai luat masina cu 80 de mii si vei mai merge macar 15 de acum incolo, atunci mi se pare OK. In plus presupun ca tii masina din scurt, inlocuind imediat piesele ce dau semne de oboseala... Eu n-am prea cheltuit pe Dacie pana acum( piesele merg, dar nu fortate), daca insa ar fi s-o pun la punct si lista mea ar fi lunga, exceptand directia si amortizoarele... Mersi de info. :)

 

 

 

 

Tocmai de asta " Alexino" este excelent forumul. Opinii din plin... Si exact ce spuneam, m-am gandit sa dau Dacia, tocmai pentru a nu incepe sa bag bani seriosi in ea si apoi sa vreau s-o vand, mai ales ca, repet, fac maxim 5 mii de km pe an cu ea...

Respect sfaturile celor ce imi spun sa astept sa iau ceva mai bun, chiar SH, insa, din nefericire, bani am doar de Tico. Stii cum e... sa ne intindem cat este plapuma... Si, evident, daca eram sigur ca fac o miscare buna dand Dacia pe Tico, atunci m-as fi alaturat voua pe forum ca posesor de Tico si nu ca aspirant... Cu-n ochi :D si cu altul  <img src= ("> ...

Share this post


Link to post

In cazul in care nu gasesti una care sa corespunda, te sfatuiesc sa astepti, sa nu te grabesti. Intr-adevar, cineva spunea ca se mai gasesc tico "bune", insa tot mai putine, este foarte posibil sa fie o masina care a rulat sute de mii de km pe taxi sau pentru vreo firma. Daca nu te pricepi, cand o cumperi du-te cu un mecani priceput, sau, daca proprietarul accepta fa-i o "consultatie" intr-un service, pentru a inlatura orice risc.

Share this post


Link to post

Scuze, am inteles gresit? Faci 5000 de km pe an? Majoritatea dintre acestia sunt in oras? Cat?

Daca e asa, ia Tico. De ce? Simplu: o sa cada tabla de pe Dacie in urmatorii 10-15 mii km.

 

Eu am Dacia de la munca si cam tot 5000km de km pe an face, doar in Bucuresti. Mai cade o toba in parcare, mai ia foc panoul de sigurante, chestii din astea marunte... daca ar fi a mea, m-as ruga sa o fure, asigurarea e buna.

Share this post


Link to post

" Satori"-- 5000 pe an maxim, din care 4500 in oras... Si cu toba. Cea finala am schimbat-o acu un an, deci are maxim 5000 de km si deja incep sa ma simt ca o masina sport( la zgomot)... Sport si la comsum: 9,5-10 vara si 12-13 iarna, tocmai pentru ca fac drumuri scurte si motorul nu se incalzeste bine niciodata.

As merge mai mult cu masina, dar la consumul asta...e discutabil #-o .

 

" Alexino" -- Danke. Obligatoriu voi merge, daca va fi cazul, cu un amic care a facut taxi in Iasi, deci cunoaste Tico-urile care au fost la strada si care a mers vreo 100K km cu Tico. Si cer oricum sa merg la o "verificare" pe banii mei...

Share this post


Link to post

Atunci multa bafta! Asteptam sa ne prezinti masina :D

Share this post


Link to post

Şi încă un sfat: nu uita să te plimbi niţel în tico înainte de a cumpăra unul.

 

Din păcate Daciile au fost când mai bune când mai proaste... mulţi din cei care le leaudă au prins serie bună (vezi anii 70 - 80) sau 86-89 pentru export. Vă spun pentru că am avut ocazia să compar Dacia alor mei 88 - facuta pt. export cu una din 95. Parcă e altă maşină! Aia din 95 era mult mai ruginită, nu avea turometru, temporizator ştergătoare, tapiţerie din material textil (avea de plastic).

 

În primii 5 ani taicămiu nu a schimbat nimic la ea!

Share this post


Link to post

Salut. La tico e "aproape" ca la dacie. Adica tine un pic si de noroc. Eu am un tico din 2000. In ultimul an am facut 35000 km si am schimbat doar ulei, benzina si filtre. Tico este peste dacie dar nu si la capitolul spatiu.

Share this post


Link to post

Nu stiu cum puteti sa comparati Tico cu Dacia 1410, hai de la solenza in colo nu vorbim, dar tico cu dacia 1410????

In afara ca ai loc sa bagi un porc in dacie nu poti sa compari, Tico este NET superior daciei 1400. Vorbesc din esperienta propie, am avut dacie, am avut tico pana cum 2 luni (astept matiz) si am avut iar ocazia sa conduc o dacie dupa ce am dat ticolino, sincer, nu as lua o dacie nici daca mi-ai da-o gratis. E GROAZNICA, eu iti recomand din toata inima TICO, nu are sa-ti para rau, dar ai grija de unde si ce iei. Dupa cum ti-o zic toti alegerea este a ta, noi ne spunem parerile strict PERSONALE. BAFTA!!!

Share this post


Link to post

Mamăăă că ce pui de Mercedes mai e şi Tico ăsta... auzi cum poţi să-l compari cu o Dacie!

 

Poţi să-l compari bine mersi şi chiar în acest topic s-au spus avantajele şi dezavantajele ambelor maşini. Alegerea depinde de ce apreziază fiecare mai mult. Eu de exemplu mă declar ”nevricos” şi nu suport să merg pe stradă cu o maşinuţă din parcul de distracţii... :P

Share this post


Link to post
"Ticolino"- Daca ce ai schimbat tine doar 20 de mii de km, este cam mult. Daca insa le-ai schimbat cam cand ai luat masina cu 80 de mii si vei mai merge macar 15 de acum incolo, atunci mi se pare OK.

 

Masina am luat-o la 80.000 si cele din lista de mai sus le-am schimbat de-al lungul timpului. In afara de ulei si filtre n-am schimbat aceleasi piese de 2 ori, piesele daewoo sunt mult mai fiabile decat dacia. Si toate piesele "mari" schimbate sunt 99% sigur ca erau cele originale din fabrica, piulitele de la roti erau "virgine". De exemplu planetarele sunt inca alea originale si sunt excelente.

 

Eu zic sa faci un drive-test cu un tico si sa vezi cum te simti.

Din punctul meu de vedere nu se compara cu o dacie, am mers cu berlina lui taica-miu si dupa cativa km m-am dat jos si i-am spus ca imi ajunge. Asta e, m-am obisnuit prost.

 

Si cine stie, poate descoperi ca esti claustrofob si iti iei gandul de la tico :) )

 

PS. cand se vorbea de siguranta, nu se facea referire la accidente (desi vezi si cazul(rile) logan vs matiz), ci la faptul ca te poti baza pe ea ca n-o sa se strice si n-o sa-ti faca probleme.

 

PS2. Ia totusi in considerare si proverbul - "nu da vrabia din mana pe cioara de pe gard".

Edited by ticolino

Share this post


Link to post

Domul ALEX ca exemplu tu poti compara Logan cu Cielo? Parerea mea sincera ca si la tico cu 1410 nu e cazul sa facem comparatii proaste. Mii de scuze pt offtopic dar fiecare are o parere, am si zis ca ESTE O PARERE PERSONALA, cred ca alex nu avea ce face, vroia sa poarte o discutie cu un om inteligent. MERSI  <img src= ">

Share this post


Link to post

Chiar si problematica extrinseca nu exclude comparatii, punctele de vedere exprimate o cer, si cu atat mai mult valorile de piata apropiate.

So, intrebarea are sens, si raspunsul se afla la alegator :D

Share this post


Link to post
Domul ALEX ca exemplu tu poti compara Logan cu Cielo? Parerea mea sincera ca si la tico cu 1410 nu e cazul sa facem comparatii proaste. Mii de scuze pt offtopic dar fiecare are o parere, am si zis ca ESTE O PARERE PERSONALA, cred ca alex nu avea ce face, vroia sa poarte o discutie cu un om inteligent. MERSI  <img src= ">

Sunt foarte multe topicuri pe net in care se compara Logan cu Cielo ... de ce tocmai astea doua nu ?

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post
In afara ca ai loc sa bagi un porc in dacie nu poti sa compari, Tico este NET superior daciei 1400.

 

Poti baga si in Tico 2 porci maturi, daca rabatezi bancheta spate.

 

Cand aveam si Dacie 1300 si Tico, toate obiectele voluminoase gen massina de spalat, aragaz, etc le-am carat cu Tico.

 

O fi Dacia mai mare, dar nu poti baga o masina de spalat in ea. :)

 

PS. Nici in Clio nu intra, deci tot cu Tico le car :D

Share this post


Link to post
PS. Nici in Clio nu intra, deci tot cu Tico le car :D

 

Hai sa-ti arat o poza cu fostul meu ticutz cum arata plin :) >-

post-2588-1152107266_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Timp de 7 ani am avut Dacia, de 2 ani am Tico.

Daca la Dacie, aproape in fiecare weekend surubaream cate ceva la ea (nu din pasiune, ci pt ca trebuia), la Tico, in afara de schimb ulei, un set de fise si bujii, nimic altceva.

Share this post


Link to post

Vezi din aceasta cauza am sustinut si sustin ca dacia 1410 e departe de a fii o masina in primul rand si pe urma sa ajungi sa compari cu Tico.

Share this post


Link to post

Ma bucur ca s-a ajuns la a se face comparatie intre Tico si Dacia 1410 mai noua, pentru ca acest lucru este chiar ce imi doream. Excelente sunt si opiniile privind fiabilitatea Tico-ului si costuri de intretinere. Inainte de a posta pe forum ma suisem intr-un Tico--cam terminat, este drept-- fara insa a-l conduce. Spatiul este mic, dar cata vreme incap este k...

Share this post


Link to post

eu pesronal am un matiz, insa sincer nu as prefera tico din cauza sigurantei. stiu ca multa lumea nu ia in considerare acest lucru, insa eu mi-am pierdut cumnata intr-u accident. avea un tico, si a avea 50 km/h s-a ciocnit de un tir, care merge si el tot cu 50 cred,daca nu mai putin, insa vreau sa spun ca tico s-a facut varza,e numai tabla goala, nici macar o bara de protectie, de ranforsare nu avea.

nu vreau sa fac anti-reclama la acest tip de masina, insa dupa ce am avzut cum arata masina...prefer sa merg intr-o dacie ,e mult mai sigura,dupa parerea mea,decat ticoul...

Edited by mihai278

Share this post


Link to post

Daca ar fii asa ne-am lua toti tancuri. Laura Stoica (Dumnezeu sa o ierte) a murit nevinovata intr-un Clio, si am multe exemple de dat dar nu cred ca e cazul. Altii merg pe motoare si nu patesc nimic, aici si soarta are rolul ei.

Sa revenim la subiect am niste preturi comparative intre dacia 1410 si tico: un far de tico este 70 lei la dacie (ce-l rotund) este 90 lei. Un cauciuc la tico este in jur de 110 lei, la dacie de la 140 in sus, pe baterie asta iarna am dat 100 lei, la dacie la fel de la 140 porneste o baterie.

Share this post


Link to post

@mihai: Stai linistit si in matiz mori la 50. Cazuri am vazut e chestie de noroc. Intre tico si matiz (la siguranta) nu e foarte mare diferenta. Oricum ce ai calculat tu acolo inseamna impact la 100 km/h. Ca si cand tirul statea pe loc si tipa a intrat cu suta in el in plin-si in alte masini putea muri in conditiile alea.

 

@degea: ultimele cauciucuri la tico m-au costat 78 RON cu tot cu montaj si echilibrat :) NOI!

Edited by dreaQ

Share this post


Link to post

Corect, ce ma incalzeste ca uitandu-se la mine medicul legist o sa zica "ia uite la asta, zici ca-i viu" si nu "in care sacosa e rinichiul"?

 

Intr-adevar, tico-ul sta foarte slab la impact, dar tocmai faptul ca stii ca e slaba te face sa fii mult mai atent si sa eviti accidentele. Daca ai o masina cu abs si airbag ii dai "talpa", depasesti aiurea, faci tampenii din cauza falsei senzatii de siguranta. Si probabilitatea de accident e mult mai mare.

Edited by ticolino

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...