Jump to content
Sign in to follow this  
bella

Firme Care Instaleaza Gpl

Recommended Posts

Salutare,

 

Stiu ca exista pe forum o oarecare informatie(destul de imprastiata :( ) despre acesti "meseriasi". Eu unul nu am gasit un topic dedicat si dupa parerea mea, ar fi util sa existe o "oglinda" a diversilor instalatori de GPL auto.

 

In speranta ca nu este un topic inutil(caz in care rog moderatorii sa il stearga) haideti sa vedem cam care sunt opiniile/experientele voastre daca se poate cat mai la obiect.

 

Multumesc.

Edited by bella

Share this post


Link to post

Nu e inutil, si nu s-a discutat, deci ramane.

Share this post


Link to post

Adip Gpl (in zona Chitila), chiar daca nu sunt super utilati, sunt niste baieti super de treaba si executa lucrari de calitate.Cred ca poate confirma si @Leutzu acest lucru. In momentul de fata sunt cei mai ieftini din piata.Pentru alte detalii, sau negociere de pret, nu ezitati sa imi dati PM.

Share this post


Link to post

Nu am apelat inca la ei, dar urmeaza pentru un reglaj profesional a instalatiei GPL de pe masina mea.

Deci, pentru Galati am auzit numai lucruri bune despre BullRom. Instalatii secventiale si tot tacamul.

Share this post


Link to post

Turom Autogaz, pe splaiul independentei. Lucratura foarte ingrijita in general, mufa de alimentare montata dupa grunduirea pe interior a zonei si siliconarea ei, conducte prinse ferm pe dedesubt, butelia montata conform normelor, la distanta de spatar si pe scaunel, butonul montat accesibil, cu trei pozitii nu cu doua, montat emulator de injectoare, nu relee, firele trase bine, 3/4 din instaltie nu se vede. Au dat cu mucii in fasole la o singura chestie: au luat + pe instalatie din cutia de sigurante din interior cu UN PAPUC infipt, care bineinteles ca si-a gasit sa iasa de acolo :-W

Share this post


Link to post

In primul rand ma bucur ca s-a hotarat ca acest topic sa ramana deoarece eu cred ca e destul de important.

 

Daca nu contravine regulilor forumului, eu cred ca ar fi util si un nr de telefon acolo unde service-ul este de incredere.

Motivatie: fiecare dintre noi mai are drumuri si prin tara si poate ca la un moment dat este nevoie de un astfel de service(va doresc sa nu fie).

 

Cam asta ar fi ideea mea...hotarati voi utilitatea/inutilitatea.

 

Numai bine.

 

P.S. Exempul de rationament: Presupun ca am probleme cu GPL-ul in Valcea iar din motive obiective Ovi nu raspunde la telefon sau nu are semnal=>am nevoie de un service GPL  <img src= S">

Edited by bella

Share this post


Link to post

Pt cei din Bucuresti, evitati pe cat puteti Eugen&Fiul din zona Damaroaia. Mi-au distrus masina X( :spumelagura: .A trebuit sa bag o groaza de bani in ea pt ca nu stiam de unde vine buba. Am aflat care era problema la un service civilizat din zona Berceni, dar din pacate nu ii mai tin minte numele (ceva cu T :-? parca). Oricum, "mecanicii" de la Eugen&Fiul nu mi-au montat emulatorul desi eu il platisem. Am fost tras in teapa pt ca la vremea respectiva nu ma pricepeam si nu stiam ca trebuie asa ceva. Asa ca aveti mare grija cu serviceurile gpl. Nu doresc nimanui sa teaca prin ce am trecut eu cu masina. A indurat saracuta ceva pana am pus-o pe picioare. Sau ma rog... pe roti...

Share this post


Link to post

SC BDD IMPEX SRL, sediul in Bacau, filiala in Braila. Baietii din Bacau mi-au lucrat curat si frumos, deocamdata nu am ce sa le reprosez. Sunt parteneri rogroup, monteaza instalatii Landi Renzo, Voltran(pt carburatie) si alte modele, eu atat am vazut cat am stat acolo :) .

  • Like 1

Share this post


Link to post

Bucuresti : http://www.agrom.ro/montaje.htm

Instalatii de ultima generatie cu cele mai bune combinatii de vaporizatoare si electronica .Cunoscut personal unul din specialistii lor despre care pot sa confirm ca este pregatit pina in maduva oaselor.

Share this post


Link to post

Confirm, si cred ca si Hijack_3000 e de acord. Ei mi-au dat de cap la instalatia mea, montata de o alta firma al carei patron avea o cunostinta acolo.

 

Asadar, profesionisti...cel putin inginerul care a lucrat la a mea.

 

In leg cu Eugen si Fiul, mie mi-au montat acum 1 an si jumatate o instalatie Marini pe Subaru(carburator) si in afara de prima mie de km cand am avut problemele inerente oricarei instalatii si cand i-am vizitat de vreo 2 ori nu am mai avut nicio problema. Asadar, EU am fost multumit de ei.

Edited by bella

Share this post


Link to post

Sal all,yoo sunt nou aici pe forumul vostru.Am o cateva intrebari pt voi:unde montez o instalatie gpl in Brasov,cat costa la un Espero din `98?Va multumesc anticipat.

Share this post


Link to post

CHIRIAC’S LAND SRL

 

Str. V. Goldis nr. 41 (langa RAR), Brasov

 

tel: 0745 258833

---------------------------------------------

LIMUZIN SRL

 

Str. 11 Iunie 1848 nr.21, Brasov

 

tel:0722 197408; 0268 306321

 

Cere o instalatie BRC sau MARINI cu electronica STAG 100.

Chiar daca nu ai sonda lambda cere montarea uneia.

Share this post


Link to post

Scuze de :o fftopic: :@ovi_jer: ce este electronica STAG 100?

Face parte din modulul electronic de comanda si control,din emulator? Sau e separat?

Share this post


Link to post

Este unitatea centrala a instalatiei de gaz, "creierul", ca sa zicem asa. Emulatorul pentru injectoare este un modul separat.

Share this post


Link to post

Ma intereseaza si pe mine o firma unde sa-mi instalez GPL pe Nubira II, an fabr.2003.

Am umblat pe la vreo 3 firme prin Iasi, si chiar daca erau autorizati RAR, nu prea inspirau mare incredere (de exemplu unii mi-au propus sa faca o adaptare cu clapeta la filtrul de aer pentru rateuri, altii nu au putut recomanda nici un tip de instalatie, spunandu-mi ca nu depinde decat de bugetul si preferintele mele).

 

In concluzie , chiar daca voi fi nevoit sa ma deplasez in alt judet, va rog sa-mi recomandati si mie firma cu reputatie buna si mai ales confirmata in timp.

Share this post


Link to post

In Iasi cei mai seriosi mi s-au parut cei de pe bulevardul Poitier... Ca recomandare: tomasetto cu stag 100.

 

In Bacau cei care mi-au montat mie onteaza si landi-renzo cu mixer, deci poti incerca si la ei daca nu gasesti nici o solutie buna in Iasi.

Share this post


Link to post

Tomasetto face echipa cu STAG-200 la secventiale :) )

Mai degraba BRC sau Marini cu STAG 100.

Share this post


Link to post

ovi_jer, inteleg confuzia facuta de andreib, cu stag 100 la tomasetto, insa din exerienta ta, care e solutia optima pentru Nubira II? sa inteleg ca tomasetto cu stag 2

 

De asemenea ce parere ai despre rezervorul toroidal? E fiabil?

De regula se plateşte în plus pt el?

Share this post


Link to post
BRC sau Marini cu STAG 100.

 

Rezervorul il alegi dupa cum crezi de cuviinta.Toate sunt la fel de bune si fiecare are avantajele si dezavantajele sale.

Share this post


Link to post

Ovi_jer, am fost la atelierul de care vorbea anderib, iar mecanicul mi-a recomandat Tomasetto cu STAG-200. Acum il are la 3100 RON iar de la 1 febr are discount 700 RON, deci va fi 2400 RON.

Cand l-am intrebat de marini cu stag 100 mi-a spus ca nu imi recomanda deoarece este semisecventiala.

A vorbit chiar de rau despre o firma de la Botosani care le-ar monta cu numai 1700 RON. Cica omologarea ar fi cam trasa de par.

 

Te rog sa ma lamuresti, deoarece daca amandoua isi fac la fel de bine treaba iar conusmurile sunt la fel, atunci se merita cu siguranta sa merg la Botosani.

Mie cei de la Botosani mi s-au parut ok. De ex: daca cei din Iasi nu au stiut (cu masina in fata) daca NubiraII din 2003 are EURO3 , cei de la Botosani (prin telefon) m-au intrebat de tipul galeriei, plastic sau metal, si apoi tipul motorului din Certificatul de Inmatriculare. Astia din Iasi nici nu s-au uitat la galerie (sau poate au vazut-o cu coada ochiului). Nu mai stiu pe mana carora sa ma dau.

 

Astept recomandari

Share this post


Link to post

Masina ta este euro 2 deci merge o instalatie clasica cu mixer. Tomaseto cu stag200 am vazut in Praktiker la bacau, 2800 Ron cu montaj inclus (cine face montajul nu stiu).

 

Cei din Iasi au tot interesul sa vanda cea mai scumpa instalatie... Nenea de acolo stie el ceva dar nu foarte multe...

 

Eu la Botosani nu as monta nici cea mai trasnet instalatie... Am o impresie proasta despre tot ce se intampla pe acolo(saracia duce la necunoastere si improvizatii).

 

Daca vrei da un PM si iti dau numarul de la cei din Bacau, sa vezi ce spun si ei. Ei probabil vor merge pe un landi renzo, dar la pret nu stiu ce sa spun, nu m-am interesat.

Share this post


Link to post

Azi am dat un tur de forta pentru a vedea ceva preturi.

 

Primii, cei din Chitila de pe T. Vladimirescu. Baietii ok, un garaj cu loc de o masina, undeva pe o strada in lucru. Descurajator la prima vedere, dar dupa ce am stat de vorba cu ei, mi-am schimbat un pic parerea. Concluzia: montau inst. Marini (fara indicator de nivel la bord), pretul pt o instalatie cu rezervor toroidal de 45L. era de 1.400 ron (TVA si montaj incluse). Secvenţiala era 1.900 ron.

 

Ce-a de-a doua firma, cei de pe Sos. Chitilei, Majore, aceeasi instalatie Marini, cu rezervor toroidal -> 435 euro (TVA si montaj incluse) => 1.458 ron. Secvenţiala 590 euro => 1.977 ron.

 

Ce-a de-a treia firma si cei mai scumpi, cei de pe Toporasi, Autogaz Romania. Aceeasi instalatie Marini costa 1.480 ron. Cu STAG-100 era aprox. 1.700 ron, iar cea secvenţială cca. 2.400 ron.

 

 

Acum intreb: cat de important e acel STAG-100? Cei de la prima firma mi-au spus ca e mai bine fara el, motivul fiind ca totul merge mecanic, nu electronic, riscul de a se strica ceva fiind mai redus. Eu stiu cum e cu vanzatorul care-si lauda marfa, DAR... ceva detalii n-ar strica.

Share this post


Link to post

Tradus in romana: riscul ca ei care sunt mari idioti sa nu reuseasca sa faca configuratia bine este extrem de mare. Eu as fi plecat de la ei cu viteza luminii.

 

Pentru informatii apeleaza la cei trei mari importatori:

1. AGROM ce aduc BRC, Marini, Tomasetto si electronica poloneza Stag 100/200/300

2. ROGROUP ce aduc Landi Renzo (diverse modele) si altele pt masini non-euro(Voltran)

3. MAJORE ce importa Milano, Landi, Autronic, Lovato, Bigas, Logas

 

F IMPORTANT! Nu te baga la un montaj la o firma neserioasa pentru ca te vei lega la cap rau de tot. Alege bine instalatia ce o vrei si montatorii.

 

La preturile care sunt acum la tomasetto cu stag 200, as merge pe o secventiala.

Share this post


Link to post

Cei de la autogas (agrom) mi s-au parut cei mai cunoscatori in domeniu din Bucuresti.

Share this post


Link to post

Salutare,

Eu mi-am montat la Ilioara gazul , instalatia este BRC(cica nr. 1) cu butelie de 28 de litri pe laterala ca sa nu renunt la muzica si m-a costat 1380 roni acum 1,5 ani(atat a avut si garantie).

In tot acest timp nu am avut nici un fel de problema cu ea si am facut aproape 50.000km.

Ai recomand din suflet. pe care intereseaza ii pot da un nr. de telefon de acolo sau de la baiatul care mi-a instalat mie.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...