Jump to content
Sign in to follow this  
scOrpyoN

Chevrolet Aveo/Kalos - Audio

Recommended Posts

 Am descoperit forumul asta si m-au apucat intrebarile :mrgreen:  .

 

Daca vreau sa imi schimb casetofonul (pe modelul meu este instalat un casetofon Blaupunkt detasabil) cel nou se va monta direct tinand cont ca asta e detasabil ? Sau trebuie schimbata si interfata electronica ? Si daca da...daca imi iau alt casetofon Blaupunkt logic ar fi sa nu mai fie nevoie ! :scarpin:

  • Like 1

Share this post


Link to post

q : Se da usor jos casetofonul de pe Aveo ?

Share this post


Link to post

Eu am Aveo HB varianta Elite (penultima varianta) si imi lipsesc tweeterele de pe montantii parbrizului,

fapt ce se simte la fidelitate, lipsind frecventele inalte. Se merita sa pun in spate 2 tweetere( ca e mai simplu)

sau sa schimb difuzoarele standard cu unele mai performante? In cazul schimbarii stie cineva adancimea difuzoarelor

de pe fata?

Share this post


Link to post

Ia vezi la "Masina mea" cum am rezolvat cu problema dif-urilor mici din lateralele hayonului. Cat priveste tweeter-ele din montantii centrali- cauta la magazinele specializate ceva de calitate- sa nu pui prastii de 7 lei din targ.

Share this post


Link to post

Da, am vazut boxele Pro-Audio, partea mai nasoala e cu placa spate (la Matiz am avut, si doua JBL 6x9 3196),

ca trebuie fixata bine pentru a nu face zgomot, si daca nu se rabateaza accesul este mai greu la portbagaj.

Astazi am avut timp si m-am uitat intr-un magazin specializat, ca de asta am nedumeriri.

Difuzoarele standard sunt Blaupunkt?

Share this post


Link to post

Dreq sa le ia- dar se aud bine. Dar au membrana cu suprafata mica, deci nu dizloca sufcient aer. Mi-am luat niste jeguri pro-audio la 100 ron pentru spate- am bagat si o placa din pal mai subtire, mochetat. Nu imi trancane nimic (e prins cu profile pentru pal de marginea suportilor pt difuzoare). Daca vrei poze- abia maine te pot servi- in seara asta imi ingheata labutele pe camera.

Share this post


Link to post

Nu e graba cu pozele, si stiu ca suprafata cu cat este mai mare cu atat suna mai bine frecventele joase.

Am avut in prima masina (Oltcit) Pro-Audio, sunau bine dar la una dupa cateva luni mi s-a ars bobinajul,

iar la JBL de pe Matiz mi-a intrat praf la una si "scartia". Ma gandeam sa pun doar 2 tweetere in paralel pe spate,

da' am vazut azi un sistem pentru fata care suna super (260 Ron, Hifonics), si d'asta am nedumeriri. As schimba si playerul,

dar toate costa ...

Oricum, multumesc pentru amabilitate!

Share this post


Link to post

N-ai pentru ce!

Player poti pune tot un blaupunkt, de preferinta negru, sa nu bata la ochi la revizie. Daca vrei sa il iei repede- gasesti ceva fainut la domo.

Share this post


Link to post

Parca as prefera un Pioneer, si manopera este de 104 Ron la reprezentanta Chevrolet.

Dar cat merge player-ul de pe masina, sa-l dau pe nimica, mai bine schimb toata ziua cd-uri

(daca e cazul) pana cade. Acum problema e legata de inalte, si in plus revizia de la 60.000 fiind

destul de mare, ma mai gandesc cat tin masina, mai ales ca Mazda 2 mi se pare super.

Share this post


Link to post

Salut. Fratilor eu am pus pe Aveo al meu un sub MAC de 150 W si se aude foarte bine. Singurul lucru pe care l-am schimbat a fost CD playerul pentru ca cel original al masinii nu avea iesire pentru sub si nici mp3. In rest sunt multumit de sunet, se aude clar chiar si cu noul player. Am vazut in niste discutii anterioare afirmatii cum ca sub-ul ar acoperii boxele. Nu este adevarat, la mine se imbina perfect. Si eu sunt "bolnav cu muzica" dar am zis ca un sub de 150 W este mai mult decat suficient mai ales daca-mi ramane si putin portbagaj (macar cat sa intre un gratar pentru o zi la munte ;) ).

:o fftopic: Intamplarea se face ca dealerul de unde mi-am luat eu masina sa-mi fie si prieten. Mi-a zis ca pierd garantia numai pe componentele la care umblu. Eu am schimbat CD Playerul original deci am pierdut garantia la el dar asta nu ma afecteaza cu nimic pentru ca nu-l mai folosesc. Am mai montat o alarma cu pager care m-a costat mult mai putin deat cea pe care mi-o oferise dealer-ul si care "nu facea" mare lucru. La aceasta "manevra" am pierdut garantia pe inchiderea centralizata (acum sa fim seriosi...cat costa o inchidere centralizata? ). La modificarile pe care le-am facut pana acum nu am pierdut garantia decat pe baterie (cand am montat sub-ul) si pe inchiderea centralizata. Oricum nu ma voi opri aici cu modificarile. Urmeaza folia pe geamuri si jante. Nu-mi trebuie decat timp si bani.

 

Toate cele bune

post-14502-1200747543_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Salutare!

O intrebare pentru cei care au montat statie+sub pe aveo hatch:

Pe unde ati tras cablajele (alimentare + sunet)? In special ma intereseaza pe unde trag cablul de la baterie. Eu am observat sub bord in partea dreapta un dop de cauciuc (eu banuiesc ca pe acolo ar fi pompa de frana la modelele cu volan pe dreapta) pe unde consider ca as putea sa trag cablul de la baterie. In habitaclu cred ca s-ar putea baga firele pe sub ornamentele de plastic de la prag (nu sunt sigur ca e destul loc tinand cont ca cablul de alimentare e destul de gros). Astept niste pareri.

Multumesc!

Share this post


Link to post

Eu am fost la electrician cand le-am instalat. Cablul de la baterie l-a scos pe undeva prin mijlocul bordului (in partea de jos). Pana in spate cablurile le-am bagat pe la ornamentul lateral. Au avut destul loc. Cand le montezi incerca sa prinzi statia de subwoofer ca sa-l poti manevra mai usor in caz ca vrei sa-l scoti de tot si sa rabatezi bancheta sau sa scoti roata de rezerva.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru raspuns! Cred ca este chiar gaura cu dop de cauciuc despre care vorbeam. Maine ma apuc de montaj. Poate o sa fac si ceva poze.

Share this post


Link to post

Sa izolezi bine pe acolo, foloseste banda auto-adeziva speciala, recomand culoare verde- rezistenta la temperaturi mari (testat). Costa cam 3 ron rola. daca gasesti izolatie ignifuga- e perfect!

Foloseste cablu siliconic de calitate, cu camasa groasa.

Share this post


Link to post

Eu am mers pe... lateral. Scos cablurile prin contra-aripa, pe la pasajul rotii, exista pe undeva un "dop" care intra prin lateral, pe undeva pe sub stalpul A, si de acolo pe sub ornamentele laterale inferioare. Cu "power" m-am oprit la scaunul soferului (unde am pus convertorul de 220Vca), dar se poate duce mai departe pana in portbagaj. E adevarat ca, traseul cel mai scurt este prin consola mediana, singura problema fiind traversarea firelor intre scaune si bancheta spate peste tunelul evacuarii. Daca lungimea traseului de alimentare trebuie minimizata (cum este in mod normal situatia instalatiilor audio), atunci traseul cel mai scurt este pe la "dopul" central, consola mediana si eisi direct la mijlocul spatarului in portbagaj. E recomandat in cazul asta cablu plat.

Share this post


Link to post

Nu am mai avut rabdare si am montat statia si sub-ul in seara asta. Cablul de alimentare este siliconic de 7,2mm, suficient de gros zic eu tinand cont ca blaupunkt recomanda 6 mm pentru statia asta. Traseul - prin dopul de care vorbeam, pe sub portact si mai departe pe sub prag pana in spate. Este loc destul si pentru alimentare si pentru sunet. Pe partea stanga sunt ceva mai multe cabluri. Nu prea ma avut ce sa izolez, toti conductorii fiind dintr-o bucata de la cap la cap. Singura improvizatie am facut-o la iesirea din HU unde nu am avut adaptor pentru RCA si a trebuit sa il fac; am facut comanda dar ajunge abia peste o saptamana. Masa am legat-o pe un surub de la balamalele banchetei, insa nu stiu cat de buna e solutia pentru ca daca o rabatezi sunt momente in care statia intra in protectie.

Sub-ul este blaupunct GTb 1200m incinta inchisa, iar statia MK2, doua canale pe care le-am legat in punte. Nu recomand la nimeni subwoferele pe tub pe care le consider o solutie de compromis. Statia scoate 180 W, dar o folosesc la un sfert din putere, mai mult de atat deja nu mai asculti muzica ci bass gol plus ca exista riscul sa iti cada piese de pe masina in mers :P . Mai trebuie cateva reglaje si e ok. Se simte totusi nevoia de control separat pe sub. O sa mai revin cu impresii si amanunte.

Share this post


Link to post

Sa-l folosesti sanatos si sa te bucuri de el.

Eu am un MAC cu statie tot MAC si e reglat la 150 W. Se aude super si nu-mi acopera nici boxele. La nevoie il pot opri din player.

Share this post


Link to post

Salutare.. Ar ajuta mult niste poze pe unde ati tras alimentarea la statie. Am stat si am cautat o gaura vreo 5 ore pentru ca nu am stiut ce e cu dopul ala!

Si inca ceva... cum scot casetofonul? aici recunosc ca nu prea mi-am batut capul :P

Share this post


Link to post

O sa incerc maine sa fac niste poze pe sub bord ca sa vezi pe unde este tras cablul. Ca sa scoti casetofonul trebuie sa desfaci ornamentele din jurul lui pentru ca este prins in suruburi de bord.

Share this post


Link to post

Am reusit sa trag prin acel dop central firele de la baterie ...oricum ms mult.

Ornamentele din jurul casetofonului ce fel de cleme au ...este vreo smecherie sau pur si simplu trag de ele ?

Mi-am bus statie si sub trebuie doar sa le conectez la cas...

Problema nr 2 este k daca tin mai mult de 5 min la maxim muzica se aude un carait, numai fac fata boxele(eu am legat statia de la boxele din spate momentan) Intrebarea mea este caraitul se aude din cauza firelor prea subtiri de la cas la boxele din spate? sau firele prea subtiri de la boxe la statie (pt ca si alea sunt subtirele)

Share this post


Link to post

Din cauza firelor prea subtiri DIN boxe :)

Curios sau nu, boxa se incalzeste si ea din cauza functionarii, adica bobina care impinge membrana. Daca incalzirea este excesiva, dilatatia poate produce atingerea bobinei de magnet si de acolo zgomotul. Daca insisti poate sa se strice de tot :(

Share this post


Link to post

Este posibil ca prin demontarea cd playerului la un aveo sedan sa se monteze firele in asa fel incat sa poata fi aprins chiar daca motorul nu este pornit?

Daca a facut cineva treaba asta va rog frumos sa imi explicati si mie unde pot sa fac acest lucru.

Share this post


Link to post

Se poate face si acest lucru, nu e greu deloc. Dar vei pierde garantia la partea electrica (cel putin la partea audio oo pierzi sigur). In service autorizat sigur nu se serveste nimeni.

Share this post


Link to post

Mi-am montat singur cdplayer si antena la Matiz.La revizie nimeni nu a zis nimic, desi stiau ca le-am montat personal.Sper sa nu apara probleme pe partea electrica, ca sa nu-mi scoata aia ochii...nu ma refer la probleme din cauza cdplayerului.Ala e montat ca la carte.Si garantie la audio nu pot sa pierd, din moment ce nu am avut asa ceva initial.

Share this post


Link to post

Si am mai observat un lucru:

La aveo sedan nu exista antena pe plafon.

Are antena interna? Sau la capitolul acesta sta prost.M-ar interesa cam cum se prind posturile de radio in afara localitatilor ca in oras nu cred ca sunt probleme.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...