Jump to content
Sign in to follow this  
tete

Jurnal de bord - CIELO reparatii+defecte

Recommended Posts

De ceva vreme se auzea un zornait in toba din spate.

Acum cand e motorul cald s-a mutat in catalizator care cred ca s-a dus ...

Eu nu vreau sa-i fac nimic, motorul merge normal trage bine nu scoate fum nu am alte simptome decat zornaila motorului cald.

 

Forumistilor experimentati le cer o parere:

Se poate strica altceva daca merg in continuare asa sau doar poluez mai mult?

Share this post


Link to post

Daca ai site sparte in catalizator ai putea sa-l dai jos de tot, sa-l pui doar la itp. Stiu ca se pierde cuplu cand e scos, altceva nu știu sa faca. A fost o discutie aici si au experimentat niste colegi cu/fara el. Cauta topicul si vezi acolo mai exact

Share this post


Link to post

Multumesc, e prea complicat sa-l dau jos si sa-l pun.

Trebuie elevator, scule, nu e o operatie simpla .

Cred ca-l las acolo si mai vedem.

Edited by Nu_stiu_totul

Share this post


Link to post

As adauga la lista si un flex... :mrgreen:

Share this post


Link to post

buna ziua!

cielo 1995,dimineata am pornit motorul si am vazut check aprins. mi se mai intampla asta cand sarea furtunasul de la vacuum si am ridicat capota pt a pune furtunul la loc,dar nu era asta cauza,furtunul era la locul lui. am pornit apoi si,dupa vreo 500 m a inceput sa iasa fum si mirosea a ars. am oprit imediat,am ridicat din nou capota si am vazut un fir (nu stiu ce e cu el) care facea scurt cu clema care sustine cablajul de la injectoare. l-am izolat si am pornit din nou,dar motorul mergea foarte prost si turat (cca 2000 de rot/min). odata ajuns acasa,am scos bornele de la baterie de teama sa nu se intample ceva,iar a doua zi le-am pus la loc si am pornit motorul care-surpriza-parca nu suferise nicio problema. am plecat sa-i fac o proba,iar dupa vreo 2 km a inceput sa dea niste rateuri de speriat si s-a aprins din nou check-ul.

mentionez ca masina are gpl si benzina folosesc foarte rar.

daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscator.

multumiri!

Share this post


Link to post

Jurnal de bord cielo standard din 2005 versiunea de 80cp (59kw).

In momentul de fata masina are ~69k km si merge super bine motorul .

Ce sa schimbat pana acuma :

 

Distributie pe la 64k km era aproape ca noua :(
Placute de frana odata cu distributia
2 rulmenti pe spate pe la 40k si unul fata pe dreapta la 64k km
Un filtru de benzina pe la 66k km si un arc pe spate dreapta
O oglinda pe drepta care a fost "rabatată" de o usa de la un garaj
Uleiul a fost schimbat recent la 66500 cu Aral 5W40 . Inainte am avut castrol 10w40 si nu mi-a placut cum a mers deloc .
Contacte parte mecanica si electronica 4-5 de fiecare pe putin . Se duceau mai ceva ca benzina din rezervor


Urmeaza sa fie schimbata sonda lambda deoarece am avut check engine-ul aprins , am fost la tester si mi-a zis ca inca nu e dusa dar daca incepe sa creasca consumul brusc sa ma duc sa o schimb .

Cam atat ..

Share this post


Link to post

Incearca sa folosesti alt ulei pe viitor. Citeste topicul de uleiuri!

Despre care sonda lambda e vorba? Daca e a 2-a (dupa catalizator) vezi sa nu aiba circuitul de incalzire al sondei intrerupt - problema e mufa cu 4 fire a sondei a carei contacte se oxideaza.

Share this post


Link to post

Cine poate sa-mi spuna si mie care sunt emisiile co2 pentru un cielo din 2001 motor 1.5 benzina?

Intreb deoarece vreau sa iau unul si nu stiu la cat s-ar ridica taxa.

Share this post


Link to post

Este euro 2 in cel mai rau caz, daca nu chiar non-euro. Din cate stiu emisiile conteaza de la euro 3 in sus. Este in jur de 550€ taxa

Share this post


Link to post

salut are cineva ideia cum se inlocuiesc balamale din fata de la cielo cele de pe caroserie ,sau cunoaste vrun tinichigiu care a facut asa ceva in bucuresti .Multumesc

Share this post


Link to post

Balamalele sunt sudate pe stalpi. De ce ai nevoie sa le schimbi? Daca usile fac zgomot in mers (se verifica daca au joc miscand de usa deschisa, sus-jos) se schimba doar bolturile (ax despicat mare).

Share this post


Link to post

masina a fost lovita in use si au trebuit taiate balamalelel de pe caroserie si trebuiesc inlocuite

Share this post


Link to post

Salut

 

O mica problema la Cielo 16v

 

- uneori (mi-a facut de 3 ori figura in 3 saptamani ) porneste electroventilatorul de nebun singur de dimineata cand pornesc masina. Evident, motorul e rece, nepornit de 10-12 ore.

 

(mentionez ca electroventilatorul functioneaza doar pe contact pus)

 

 

Ce am mai observat:

-sigurantele ceramice (cele doua de pe aripa de langa baterie) se incazesc f tare dupa un drum lung, iar firele erau extrem de ruginite la prindere

 

Am inlocuit sigurantele ceramice (cu tot cu fire ca ase se livreaza produsul) si n-a mai pornit electroventilatorul de nebun dimineata. Dar trebuie sa o observ mai mult.

 

Ma gandesc totusi cel mai probabil termocontactul de pe radiator e defect si face cumva masa pe undeva si astfel porneste electroventilatorul desi nu ar trebui.

 

Idei?

 

Multumesc

 

 

 

Share this post


Link to post

Acelea, de culoare alba, de pe aripa sunt rezistente (nu sigurante) inseriate cu electroventilatorul la functionarea pe viteza redusa (functionare majoritara si normala; viteza mare, cu rezistentele shuntate de releu se declanseaza numai la supraincalzirea motorului). Deci este normal sa se incalzeasca prin natura functiunii. Probabil, functionarea anormala a ELV-ului este generata de functionarea defectuoasa a termocontactului de pe bazinul radiatorului (bazinul este din plastic, deci nu poate da la masa).


Arc rupt la supapa admisie cil. 4 motor Euro3 (SOHC) - 36000 KM. Inlocuit relativ usor dupa ce mi-am confectionat o presa. Deplorabila calitate ! Ma tot gandesc ca vor incepe sa se rupa si celelalte... Mizerie "made in Romania".

Share this post


Link to post

Ciudata treaba cu arcul de supapa... Motorul, virgin? :-j

Share this post


Link to post

Fata mare, nici discutie ! Cand ma gandesc ce durabile au fost motoarele de Dacie (al meu, din '78, cu sute de mii de km, nu m-a lasat niciodata in drum), ma apuca nostalgiile...

Share this post


Link to post

Ai avut d-ta ghinion... Ia mai scoate-o la treaba. :lavolan: Are km de masina istorica ! A mea se apropie de 4.7 ori mai mult. :o fftopic: Daciile mergeau (tuseau) si cu gazolina, petrol lampant samd. Nu mai zic ce ulei "inghiteau" saracele... A fost altceva.

  • Like 1

Share this post


Link to post

""""""Acelea, de culoare alba, de pe aripa sunt rezistente (nu sigurante) inseriate cu electroventilatorul la functionarea pe viteza redusa (functionare majoritara si normala; viteza mare, cu rezistentele shuntate de releu se declanseaza numai la supraincalzirea motorului). Deci este normal sa se incalzeasca prin natura functiunii. Probabil, functionarea anormala a ELV-ului este generata de functionarea defectuoasa a termocontactului de pe bazinul radiatorului (bazinul este din plastic, deci nu poate da la masa)."":""""""



verifica cunsumul ELV este posibil sa se dezlipt vrun magnet de pe statot si freaca pe rotor ingreunand functinare si asfel apare un consum ridicat



Edited by kinderu56

Share this post


Link to post

Multumesc !

 

Deocamdata nu am mai facut fenomenul sa porneasca la rece, dar o sa o urmaresc situatia.

 

Am luat si termocontact, e destul de ieftin.

Daca mai face figuri, il schimb. Sper sa se desfaca usor si sa nu fie probleme la prindere.

Share this post


Link to post

problema cielo 2004 .salut am un cielo din 2004 si am cu el doua probleme:se acelereaza de nubun cand ai vine lui mai ales in sezonul cald.urca la 3000 de ture scade usor apoi iar creste si tot asa daca vreau sa merg incet trebuie sa o tin din frana.si a doua problema este cea a fazei lungi dintro data am ramas fara faza lunga .am cumparat alt comutator si tot nik si mergand cu ea dintro data mam trezit ca merge dar de ceva timp vad ca sa repetat si nu sia mai revenit.astept sugestiile voastre

Share this post


Link to post

Problema cu modulul electronic din delcou la Cielo GLE 96. din cauza caldurii. Aproximativ 38 grade afara, masina cu 3 persoane fara bagaje, A/C in functie. La un moment dat a inceput sa smuceasca, relantiul a devenit instabil, si pana la urma s-a oprit motorul. Am schimbat modulul pe loc (am unul de rezerva la mine). Ideea e ca acesta e al 4 modul pe care-l schimb in 3 ani. Ce idei aveti, cum sa fac o racire mai buna a modulului sau se poate adapta altceva la delcou? Mentionez ca la temperaturi scazute, si chiar la caldura, dar nu canicula, nu sunt probleme.

Edited by cristidavid

Share this post


Link to post

Are ceva termoconductor intre el si placa aia de metal pe care se aseaza? As folosi pasta de procesoare ptr transfer termic mai bun

 

Sent from my Vodafone Smart ultra 6 using Tapatalk

Share this post


Link to post

Jurnal de bord cielo standard din 2005 versiunea de 80cp (59kw).

 

Masina are in momentul de fata 77280km si am facut urmatoarele schimbari :

-Schimbat discuri pe fata cu unele noi ATE si placute tot ATE

-Schimbat un furtun de la etrier pe stanga cu unul nou Brembo

-Facut schimbul de ulei si filtru de la Aral 5W40 la Mobil 3000 5W40 , motorul fiind mai linistit la turatii peste 3500-4000 ! Inainte era silentios si cu Aral dar cu Mobil e mai bine !
-Reglat frana de mana care tinea destul de bine , dar a zis mecanicu sa tina la 3-4 dinti asa ca a mai stranso ..

Am avut si check engine-ul aprins , iar pe tester mi-a iesit P0420 , catalizatorul lucrand necorespunzator sau ceva de genu. Asta mi sa intamplat dupa ce am alimentat de la petrom , unde alimentez deobicei .. Masina a mers si inca merge perfect , trage rotund si fara sughituri .. Preventiv am pus 20l de OMV 100 si i-am dat talpa un drum de 150km dus intors .

Share this post


Link to post

Salut, am si eu o problema, mi s-a dus planetara de pe stanga la un cielo 2001 16v, pot sa pun o planetara de la orice cielo, chiar si 8v din 97 sau trebuie neaparat pentru modelul meu?

Share this post


Link to post

Merge de Exe pt fuzeta cu roata de 14" care e mai mare decat cea pt Cielo clasic. Probabil si de Espero. Deci, nu lua de Cielo '94 - '99.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...